Surfa på webben din väg med Vivaldi: En kraftfull, funktionsrik webbläsare som handlar om anpassning

TL; DR: I dagens digitalcentriska värld använder vi våra webbläsare nästan varje dag – ibland timmar åt gången. Med tanke på detta skapade teamet bakom Vivaldi en gratis webbläsare som ger webb-nybörjare och utvecklare både möjlighet att finjustera sina vardagliga sökupplevelser. Användare kan hantera sina arbetsflöden med en rad inbyggda verktyg som ökar produktiviteten samtidigt som de lägger till en personlig touch genom anpassningsbara teman. Med ett användarfokuserat team som är engagerat i datasekretess och kontinuerlig produktutveckling fortsätter Vivaldi att återbilda hur vi interagerar med webben.


Från parade ner små hem till monokromatiska kapselgarderober har människor flockat till minimalistiska trender under det senaste decenniet – och teknikvärlden har följt efter. Apple handlade med sina glänsande, flerdimensionella ikoner för att följa den platta designtrenden, stora smartphones har fallit ur popularitet, och webbplatser med en sida fortsätter att få dragkraft i webbdesignvärlden.

Online och av, vi får meddelandet att mindre är mer. Men är det sant i alla fall? Jon von Tetzchner, Viv för Vivaldi, berättade för oss att det finns en nackdel med minimalismen, vilket exemplifieras i dagens nedlagda webbläsare. “Webbläsare tillverkare tittar på vad de genomsnittliga användarkraven är och tar bort något ovanligt,” sade Jon. “Men webbläsare med minimala funktioner gör det svårt att göra något användbart.”

Jon och hans team skapade Vivaldi som ett robust, säkert och flexibelt alternativ. Den fria webbläsaren sätter användaren i kontroll genom många anpassningsalternativ och ett överflöd av inbyggda verktyg. “Olika människor har olika krav,” sade han. “Vårt mål är att göra allt – även de tuffa grejerna – lätt.”

Vivaldi logotyp

Från funktionalitet till estetik ger Vivaldi användare kontroll över sina webbläsare.

På det sättet har företaget skapat en säker, privat webbläsare som passar alla, från tekniska nybörjare hela vägen upp till tunga internetanvändare och professionella utvecklare. Användare kan kontrollera hur de grupperar och visar webbläsarflikar, utnyttjar anpassade kortkommandon och musgest, finjusterar sökalternativen och justerar webbläsarens anpassningsgränssnitt efter behov.

“Vårt tänkande är att vissa människor gillar att använda kortkommandon, vissa gillar kommandorader och andra gillar musgester,” sade Jon. ”Vissa gillar att ha flikarna till vänster, höger eller botten; vissa döljer sina flikar för att få maximalt utrymme. Vi har stöd för vad du vill – det är riktigt kraftfullt. “

Med ett användarcentrerat team fokuserat på datasekretess och kontinuerlig produktutveckling, granskar Vivaldi ständigt hur vi interagerar med webben. Om vi ​​kommer att spendera en bra del av våra liv online, vill Vivaldi se till att tiden är väl tillbringad.

En utvecklarvänlig webbläsare som sätter användaren i kontrollen

Som grundare och tidigare VD för Opera Software känner Jon webbläsare. Och trots utbudet av tillgängliga webbläsare på marknaden kände han att teknikkyndiga användare var undervärdiga före Vivaldi.

“Med andra webbläsare måste du installera en hel del plugins och tillägg, och till och med då kanske de inte fungerar exakt hur du vill,” sade han. “Med vår webbläsare finns det flera sätt att göra en sak, så att användaren kan välja vad som är mest naturligt.”

Jon använde webbläsarens historikverktyg som exempel. Till skillnad från traditionella webbläsare, visar Vivaldi en detaljerad översikt över surfmönster som presenteras genom en visuellt vänlig, kalenderbaserad layout. Liksom med de flesta verktyg i webbläsaren är sidan tillgänglig via ett antal åtgärder, inklusive startsidan överst, kortkommandon och anpassade musgester, bland andra sökvägar.

Vivaldi-webbläsaren på en bärbar dator

Den kostnadsfria webbläsaren är fullpackad med inbyggda verktyg och anpassningsbara funktioner.

“Jag gillar att fråga användare hur de föredrar att se historia,” sade han. “Svaren jag får inkluderar vanligtvis alla olika sätt vi tillhandahåller, och intressant nog när människor har sin favoritmetod håller de sig vid den metoden.”

Och det är bara för att visa historia. Vivaldi är känt för ett arsenal av inbyggda verktyg som lägger till funktionalitet utan att påverka prestanda. Det finns anteckningar, ett verktyg som gör det möjligt för användare att notera idéer medan de bläddrar; Capture, vilket gör att ta skärmdumpar till en bris; och en resurs för bildegenskaper för att analysera detaljerade metadata – och det är bara toppen av isberget.

“För alla som gör arbete på Internet gör dessa verktyg en enorm skillnad,” sade Jon.

Hantera dina arbetsflöden med anpassade flikar och delbara skärmar som kan ändras

Om du experimenterar med Vivaldi för första gången berättade Jon att det finns några funktioner du bör prova direkt. Flikstakar är ett bra ställe att börja. Processen är enkel: Dra en flik ovanpå en annan tills den blir mörk och släpp den för att skapa en bunt. Det är ett enkelt sätt att organisera och göra sidor tillgängliga för framtida referens.

Vivaldi gör det också enkelt att skapa split-screen-vyer genom en funktion som kallas Tab Tiling. Genom att klicka på en knapp kan användare se flera flikar samtidigt och undvika besväret med att hoppa fram och tillbaka..

“Även utvecklare, som vanligtvis har flera skärmar, finner värde i att kunna dela flikar i sektioner,” sade Jon. “Särskilt om du övervakar tio olika webbplatser – har du de verktyg du behöver till hands när du behöver dem.”

Enligt Jon laddar tekniska kunniga användare ofta till Vivaldi, förälskar sig i det och slutar rekommendera det till sina vänner och familj. ”Alla är välkomna,” sade han.

Jon har till och med sin mor och svärföräldrar inrättade med Vivaldi. “Jag går igenom vissa steg för att göra webbläsaren verkligen lätt för dem att använda,” sade han. ”Jag lägger deras favoritwebbplatser i avsnittet Kortnummer, som är ett visuellt bokmärke; och jag kommer att ändra några inställningar för att göra webbläsaren lättare tillgänglig; och sedan är jag klar. ”

Ett distribuerat team som ägnas åt att göra säkra användare hörs

Vivaldi-teamet består av en mångfaldig personal med 45 fördelade över sju länder med kontor i Norge, Island och USA. Företagets huvudkontor ligger i Oslo, Norge, där de anställda har utsikt över ett närliggande vattenfall som rinner ut i en flod fylld med lax.

Ytterligare kontor i Reykjavík, Island, erbjuder havsutsikt och en plats där det globala teamet samlas. “När vi är på Island tenderar vi att gå ut och uppleva allt som naturen har att erbjuda – det är en mycket vacker plats,” sade Jon.

Jon arbetar på en hemmabas i Magnolia, Massachusetts, som ligger norr om Boston. Varje sommar samlas Vivaldi-teamet i Magnolia för en månad med vandring, grillar och – naturligtvis – kodning. “Dessa sammankomster är verkligen viktiga för oss,” sade han. “Vi gör fler saker tillsammans än många företag och det är en mycket speciell upplevelse.”

Vivaldi tar hand om sina anställda för att se till att de bryr sig om företagets framgång. Oavsett om det är genom en flexibel barnomsorgspolicy eller roliga händelser, är Jons mål att skapa en positiv arbetsmiljö. Företaget har också en stark relation med sin aktiva och generösa användargemenskap.

“Ett antal människor är frivilliga för att hjälpa oss,” sade Jon. ”Vi har hundratals människor som översätter Vivaldi till flera språk och hjälper oss att köra tester och leta efter buggar. Frivilliga är en del av det som gör oss unika. ”

Jon tror att de frivilliga donerar sin tid eftersom de värdesätter webbläsaren och bryr sig om dess framgång. “Det är en fantastisk känsla, och det gör att vi försöker ännu svårare att tillhandahålla en bra produkt,” sade han.

Åtagit till integritetsskydd och kontinuerlig produktutveckling

En mindblowing 2,5 quintillion byte av data skapas på internet varje dag, och tekniska jättar är inte blyga med att samla in den. Men vad händer när de inte är ansvariga med den informationen? Facebook och Google båda välkomna till överträdelser som avslöjade privata uppgifter från otaliga användare i år.

Vivaldi spårar däremot inte användardata. ”Vi är mycket intresserade av integritet och det är en av de saker som vi är riktigt stolta över. Vi samlar inte in information från våra användare – det finns redan för många företag där ute som samlar in information, ”sa Jon.

Allt handlar om sunt förnuft: ”Människor vill inte följas i den utsträckning som vi ser idag,” sade han.

Företaget kommer att fortsätta att hålla informationen integritet uppmärksam när det fortsätter att utveckla webbläsaren och dess mobila motsvarighet, som kommer att släppas snart. Istället för att övervaka användningen för att informera om produktutveckling, berättade Jon för oss att Vivaldi tar ett mer tydligt synsätt.

“Vi lyssnar bara på våra användare, och om de ber om något, tenderar vi att ge det till dem,” sade han.

Det är långt ifrån en minimalistisk inställning, men det är verkligen en som fungerar i användarens fördel. “Vi lägger till funktionalitet baserat på deras krav,” sade Jon. “Den funktionen kommer inte att vara på ditt sätt om du inte använder den, men den är där när du gör det.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector