Hur man uppdaterar Node.js till den senaste versionen (Linux, Ubuntu, OSX, andra)

Som med så många open-source-teknologier, är Node.js ett snabbt rörande projekt. Mindre uppdateringar kommer ut med några veckor för att öka stabiliteten och säkerheten bland alla versiongrenar.


Det finns många metoder för att uppdatera Node i alla operativsystem, så att du inte har någon ursäkt att falla bakom. Vi har sammanställt några av de enklaste och mest effektiva sätten att installera den senaste versionen av Node på Linux-baserade, Windows och macOS-maskiner. Innan du börjar ska du kontrollera vilken version av Node.js du för närvarande använder genom att köra node -v i en kommandoradsterminal.

Instruktioner för:

3 sätt att uppdatera nodversioner på Linux-baserade maskiner

Vi täcker alla dina grunder med uppdatering av Node på Linux-baserade operativsystem, men alternativ 1 är den absolut mest rekommenderade metoden för enkelhet och effektivitet. Om förmildrande omständigheter hindrar dig från att gå Node Version Manager-rutten, läs vidare för instruktioner om hur du uppdaterar Node genom pakethanterare eller binära paket.

1. Uppdatera Node med hjälp av Node Version Manager

Node Version Manager, eller nvm, är långt ifrån den bästa metoden för att uppdatera Node. Du behöver en C ++ -kompilerare såväl som de build-essential och libssl-dev-paketen. Kör en uppdatering först och skaffa sedan paketen:

1
2

sudo apt-get-uppdatering

sudo apt-get install build build-essential checkinstall libssl-dev

För att installera eller uppdatera nvm kan du få installationsskriptet med hjälp av cURL:

1 curl -o- https://raw.githubusercontent.com/creationix/nvm/v0.32.1/install.sh | våldsamt slag

Du måste stänga och öppna terminalen först, men du kan verifiera en framgångsrik installation med kommandot -v nvm. Kommandot matar ut nvm om allt fungerade.

När du har konfigurerat är det en väldig installation av uppdaterade versioner av Node. Du kan kontrollera vilka versioner som för närvarande är installerade med nvm lsand och se vad som är tillgängligt att installera med nvm ls-remote.

Ladda ner, kompilera och installera nyare versioner av Node med nvm installera #. #. #, Och uppenbarligen ersätter #s med den Node-version du vill ha. Du kan berätta nvm vilken version du ska använda i varje nytt skal med nvm använda #. #. # Och ställa in ett standard med alias: nvm alias standardnod.

2. Uppdatera nod med en pakethanterare

Om nvm inte är något för dig, är en paketansvarig din nästa bästa satsning. Node-pakethanteraren, eller npm, hjälper dig att upptäcka, dela och använda kod tillsammans med att hantera beroenden.

Noden levereras med npm förinstallerad, men chefen uppdateras oftare än Node. Kör npm -v för att se vilken version du har, installera sedan npm npm @ senaste -g för att installera den senaste uppdateringen av npm. Kör npm -v igen om du vill se till att npm uppdateras korrekt.

För att uppdatera Node behöver du npm’s praktiska n-modul. Kör den här koden för att rensa npm: s cache, installera n och installera den senaste stabila versionen av Node:

1
2
3

sudo npm cache -f

sudo npm installera -g n

sudo n stabil

Använd n senaste för att installera den senaste versionen. Alternativt kan du köra n #. #. # För att få en specifik Node-version.

3. Uppdatera nod (Ubuntu / Linux / Debian / CentOS) med binära paket

Låt oss vara ärliga – du vill förmodligen inte gå den här vägen. Om du dock är desperat, gå till den officiella Node.js-nedladdningssidan för att få 32-bitars eller 64-bitars Linux-binärfil. Du kan ladda ner filen från en webbläsare, men vi föredrar att använda konsolen. Kom ihåg att den specifika Node-versionen kan ändras när uppdateringar släpps.

1 wget https://nodejs.org/dist/v6.9.2/node-v6.9.2-linux-x64.tar.xz

För att packa upp filen behöver du xz-utils; för att installera det, kör sudo apt-get install xz-utils. Därefter använder du den här koden för att installera det binära paketet i usr / local:

1 tar -C / usr / local – strip-komponenter 1 -xJf-nod-v6.9.2-linux.x64.tar.xz

Nu när du har Node och npm kan du överväga att prova alternativ 2 för nästa uppdatering.

Hur man uppdaterar nod (Windows / macOS) med hjälp av installationsprogram på Nodejs.org

Nedladdningssidan för Node.js innehåller binära paket för Windows och macOS – men varför göra ditt liv svårare? De förberedda installatörerna – .msi för Windows och .pkg för macOS – gör installationsprocessen otroligt effektiv och förståelig. Ladda ner och kör filen och låt installationsguiden ta hand om resten. Med varje nedladdad uppdatering kommer de nyare versionerna av Node och npm att ersätta den äldre versionen.

Alternativt kan macOS-användare använda instruktionerna npm och n ovan.

Din noduppdatering är klar! Hur “ange dina moduler och paket?

Uppdatering av nod och npm är bara början. Du vill hålla resten av dina paket och beroenden uppdaterade för att maximera kompatibilitet och säkerhet. Lyckligt till dig, du har nu den senaste versionen av npm – och vi har skrivit en bra vägledning som leder dig genom paketuppdateringsprocessen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector