Strömskärmar överallt: Synacor hjälper video-, internet- och kabelleverantörer att leverera relevant innehåll och öka användarnas engagemang

TL; DR: Synacor hjälper kabel- och videooperatörer att skala sina företag och utöka sina abonnentsrelationer och följer ett uppdrag att göra det möjligt för kunderna att bättre engagera sig i konsumenterna. Det 20-åriga företaget levererar hanterade portaler, reklamlösningar, e-post- och samarbetsplattformar och molnbaserade identitetshanteringstjänster, och arbetar med 120 tjänsteleverantörer, 1 000 myndigheter, 2,500 företag och hundratals webbutgivare runt om i världen. Genom Cloud ID ansluter Synacor användare sömlöst med livliga videor och online-programmering på alla enheter.


Tänk dig att sitta på soffan efter en lång arbetsdag, redo att koppla av och äntligen fånga säsongspremiären på din favoritshow. Du tar tag i fjärrkontrollen, pekar på skärmen – och måste skriva in två användarnamn och lösenord.

Med TV Everywhere, där publiken kan komma åt innehåll via mobilappar, internetbaserade tjänster och enheter som Apple TV, måste tittarna ofta bekräfta sitt kabelabonnemang och ange ett ytterligare lösenord för att länka enheten till deras konto. Det är en frustrerande process som leder till att hälften av alla tittare ger upp sina favoritprogram på grund av de tråkiga inloggningarna.

Genom att förenkla inloggningsupplevelsen har Synacor emellertid sett en 20% ökning av tittarna och en 80% lägre uppgivningsgrad, enligt Vice President för Corporate Marketing and Communications Matthew Wolfrom. Företaget, bakom många framgångsrika video-, internet- och kommunikationsupplevelser, driver multiscreen- och multiplatforminteraktioner mellan kabelleverantörer, enhetstillverkare och legionerna av diehard TV-fans.

“Att titta på TV borde inte vara en kamp,” sa Matthew. ”Ingen TV-leverantör vill stänga av publiken. Men alltför ofta sitter betal-TV-abonnenter ner, sätter på den valda enheten och frustrerar inte att få tillgång till deras TV överallt eftersom inloggningsupplevelsen är för svår. Det här irriterande scenariot händer på soffor, i sängar och ut ur huset, var än publiken har en internetanslutning och en skärm. ”

Moln-ID tar bort inloggningsloggen med förenklad autentisering

Synacor, som firar två decennier i affärer, hjälper kabeloperatörer, internetleverantörer, annonsörer och utgivare nå konsumenterna med engagerande innehåll. Företaget producerar informativa hemsidor och portaler, e-postlösningar och identitetshanteringslösningar; Synacor serverar också relevant reklam för att tjäna pengar på kundinteraktion och dela intäkterna med sina kunder.

En av de mest spännande produkterna för Matthew är dock identitetshanteringsplattformen som förbinder konsumenter och innehåll. Cloud ID implementerar teknik för enkel inloggning och autentiseringstjänster som gör det möjligt för tittare att få tillgång till onlineunderhållning på flera enheter samtidigt som videoföretag kan hantera åtkomstnivåer och förhindra bedrägeri.

Bild av Matthew Wolfrom med Synacor-logotyp och enheter som visar TV Everywhere-upplevelser

Synacors innehållsrika miljöer ökar kundens engagemang med varumärken, säger vice ordförande Matthew Wolfrom.

“Detta är ett spännande område för oss, ett som visar tillväxt och återkommande intäkter,” sade han. ”Fler och fler människor vill titta på TV på alla enheter men kämpar för att göra det. Cloud ID ger dem en strömlinjeformad och sömlös upplevelse. ”

Med moln-ID kan tittarna låsa upp all sin programmering med ett klick. Den vita etikettplattformen är det första auktoriseringssystemet som tillåter kunder att använda sociala medieloggar eller hemmabaserad autentisering, som förlitar sig på ISP-nätverksdata som är kopplade till konsumentens IP-adress för att verifiera TV-abonnemang.

“Vi samlar och gör det möjligt för alla dessa affärsregler att spela videor i skala för att svara på konsumenternas krav,” sade Matthew. ”Människor vill att upplevelsen ska vara tydlig, enkel och sömlös. Tekniken borde inte vara nedslående. ”

Engångsinloggning ökar Apple TV-användarnas tillgång till innehåll

Även om konfigurering av enkel inloggning eller SSO, är autentisering på webbplatser relativt enkel, att använda en inloggningsupplysning för att komma åt ett anslutet nätverk av innehåll och applikationer blir mer komplicerat på mobila enheter, enligt en vitbok från Synacor. Med hjälp av ett specialdesignat programvaruutvecklingspaket kan programmerare dock hantera operativsystemspecifika nyanser av SSO. Android-funktionaliteten är lite mer begränsad, men Apple erbjuder en egen SSO-tjänst för Apple TV, iPad, iPhone och iPod Touch.

“Vi är mycket nöjda med att den nuvarande vågen av flerkanalsvideoprogrammeringsapparater Apple lanserade nästan alla körs på Synacors Cloud ID Advanced Authentication-plattform för att stödja en inloggning för iOS och tvOS,” sade Matthew. “Det är ett bevis på den robusta och pålitliga naturen hos vår Synacor-as-a-Service-plattform.”

Synacor Cloud ID är branschens enda identitetsplattform från slutet till slut som förenklar abonnentupplevelsens upplevelse var som helst som de får åtkomst till programmering. Apple SSO-användare behöver bara logga in en gång på enheter för att få åtkomst till autentiserade applikationer. När en iPhone-, iPad- eller Apple TV-användare är inloggad i en app kommer abonnenten automatiskt att loggas in i alla andra stödda appar som kräver autentisering från deltagande leverantörer.

“Idag kan vi verifiera mer än 95 miljoner hushåll i USA via Cloud ID,” sade Matthew.

Bild av Apple-enheter med Synacor Cloud ID-inloggning

Med Cloud ID kan Apple-användare njuta av enkel inloggningsfunktioner på olika enheter. “Det sista som alla dessa elektroniska tillverkare vill göra är att hantera alla olika fakturerings- och integrationsfrågor mellan hundratals operatörer och hundratals enheter,” Sa Matthew. ”Om du har en plattform som gör det kan du fokusera på vad du gör bäst, som är att skapa innehåll och leverera innehåll eller enheter för att visa det innehållet. Du behöver inte vara ett mjukvaruverifieringsföretag.

Begränsa lösenorddelning utan att ånga kunder

Marknadsundersökningsföretaget Parks Associates uppskattar att 16% av bredbandsabonnenterna använder delade inloggningsuppgifter för att strömma tv-programmering till en summa av $ 3,5 miljarder förlust för kabelleverantörer. Denna siffra förväntas öka till 10 miljarder dollar år 2021.

“Dela lösenord och dess påverkan på branschen är en viktig fråga som måste tas upp,” sade Matthew. “I stället för att ta ett tungt handlat tillvägagångssätt med teknik för att upprätthålla affärsregler, kan vi ha en meningsfull inverkan på att bekämpa piratkopiering utan att skada varumärket.”

Att dela lösenord är meningsfullt för Matthew, som ser två vägar som tjänsteleverantörer kan ta, ett är det drakoniska svaret från slutet av 90-talet när människor stal kabel.

“Men det kommer förmodligen att driva människor bort,” sade han. “Det kommer att skada märket och vem vill ge pengar till någon som agerar som polisstat?”

Bild på Synacor-kontor

Med huvudkontor i Buffalo, New York, har Synacor 10 kontor i USA, Storbritannien, Kanada, Indien, Singapore och Japan.

Istället föreslog Matthew att genomföra bättre regler för att skydda kabelleverantörer. Organisationer kan välja att begränsa antalet samtidiga strömmar på varje konto, eller införa dyrare planer som täcker obegränsad strömning.

“Folk är villiga att betala mer för obegränsad strömning,” sade han och pekade på framgångarna för Google Music, Netflix och Spotify. “Det är där Synacor kommer in för att skapa och upprätthålla dessa regler samtidigt som de uppfyller kraven och förväntningarna från konsumenterna. Vi tar upp ett affärsproblem samtidigt som vi håller omfattningen och de positiva relationerna med konsumenterna. “

Hur bredband, tusenår och mobila enheter påverkar videoströmning

När Synacor lanserades 1998, började bredbandsinternetanslutningar precis börja dyka upp i hem över hela landet.

“Det var inget som idag, där du har 100 Mbps som kommer in i ditt hem för ett ganska mindre pris,” sa Matthew. ”På den tiden gav huvuddisken människor en stark desktopupplevelse när de loggar in på den nya tjänsten.”

Nu innebär prevalensen av smartphones, surfplattor och trådlösa anslutningar att kunder vill komma åt innehåll från flera platser och enheter. Att tillhandahålla en konsekvent och enhetlig upplevelse över enheter är avgörande för organisationer, enligt Matthew.

Enhetsskärmdumpar av Synacor Watch

Synacors video-streaming-plattform betonar användbarhet och prestanda på flera enheter.

“Du betalar för det i ditt hem, men kanske reser du och vill titta på det innehållet,” sade han. “Du borde kunna logga in sömlöst. Om du inte kan göra det kommer du förmodligen att överge den tjänsten. Det är ett enormt problem. “

Intäktsbristerna förknippade med att förlora tittarna kan vara häpnadsväckande. Matthew sa att kabeloperatörerna kunde se en marknadstillväxt på 4,2 miljarder dollar genom att locka fler millennialer tillbaka till prenumerationer.

“Tusenårshundarna, som betraktas som snörare och sladdar, representerar en enorm del av marknaden,” sade han. “Att bara få en liten procentandel av dem online är en enorm möjlighet, särskilt om de kan komma till innehållet när de vill och hur de vill ha det.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector