Ce este Web Gazduire? – (Ghid pentru începători)

Ce este gazduirea web? Dacă vă plac mulți utilizatori de web, vă uitați în jur la site-urile web ale prietenilor sau internetul în general și vă gândiți: Cum fac acestea? Cum știu ei doar chestiile astea?


Nu există poțiuni secrete sau magie în spatele acestor site-uri web interesante. Fiecare începe cu o formă de găzduire web sau, în esență, procesul de închiriere sau de cumpărare a spațiului serverului pentru a adăposti site-ul dvs. web. Acest server, găzduit într-un centru de date, conectează alți utilizatori web la site-ul dvs. din orice parte a lumii.

În esență, o gazdă web este un computer care vă oferă site-ul dvs. unde să stea și va prezenta conținutul site-ului dvs. tuturor celor care vă vizită adresa web. În timp ce găzduirea web poate dura câțiva ani de încercare și eroare și de cercetare pentru a înțelege pe deplin, aici vom rezolva această confuzie. Mai jos este tot ce va trebui să începeți cu găzduirea web – într-un singur ghid concis, uneori ingenios și, sperăm, util:

Cele mai bune gazde generale pe categorii

Un serviciu de găzduire (sau pur și simplu, o gazdă) este doar o companie care are tone de servere și închiriază acel spațiu server pentru persoanele care doresc ca site-urile lor să apară pe Web. Închirierea spațiului serverului de la o gazdă durează doar câteva minute și puteți face acest lucru online în doar câteva clicuri.

Pe lângă configurarea ușoară, gazdele sunt specializate în menținerea serverelor care funcționează 24 de ore din 24 și îți oferă asistența tehnică necesară pentru ca site-ul tău să funcționeze fără probleme. Cel mai bine, puteți obține toate acestea cu un preț de 3 $ pe lună.

Pentru a determina care gazdă este cea mai potrivită pentru tine, primul lucru de menționat este că există mai multe categorii de găzduire web, dintre care poți alege: distribuire, dedicat și hosting VPS fiind cele trei tipuri principale. Fiecare tip de găzduire are plusurile și minusurile sale, așa că veți dori să luați un minut pentru a înțelege ce oferă fiecare înainte de a vă înscrie cu un gazdă web. În secțiunile următoare, vom acoperi o defalcare a principalelor tipuri de găzduire, împreună cu gazdele noastre cele mai bine cotate din fiecare categorie.

Cel mai bun gazduire comună

Gazduirea comună găzduiește în esență site-ul dvs. web pe un server distribuit de alte site-uri. Dacă vă așteptați mai puțin de 30.000 de vizitatori lunari venind pe site-ul dvs. în fiecare lună, găzduirea web partajată este probabil calea de urmat. Acești furnizori tind să ofere un nume de domeniu gratuit, la fel de mult spațiu de stocare și lățime de bandă pe care ați putea avea nevoie pentru un site mic sau mediu și conturi de e-mail nelimitate. În plus, veți obține toate astea de aproximativ 3 – 10 $ pe lună.

De departe, majoritatea site-urilor web se încadrează în găleata de hosting comună. Împărtășirea unui server este o opțiune excelentă pentru cei care utilizează prima dată, proprietarii de afaceri mici, site-uri personale și chiar proprietăți web populare. De asemenea, este cea mai accesibilă opțiune de pornire. Iată care sunt principalele gazde în care am avut încredere pentru găzduire partajată pe baza testelor noastre de pe platformele de găzduire, ușurința lor de instalare, personalul de asistență și costurile lor generale generale:

Vezi mai multe recenzii ale gazdelor partajate »

Cel mai bun hosting VPS

tip gazdă de gamă medie este cel mai dificil de explicat. Dacă ați depășit mediul de găzduire partajat, dar nu sunteți destul de gata pentru costurile unui server dedicat, găzduirea VPS este o opțiune care vă oferă o mulțime de resurse și mult control asupra lor.

În acest caz, site-ul dvs. închiriază spațiu de pe mai multe servere virtuale din cloud. Acest tip de găzduire este excelent pentru o scalare perfectă pe măsură ce site-ul dvs. crește. Gândiți-vă la găzduirea VPS ca la o rețea imensă de computere mega-puternice care lucrează împreună pentru a găzdui tone de site-uri. Ce este grozav în ceea ce privește Cloud-ul este că gazdele VPS de obicei se încasează la oră și, de obicei, numai pentru resursele pe care le utilizați efectiv, mai degrabă decât pentru o taxă lunară forfetară. Costul se ridică la aproximativ 5 – 25 USD pe lună. Am testat toate cele mai bune gazde VPS și recomandăm cu mare încredere acest serviciu ca fiind alegerea # 1:

Vezi mai multe recenzii de gazdă VPS »

Cel mai bun hosting dedicat

Pe partea flip a spectrului serverului este găzduit dedicat. Acest subset de găzduire este destinat site-urilor care așteaptă atât de mult trafic (peste 100.000 de vizitatori lunari) sau au nevoie de atâta stocare și memorie RAM încât necesită un server dedicat exclusiv găzduirii lor.

Acest tip de găzduire poate fi costisitor – aproximativ 80 – 2.000 USD pe lună – dar merită dacă primiți o mulțime de trafic web și aveți nevoie de propriul dvs. server pentru a satisface atât de multă cerere. Iată alegerea noastră cu numărul 1 de găzduire dedicată serverului pe baza testelor noastre de mai multe gazde dedicate:

Vezi mai multe recenzii dedicate gazdelor »

Și multe alte tipuri de gazduire

În timp ce găzduirea de servere partajate, virtuale și dedicate sunt cele trei ligi principale ale gazdelor web, multe subseturi au în spirală. Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai populare offshoot-uri ale găzduirii web standard:

  • Gazduire WordPress este destinat celor care folosesc în mod special WordPress ca platformă de alegere în construirea site-ului lor. Aceste planuri de găzduire oferă funcții precum instalații WordPress cu un clic, mai multe site-uri WordPress pe același domeniu și memorie în cache încorporată compatibilă cu platforma WordPress.
  • găzduire comerț electronic este destinat proprietarilor de site-uri web care caută să vândă produse către vizitatori direct de pe site-ul lor web. Prin urmare, gazdele eCommerce permit de obicei configurarea rapidă a coșurilor de cumpărături, acceptarea ușoară a cardurilor de credit pe site și multe alte funcții care permit vânzarea online să aibă loc pe site-ul dvs. 24/7/365.
  • Gazduire de domenii și gazduire prin email se adresează celor care caută un furnizor de găzduire care să-și găzduiască numele de domeniu (de exemplu, mysite.com) sau contul de e-mail (de exemplu, [email protected]). Aceste servicii de găzduire de nișă pot fi găsite în compartimentele de distribuire partajate, VPS și hosting dedicate.
  • Găzduire administrată este un serviciu care are grijă de hardware, lăsându-vă să gestionați software-ul. Newbies, nu lăsa cuvintele hardware și software să te sperie. Majoritatea gazdelor partajate servesc ca serviciu de găzduire gestionat; păstrează actualizări, remedieri de erori și reparații la server și la sistemul de operare, astfel încât nu ești liber să te concentrezi pe sistemul tău de gestionare a conținutului sau platforma de blog (de exemplu, Drupal, WordPress sau Magento). Găzduirea administrată devine deosebit de utilă pentru utilizatorii VPS sau clienții de server dedicat care nu sunt destul de pregătiți – fie nu au timpul, fie nu au cunoștințe – pentru a-și administra singuri sistemul. De ce să nu o facă unii experți mereu la dispoziție? Poate fi scump, dar mulți spun că plata merită.

De ce ai nevoie de o gazdă

În timp ce este posibil din punct de vedere fizic să vă găzduiți site-ul dvs. pe propriul server, dacă sunteți special în tehnologie, acest lucru ar fi să vă înscrieți pentru o listă de dureri de cap.

Diferite tipuri de gazduire
Găzduirea unui site web necesită un server scump, cu o sursă de alimentare cu funcționare constantă, backup-uri de alimentare în caz de întrerupere, o adresă IP statică (IP-ul computerului de acasă este mereu în schimbare sau dinamic) și întreținere hardware regulată.

Toate acestea necesită o cantitate extraordinară de cunoștințe tehnice și hardware, atât costisitoare cât și complicate de întreținut. Întrucât sunteți nou în lumea găzduirii web și probabil că nu aveți chopurile tehnice necesare pentru configurarea și menținerea unui server, vă recomandăm cu tărie să optați pentru un serviciu de găzduire.

Caracteristici ale unui bun gazdă

Când am început să scriu acest lucru, m-am gândit că aș pune o anumită perspectivă pe masă. Am vrut să mă uit la câte gazde web există în lume și apoi să mă scufund în modul de a elimina gazdele uimitoare de la dud. După cum se dovedește, nu am putut găsi o statistică definitivă cu privire la numărul de furnizori de găzduire din întreaga lume – există atât de mulți – ceea ce poate susține punctul meu de vedere.

Având în vedere volumul ridicol de gazde din care să alegem, avem nevoie de anumite valori pentru restrângerea listei. Unele cuvinte cheie cheie de căutat sunt uptime, spațiu pe disc, garanție de returnare a banilor și recenzii.

Uptime

Nu te gândi prea mult la asta. Uptime este exact cum sună: cantitatea de timp pe care site-ul dvs. va fi în sus (sau online) în medie, când este găzduit de un anumit furnizor. Așadar, dacă o gazdă are 100% de funcționare, ei spun că site-ul dvs. nu va coborî niciodată. Acum, realist, acest lucru este improbabil. Cel puțin, gazdele trebuie să programeze timpul de întrerupere pentru întreținere, plus accidente și deficiențe de sistem. În realitate, 99,9% este aproape un standard al industriei și cinci noi (99,999%) sunt considerate foarte, foarte, foarte bune pentru o garanție de funcționare..

Spatiu pe disc

Spațiul pe disc este cantitatea de spațiu de stocare pe care o alocați unei gazde. Cantitatea de spațiu pe care aveți nevoie depinde de cantitatea de conținut, fișiere și date generale pe care intenționați să le stocați pe server. În mod obișnuit, utilizatorii partajați vor fi bine cu cel puțin 20 de gigabyte de stocare. Multe gazde partajate vor promite, de asemenea, și stocare nelimitată.

O notă despre stocarea „nelimitată”

Rețineți că, în timp ce acest lucru pare sunet de atrăgător, stocarea „nelimitată” sau „nemetricată” are de fapt o limită. Da, aceasta este ceea ce s-ar putea numi amprenta mondială a gazduirii: găzduirea nelimitată înseamnă într-adevăr că puteți utiliza cât mai multe resurse doriți – până la un punct – care variază de la gazdă la gazdă.

Gândiți-vă cupoane pentru un minut. Cumpărătorii văd un semn pentru Cumpărați unul, Obțineți unul GRATUIT și merg banane. Cine nu iubește BOGO? Ei bine, doar pentru că alunutul meu de ciocolată întunecată M&Doamna BOGO nu înseamnă că pot cumpăra atâtea genți pentru a-mi umple apartamentul cu 1 dormitor. Asta ar face-o peste măsură. Pisica mea s-ar plânge. Acesta este motivul pentru care există limite.

De obicei, dacă depășiți orice limită menționată este cu gazda dvs., este un semn că site-ul dvs. începe să-și depășească mediul actual. Gazdele foarte bune vă vor indica acest lucru și vă vor conduce prin procesul de scalare – indiferent dacă sunteți un utilizator comun care este pregătit pentru un VPS sau un client cloud care are nevoie de resurse dedicate.

Ce sunt SSD-urile?

Este demn de remarcat faptul că există și două tipuri de hard disk-uri cu care gazda dvs. v-ar putea oferi în scopuri de stocare: hard disk-uri standard și hard-disk-uri (SSD). Ambele aceste unități sunt doar discurile (din „spațiul de disc” menționat anterior), care adăpostesc conținutul, fișierele și datele de care site-ul dvs. web va avea nevoie de stocare. SSD-urile sunt un tip de unitate performant care utilizează ceea ce se numește memorie flash – dar tot ce trebuie să știți este că ajută site-urile să se încarce (apar în browser-ul dvs.) într-adevăr foarte repede.

Ce este RAID?

Ultimul lucru în stocare: hard disk-urile dvs. pot fi configurate astfel încât eșecul unei unități să nu elimine întregul sistem. Pe măsură ce parcurgeți gazdele web, puteți găsi termenii „configurație avansată” sau „RAID” cu diverse cifre de urmat. Nu te speria. Nu trebuie să știți cu adevărat despre acest lucru atunci când alegeți o gazdă la nivelul începător, dar dacă sunteți curios, citiți mai departe.

Opțiunile avansate de configurare se realizează folosind o tehnologie cunoscută sub numele de RAID (tablou redundant de discuri ieftine). RAID grupează multe unități într-unul singur. Trei configurații populare sunt RAID 0, RAID 1 și RAID 5, prezentate în imaginea de mai jos.

Un schiț al opțiunilor avansate de configurare a hard disk-ului cu tehnologia RAID

Aceste configurații RAID afectează viteza și modul în care unitățile citesc și scriu datele pe care le schimbă. Configurațiile avansate cu RAID pot optimiza viteza de citire și scriere a unității dvs., dar ar trebui să țină foarte puțini puteri cu privire la care gazdă este cea mai potrivită pentru dvs. Cel puțin acum puteți spune că recunoașteți o serie de scrisori aleatorii dacă apar în cercetarea dvs..

Banii inapoi garantat

Acest lucru este destul de auto-explicativ, dar garanțiile de returnare a banilor sunt esențiale în găzduirea web.

Când vă înscrieți cu o gazdă, începeți ceea ce sperăm să se transforme într-un parteneriat fructific. O gazdă care nu oferă o garanție de returnare a banilor este mai mult un joc de noroc decât o gazdă atât de încrezător în serviciile lor, încât sunt dispuși să vă ramburseze dacă sunteți nemulțumiți la început..

Acestea fiind spuse, o gazdă fără o ofertă de returnare a sumelor aplicabile nu este neapărat de slabă calitate. Gazdele care oferă această caracteristică au doar un risc zero pentru apel de înregistrare.

Recenzii bune

Când trageți declanșatorul pe o gazdă web, faceți-vă cercetările. Ce se spune despre ei? Merită să-ți păstrezi recenziile online, dar trebuie să fii conștient de faptul că recenziile clienților sunt în esență auditive și nu întotdeauna cele mai fiabile. Amintiți-vă că cea mai puternică voce din cameră este adesea negativă. Când a fost ultima dată când ați fost cu adevărat mulțumit de ghicitorul bancar și ați decis să vă dezvăluiți online și să faceți legătura cu serviciul clienților lor pe Yelp? Dacă răspunsul este altceva decât „niciodată”, sunteți o persoană cu adevărat grozavă, dar faceți și excepția.

Ca în orice alt caz în care căutați îndrumare sau direcție, ar trebui să apelați la cineva care știe mult mai multe despre găzduire decât dvs. pentru asistență atunci când alegeți o gazdă web. De exemplu, o echipă cu peste 50 de ani de experiență combinată în domeniul găzduirii și domeniilor legate de tehnologie ar fi un confident excelent.

În caz că nu era evident, asta suntem noi! Vezi aici recenziile noastre despre gazdele web. Ne-am înscris pentru conturi cu fiecare dintre cele mai bune gazde pentru a ne testa testele și am considerat totul, de la cost la uptime, la crearea evaluărilor noastre..

O gazdă va construi site-ul meu?

Gazdele nu construiesc în general site-uri web pentru clienții lor. În schimb, se concentrează pe tehnologia și asistența necesară pentru a menține site-urile în funcțiune.

Cu toate acestea, unele gazde oferă foarte simplu tragere și plasare constructor de site-uri web. Acești construitori de site-uri web sunt instrumente ușor de utilizat, care vă permit să construiți un site fără cunoștințe de codificare. Interfețele cu drag-and-drop, sau WYSIWYG (Ceea ce vedeți este ceea ce obțineți), vă permit să vă deplasați pur și simplu în jurul elementelor site-ului cu mouse-ul folosind oricare dintre șabloane frumoase. Puteți, de asemenea, să scrieți cuvinte, să modificați fonturile și să plasați imagini foarte ușor, fără să fiți înțelepți.

Doriți să vă construiți propriul site în câteva minute cu un instrument drag-and-drop? Iată recomandările noastre de top pentru gazde cu construitori de site-uri uimitoare:

Vezi mai multe recenzii ale constructorului de site-uri »

În plus, multe dintre aceste gazde vor oferi instalații cu un clic pentru platforme populare precum Drupal, WordPress, Joomla sau Magento, care aș spune că sunt la un pas față de constructorii web originali ai gazdei. Ele pot fi ceva mai provocatoare – nu este imposibil, trebuie doar să fii dispus să înveți – dar pot oferi, de asemenea, mai multă flexibilitate și funcționalitate atunci când construiești site-ul tău de vis.

Începeți – Configurați găzduirea în 4 minute

Acum că știți că gazduirea web în interior și în exterior, sunteți gata să lansați un server pentru a găzdui noul dvs. site web. Ce este și mai bine este că poți fi în stare de funcționare în cel puțin patru minute! Sperăm că aspectul farurilor în ceruri s-a stins din ochi în timp ce navigați pe web și / sau vă considerați soarta ca viitor proprietar de site.

Dotat cu expertiza simplă a acestui articol, puteți face acest lucru – și vă doresc mult noroc în călătoria dvs. către proprietatea site-ului web.

Începeți cu una dintre cele mai bune gazde din 2020 »

În timp ce ghidul acestui începător a redus cu siguranță numărul de semne de întrebare care vă plutesc prin creier, știu că sunt siguri că va fi mai mult pe drum. Vă implor să consultați cel mai bun Ghid de bază mondial pentru gazduire web pentru a înțelege mai avansat modul de găzduire web. În plus, veți întâlni iubita noastră mascotă: Hosty!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector