“AWS S3 & rdquo; Prissättning (kalkylator & provplan)

I den här artikeln kommer vi att fokusera på kostnaden för lagringslösningen AWS S3. (Tips: Det är BILLIGT!)


Det finns i princip tre faktorer som bestämmer den totala kostnaden för att använda S3: mängden lagring, mängden data som överförs varje månad och antalet förfrågningar som görs varje månad. I de flesta fall är det bara lagringsmängden och den överförda informationen som gör skillnaden i kostnaden mycket.

Exempel på S3-prissättning: De flesta kostnaderna finns i “Lagring” och “Transfer”

Här är några månatliga kostnadsberäkningar för “låga,” “medel” och “höga” lagringsvolymer:

Storlek
Kosta
Lagring
överföringar
Begäran
Låg$ 0,1510SE1 GB5300
Medium$ 2.87100SE10SE53 tusen
Hög$ 39,631 TB100SE5.030.000

Använd Amazons S3-prisberäknare här

En snabb diskussion av exemplen ovan

Värdena som nämns i diagrammet ovan är bara för att ge dig en bild av utbudet av lagringskonfigurationer och prispunkter tillgängliga för S3-användare. I huvudsak är tanken att visa att det tar en bra mängd dataförflyttning innan kostnaden till och med börjar bli märkbar, och till och med den högsta lagringsanvändningen kommer inte att bryta banken.

Exempel på låg användning

Vårt “låga” användningsexempel pekar på den mest grundläggande lagringskonfigurationen, för vilken kostnaden att lagra på S3 är lika minimal. Om du bara vill lagra cirka 10 GB data eller mindre och inte planerar att ladda ner kan du bokstavligen dra nytta av S3 för pengar per månad. Även med tanke på de nämnda 5 300 förfrågningarna, måste du utföra ungefär fyra gånger det beloppet innan du spenderar en dollar på webbförfrågningar med S3.

Exempel på medelanvändning

Vi valde dessa nummer baserat på en genomsnittlig eller medelstor lagringskonfiguration. Tänk på att S3-prissättning beräknas varje månad, så vi talar om 30 dagar för att utföra 50 000 objekt GET-förfrågningar – ungefär 1 667 om dagen. På liknande sätt är 100 GB lagring och 10 GB dataöverföringar ganska stora mängder för värd för bilder, text, ljud, etc. I grund och botten, såvida du inte använder S3 för att visa upp statiskt innehåll för din mycket populära webbplats, bör du inte ha några problem med att dra nytta av S3 till mycket liten kostnad.

Exempel på hög användning

Även S3-användare med extrema lagringskrav behöver inte strida över kostnaden. Vårt exempel på “hög” lagringsvolym indikerar att en terabyte med data kan lagras, med 100 GB data överförd, under 40 dollar per månad. När det gäller de fem miljoner förfrågningarna – det är över 150 000 per dag.

S3 Prissättningsdetaljer

S3-prissättning baseras på tre faktorer:

  1. Lagringsmängd: Detta är den totala mängden data (i GB) som du har lagrat.
  2. Mängd överförd utgående data: Varje gång en fil laddas ner debiteras du.
  3. Antal förfrågningar: Amazon tar ut en (liten) avgift för varje begäran du gör.

Kostnadsfaktor nr 1: Lagringsmängd

Lagringskostnaden baseras på den totala storleken på de objekt (i GB) som är lagrade i dina S3-hinkar. I allmänhet är prissättningen $ 0,03 per gigabyte.

Kostnadsfaktor # 2: Utgående dataöverföringar

Amazon debiterar baserat på mängden data som överförs från S3 till Internet (“Data Transfer Out”), liksom data som överförs mellan AWS-regioner (“Inter-Region Data Transfer Out”). För det mesta kommer du att betala 0,09 $ per gigabyte (upp till den första terabyte och något mindre efteråt).

Kostnadsfaktor # 3: Webbfrågor

Kostnaden för webbförfrågningar fokuserar verkligen på GET- och PUT-förfrågningar, som kostar cirka $ 0,005 per 1 000 förfrågningar. De är en kostnadsfaktor, men inte en du borde vara alltför bekymrad över.

En genomgång av Amazons AWS (S3) -kalkylator

Nu när vi förstår AWS S3-prissättning kan vi skapa vår egen lagringskonfiguration och få en månadskalkyl. Kolla in vår S3-provkonfiguration här som vi diskuterar nedan.

Fliken Tjänstekonfiguration

Alla Amazons webbtjänster (för den valda AWS-regionen) visas till vänster. Vi är för närvarande fokuserade på S3-tjänsten, så vi har valt det alternativet och konfigurerat det enligt följande.

En HostingAdvice-provberäkning av S3-prissättning

Alternativ för regionkonfiguration

För varje tjänst kan du konfigurera flera AWS-regioner, var och en med sin egen specifika konfiguration. Som en allmän regel vill du välja region (er) närmast dina kunder.

I vårt exempel använde vi bara en region (“US East / US Standard”), men vi kunde lätt ha lagt till en annan till vårt urval. För att göra det skulle vi helt enkelt välja en annan region i listrutan och sedan konfigurera S3-lagringsalternativ för den angivna platsen.

Fliken för uppskattning per månad

Klicka på fliken “Beräkna din månatliga faktura” för att se din månatliga faktureringsuppskattning. Observera att rabatten ”AWS Free Tier”, som gör det möjligt för nya medlemmar att komma igång med AWS gratis, beaktas. Klicka på knappen “Spara och dela” för att skapa en unik URL till uppskattningen som ska delas.

Slutord på AWS S3-prissättning

Världen för AWS molnberäkning är expansiv och dynamisk, men tillgängliga hanteringsverktyg är lika utmärkta. S3 är en kostnadseffektiv lagringslösning, och månadspriset kan lätt uppskattas för att skydda dig mot eventuella, oväntade fakturaproblem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector