8 najboljših gostovanj ColdFusion (2020): Windows, VPS in namenski strežniki

Tako kot Python in PostgreSQL, tudi najboljše storitve gostovanja ColdFusion zagotovo vzbujajo navdušene, razgibane razprave med razvijalci, ki navdušujejo o svojem najljubšem programskem jeziku.


V znanstvenem svetu se hladna fuzija šteje za pojav (ali je bilo odvisno od tega, koga vprašate). Že sama možnost obstoja “je še vedno nerešena in sporna tema, ki ustvarja močna mnenja in strastno razpravo.” Pri spletnem gostovanju se enako drži Adobe ColdFusion. Vemo, da različica Adobe dejansko obstaja; nekateri so opustili razvojno platformo za druge jezike in okvire, vendar mnogi programerji še naprej hvalijo ColdFusion.

Preberite si, ko se poglobimo v nianse najboljših svetovnih storitev gostovanja ColdFusion. Od okolij v skupni rabi ali Windows do virtualnih in namenskih strežnikov ugotovimo, kateri gostitelji omogočajo razvijalcem ColdFusion, da z lahkoto gradijo, zaženejo in merijo aplikacije.

Best ColdFusion Windows Gostovanje

ColdFusion spodbuja hiter in sodoben razvoj aplikacij, ki razvijalcem omogoča ustvarjanje spletnih aplikacij na strežniku z uporabo povezanega skriptnega jezika, ColdFusion Markup Language. Izredno prijazna sintaksa CFML približno spominja na HTML in XML, hkrati pa izkorišča skriptno moč Jave.

Ker ColdFusion deluje znotraj navideznega stroja Java ali JVM, ni pomembno, kaj se še dogaja v osnovnem strežniškem okolju. ColdFusion deluje popolnoma v obeh operacijskih sistemih Windows ali Linux. Najboljši operacijski sistem za ColdFusion je v celoti odvisen od vašega strokovnega znanja, ravni udobja in proračuna.

Glede na fleksibilnost operacijskega sistema na splošno in še posebej vrhunsko Windows, se obrnemo na Hostwinds. Gostitelj poleg cenovne dostopnosti ponuja visokozmogljive pogone SSD in neverjetno 99,99999-odstotno jamstvo za čas delovanja (to so komaj 3 sekunde izpadov na leto). Kupci lahko zaženejo svoj strežnik z operacijskim sistemom Windows 2008, 2012 ali 2016 in uživajo v natančnem nadzoru nad ponovnimi zagoni, požarnim zidom in drugimi orodji za razvoj programske opreme.

Oglejte si druge najboljše gostitelje sistema Windows »

Best ColdFusion VPS gostovanje

Čeprav ni pomembno, kateri operacijski sistem uporabljate za razvoj aplikacij ColdFusion, morate poskrbeti, da imate na voljo dovolj virov za ustvarjanje. To običajno vodi razvijalce naravnost na vrh VPS gostovanja. Za ColdFusion so še posebej koristni namenski viri namesto skupnih strežnikov, ki razširijo delovno obremenitev v različne jezike in okvire.

Ker imajo razvijalci aplikacij in lastniki spletnih mest več nadzora nad svojim VPS okoljem, se lahko sredstva dodelijo na način, ki najbolje ustreza potrebam ColdFusion. Ob tem pa vsi ponudniki nimajo popolnega dovoljenja za namestitev ColdFusion – pri gostiteljih na svojih ožjih seznamih preverite, ali je ColdFusion na voljo za načrt VPS, ki ga razmišljate.

Gostinger, prihajajoči gostitelj, za katerega morda še niste slišali, ponuja privlačen in zanimiv načrt VPS za uporabnike ColdFusion. Podjetje je bolj znano po zelo poceni načrtih gostovanja v skupni rabi, vendar ima veliko hitrih strojnih in razvijalcem prijaznih funkcij, ki so pripravljene zvabiti stranke stran od velikih blagovnih znamk. Preberite več o Hostingerju s klikom na spodnji pregled:

Oglejte si ostale vrhunske gostitelje VPS »

Najboljše gostovanje strežnikov ColdFusion

Če pričakujete uspeh za svojo aplikacijo ColdFusion, zakaj je ne bi opremili z najboljšimi med najboljšimi, ko gre za gostovanje? Ko se vaša aplikacija poveča in doseže širšo publiko, vam vrhunski namenski strežnik daje največ nadzora in moči za izpolnjevanje vseh prometnih zahtev.

Seveda je vrh gostiteljske kopice tudi najdražji. Če si to lahko privoščite, je namenski strežnik nedvomno pot, če želite resno zagnati in razvijati ColdFusion aplikacije. Če imate celoten stroj zase, zagotovite, da je programska oprema in sorodni sistemi prilagojeni vašim natančnim zahtevam.

Za namenske strežnike noben gostitelj ni boljši od tekočega spleta. Podjetje se niti ne trudi s skupnim gostovanjem, saj se odloči, da bo takoj preskočilo na luksuzne VPS in namenska okolja. S tekočim spletom lahko uživate v popolnoma prilagodljivih in vgrajenih strežnikih za enega najemnika, ki imajo stalno spremljanje in podporo. Oglejte si vse ugodnosti spodaj:

Oglejte si druge najbolj namenske gostitelje strežnika »

Najboljše gostovanje v skupni rabi ColdFusion

Za razvijalce, ki se učijo ColdFusion ali iščejo cenovno ugodno gostovanje za zagon nove aplikacije s preizkusom potrjenega koncepta, lahko za nekaj časa poiščete izbrane skupne načrte gostovanja. Ker ColdFusion zahteva dober košček računalniške moči, bodite pripravljeni hitro meriti ali poiskati specializiranega ponudnika.

Realno gledano aplikacije ColdFusion pogosto potrebujejo vsaj 2 GB pomnilnika za učinkovito delovanje, kar je pogosteje med načrti VPS. Pravzaprav Adobe za svojo platformo priporoča 4 GB RAM-a in 4 GB prostora na disku.

Morda boste našli uspeh pri gostiteljih, ki porabljajo neomejene vire, vendar si oglejte droben tisk. Mnogi najbolj priljubljeni gostitelji na svetu bodisi ne podpirajo ColdFusion-a, bodisi boste morali nadgraditi na dražji načrt, če boste presegli svoja dodeljena sredstva. Glede na to, naj vas predstavimo z omrežnimi rešitvami – podedovani ponudnik gostovanja in registrator domene ponuja ogromno virov in zelo obsežen seznam podprtih programskih jezikov in okvirov.

Oglejte si druge najbolj priljubljene gostitelje »

Best of the Rest: Specializirano ColdFusion gostovanje

Lastniki spletnih strani in razvijalci programov običajno priporočamo, da se držijo uveljavljenih, svetovno priznanih blagovnih znamk gostovanja, znanih po tem, da so pred industrijo v smislu podpore strankam, dostopnih cen in sodobnih tehnologij. Vendar lahko posebne zahteve ColdFusion-a utemeljijo tudi druge pomisleke, na primer ponudnika gostovanja, ki se osredotoča samo na gostovanje aplikacij, zgrajenih na platformi.

Adobe na svojem spletnem mestu navaja številne gostiteljske partnerje za severnoameriške, evropske in azijske ljubitelje ColdFusion-a. Po pregledu njihovih ponudb pri ponudnikih ponudnikov gostovanja samo za ColdFusion, so tu štirje najboljši ponudniki:

5. Mediji3

Media3 s svojo celotno spletno stranjo, podporo, obračunavanjem, prodajo in operacijami nadzorne plošče, ki jih poganja ColdFusion, prevzema platformo bolj kot večina. Namesto, da bi preprosto prenašal ColdFusion, ki je zelo pomemben za vire, lahko podjetje ponudi personalizirano in strokovno podporo z vidika notranjega mnenja. V celoti upravljani načrti ColdFusion v Media3u imajo popoln administrativni dostop, nadzorno ploščo, mobilno aplikacijo in garancijo za vračilo denarja med 30 in 90 dni.

Posnetek zaslona gostovanja strani Media3 ColdFusion

Media3 je bil eden prvih gostiteljev, ki je ponudil sodobne različice gostovanj Hyper-V, Windows, ColdFusion in MSSQL.

Čeprav smo nekoliko zmedeni, zakaj podjetje še ne podpira ColdFusion 2018, bo Media3 namestil in pomagal uporabnikom upravljati vse drugo, saj je ColdFusion 8 na svojih strežnikih Windows 2012. Podjetje deluje tudi po plačljivem modelu, kar pomeni, da ne boste zaklenjeni v dolgotrajno pogodbo in jih lahko kadar koli nadgradite, nadgradite ali prekličete.

6. CFDinamika

Odkar se je pred več kot dvema desetletjema prvotno uveljavil v svetu gostovanja ColdFusion, se je CFDynamics od takrat razvejala in ponudila okolja, optimizirana za WordPress, PHP in ASP.NET. Družba poudarja začetnikom prijazna orodja in preprostost, medtem ko je še vedno privlačna razvijalcem s prihodnost usmerjenimi integracijami.

Posnetek zaslona gostovanja strani CFDynamics ColdFusion

CFDynamics ponuja dinamične, optimizirane storitve za ColdFusion in druge priljubljene platforme.

CFDynamics ponuja več različic ColdFusion, vnaprej nameščenih in pripravljenih za uporabo. Naprednejši uporabniki se lahko odločijo za storitev podjetja FusionReactor, ki ekipam omogoča proaktivno spremljanje in natančno nastavitev njihovih strežnikov ColdFusion s sledenjem porabe pomnilnika, meritev in dnevnikov..

7. Newtek

Newtek ponuja podporo za različice ColdFusion že v različici 5.0 leta 2001 in ponuja celotno paleto skupnih, virtualnih in namenskih strežniških okolij, popolnoma optimiziranih za zagon in podporo aplikacij ColdFusion s stabilnostjo, zmogljivostjo in varnostjo. Podjetje ima in upravlja lastni podatkovni center v Scottsdaleu v Arizoni, kar pomeni, da so 24/7/365 na voljo visoko usposobljeni inženirji, sistemski administratorji in drugi strokovnjaki..

Posnetek zaslona gostovanja Newtek ColdFusion strani

Newtek ponuja tisoče ljubiteljev ColdFusion na enem mestu.

Newtekkova okolja ColdFusion imajo zaščito RAID in požarni zid, skupaj z lastno nadzorno ploščo, podporo PHP in tedensko varnostno in virusno preiskavo. Za tiste stranke in razvijalce, ki morajo izpolnjevati stroge predpise o e-trgovini, zdravstvu ali vladi, podjetje ponuja tudi storitve popolne skladnosti..

8. Hostek

Gostek med vsemi najcenejšimi možnostmi zagotovo ni izjemno cenjen gostitelj s tisoči strank in strežnikov, ki jih upravlja. Posebej cenimo pomanjkanje dolgoročnih pogodb in stališče podjetja, da mora vsak mesec zaslužiti za vaše podjetje, vendar bo 120 kupcev na mesec za nekatere stranke preveč.

Posnetek zaslona strani Hostek ColdFusion

Hostek podpira več kot 20 let strokovnega znanja gostitelja ColdFusion.

Kljub temu malo domačinov ponuja moč, prilagodljivost in podporo, ki jo ima Hostek. Podjetje je privzeto uporabilo okolje Windows za uporabnike ColdFusion, saj je razvilo prilagojeno nadzorno ploščo, integrirano v ColdFusion, za operacijski sistem, vendar Hostek vključuje vedno uporaben vmesnik cPanel za stranke, ki imajo raje sisteme, ki temeljijo na Linuxu.

Kaj je ColdFusion?

Prvotno zasnovan leta 1994 za poenostavitev naloge povezovanja preprostih strani HTML v bazo podatkov, ColdFusion je zdaj del integriranega razvojnega okolja, del skriptnega jezika. V bistvu je platforma vrsta orodij in mehanizmov, ki razvijalcem omogočajo hitro ustvarjanje kode in ustvarjanje dinamičnih spletnih mest in aplikacij. ColdFusion lahko pomaga tudi pri ustvarjanju oddaljenih storitev, kot so WebSockets, Flash Remoting ter SOAP ali RESTful spletne storitve.

Platforma se opira na jezik ColdFusion Markup Language, mnogo bolj dostopen jezik za začetnike razvijalce kot Java, PHP ali Ruby. Koda je zapisana v oznakah poleg HTML, datoteke pa se shranijo z .cfc ali .cfm razširitvami. Strokovnjaki ColdFusion pogosto opisujejo kot izrazno in močno, kar pomeni, da lahko programirate na višji ravni, medtem ko še vedno uživate v integraciji in funkcionalnosti, potrebnih za spletne aplikacije. Glavne značilnosti vključujejo možnost:

 • Poizvedujte ali dostopajte do baze podatkov
 • Nadzorujte, merite, varno in unovčite API-je
 • Pretvorite strani HTML v dokumente PDF
 • Načrtujte naloge za samodejno izvajanje
 • Indeksirajte, premikajte ali manipulirajte z datotekami

Dva brata J.J. in Jeremy Allaire (ki bi sčasoma nadaljeval ustvarjanje Brightcovea) sta ustvarila ColdFusion leta 1995. Macromedia, znana po ustvarjanju Flash in Dreamweaver, je podjetje Allaire prevzela že prej, nato pa jih je Adobe kupil leta 2005. Nove različice izidejo vsakih nekaj let, pri čemer je bil najnovejši prvenec ColdFusion 2018.

Je ColdFusion mrtev?

Res je, da ColdFusion močno zaostaja za drugimi priljubljenimi programskimi jeziki. ColdFusion predstavlja le 0,5% jezikov na strani strežnika, ki napajajo priljubljena spletna mesta, PHP in ASP.NET pa 90%. Čeprav ColdFusion morda ni ravno priljubljen, vendar razvijalci, ki še naprej uporabljajo platformo, ne kažejo znakov zapuščanja – Adobe napoveduje dvomestno rast prodaje ColdFusion v zadnjih nekaj letih.

Slika rok, ki tipkajo kodo na prenosnem računalniku

Podprta z majhno, a strastno skupnostjo, ColdFusion in CFML ne gredo nikamor.

Odprti izvorni programi (beri: brezplačni) programski jeziki, kot so Java, PHP, Python, Perl, Ruby in drugi, nedvomno prispevajo k statusu niše ColdFusion, saj lahko samostojna licenca ColdFusion Standard ali Enterprise stane na tisoče dolarjev. Vendar se zdi, da naraščajoča priljubljenost odprtokodnega, lahkega in dinamičnega skriptnega jezika CFML Lucee krepi skupnost ColdFusion.

Letna raziskava o stanju CF Union, ki razvijalce anketira o njihovih navadah uporabe, kaže, da več kot 70% razvijalcev CFML jezik uporablja že več kot 10 let, s hitrim razvojem, enostavnostjo učenja in zabavno izkušnjo kodiranja. da jih zaposlijo.

Kako se ColdFusion primerja z drugimi?

Izbira pravega programskega jezika, ogrodja in drugih razvojnih orodij je ključnega pomena za uspeh vašega spletnega mesta ali aplikacije. Razvijalci so vedno na vidiku tehnologij, ki jim omogočajo, da v krajšem času pošljejo višjo kakovostno kodo, medtem ko se še vedno lahko zanesejo na uveljavljeno skupnost podpor ali uporabniško bazo v primeru težav. Tukaj primerjamo podobnosti in razlike med ColdFusion in drugimi priljubljenimi jeziki.

PHP logotipNa primer, PHP in ColdFusion je mogoče vdelati v HTML kodo. Korenine PHP-ja segajo vse do C-ja, ki je manj intuitiven za pisanje in branje kot CFML, ki temelji na HTML-ju. PHP je zrel in neverjetno priljubljen odprtokodni jezik, ki mu primanjkuje nekaterih vgrajenih funkcij, ki jih najdemo v ColdFusion. Glede na brezplačno podporo in vseprisotno podporo gostiteljskemu servisu PHP boste morali pri izbiri med dvema natančno pretehtati proračun in funkcionalnost..

Logotip ASP.NETPrimerjava med ASP.NET in ColdFusion ima dva tehnološka dva titana: Microsoft oziroma Adobe. Oboje je okvir spletnih aplikacij, pri čemer se ASP.NET prevaja v .NET-združljiv jezik, kot sta Visual Basic ali C #. ColdFusion se na drugi strani opira na javo ozadje. Oba jezika ponujata sintakso, ki jo je razvijalcem enostavno, z izbiro HTML, CSS ali JavaScript.

Logotip Ruby on RailsKončno primerjava Ruby on Rails in ColdFusion še bolj zamegljuje linije uporabniku prijaznega razvoja aplikacij. Obe sta opremljeni z intuitivno in učinkovito skladnjo ter splošnim konceptom povezovanja baz podatkov, spletnih storitev in spletnih strani. Rails privzeto uporablja okvir krmilnika za prikaz modela in se interpretira namesto sestavljenega, kot je ColdFusion – dodaja malo več prožnosti in učinkovitosti razvojnemu delovnemu toku.

Prednosti in slabosti specializiranih storitev gostovanja ColdFusion

Potem ko sem prebral vse to, je eno trajno pogosto zastavljeno vprašanje: Ali potrebujem specializiranega gostitelja ColdFusion ali ne? Čeprav lahko ColdFusion upravljate z več glavnimi ponudniki gostovanja, lahko izbira osredotočene infrastrukture strokovnjakov ColdFusion, ki smo jih našteli zgoraj, lahko zahteva nekaj zanimanja..

Ne glede na vaš gostitelj je prvi kritični pokazatelj dobrega okolja ColdFusion tisti, ki ima dovolj (resnično več kot dovolj) računalniških virov. Ta vrstica je običajno nastavljena nekoliko višje za običajne gostitelje, ki se ponavadi trudijo strankam zagotoviti različne jezike in okvire. Gostitelji ColdFusion pogosto izolirajo ColdFusion v korist drugih tehnologij, kar bi lahko koristilo ali prikrajšalo za tiste, ki poskušajo uvesti aplikacije ColdFusion znotraj PHP ali WordPress spletnega mesta, na primer.

Morda je najbolj prepoznavna razlika med posplošenimi in osredotočenimi storitvami spletnega gostovanja v cenovni ceni. Glavni strežniki gostiteljev so veliko bolj stroškovno učinkoviti in omogočajo razvijalcem in lastnikom spletnih mest, da začnejo uporabljati visokokakovostni VPS za 5 dolarjev na mesec ali manj – morda plačujejo kar 20 dolarjev na mesec za dodatne vire in upravljane storitve. Storitve gostiteljev, specifičnih za ColdFusion, običajno stanejo dvakrat višje od cene.

Nazadnje je zadnja velika točka med ponudniki gostovanja mainstream in ponudnikom gostovanja ColdFusion padla na stranko in tehnično podporo. Obstaja velika razlika med gostiteljem, ki preprosto prenaša ColdFusion v primerjavi z okvirom. Strokovnjaki ne nagibajo le k temu, da bi na voljo več različic ColdFusion-a, ampak lahko podjetje včasih pomaga tudi pri odpravljanju težav s konfiguracijo ali kodiranjem – pomoč, ki morda ne prihaja od gostiteljev, ki ustrezajo vsem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map