Kako začeti spletni butik v štirih preprostih korakih – naš vodnik 2020

Pri učenju, kako zagnati spletni butik, se bodoči lastniki trgovin na videz nešteto odločili – in to še preden začnejo graditi svoje spletno mesto.


Izdelava blagovne znamke, ki uteleša sloge, ki jih imate radi, presega le iskanje trendovskih oblačil in nakita ali pristanek na popolni barvni shemi in logotipu. Modne spremembe se s časom spreminjajo, ena sezona pa je lahko flop naslednje sezone.

Spletne maloprodajne trgovine morajo izkoristiti nove tehnologije, da ostanejo konkurenčne, saj več kupcev v spletu opravlja nakupovanje oken. Ker več kot polovica potrošnikov raje kupuje prek spleta namesto v trgovini, lahko butična podjetja doživijo visoke uspehe.

Toda kako lahko, fashionista, uresničite vse te stvari? Oglejte si naš vodnik, ki ponuja preproste korake, kako svojo idejo popeljati od preprostih skic do predstave o vzletno-pristajalni stezi.

1. korak: izberite gostujočega partnerja za e-trgovino

Strokovnjaki že ocenjujejo, da bodo leta 2018 znašali 533 milijard dolarjev, svetovna spletna modna industrija bo do leta 2023 narasla na 872 milijard dolarjev. Ob predpostavki, da ste že začeli s svojim poslovnim načrtom, licencami, trženjem blagovnih znamk in pridobivanjem svojih izdelkov, lahko zahtevate svoj kos pite z iskanjem ponudnika gostovanja, ki popolnoma uravnoteži cenovno dostopnost, hitrost, varnost in orodja za e-trgovino, potrebna za vodenje vašega podjetja.

Na koncu se podjetniki soočajo z izbiro med razstavljanjem svojega blaga na tržnicah, kot je Etsy, ali lastni spletni trgovini. Resni prodajalci se bodo želeli usmeriti naravnost k neodvisnim podjetjem za spletno gostovanje, ki jim lahko pomagajo pri zagonu in rasti spletnega mesta po meri. Od zasnove do SEO in trženja bodo lastniki podjetij imeli veliko več prilagodljivosti in nadzora, da bodo ustvarili trgovino, o kateri so sanjali – začenši z brezplačno registracijo domenskega imena po meri.

Naša priporočena pot do ustanovitve lastnega spletnega butika je, da se prijavite za enega najboljših načrtov za gostovanje malega podjetja pri enem od naslednjih ponudnikov. Od tam imate na videz neomejene možnosti, da vse nastavite tako, kot vam je všeč – s pomočjo celodnevne podpore in vodniki za bogato bazo znanja v pripravljenosti, ki vam bodo pomagali na poti.

Primerjajte druge vrhunske gostitelje za e-trgovino »

Za tiste lastnike trgovin, ki bodo morda želeli več pomoči pri tehnični namestitvi in ​​so v redu, če žrtvujejo nekaj prilagodljivosti oblikovanja, lahko poskusite z gostovano rešitev za e-trgovino ali z nakupovalnim vozičkom. Gostovane rešitve so ponavadi nekoliko dražje in podjetnikom, ki si želijo nadaljnjih prilagoditev oblikovanja in vsebine, pustijo, da se bolj neopazno integrirajo s preostalim spletnim mestom. Toda platforme vse v enem ponujajo hitrejšo pot do trga v primerjavi z začetkom.

Ti gostovani ponudniki e-trgovine ponujajo nekoliko več oomph na sprednji strani spletne trgovine, tako da skrbijo za neokusne podrobnosti upravljanja zalog, obdelave plačil in sledenja naročil. Lastniki podjetij bi morali imeti možnost, da namesto za konfiguriranje svojega spletnega mesta porabijo več časa za svojo trgovino in izdelke, pod pogojem, da porabite čas za izbiro platforme z enostavnim vmesnikom, ki ustreza vašim ciljem in ravni izkušenj.

Primerjajte druge vrhunske gostitelje za e-trgovino »

2. korak: Oblikujte in zgradite svoj spletni butik

Zdaj, ko ste rezervirali ime domene in prostor za spletno gostovanje, pojdite na delo! Verjetno že imate idejo o tem, kako želite izdelati svoje spletno mesto, vendar najprej preučimo nekaj najbolj priljubljenih ustvarjalcev spletnih mest za e-trgovino:

  • WooCommerce je najbolj priljubljena možnost za spletna mesta WordPress, saj se ponaša z znanim vmesnikom in več kot 86 milijoni prenosov
  • PrestaShop je odlična začetnikom prijazna odprtokodna platforma za e-trgovino, ki je na voljo brezplačno in kot namestitev z enim klikom na večino načrtov gostovanja
  • Magento ponuja odprtokodne in komercialne okuse in predstavlja močno izbiro za rastoča podjetja in naprednejše uporabnike

Številne druge nakupovalne vozičke odprtega izvora in samostojne gostinske storitve lahko najdete z nekaj hitrimi iskanji ali s klikom knjižnice namestitvenih skriptov vašega načrta gostovanja. Ko je programska oprema nameščena, poiščite članke o podpori platforme za navodila, kako začeti.

Veliko časa boste namenili izdelovanju predstavitve svoje spletne trgovine, tako da obiskovalci ne bi občutili odlašanja, ko se zapletejo v zmešane, neorganizirane in umazane opečne in malte. Na srečo vsaka platforma za e-trgovino ponuja brezplačne in vrhunske teme, ki bodo za vas naredile velik del. Poiščite za mobilnike prijazne, minimalistične modele, ki izkoristijo druge priljubljene trende oblikovanja e-trgovine in pustijo vašim izdelkom sijaj.

Ko dodajate izdelke, ne pozabite investirati v kakovostno fotografijo in podrobne opise. Razmislite o tem, kako bodo kupci lahko našli, kaj iščejo, in stvari razvrstili v različne kategorije ali oznake (to lahko vključuje nastavitev dodatnih strani izdelkov). Končno določite cene: Mnogi butiki običajno sledijo 50-odstotni ceni, kar v bistvu pomeni podvojitev cene nakupa nakita ali oblačil na veleprodajni ravni.

3. korak: Nastavite načine plačila in pošiljanja

Medtem ko gostujoče platforme, kot sta Shopify in Wix, vključujejo vgrajene načine za obdelavo številk strankinih kreditnih kartic, boste verjetno želeli dodati še nekaj drugih možnosti za povečanje možnosti strank. Programska oprema za e-trgovino, ki jo gostujejo sami, kot so WooCommerce, PrestaShop in Magento, imajo pogosto bogate vtičnike ali razširitvene tržnice, polne plačilnih prehodov, kot so PayPal, Stripe in drugi – lahko celo najdete integracije za ročna plačila z gotovino ali čeki.

Kar zadeva pošiljanje, pa so vaše možnosti veliko bolj raznolike in zmedene. Za pošiljanje preveč zaračunajte in tvegate, da odvrnete kupce; zaračunajte premalo in boste zmanjšali dobiček in ne podpirate trajnostnega poslovnega modela. Približno 65% kupcev je reklo, da so stroški najpomembnejši atribut pri pošiljanju, ki se razdeli na tri glavne kategorije: pavšalno pošiljanje, izračunani stroški ali brezplačna brezplačna poštnina.

Ponazoritev transakcije e-trgovine

Obdelava plačil in zavarovanje finančnih podatkov strank sta dva najpomembnejša vidika vaše spletne trgovine.

Način pošiljanja izdelkov bo imel velik vpliv na način pošiljanja izdelkov. Če greste prek trgovcev na debelo, imate največ nadzora in največ dela. Dropshipping, ki vključuje partnerstvo s tretjim dobaviteljem, je praktičen način izpolnjevanja vaših naročil, vendar žrtvuje nekaj prilagojene blagovne znamke embalaže vašega butika.

Večina platform za e-trgovino bo vgrajena v neke vrste postopkov za pošiljanje. Na primer, WooCommerce prodajalcem omogoča izpisovanje nalepk za ameriške poštne storitve, Shopify pa integracijo z USPS, UPS in DHL. Pojdite naprej in konfigurirajte te nastavitve ali poiščite druge vtičnike in razširitve.

4. korak: Tržite svoje izdelke in sestavite naslednje

Pripravljeni na slavnostno odprtje! Čas je, da odprete svoja spletna vrata in občinstvu omogočite, da vidi, kako se vaš okus in kako lahko povzdigneta. Socialni mediji so brezplačen in enostaven način za začetek ustvarjanja naslednjih, še posebej, če je blagovna znamka v vseh prodajnih mestih dosledna. Družbena omrežja, ki dajejo poudarek fotografiji, kot sta Instagram in Pinterest, so najboljša za spletne butike, ki želijo predstaviti svoje kakovostne izdelke.

Ko preživite prvih nekaj tednov ali mesecev svojega podjetja, razmislite o tem, da začnete blog ustvariti svojo blagovno znamko kot vodilno misel in ustvarjalni, inovativni vir edinstvenih izdelkov. Če dodate, da je ključna komponenta trženja vsebine e-trgovine, bi lahko vaša povprečna stopnja konverzije narasla do skoraj 3% (v primerjavi s samo 0,5% spletnih mest, ki ne uporabljajo vsebinskega marketinga).

Še bolje je, da bo arhiv zanimivih in dobro obveščenih objav na spletnem dnevniku pomagal povečati SEO vašega butika ali uspešnost v rezultatih iskanja – še povečal vaš promet in potencialne konverzije. Združite svoje strokovno znanje in strast z nekaj osnovami raziskovanja ključnih besed, če želite izvedeti, kaj točno kupci iščejo v spletu.

Ko se vaše podjetje začne razvijati, naj bodo stranke vključene v ustvarjanje naročniškega seznama za kanale za trženje po e-pošti. Lahko jih obvestite o novih izdelkih ali prodaji, ponudite popuste in druge informacije, da se prepričate, da bodo še naprej preverjali vaš zalog. Morda boste želeli tudi vlagati v programsko opremo za upravljanje odnosov s strankami ali CRM gostovanje, da bi spremljali interakcije in zahteve za podporo na bolj osebni osnovi.

Koliko stane začetek spletnega butika?

Odvisno od poti, ki jo vodite, lahko zaženete in zaženete spletno trgovino za le nekaj dolarjev vsak mesec. Preprosto se prijavite za poceni načrt spletnega gostovanja in izkoristite brezplačne in odprtokodne e-trgovine ali tržne programe, da bodo stroški nizki. Upoštevajte to z brezplačno registracijo domen, e-poštnih naslovov in celo brezplačnim trženjskim kreditom za iskalnike za najbolj dostopno strategijo..

Seveda lahko enostavno porabite precej več, če vaš proračun dopušča. Verjetno boste imeli plačilo za obdelavo plačil v višini približno 3% na transakcijo, seveda pa tudi stroške za nakup in potencialno shranjevanje ali pošiljanje zalog.

Bolj zahtevni lastniki trgovin se lahko odločijo za porabo med 20 in 100 dolarji za predlogo za premijsko trgovino ali dražje gostovane rešitve za e-trgovino, kot so Shopify in Volusion – kar je še vedno cenovno ugodnejše od najema profesionalnega razvijalca za postavitev in upravljanje tehničnih vidikov vašega butik.

Podoba butika za moška oblačila

Ker vam ni treba vlagati v fizično lokacijo, e-trgovina predstavlja cenovno ugodnejši način za prodajo izdelkov na spletu.

Ne glede na tiste internetne stroške boste še vedno imeli prednost v primerjavi z odpiranjem lokacije v fizični trgovini. Srednjezahodno mesto, kot je Des Moines, Iowa, v povprečju zaračuna 87,55 USD na kvadratni čevelj na leto, kar ima za skoraj 90 000 USD letne najemnine pred komunalnimi napravami, kot so elektrika, voda, plin in internet.

Kako lahko brezplačno prodajam na spletu?

Čeprav vam lahko najdemo številne možnosti brezplačnega spletnega gostovanja, velika večina njih ne podpira funkcionalnosti e-trgovine brez plačane nadgradnje. In, odkrito povedano, niti tega ne bi želeli. Močno gostovanje v e-trgovini zahteva raven učinkovitosti, varnosti in podpore, ki jih številni gostitelji ponudnikov po tej ceni ne morejo ponuditi.

Tudi pri številnih platformah za e-trgovino boste verjetno morali plačati pristojbine za transakcije ali pošiljanje. Saj ne, da bodo dramatično zmanjšali vaš prihodek, ampak so še ena gubica v sanjah, ki prodajajo brezplačno.

Če vztrajate, da ne porabite denarja za prodajo ničesar, je vaša edina resnična možnost Craigslist – ne ravno butičen material. Etsy in druge spletne trge imajo cenovno ugodne kotizacije, vendar odprtokodna programska oprema in poceni spletno gostovanje predstavljata pot, ki bo vašemu butiku zagotovila največjo priložnost za uspeh z najnižjimi zagonskimi stroški.

Odprto za posel: Kako uspeti s svojo trgovino z oblačili in nakitom

Ko končno predstavite svoj spletni butik, kako lahko zagotovite, da vaša blagovna znamka in izdelki odmevajo s kupci? Poleg pospeševanja prodaje, ki ga bo vaše spletno mesto izkusilo zaradi hitrosti in varnosti, ki jo zagotavlja vaše gostovanje, boste želeli nenehno ocenjevati svojo uporabniško izkušnjo, oblikovanje trgovine in tokove pretvorbe..

Prizadevajte si za čas nalaganja spletnega mesta, ki bo trajal štiri sekunde ali manj, za najboljše možnosti za uspeh – menjalne stopnje se za vsako dodatno sekundo počakajo za več kot 4%. Infrastruktura in omrežne konfiguracije vašega gostitelja bodo imele velik vpliv na hitrost nalaganja strani, vendar lahko spletno mesto pospešite tako, da dodate omrežje za pošiljanje vsebine ali gostovanje CDN in tako skrajšate fizično razdaljo, ki jo podatki potrebujejo za prehod.

Ko so poskrbljene za zakulisne nastavitve, poiščite, da optimizirate postopek nakupa v trgovini. Sedem ali osem od vsakih 10 kupcev bo izdelke dodalo v košarico, vendar odšli brez nakupa, poroča svetovalno podjetje za e-trgovino The Good. Uporabnike pogosto izklopijo presenetljive pristojbine, kot so davki ali pošiljanje, pa tudi prisiljen je ustvariti račun ali naleteti na obremenjujoč in dolgotrajen postopek odjave. Raziskujte najboljše prakse za prodajo e-trgovine in si oglejte, katere ideje lahko implementirate, in preučite analitiko, da vidite, kakšen učinek imajo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector