(Topp 6 recensioner) Jämför Wix vs. Squarespace vs. WordPress vs. Weebly

Recensioner av webbplatsbyggare verkar alltid koka ner till en fyrvägstävling: Wix vs. Squarespace vs. WordPress vs. Weebly. Yttrandena är oändliga, men läs vidare för att ta oss efter att ha tagit alla plattformar genom rigorösa, praktiska tester.


Oavsett om du är en utvecklare eller ägare av första gången är det en stor stolthet att skapa en närvaro på nätet. Eftersom utvecklare kan koda hänger de sin hatt på att skapa mönster eller anpassa mallar manuellt via HTML och PHP. Webbplatsbyggare är vanligtvis tänkta som verktyg för nybörjare, men rätt program kan ge proffs några stora tidsbesparingar och effektivitet utan att offra kvaliteten. Enkelt uttryckt kan webbplatsbyggare och mallar få jobbet gjort på en bråkdel av tiden och med mycket färre huvudvärk.

Vi betygsatte internetets mest populära webbplatsbyggnadsplattformar – WordPress, Wix, Squarespace och Weebly – på olika faktorer för att hjälpa dig hitta rätt lösning.

Övergripande betyg

Som experter på webbhotellarenan har vi testat mer än vår rättvisa andel webbplatsbyggare – i våra personliga liv och när vi fortsätter att bygga ut våra recensioner på HostingAdvice. Vi sammanfattade våra åtaganden för dessa ledande webbplatsbyggare i den sammanfattande tabellen som följer. Du ser att vi noterar inte bara de initiala kostnaderna, men skalningspotentialen för varje byggare.

HELHETSBETYG
BÄSTA FÖR
KOSTNAD kontra konkurrenter

WIX (VINNER!)4,9 av 5.0Småföretag eller sidoprojektMedel
Squarespace4.5 av 5.0Designorienterade webbplatserFör hög
WordPress4,8 av 5.0Varje storleksföretag eller bloggningBillig
Weebly4,8 av 5.0Små till medelstora företagBillig

Se alla de bästa webbplatsbyggarna »

Läs vidare för att få översyn av allt från användbarhet och anpassning till bloggverktyg och kostnad för Wix, Weebly, Squarespace och WordPress.

1. Design & Anpassning: Varför vi väljer Wix

Till skillnad från andra byggare ger Wix dig ett alternativ att välja en tom layout eller välja att starta helt från början för att se till att din webbplats är unik och verkligen personlig. Det här alternativet kommer säkert att vädja till mer avancerade webbplatsägare som vet specifikt hur de vill att deras webbplats ska se ut. Användare kan dra nytta av Wixs kraftfulla vad-du-ser-är-vad du får, eller WYSIWYG, webbplatsbyggare för samma överkomliga pris som de flesta delade värdplaner.

Se fler planer för webbplatsbyggare »

Wix erbjuder branschspecifika mönster och tomma mallar (4.9 av 5.0): Wix-mallar kommer till dig helt konfigurerade med bilder och text inriktad för din specifika användning, vilket ger även de mest försiktiga kunderna en säker plats att testa sina vingar. Medan din webbplats fortfarande är under uppbyggnad, erbjuder Wix till och med anpassningsbara målsidor som berättar besökarna att din webbplats kommer snart.

Squarespace är känt för snygga, moderna layouter (4.8 av 5.0): Squarespace-mallar använder starkt typografi, bilder och öppna utrymmen för att optimera deras fantastiska mönster för din webbplats. Deras byggare låter dig dra och släppa foton eller block av text inom delar av din sida. Genom att föreslå olika sidkonfigurationer och göra det möjligt för dig att flytta, lägga till eller ta bort delar av webbplatsen ser ditt innehåll onekligen ditt.

WordPress representerar den största flexibiliteten i designen (5.0 av 5.0): Med en gemenskap av miljoner som bidrar till både plattformens funktionalitet och teman och plugins för att komplettera den, vet WordPress inga gränser när det gäller design. De flesta mönster är gratis, men att spendera så lite som $ 50 låser upp en ny värld av flexibilitet och fantastiska, professionella mönster. De flesta WordPress-teman låter dig ändra färgscheman, teckensnitt och mer, medan plugins kan lägga till olika funktioner som fotogallerier och sociala medieintegrationer.

Weebly är en WYSIWYG-redigerare med ett kraftfullt slutresultat (4.8 av 5.0): Bara för att du börjar med en mall betyder inte att din webbplats måste se ut som om den gjordes med en cookie-skärare. En stark WYSIWYG-byggare ger dig verktygen för att dra och släppa dig till en anpassad, professionell design. Weebly-teman är lyhörda, och du kan förhandsgranska exakt hur din webbplats kommer att se ut på stationära datorer, surfplattor eller mobil.

2. Användarvänlighet: Varför vi väljer Weebly

Programmet bakom mer än 40 miljoner webbplatser, Weebly erbjuder en dra-och-släpp-redaktör med steg-för-steg-vägledning och hundratals artiklar om hur man gör. Förväxla inte deras robusta funktionsuppsättning med komplikationer; Weebly paketerar alla verktyg du behöver i ett rent, intuitivt program. Högst rankade webbhotell som Bluehost inkluderar Weebly gratis för att hjälpa kunder att komma online snabbt och smärtfritt.

Se fler planer för webbplatsbyggare »

Wix har enkel installation med webbplatskategorier (4.8 av 5.0): Wix är en enda butik för värd, domäner och imponerande mönster och organiserar sina hundratals mallar i förvånansvärt specifika användningsfall såsom restauranger, musik, evenemang, affärer eller mode. Genom att erbjuda design för alla, från arkitekter till graffitikonstnärer, låter Wix dig komma igång helt gratis – logga in med ett Facebook- eller Gmail-konto och omedelbart komma igång.

Squarespace erbjuder enkel drag-and-drop-design (4.7 av 5.0): Squarespace erbjuder bara 60 mallar, vilket kan vara en välsignelse och en förbannelse. Du kommer inte bli överväldigad med alternativ när du startar din webbplats, men din valda design kanske inte har alla de alternativ du önskar. Hur som helst, Squarespace erbjuder marknadens mest imponerande design och har en omfattande plattform som är enkel för både nybörjare och experter att använda.

WordPress har en brant inlärningskurva men maximal flexibilitet (4.4 av 5.0): Det är svårt att argumentera med det mest populära innehållshanteringssystemet i galaxen – mer än en fjärdedel av alla webbplatser på internet litar på WordPress – men plattformens största knock är att dess ultimata kraft och flexibilitet är lite mycket för första gången webbplats ägare som behöver lite mer handhållning. Eftersom WordPress måste installeras på ett värdkonto måste du gå igenom några extra steg innan du kommer igång på din webbplats.

Weebly erbjuder mest anpassning för minimal förvirring (4.9 av 5.0): Många av våra favoritvärdar inkluderar Weebly gratis i sina planer, men du kan också registrera dig för att vara värd direkt via Weebly. Denna kapacitet kan verka trivial, men den illustrerar den största flexibiliteten som användare kan upptäcka med webbplatsbyggaren. Weeblys responsiva, professionella mallar kan skjutas ännu längre med en komplett uppsättning designverktyg till hands.

3. Blogga: Varför vi väljer WordPress

WordPress är byggt för bloggare och är redo att hjälpa dig att dela dina idéer med världen. När du nöjer dig med en design ger WordPress den snabbaste vägen att publicera dina inlägg. Eftersom du behöver ett separat webbhotellkonto med WordPress är det viktigt att hitta en leverantör som optimerar deras infrastruktur för WordPress-prestanda och tillförlitlighet. InMotion Hosting, Bluehost och SiteGround har alla varit standarder på denna arena i flera år.

Se fler planer för bloggning »

Wix är ett bra sätt att börja blogga gratis (4.2 av 5.0): Wix är en av de få plattformerna för byggnad av webbplatser som erbjuder ett komplett utbud av tjänster gratis tillgängliga. Njut av deras dra-och-släpp-redigerare, obegränsade sidor, 500 MB lagring, en mobilwebbplats och värd bara genom att ange din Facebook- eller Gmail-inloggningsinformation. När din blogg sjunker kan du enkelt uppgradera till prisvärda betalda planer för att låsa upp fler funktioner som ett anpassat domännamn, analys och mer lagringsutrymme.

Squarespace är inte kostnadseffektivt för bloggare (3.5 av 5.0): Vi älskar Squarespace’s mallar och byggmästare, men vår största tvekan är deras prislapp – till $ 12 per månad för deras billigaste plan är Squarespace nästan dubbelt så dyr som de andra alternativen. Om du vill koppla ihop din blogg med en onlinebutik stiger kostnaden till $ 26 varje månad. Squarespace-planerna har några fina förmåner, inklusive obegränsad bandbredd och lagring, SSL-certifikat och en gratis domän, men bloggare som just börjar behöver inte många av dessa funktioner direkt utanför grinden..

WordPress är webbens # 1 Bloggplattform av en anledning (5.0 av 5.0): Vi nämnde att installationsprocessen med WordPress kan vara lite mer utmanande än några av de andra alternativen. När du väl har kommit över puckeln ger WordPress dock bloggare obegränsade alternativ och verktyg för att växa din publik. Ett outtömligt utbud av plugins kan optimera webbplatsens hastighet, design, rangering av sökmotorer och analyser för att hjälpa dig tillgodose läsarnas intressen.

Weebly är det andra för WordPress, men först för användbarhet (4.8 av 5.0): För dem som inte riktigt klarar av WordPress-utmaningen är Weebly ditt nästa bästa alternativ. Den intuitiva byggaren kombinerar användarvänlighet med kraftfull funktionalitet, så att du kan skapa en webbplats som visar ditt bästa innehåll. Med betoning på att ansluta till din publik och ge läsarna en positiv upplevelse, garanterar Weeblys värdresurser dina blogginlägg snabbt, varje gång.

4. e-handel: varför vi väljer Weebly

De bästa onlinebutikerna är praktiska för både kunder och webbplatsägare. Weeblys kundvagn konfigureras automatiskt när du startar din butik, och programvaran är helt integrerad med din webbplats för att ge en sömlös kassupplevelse. Den fullständiga plattformen låter dig spåra och hantera inventering, medan köpare kommer att uppskatta de dynamiska sök- och filterverktygen.

Se fler e-handelsbyggare »

Wix-kategorier tillgodoser hotell, musiker och restauranger (4.8 av 5.0): Wix ger dig allt du behöver för att skapa, hantera och sälja dina produkter online. Välj den layout eller mall som bäst passar din specifika butik, oavsett om du är musiker, modedesigner eller driver en bed and breakfast. Vi uppskattar också att Wix inte bara accepterar flera betalningsmetoder, utan de gör allt utan att ta en provision eller minska din försäljning.

Squarespace Storefronts är vackra men begränsade (4.2 av 5.0): Squarespaces starka design passar bättre för portföljer eller informativa webbplatser. Deras e-handelsverktyg är bra för dem som har hittat framgång genom Squarespace med sitt online-märke eller blogg och vill utforska sätt att tjäna pengar på populariteten. Doppa tårna för att driva en onlinebutik med Squarespace men kom ihåg att du förmodligen måste åka någon annanstans när dina försäljnings- och betalningsbehandlingsbehov blir mer komplexa.

WordPress har betalningsintegrationer och e-handelsplugins (4.4 av 5.0): WordPress-plattformen i sig levereras inte med någon försäljningsfunktion men rädsla aldrig, din onlinebutik är bara en plugin bort. Det finns massor av alternativ tillgängliga, men WooCommerce härskar högsta – så mycket att Automattic, teamet bakom WordPress, förvärvade den populära plugin 2015 för att ytterligare integrera de två plattformarna. Som med många saker i WordPress, måste du lägga mer arbete för att komma igång, men slutresultatet är spektakulärt.

Weebly intuitiv webbplatsbyggnad låter dig fokusera på ditt företag (4.7 av 5.0): De förvånansvärt intuitiva men ändå imponerande e-handelsverktygen inom Weebly kan anpassas för att hantera ett brett utbud av produkter och tjänster. Genom att göra alla tunga lyft med webbdesign, lagerhantering och transaktioner, kan online-entreprenörer koncentrera sina ansträngningar på sina passion i stället för IT-dilemma. Weebly erbjuder också praktiska iOS- och Android-appar, vilket innebär att du kan bearbeta och fullfölja beställningar, svara på kundförfrågningar, lägga till nya produkter och försäljningsregister överallt.

5. SEO: Varför vi väljer WordPress

Det fina med WordPress vilar i de extra funktioner och funktionalitet du kan lägga till i innehållshanteringssystemet med bara några musklick. WordPress är naturligtvis bra för SEO-framgångar, men att lägga till plugins hjälper dig att stiga ännu högre i sökresultaten. Återigen vill du hitta en värdplan som är optimal för WordPress-prestanda och låta CMS och plugins ta det därifrån.

Se fler WordPress-planer »

Wix täcker sina baser men de wowing inte Google (4.0 av 5.0): Wix hanterar grunderna i SEO med metataggar, rubriker, nyckelord, länkar och alt-text, men du måste gå längre än plattformen för att få mest effekt. De rekommenderar två Google-plugins och en handfull egna appar, men vi önskar att Wix inkluderade de avancerade inställningarna och verktygen i huvudplattformen. Men användare kommer att uppskatta trafikökningarna från automatiska XML-webbplatskartor och det inkluderade nätverket för innehållsleverans.

Squarespace SEO är förbättrad men inte spektakulär (4.0 av 5.0): Vi uppskattar verkligen att Squarespace innehåller många SEO bästa praxis direkt på deras plattform, utan att behöva installera ytterligare plugins. Automatiskt genererade XML-webbplatskartor och HTML-taggar är också en bra fördel, men de andra SEO-tjänsterna omfattar bara standardfunktioner som sidtitlar, ren HTML-markering och automatiska omdirigeringar.

WordPress SEO är enkelt och effektivt med plugins som Yoast (5.0 av 5.0): Som med så mycket när det gäller WordPress är himlen gränsen när det gäller rikedomen i funktioner du kan lägga till med plugins. SEO är inget undantag. Yoast SEO, en av de mest nedladdade WordPress-pluginsna någonsin, är en otroligt omfattande SEO-lösning som balanserar tekniska optimeringar och hjälper dig att skriva bättre sökorddrivet innehåll.

Weebly SEO kan lämna ägda webbplatsägare som vill ha mer (4.8 av 5.0): Weebly tar en något förbryllande inställning till SEO-funktioner. Alla deras webbplatser har en webbplatskarta, SEO-vänlig HTML-formatering, metabeskrivningar och mobiloptimering, men du måste gräva efter andra enkla SEO-verktyg som alt-taggar och sidspecifika beskrivningar. Om du förlitar dig på SEO för att driva trafik och framgång till din webbplats måste du gå till appar från tredje part.

6. Kostnad: Varför vi väljer Weebly

När det gäller att få det bästa smället för pengarna, leta inte längre än Bluehost och Weebly. Den länge favorithotellleverantören erbjuder bunnsolid support och modern infrastruktur ovanpå en av våra favoritplatsbyggare. Kombinationen kommer att göra underverk för både nybörjare och experter när deras webbplats växer.

Se fler billiga värdar »

Wix är bäst för nybörjare (4.3 av 5.0): Gratis är svårt att slå, särskilt när du kommer igång. Att flytta upp till betalda prenumerationer till Wix ger dig dock inte klistermärkechock. Den mest grundläggande Wix-planen kostar en touch mer än våra favoritdelade värdplaner, och du har fem nivåer som tillgodoser din webbplats behov när den växer. Nervösa nybörjare kan dock fortfarande uppskatta det extra stödet som levereras med en extern värdleverantör.

Squarespace kan inte tävla med billigare byggare (4.0 av 5.0): Squarespace är som en lyxbil – värt en investering för vissa men svårt för andra att ha råd med. Med sådana prisvärda alternativ någon annanstans kan du påskynda partiet med många av samma funktioner och funktionaliteter till närliggande priser. Leta någon annanstans, särskilt om du behöver starkt e-handels- och SEO-stöd.

WordPress erbjuder det bästa långsiktiga värdet (5.0 av 5.0): Själv kan den gratis prislappen med WordPress inte slås. Du kan dock inte ha WordPress utan en separat värdplan och tid att ansluta de två. Priset avviker med Weebly, men tiden för installation och inlärning av programmet kan vara kostsamt. Om du är dedikerad till att WordPress fungerar för dig, men en livstid med uppdateringar, gratis plugins och billiga teman gör en WordPress-värdplan en investering som kommer att betala utdelning i flera år.

Weebly erbjuder mest för minst (5.0 av 5.0): Vi älskar ett fynd – och affären är ännu sötare när den bästa produkten är den som kostar minst. Weebly får utvecklare online på ett ögonblick medan de fortfarande hjälper nybörjare genom varje steg i skapandet av webbplatser. Vi uppskattar det väl avrundade paketet Weebly ger sina användare; från starka konstruktioner till robusta funktioner till ett överkomligt pris, du skulle vara hårt pressad för att hitta en mer flexibel webbplatsbyggnadslösning.

Billiga, enkla och effektiva byggare i närheten om du vet vart du ska titta

När jag redogör för tiden det tar att skapa en anpassad, kodad webbplats har jag uppskattat webbplatsbyggare som mer än bara den enkla vägen. Min envisa att göra saker “själv” minskar långsamt när jag låter andra tjänster och mallar komma till min hjälp.

Fortsätt att jämföra med liknande artiklar om populära alternativ för webbplatsbyggnad:

  • Joomla mot WordPress vs. Drupal
  • Weebly mot WordPress
  • Squarespace vs. WordPress
  • Blogger mot WordPress
  • Shopify kontra WordPress

Vi har täckt några av de mest använda webbplatsbyggarna med denna jämförelseguide, men många webbhotellleverantörer har tagit sig tid att skapa sina egna anpassade verktyg – se till att vi tittar på vår omfattande rankning av webbplatsbyggare för att läsa om ännu fler alternativ.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector