Hur man skapar en professionell e-postadress – 3 enkla sätt (2020)

Att lära sig att skapa en professionell e-postadress är ett kritiskt steg mot att bygga upp förtroendet och trovärdigheten för ditt företag eller ditt personliga varumärke. Från att kommunicera med potentiella arbetsgivare till att sända din senaste marknadsföringskampanj, att skapa ett e-postkonto för företag ökar dina chanser att sticka ut i röriga inkorgar.


När man valde vilka e-postmeddelanden som ska öppnas och vilka man ska ignorera, indikerade ungefär 70% av prenumeranterna att de troligen skulle öppna ett meddelande baserat på avsändarens namn och adress. Om du vill gå längre ned genom att helt enkelt använda en personlig affärsadress (istället för till exempel generiska [email protected]) kan du öka din öppna ränta med 35%.

Lyckligtvis är det inte så komplicerat eller så dyrt att skapa en e-postidentitet i företagsklass som du kanske är rädd för. I den här artikeln kommer vi att belysa tre billiga och kraftfulla sätt att öka effektiviteten i din kommunikation, samt ge professionella e-postadressidéer, exempel och tips.

1. Skapa en professionell e-postadress gratis

Om du vill intensifiera ditt e-postspel är chansen stor att du redan har en onlineportfölj eller företagswebbplats. Visste du att många värdplaner låter dig skapa obegränsade e-postkonton gratis?

Visst, det finns några gratis leverantörer av e-posthotell som enbart fokuserar på din kommunikation, men att investera i en allomfattande och billig webbhotellplan ger mycket större utslag för pengarna. ett företag (och en liten faktura) kan täcka alla dina webbplatser, domännamn, e-post, teknisk support och till och med marknadsföringsbehov.

För att skapa din gratis professionella e-postadress, börja med att titta i värdens kunskapsbasis för den mest exakta guiden eller handledning för hur du använder företagets specifika system. Eftersom många populära värdar förlitar sig på det populära cPanel-hanteringsgränssnittet är vägen till nya e-postkonton vanligtvis ganska lika: hitta e-postavsnittet på din kontrollpanel, lägg till ett nytt konto och skriv bara in önskat användarnamn och lösenord.

Inloggningsuppgifterna kommer automatiskt att användas för att konfigurera en inkorg och komma åt webmail. Men innan du går ner i kaninhålet för att jämföra de bästa webmail-tjänsterna, ta en titt på våra recensioner av de mest populära värdarna med de mest generösa gratis e-postplanerna:

Se andra bästa värdar med gratis e-post »

2. Skapa en professionell e-postadress på din egen domän

När det gäller att kommunicera med kunder, kollegor eller leverantörer måste meddelanden kunna uppfylla alla säkerhetsstandarder, passera skräppostfilter och ge en legitimitet. Att skicka e-postmeddelanden från ditt anpassade personliga eller affärsmässiga domännamn – istället för vanliga gratisstandarder som Gmail, Outlook eller Yahoo – är det första steget i att få e-postmeddelande.

Även om din ursprungliga [email protected] kan påkalla nostalgiska minnen om din toppatletiska förmåga, kommer anställningschefer, klienter och kollegor att omedelbart märka ögonen och troligtvis ifrågasätta dina beslutsförmågor. Gilla det eller inte, e-postadresser definierar dig långt före den första intervjun: oavsiktligt avslöja din ålder, undvikande av vanliga och moderna tekniker eller hur du behandlar din nuvarande arbetsgivare.

Lyckligtvis är ett anpassat domännamn förvånansvärt lätt att komma med. Oavsett om det ingår gratis som en del av din nuvarande värdplan eller prissätter till mindre än $ 15 per år kostar webbplatsdomäner inte alls mycket. Att registrera ett domännamn förbinder dig inte att bygga en webbplats, men du behöver serverutrymme och nätverksåtkomst för att lagra, skicka och ta emot e-postmeddelanden.

Även om du kan kombinera ditt domännamn med tredje parts tjänster som G Suite (mer om det i nästa avsnitt) eller Microsoft Office 365, rekommenderar vi starkt att webbhotellplanen är i vänteläge. Här är de bästa domänregistrarna som också erbjuder omfattande webb- och e-posthotellplaner.

Se andra bästa värdar med gratis domäner »

3. Skapa en företags e-postadress på G Suite

Professionella meddelanden står för nästan 140 miljarder e-postmeddelanden som skickas och tas emot per dag runt om i världen, med människor som individuellt interagerar med mer än 120 meddelanden per dag i genomsnitt, enligt teknikmarknadsundersökningsföretaget Radicati Group. Med så många e-postmeddelanden som flyger runt om i världen bör du naturligtvis vilja samarbeta med plattformen som leder den globala e-postklientmarknaden.

Gmail stod för nästan 28% av e-posttrafiken under 2019 och uttalade den ledande platsen för Apple iPhone-klienten för första gången. Även om mobil fortfarande har en smal kant över webmail-klienter när det gäller e-postöppningar, är Gmail den tydliga ledaren när det gäller webbmail och överträffar konkurrenterna med mer än 20%.

Även om G Suite är en betald uppgradering när det gäller e-posttjänster, svär massor av företag och individer – inklusive oss – vid det. G Suite, som är tillgängligt för $ 6 per användare per månad, inkluderar också molnlagring, delade kalendrar och andra produktivitetsverktyg som kalkylblad och meddelandeprogram.

Utöver den extra kostnaden är G Suite också den mest komplicerade formen av professionella e-posttjänster att installera. Visst, du kommer att kunna använda det ganska populära och bekvämt bekanta gränssnittet, men du måste bekräfta ditt domänägare och se till att din registrator och Google är på samma sida om vart dina e-postmeddelanden ska gå. Envato TutsPlus har en fantastisk handledning om hur du kommer igång med Gmail for Business, alias G Suite, eller så kan du hitta andra relevanta instruktioner med din specifika registrator.

Vad är professionella e-postadresser?

Det kan vara en överförenkling, men professionella e-postadresser är vanligtvis de minst kreativa. Detta är det konto som du bör använda för att kommunicera med nuvarande, tidigare och potentiella arbetsgivare, såväl som kunder, anställda, kollegor, leverantörer och kunder. Visst, du kanske inte bryr dig om att använda [email protected] eller candygrrrl1999 @ domain.com med dina vänner, men vad skulle din mormor tro?

Man som placerar ett namnmärke

Professionella e-postadresser fungerar som ett första intryck för potentiella kunder och arbetsgivare – se till att imponera.

Vanligast, professionella e-postadresser är byggda kring delar av ditt namn och en anpassad domän. Ditt namn, eller någon kombination av ditt namn, initialer eller en förkortning, kommer att visas som användarnamn före symbolen @. Om ditt domännamn råkar vara ditt namn kan du också överväga att beskriva din roll eller passion: [email protected] eller [email protected], till exempel.

På tal om John Smith, oroa dig inte om du har ett vanligt namn eller upptäcker att ditt önskade användarnamn har tagits. Idéer för att skapa en professionell e-postadress varierar från att markera dina kvalifikationer eller plats till en hälsning eller kärnvärde. Var noga med att undvika skurrande prefix eller suffix eller identifierbar information om din ålder eller hälsa. Följ i allmänhet liknande regler när du registrerar ett anpassat domännamn: Se till att det är uttalbart, undviker skiljetecken, är relativt kort och låter auktoritativt.

Är Gmail en professionell e-postadress?

Som vi nämnde tidigare är Googles gratis e-posttjänst, Gmail, världens ledande e-postklient. Den 15-åriga tjänsten kan skryta med mer än 1,5 miljarder aktiva användare varje månad – ja, miljarder med en B. Att använda en e-postadress för Gmail eller Outlook är inte naturligtvis oprofessionellt, särskilt om du är en enskild arbetssökande eller på annat sätt inte förväntas behålla en separat affärs- eller varumärkesidentitet.

Däremot kan dina affärssträngar och trovärdighet få en hit om du använder Gmail för att representera ditt varumärke. IE-domänregistret fann faktiskt att 64% av konsumenterna har litet till inget förtroende för företag som använder en gratis e-postadress (som Gmail), medan 77% litar på ett företag som använder en varumärkesspecifik domänadress.

Gmail-användare kan få det bästa av båda världarna genom att registrera sig för G Suite, som inkluderar det ultrapopulära Gmail-gränssnittet – tillsammans med molnbaserade verktyg för kalkylblad, fildelning, kalender, text och videochatt, presentationer och flera andra affärer -orienterade uppgifter. Ännu bättre kan du kombinera de användarvänliga tjänsterna med ett mer professionellt domännamn.

För att ansluta din domän till G Suite måste du bevisa att du äger adressen. Du kan använda G Suite med valfri domänregistrator eller värdleverantör, och du kan nog bäst kontrollera varje företags kunskapsbas för de bästa installationsguiderna. Annars kan du kolla Googles egna installationsguide som kan hjälpa företagare att verifiera domännamnet de vill använda.

Vad är den bästa e-postadressen för ett företag?

När du väljer vilken e-postleverantör ditt företag ska använda är nästa steg att ställa in de enskilda kontona. Oavsett om ditt varumärke är ett enmansband eller ett företag med dussintals anställda, vill du ställa in ett visst format för dina e-postadresser. Konsekvens visar uppmärksamhet på detaljer och ser till att dina anställda också skapar professionella e-postadresser.

Beroende på ditt företags storlek och omfattning kanske du också vill skapa mer generaliserade e-postkonton avsedda att täcka hela avdelningar. Oavsett om dessa kontor är bemannade eller inte, dessa adresser ger en luft av legitimitet och professionalism:

När det gäller att hitta den bästa värden för småföretag, vill du se till att din leverantör innehåller användbara e-postfunktioner som ett kraftfullt skräppostfilter, integrationer med andra produktivitets-, marknadsförings- eller samarbetsverktyg, strikt säkerhet och gott om lagring för postlådor , arkiv och säkerhetskopior.

Hur ställer jag in mitt e-postkonto?

Att ställa in ett e-postkonto, oavsett om det är för personligt eller professionellt bruk, innebär att du konfigurerar två grundläggande komponenter: din adress och serverutrymme eller domännamnet där dina meddelanden kommer att skickas och tas emot, och programvaran eller enheterna du använder för att få åtkomst till dem . Vi har pratat långt om vad som gör en stark e-postadress och antar att du redan har ett domännamn – här är allmänna instruktioner för hur man faktiskt sätter samman allt:

  • Skapa din e-postadress: Välj vilken plattform du vill använda. Vi rekommenderar att du går via din webbhotellleverantör, domänregistrator eller betaltjänst som G Suite eller Office 365. Registrera ditt användarnamn med dem (du måste logga in på ditt webbhotells hanteringsportal eller navigera till rätt Google- eller Microsoft-webbplats först ).
  • Anslut din inkorg: OK, du har en brevlåda; nu, låt oss se till att du kan öppna den och faktiskt få dina meddelanden. Oavsett om du vill använda webmail kontra e-postklienter (gränssnittet eller programmet du använder för att skriva, skicka och läsa e-postmeddelanden), måste du potentiellt ladda ner eller installera ett program, verifiera ditt äganderätt till domänen och ge inloggning eller få tillgång till referenser så att alla delar och enheter fungerar tillsammans.

Naturligtvis är dessa instruktioner en stor överförenkling av de specifika stegen du behöver vidta. Du vill definitivt göra din egen undersökning för hur du ställer in e-postkonton för dina specifika plattformar eftersom varje företags system är något annorlunda.

Hur ett starkt e-postkonto kan öka ditt företag

När du väl har fått alla de irriterande tekniska detaljerna inställda för dina e-postkonton är det äntligen dags att utnyttja den här viktiga kommunikationsmetoden. Otroligt nog kan historien om e-postkommunikation spåra sina rötter tillbaka till redan innan internet: Mainframe-användare i mitten av 1960-talet kunde lämna meddelanden i andra användares kataloger. Eftersom nya datornätverk gjorde det möjligt för användare att kommunicera till olika platser, e-post, som vi för närvarande känner till, tog form ungefär ett decennium senare.

Skärmdump av e-postinkorgen

Förvänta dig att e-postkommunikation kommer att spela en viktig roll i dina marknadsföringskampanjer och affärsframgångar.

Nu driver mer än en tredjedel av världens befolkning ett aktivt e-postkonto med affärsadresser som står för ungefär 25% av alla inkorgar. Professionella och marknadsförare rankar konsekvent e-post som den föredragna kommunikationsmetoden för affärsinriktade meddelanden, och e-postmarknadsföring ger en avkastning på 42: 1.

Med tanke på nästan 58% av vuxna kontrollerar sin e-post först på morgonen, är e-postmarknadsföring och nyhetsbrev ett viktigt sätt för ditt företag att nå ut till och få kontakt med potentiella kunder. Regelbunden kommunikation med dina besökare och nuvarande kunder gör att du kan bygga förtroende, felsöka eventuella problem och skapa varumärkeslojalitet.

Naturligtvis har vi testat och rankat de bästa e-postmarknadsföringsplattformarna, liksom andra användbara e-postapplikationer som CRM-värd (CRM). Se till hur dina e-postkonton för företag kan få mest effekt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map