Teamet som växer Moonfruit: Hur den populära byggarbetsplatsen för DIY gör kundkoppling till utvidgade funktioner och verktyg

TL; DR: Vi korsar dammet – så gott som naturligtvis – för att utforska gör-det-själv-webbplatsbyggaren Moonfruit. Det Londonbaserade företaget moderniserar och bygger nya funktioner för att inspirera självförsörjande, kodfria webbplatser som gör det möjligt för användare att komma online och dela sina passion med världen. Moonfruit lanserar nya appar, responsiva sidor och andra uppdateringar – samtidigt som kunderna återkallas i konversationen – var och en med stöd av en entusiastisk företagskultur. Företagets förnyade fokus på kundnöjdhet resonerade med produktdirektör Carla Dawkins, med vilken vi diskuterade Moonfruits spännande nya bana.


Carla Dawkins har alltid haft kulturen bakom kreativa webbteam, teknikkonsulting och mediegrupper – “det är helt annorlunda än att arbeta i en bank,” sa hon med ett skratt.

Efter att ha hört fantastiska recensioner om företagskulturen och entusiasm gick hon in i webbplatsbyggaren Moonfruits produktgrupp för nästan tre år sedan.

På Moonfruit började tre grundare med en vision om att skapa programvara som skulle kunna presentera alla småföretag eller individer med möjlighet att enkelt bygga en webbplats gratis eller till minimal kostnad. Efter att ha uppnått det expanderade Moonfruit med att erbjuda mallar, onlinebutiker, appar för sociala medier och domännamn.

Moonfruit omstrukturerade ett år efter Carla gick med i laget. Hon såg företaget strama åt sina rangordningar – men tog också ett förnyat fokus på att nå ut och involvera sina kunder.

Hon kallar nu Moonfruit för ett “litet och fokuserat” team på cirka 30 personer som brinner för att betjäna sina kunder. Den smalare strukturen har passat bättre på Moonfruit, sade hon.

“Vi försöker få kunderna mer engagerade i konversationen och har lite mer input om var produkten utvecklas i framtiden,” sa hon. “Det finns bara ett par steg mellan support och utveckling, så vi kan hålla kontakten med kundfrågor och känna så mycket närmare dem. Vi försöker ständigt fokusera på vilka nyckel saker våra kunder behöver och experimenterar med nya sätt vi kan utveckla lösningar för. ”

Tidiga dagar: Moonfruit Founders Lay Foundation med investeringar

Medgrundare Wendy Tan-White skissade upp idén till Moonfruit vid sitt köksbord 1999, enligt en artikel från The Independent. Hon och de andra medgrunderna, hennes nu make Joe White och bästa vän Eirik Pettersen, samlade ungefär 5 miljoner pund (ungefär 6,5 miljoner dollar) under dot-com-boomet för att få Moonfruit ur Wendys hus och in i byggmästaren.

Mer än 400 000 användare registrerade sig under de första sex månaderna, och grundarna bytte Moonfruit från en annonsörsstödad tjänst till ett företag baserat på användarabonnemang. Den största brittiska webbplatsbyggaren började göra vinst 2004 och teamet har inte tittat tillbaka – sedan dess har Moonfruit-användare skapat mer än fem miljoner webbplatser och 230 000 butiker, mest i Europa och Nordamerika.

Medgrundarna sålde Moonfruit till hibü, företaget för digitala tjänster och onlinekataloger bakom gula sidorna, för 18 miljoner pund (upp till 23 miljoner dollar) år 2012. Medgrundarna fick också upp till 5,2 miljoner pund (nästan 7 miljoner dollar) i lagringsbonusar för att arbeta för hibü.

Webbplatsbyggare i framkant av Moonfruits tjänster och utveckling

Moonfruits traditionella snygga webbplatsbyggare känns bekant, som en ordbehandlare. Alla vanliga verktyg står till ditt förfogande, men en hjälpmeny är alltid i vänteläge. Där kan du hitta dokumentation, träningsvideor, vanliga frågor och nedladdningsbara guider.

Skärmbilder av Moonfruits webbplatsbyggare och onlinebutiksystem

Moonfruits webbplatsbyggare (vänster) innehåller en onlinebutik (höger) som integreras med Facebook och Twitter.

Byggaren har ett dra-och-släpp-gränssnitt och möjligheten att starta från början eller från en mall. Sociala appar ansluter din webbplats till dina profiler, och du kan ytterligare anpassa din webbplats med video- och ljudspelare, såväl som fotogallerier.

“Hela förutsättningen är att försöka ge folk möjligheten att komma online,” sa Carla. “Möjligheten att redigera en webbplats är ganska kraftfull.”

Nya appar lägger till sociala medier

Carla och Moonfruit-teamet driver ut uppdateringar och nya funktioner med några veckor, om inte varje vecka. Deras fokus fokuserar nyligen på att utöka de appar som är tillgängliga för sina användare. De flesta appar fokuserar på att integrera sociala mediekanaler och andra funktioner på kundernas webbplatser.

Förutom Google-, Pinterest- och Instagram-appar har Moonfruit nyligen släppt appar som täcker Spotify och Facebook och arbetar med appar för MailChimp, Wufoo och Twitter.

“Vi har grunden på plats, vilket gör det lättare att lansera appar,” sa Carla. “Vi lägger mer och mer till det.”

Responsiva sidor Betatest är början på saker som kommer

Moonfruits nuvarande teman erbjuder skrivbords- och mobilversioner, men företaget släppte ett betatest med responsiva sidor några dagar efter appuppdateringen. Testare kan för närvarande bara se och använda en liten del av de funktioner som Moonfruit planerar att släppa, enligt Carla.

“Vi har massor av idéer om var vi kan ta svar på sidorna,” sa hon. “Vi exponerar sakta dessa saker för kunderna och ändrar dem baserat på den feedback vi får.”

Moonfruit vänder sig till kunder med prenumerationer och support

Moonfruit vänder sig till en stor grupp kunder, allt från individer till små till medelstora företag som vill visa upp sina kreativa intressen, passion eller produkter. Med ett fokus på att involvera kunder och inkludera deras feedback i utvecklingsbeslut sa Carla att Moonfruit djupt bryr sig om att uppfylla deras produkt- och supportbehov.

Gruppfoto av Moonfruit-anställda bredvid logotypen

Moonfruit-teamet använder kundåterkoppling för att driva utvecklingen av nya funktioner.

“Människor kan bygga ett brett utbud av webbplatser som är tillämpliga och relevanta, oavsett om de säljer handgjorda hantverk, har en blogg eller kanske vill använda oss för en portföljsida”, sa hon. “Vi har en riktig blandning av kunder.”

Prenumerationer gör det möjligt för användare att lägga till de funktioner de vill ha

Prenumerationer på Moonfruit sträcker sig från $ 4,50 per månad till $ 35 per månad, beroende på vilken av de fyra planerna du väljer och hur ofta du vill göra betalningar.

“Våra kunder har inga enorma budgetar att spendera på webbplattformar, så de kan komma till oss eftersom de kan få jobbet gjort till ett rimligt pris,” sade hon. “Vi ger dem ett stort antal alternativ för att se vad de känner sig bekväma att åta sig.”

Kunder med betalda prenumerationer kan ansluta sina egna domännamn eller få krediter till gratis domäner (Moonfruit säljer också domännamn, mest för $ 15,99). Prenumeranter har generellt mer kontroll över sin webbplats: de kan ta bort varumärket Moonfruit, få mer lagringsutrymme och bandbredd eller sälja fler produkter i sin butik.

Supportsystem ger användarna möjlighet att vara självförsörjande

Med plattformens DIY-natur försöker Moonfruit att ge användare möjlighet att hjälpa sig själva. Deras robusta hjälpcenter täcker allt från domäner till SEO. E-poststöd är tillgängligt för betalande kunder, och telefonsupport är reserverat för högre nivåer.

“Vi försöker verkligen främja att människor kan hjälpa sig själva genom att använda vår onlinesupportsajt”, sa Carla.

Moonfruit-kunder inspirerar till samarbetsmiljö

När Carla gick med i Moonfruit-teamet sa hon att hon blev slagen av teamets “förmåga att gå platser och göra saker och faktiskt få saker gjorda.” Under de senaste åren har det inneburit otaliga uppdateringar, tillagda funktioner och fler sätt att tillhandahålla för sina kunder.

“Det är alltid saker vi gör till Moonfruit.com – att förbättra våra självbetjäningsområden och bjuda på domänerbjudanden – men när det gäller produkten handlar det om appar och responsiva sidor,” sa hon.

Med ett strömlinjeformat, integrerat team finner Carla sig själv och kollegor nedsänkta i flera delar av verksamheten – allt i namnet på att ta hand om kunder och främja Moonfruit-produkten.

“Vi är inte särskilt hierarkiska här,” sa Carla. ”Den som har en bra idé kan ha en röst. Vissa människor är närmare kunderna än andra, och en idé kan komma var som helst. ”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector