8 bästa: webbhotell utan domän (2020) – Starta en webbplats gratis

Att registrera sig för webbhotell utan domännamn är lite som att bygga ett nytt hus och aldrig sätta upp postlådan i slutet av uppfarten. Visst kommer ditt hem att se lika fantastiskt ut, men hur kommer människor att hitta dig?


Även om en anpassad webbplatsdomän inte kostar så mycket, väljer vissa webbplatsägare gratisalternativ i form av underdomäner från värdföretaget. Skillnaden mellan domäner och underdomäner är liten, men det kan göra skillnaden för att någon bara kommer igång online.

Oavsett om du skapar en tillfällig webbplats, experimenterar med några nya idéer, helt enkelt vill begränsa dina utgifter eller undvika eventuella komplikationer med huvudvärk, här är de bästa platserna att starta din webbplats utan domän – tillsammans med några rekommendationer om var hitta gratis domännamn när du är redo för något mer permanent.

Bästa planer för webbhotell för webbplatser utan domännamn

Att registrera ett domännamn utan webbhotell är en vanligare transaktion, men de som vill komma igång direkt kan fortfarande bygga sin webbplats utan en. En handfull leverantörer, främst de som erbjuder gratis webbhotelltjänster, kommer att skapa nya kunder med ett underdomän på ett av domänerna företaget äger.

Till exempel kan din värd använda hostname.com för sitt domännamn. Nya kunder som inte vill ha ett domännamn kan registrera ett underdomän, något som påverkar ditt namn.hostnamn.com. Eftersom din webbhotell kontrollerar domänen (och alla webbplatser och filer som är kopplade till den) kan de erbjuda underdomäner gratis till sina kunder.

Med tanke på riskerna med gratis värd, tvekar vi att rekommendera den här vägen för professionella eller småföretagens webbplatser. Även om företagen som gjorde nedskärningen här är grödan, erbjuder de flesta värdar vi istället en gratis domänregistrering med webbhotellplaner (vi kommer till dem senare). Men för tillfället är här de bästa värdplanerna som låter dig komma igång utan domännamn.

1. Wix

Gå till resursen för första gången webbplatsägare (och till och med erfarna utvecklare, tack vare Wix Code), den extremt pålitliga webbplatsbyggaren Wix gör det möjligt för användare att skapa en gratis webbplats på domänen wixsite.com.

Wix erbjuder värd för affärsklass med en garanti på 99,9% upptid och avancerad säkerhetsövervakning, tillsammans med hundratals fantastiska och professionellt utformade teman. Wix drag-and-drop design-gränssnitt är branschstandarden för en användarvänlig webbplatsupplevelse.

Den kostnadsfria planen och underdomänen begränsar dig till 500 MB lagring och bandbredd, och användare kommer att se Wix-annonser på varje sida på din webbplats. För att använda plugins för sociala medier måste e-butiksbyggaren, marknadsföringsverktyg, kontaktformulär och andra integrationer behöva uppdateras till en premiumplan. Under tiden börjar du genom att klicka på vår recension:

2. WordPress.com

För att få mer webbtrafik än Twitter och eBay är WordPress.com den sällsynta värden som lever upp till hype. WordPress.com är värdens motsvarighet till den självhostade programvaran som finns på WordPress.org och vill utnyttja världens mest populära innehållshanteringssystem. (Förvirrad? Kolla in den här artikeln som förklarar skillnaderna mellan de två smakerna på WordPress.)

Med hjälp av open source-plattformen som ansvarar för mer än en tredjedel av alla webbplatser ger WordPress.com användarna möjlighet att skapa underdomäner på den ikoniska webbplatsen och publicera gratis. Du får gott om lagring och tillgång till välbyggda teman, men du kommer att offra en hel del flexibilitet och anpassningsfunktioner som WordPress är känd för. Med det sagt, vem är bättre att vara värd för din WordPress-webbplats (gratis) än de människor som skapade och underhåller plattformen?

2.

WordPress.com

WordPress.com logotyp

Månatligt startpris
$ 0.00

 • GRATIS underdomän eller uppgradering för anpassad domänregistrering
 • Problemfri uppdateringar och global community of support
 • Förinstallerat SSL-certifikat
 • 3 GB lagringsutrymme och dussintals GRATIS teman
 • Prestationsoptimering, SEO-verktyg och mer via Jetpack
 • Kom igång på WordPress.com nu.
BILLIG
BETYG

4,7

★★★★★

3. Weebly

Avrundningen av vår trifekta av toppkandidater för gratis webbhotell utan domännamn, Weeblys väl avrundade planer innehåller ett brett utbud av verktyg och tjänster gratis som de flesta konkurrenter döljer i premiumplaner. Den främsta plattformsägda plattformen tillåter webbplatsägare att skapa en onlinebutik, installera en kundvagn och bearbeta transaktioner – som en del av gratisplanen. Ja, det finns en transaktionsavgift på 2,9% för varje köp, plus $ 0,30 per köp, men det är jordnötter jämfört med $ 20 och uppåt kan du förvänta dig att spendera på andra e-handelsbyggare.

Dessutom ger Weebly webbplatsägare detaljerad analys av sina besökare och sidvisningar, tillsammans med att de kan bädda in anpassad kod eller ett sökfält. Du kommer att se lite Weebly-varumärke över din webbplats, men underdomänet weebly.com är ganska diskret för alla förmåner i det mycket användarvänliga designgränssnittet. Läs mer om allt som Weebly har att erbjuda genom att läsa vår recension nedan:

Bästa värde: Billig webbhotell med ett gratis domännamn

Det är verkligen svårt att argumentera med gratis värd och underdomän, men här går vi: Att registrera en anpassad domän kostar mindre än $ 5 per månad och ger omedelbart din webbplats massor mer trovärdighet. Kunder, kollegor, leverantörer och arbetsgivare tar ditt CV, portfölj eller meddelanden mer på allvar, och potentiella kunder ser dig som betydligt mer pålitlig.

Genom att investera bara några dollar per månad hittar du mycket mer pålitlig och snabb webbhotellinfrastruktur, hundratals program med ett klick på programvara och kundsupport dygnet runt via telefon, chat och e-post. Genom att generera blygsamma intäkter kan dessa värdleverantörer erbjuda en anpassad domänregistrering helt gratis. Det kommer sannolikt att bli en förnyelseavgift på ungefär $ 10 till $ 15 per år efter ditt första år av tjänst, men värdar erbjuder vanligtvis domännamn för betydligt billigare än gratis värdar och webbplatsbyggare.

Att tillförlitlighet och legitimitet går långt i stabiliteten på din webbplats. På grund av razor-tunna marginaler och utarmade intäkter stängs gratis webbhotelltjänster regelbundet med mycket lite varsel – försvinner i etern och tar användarnas webbplatser med sig. När GeoCities slutade sin hostingtjänst 2009 tappades till exempel cirka 38 miljoner webbplatser för gott. Du skulle inte vilja att det skulle hända dig, eller hur? Läs sedan igenom dessa recensioner av våra favoritvärdar som kombinerar ultimat prisvärd med ett gratis domännamn.

Se andra toppdomänvärdar »

Vad är skillnaden mellan en webbplats och en domän?

För att gå tillbaka till vår analogi från början av denna artikel är en webbplats som det nya huset du har byggt: alla sidor, grafik, rum och dekor. Din domän är det som officiellt binder allt samman: ditt hem gatuadress. Ett domännamn hjälper besökare att hitta din webbplats.

Därifrån kan domänägare skapa underdomäner. När det gäller de gratis värdleverantörer som anges ovan kan de fungera som helt separata webbplatser; för webbplatsägare som så småningom väljer sitt eget domännamn ser du ofta underdomäner som används för att hysa en blogg eller butik.

Illustration av ett domännamn i en webbläsare

Domännamn är den offentliga adressen till din webbplats, vilket gör att dina läsare kan hitta ditt varumärke.

Ur ett bredare perspektiv representerar en webbplats lagringsutrymme, behandlingsresurser och filer som finns på din värdleverantörs servrar. Lättlästa domännamn, som hostingadvice.com, förlitar sig på Domain Name System, eller DNS, för att konvertera de textbaserade namnen till en numerisk IP-adress, som 104.16.170.12, som datorer kan använda för att hitta och identifiera maskin där din webbplats bor.

Kan jag vara värd för en webbplats utan domännamn?

Vi har svarat på frågan bekräftande i hela den här artikeln: Genom att skapa en underdomän på ditt webbhotell som tillhandahålls domän kan du starta en blygsam webbplats. Den mer relevanta frågan kan dock vara om du ska vara värd för en webbplats utan domännamn? Om du inte testar en ny webbplatsbyggare eller bara delar din webbplats bland vänner och familj, är svaret förmodligen inte.

Även om att köpa ditt eget domännamn kan verka som en onödig kostnad, kan det ha stor inverkan på framgången för din webbplats. Förutom SEO-fördelarna med att använda en domän som utnyttjar ditt namn och relevanta nyckelord är här bara några av anledningarna till att du bör använda ett anpassat domännamn:

 • branding: Att dela din URL med ett annat företag som Wix eller WordPress utspädar ditt eget märke. Dela inte besökarnas fokus.
 • Trovärdighet: Om du skapar en professionell eller företagswebbplats på ett annat företags underdomän kommer dina besökare förmodligen att tro att du antingen inte kan eller inte vill investera i dig själv. Är det intrycket du vill att de ska ha?
 • E-post: Skapa en professionell e-postadress som utnyttjar din webbplatsdomän istället för en-storlek-alla-lösningar som Gmail, Outlook, Yahoo eller till och med (rysa) Hotmail.
 • Äganderätt: Genom att äga din egen domän har du kontroll över vad som händer med din webbplats. Du kan skapa dina egna underdomäner eller välja att flytta till en annan värd.

Med tanke på hur många prisvärda webbhotellplaner som inkluderar en gratis domänregistrering och massiva rabatter för det första året verkar det att få ett anpassat domännamn som ett mycket rimligt köp – särskilt med tanke på all uppsida. Visst kan du spara några öre på kort sikt genom att gå med ett domännamn, men hur är det med din långsiktiga arv?

Hur mycket kostar värd?

Med tanke på hur mycket avancerad teknik det tar, är kostnaderna för att bygga en webbplats förvånansvärt låga. Som du kan se tidigare i artikeln finns det flera alternativ utan kostnad som kan få dig online relativt enkelt. Eftersom din webbplats får framträdande bör du dock förvänta dig att betala minst lite för att hålla jämna steg med din tillväxt.

Precis som alla andra former av shopping beror det du spenderar på webbhotell på exakt vad du köper. Delad värd kostar normalt $ 5 eller mindre per månad, vilket gör det till den vanligaste och prisvärda tjänsten.

Cloud- eller VPS-planer representerar det logiska nästa steget för växande företag, och kostnaderna börjar på ungefär $ 5 till $ 20 varje månad. Dedikerade servrar är vanligtvis reserverade för etablerade, storskaliga företag och applikationer, och som sådana är de dyraste – ofta kostar uppåt $ 75 per månad.

Utöver lagringsutrymme, bandbredd och minne som ingår i din värdplan, var medveten om att det kan finnas några andra utgifter. Domännamn är vanligtvis gratis det första året men kan kosta $ 10 till $ 15 årligen i framtiden. Du kan också välja att uppgradera dina värd- och samarbetsverktyg till premiumversioner av G Suite eller Office 365, precis som att köpa tillägg för extra säkerhet, domänskydd eller marknadsföringsverktyg..

Kan jag vara värd för min egen webbplats?

I likhet med värd för en webbplats utan domännamn är svaret på värd för din egen webbplats ja – men du vill förmodligen inte. Det är tekniskt genomförbart, men det kommer att ta lång tid, orsaka många huvudvärk, och troligen vara långsammare, mindre säkra och i allmänhet underlägsen de webbhotelltjänster som du kan skaffa billigt från en annan leverantör.

Bild av händer som skriver på en bärbar dator

Att hålla din egen webbplats hemifrån innebär en betydande investering av tid, tålamod och utrustning att dra av.

Visst, att ställa in din egen server är en mycket pedagogisk upplevelse som kan känna sig som en viktig prestation för de teknisk-minded äventyrare där ute. Om du vill spara ännu mer pengar ska du tänka på utgifterna för värd på din egen webbplats: utrustning, el och din tid.

I slutändan betyder det inte att du borde göra det bara för att du kan göra något. Varför gå igenom denna långa och smärtsamma process när det finns massor av värdar med omedelbar installation och aktivering?

Vår rekommendation: Registrera ett anpassat domännamn gratis

Med risken att låta redundant kan du tekniskt vara värd för en webbplats utan att äga en domän – men du kommer troligtvis att betala mer på lång sikt. Visst kommer du att spara några dollar per år, men vad sägs om kvaliteten, hastigheten och tillförlitligheten hos värdtjänsten som driver din stolthet och glädje?

Gratis värdar som erbjuder gratis underdomäner erbjuder sällan kundsupport. Om du fastnar någonstans längs publiceringsprocessen är ditt enda hopp gemenskapens forum och Google. Någon har förmodligen upplevt ditt problem tidigare, men löstes det? Har instruktionerna vettigt? Alternativt kan du registrera dig hos en billig webbhotell som erbjuder förstklassigt stöd från högt kvalificerade experter, tillgängliga vid ett ögonblick på alla tidpunkter på dagen eller natten, genom olika kommunikationskanaler.

Hitta värdar med gratis domäner »

Lita på oss, vi handlar mycket om att spara pengar och förenkla saker så mycket som möjligt. Men för en webbplats som du vill hålla och beundrar dig eller ditt varumärke är en anpassad domän definitivt vägen att gå.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector