2020-guide: Hur man flyttar en WordPress-webbplats till en ny värd (3 steg)

Att lära sig att flytta en WordPress-webbplats, vare sig det är från en värd till en annan eller till ett nytt domännamn, kan vara en tråkig process som görs med fara om något skulle gå fel. Du vill att övergången ska gå snabbt för att minimera driftstopp, men eventuella felaktigheter kan förlänga din elände.


Men tack och lov kommer många av de bästa värdarna att hantera migrationer åt dig – och tillhandahålla verktyg som gör manuella överföringar extremt enkla. Vi delar våra rekommendationer och steg-för-steg-guider för att flytta din WordPress-webbplats till en ny värd, ny domän och ny server.

Att flytta vilken webbplats som helst innehåller tre element: webbplatsfilerna (ditt blogginnehåll, mediebibliotek, teman), värdservern som de har lagrats på och domänen där besökare kan hitta din webbplats på webben. Det finns en viss överlappning mellan guiderna nedan, men du kan vara säker på att din WordPress-webbplats kommer att smuggas in i sitt nya hem – oavsett om du uppgraderar till ett större utrymme på samma adress eller flyttar till ett nytt område tillsammans – vid dagens slut.

Hur du flyttar din WordPress-webbplats till en ny värd

Nybörjare, experter och varumärken stora och små hanterar WordPress värdmigrering varje dag, så du är inte ensam. Kom ihåg att stegen nedan är allmänna riktlinjer du måste följa. Beroende på strukturens komplexitet på din webbplats och server kan det behövas ytterligare hushållning för att säkerställa en felfri migration.

1. Välj en webbhotell med gratis WordPress Migration Assistance

Först behöver du en ny värd, helst en som är specialiserad på WordPress-planer. Vi rekommenderar att du väljer en som erbjuder gratis migreringshjälp – det är naturligtvis förutsatt att du hellre inte vill utföra uppgifter, till exempel att exportera och skapa en ny databas från migreringssidan eller redigera wp-config.php-filen, på egen hand.

Observera att värdar som erbjuder gratis WordPress-migrering främst bara gör det för nya kundkonton. Den gratis WordPress-migreringen är ett incitament att registrera sig. Om du vill migrera någons WordPress-webbplats till ditt befintliga värdkonto kommer du antingen att riktas till värdens kunskapsbas för en självstudie, eller så kan du bli ombedd att betala en liten avgift för att någon ska göra det åt dig. Oavsett, dessa värdar har rätt balans mellan gratis migreringar och vänligt WordPress-stöd:

Se andra bästa WordPress-värdar »

2. Säkerhetskopiera och överför dina webbplatsfiler

När du har valt din nya WordPress-värdplan följer du instruktionerna från företaget. Installera inte WordPress ännu, eftersom du först vill säkerhetskopiera dina filer i din befintliga kontrollpanel (t.ex. cPanel eller Plesk) först.

Även om du inte vet vad säkerhetskopian betyder eller dess exakta innehåll, kommer du att ha den till hands vid ett oväntat fel som gör att du önskar att du kan resa tillbaka i tiden.

cPanel Backups Skärmdump

Säkerhetskopiera dina WordPress-webbplatsfiler och -kataloger inom cPanel (eller en annan kontrollpanel).

Om du använder en gratis migreringsvärd, nu är det dags att begära en överföringstjänst! En snabb Google-sökning efter “HostName-webbplatsöverföringsbegäran” kommer att leda dig till lämpligt formulär och migreringsinstruktioner.

Du får ett e-postmeddelande med bekräftelse som säger att din nya värd arbetar med ditt projekt, och det kommer sannolikt att inkludera en kontaktperson att hålla kontakten med. Håll dig uppdaterad med överföringen genom att skicka e-post till din kontakt till den nya värden.

Om du hanterar migreringen själv, den här guiden sammanfattar stegen väl:

  1. Säkerhetskopiera dina WordPress-webbplatsfiler med ett FTP-program.
  2. Exportera din WordPress-databas i phpMyAdmin-programmet i kontrollpanelen.
  3. Skapa en ny WordPress-databas på din nya värdserver.
  4. Redigera wp-config.php-filen för att återspegla det nya databasnamnet och användarinformationen.
  5. Importera din sparade databas och ladda upp dina WordPress-filer till din nya värd.

Och, voila! Din WordPress-webbplats har ett nytt hem. Det sista steget är att peka din WordPress-webbplatsens domännamn till din nya värds namnservrar.

3. Ändra dina DNS-postinställningar

När din webbplatsöverföring är klar måste du ändra DNS för domännamnet för att peka på den nya värden. För att göra detta loggar du bara in i den ursprungliga domänregistratorn på WordPress-webbplatsen, navigerar till DNS-avsnittet och ändrar de två namnservrarna till de som du har fått av din nya webbhotell..

Om du till exempel byter DNS från GoDaddy, kan dina namnservrar vara:

NS41.DOMAINCONTROL.COM
NS42.DOMAINCONTROL.COM

Om du vill peka din domän till InMotion namnservrar istället skulle du ändra dem till:

NS.INMOTIONHOSTING.COM
NS2.INMOTIONHOSTING.COM

Det är det, med undantag för den något irriterande spridningstid som din domän kan uppleva!

Din webbplats kommer nu att leva på en ny webbhotell, och du kan utforska de verktyg som din nya värd erbjuder. Samtidigt bör du klicka runt på din webbplats för att testa eventuella trasiga länkar eller bilder. Underskatta aldrig QA: s betydelse!

Hur du flyttar din WordPress-webbplats till en ny domän

Att flytta en WordPress-webbplats till en ny domän är faktiskt lite svårare än att flytta till en ny värd. Men som med de flesta uppgifter i WordPress, där det finns en vilja, finns det ett sätt!

Tänk tillbaka på när Mark Zuckerberg beslutade att byta The Facebookbook.com till Facebook.com. Tyvärr kunde han inte bara ta bort “the” och kalla det en dag. Att ändra domännamn är inte så enkelt som att lägga till eller ta bort tecken. Du måste flytta filer och ändra viss databasinformation. Låt oss ta en titt på hur vi gör det.

Obs! Jag rekommenderar starkt att dra upp chattstödet för att guida dig genom denna process, eftersom det beroende på webbhotell kan det finnas ytterligare steg som krävs.

1. Köp en ny domännamnregistrering

Skapa först ett nytt domännamn i ditt värdkonto. Du kan bläddra bland tillgängliga domäner och köpa den du vill ha från en tredjepartsregistrator, eller du kan hoppa över mellanhanden genom att välja en webbhotell som låter dig hantera din domänregistrering vid registreringen (ofta täcker det första årets registreringsavgifter!). Se till att din nya domän pekas mot värden som är eller kommer att stödja din WordPress-webbplats. Här är våra tre favoritvärdar för domänregistrering och support:

Se andra toppdomänvärdar »

2. Migrera dina WordPress-webbplatsfiler

Logga sedan in i din cPanel-filhanterare och kopiera hela uppsättningen public_html-filer från den webbplats du vill flytta.

cPanel File Manager-skärmdump

Inom din kontrollpanel bör du hitta ett filhanteringsprogram. Detta gör att du enkelt kan lägga till, ta bort och redigera filer.

Gå till den nya filhanteraren för ditt nya domännamn. Klistra in de tidigare kopierade filerna där. Du har nu två kopior av samma webbplats på två separata platser. Gå sedan till ditt phpMyAdmin-konto.

cPanel phpMyAdmin-skärmbild

Ett populärt administrationsverktyg för MySQL och MariaDB, phpMyAdmin låter dig enkelt hantera din webbplatsdatabas (er).

Hitta katalogen märkt “wrdp” som är kopplad till ditt gamla domännamn till vänster. Om du äger och driver flera domäner kan det vara lite utmanande till en början.

Skärmdump av att ändra siteurl

Din domäns wrdp-konto kommer att listas på vänster sida av din phpMyAdmin-konsol.

Klicka på plustecknet bredvid din domän för att utöka alternativen. Klicka på “wp_options” och klicka på pennikonen för att redigera i avsnittet “siteurl” längst upp. I den mellersta rutan ändrar du den gamla URL: en till din nya URL och klickar sedan på “Spara” eller “Gå”.

3. Av-indexera URL: er på webbplatsen för gamla domäner

Du har nu flyttat din WordPress-webbplats till ett nytt domännamn, men folk kan fortfarande komma åt din WordPress-webbplats på ditt gamla domännamn. Det skulle vara klokt att installera ett plugin, till exempel Yoast SEO, på den gamla webbplatsen och låta sökmotorer avindexera alla / alla webbadresser på den gamla webbplatsen som du hellre vill att folk inte använder eller hittar.

Hur du flyttar din WordPress-webbplats till en ny server

Om du strikt vill flytta din WordPress-webbplats eller blogg till en ny (uppgraderad) server finns det goda nyheter och dåliga nyheter.

De dåliga nyheterna är att din nuvarande server inte får jobbet gjort. Det är för långsamt, för dyrt eller för billigt. Eller kanske låter det dig inte vara värd för flera domäner eller är inte utrustad med cPanel – eller kanske har det hackats av utländska robotspioner. Det är mycket potentiellt dåliga nyheter, så förhoppningsvis gäller det inte alla för dig.

Den goda nyheten: Det är enkelt att flytta en webbplats till en ny server. Faktum är att de flesta värdar kommer att uppgradera servrar för dig och flytta allt också. Du betalar bara skillnaden för dem. Naturligtvis, om du behöver migrera till en ny värd helt och hållet som en del av din servermigrering, se ovan först. För att sammanfatta, här är stegen för att migrera din WordPress-webbplats själv:

Steg 1: Logga in på din kontrollpanel, säkerhetskopiera dina webbplatsfiler via filhanteraren och exportera din webbplatsdatabas via phpMyAdmin.

Steg 2: Skapa en ny databas på din nya värdserver och redigera wp-config-filen så att den inkluderar det nya databasnamnet och inloggningsuppgifterna. Importera din sparade databas och ladda upp dina WordPress-filer.

Steg 3: Se till att dina DNS-inställningar är på plats och genomför ett sista kvalitetsavsnitt innan du stänger av din gamla server eller avbryter ditt delade värdkonto.

Du kan flyttas till ditt WordPress-webbplatsens nya hem på en eftermiddag

Kort sagt, genom att använda de fria resurserna till ditt förfogande, kan du (eller din klient) flyttas till din WordPress-webbplats nya hem på ungefär en dag. Du behöver inte vara teknisk expert, men anteckna vad dina livechatshjälpare säger till dig för framtida migrationer. Gå nu imponera på dina kunder och ha kul i din nya värdmiljö!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector