Skydda data och undvika kostsamma reparationer med Advanced Host Monitor: s skalbara systemhanteringsprogram

TL; DR: Under nästan två decennier har Advanced Host Monitor försett sysadmins med skalbar nätverkshanteringsprogramvara som kontinuerligt håller reda på servertillgänglighet och prestanda. Den kraftfulla, pålitliga och flexibla lösningen levereras med lyhörd support till överkomliga prispunkter och är förvånansvärt lätt att installera. Under åren har Advanced Host Monitors kontinuerliga utvecklingscykel hjälpt produkten utvecklas till ett robust men ändå lättanvänt verktyg som det är idag.


När det gäller tidtestade nätverkshanteringslösningar passar Advanced Host Monitor säkert på räkningen. Systemövervakningsprogramvaran har funnits på marknaden i nästan två decennier – tillräckligt länge för att dess grundare, Alex Kozlov, bara påminner om några få konkurrenter vid tidpunkten för programvarans ursprungliga släpp.

Idag är marknaden full av liknande produkter, men Advanced Host Monitor lyckas fortfarande sticka ut bland mängden.

“Från början ville vi skapa ett flexibelt verktyg med ett brett urval av alternativ och övervakningsmetoder samtidigt som programvaran var kompakt, snabb och enkel att installera,” sade Alex. “Nu, 19 år senare, har vi mjukvara som erbjuder många val och kräver bara 20 MB diskutrymme (inte räknar manualer, exempel, rapporter och ytterligare verktyg).”

SuperMatrix-fönster

Advanced Host Monitor ger sysadmins möjlighet att tillämpa flera testobjekt, var och en representerad av en enda cell.

Advanced Host Monitor är kompatibel med Windows XP, Windows 10 och Windows Server 2019, samt Windows 2000, med vissa begränsningar. Alex berättade att ombordstigning är en vind. Det är enkelt att överföra inställningar från ett system till ett annat och samtidigt ställa in grundläggande övervakningstester för hundratals liknande servrar. Samtidigt är användarna fritt att justera alla testobjekt eller varningar med hjälp av anpassade uttryck.

Efter nästan 20 års kontinuerlig utveckling har Advanced Host Monitor utvecklats till en pålitlig hanteringslösning för nätverksadministratörer med lyhörd support till överkomliga prispunkter. Och med en gratis 30-dagars provperiod kan alla med en dator själv se hur lätt programvaran är att installera, administrera och använda.

En pålitlig hanteringslösning för nätverksadministratörer

Sedan Advanced Host Monitor grundades har Alex samlat en betydande mängd kunskap i nätverksövervakningsutrymmet.

Han vet exakt vilka överföringskontrollprotokollportar som ska öppnas i en brandvägg för att övervaka specifika tjänster. Han kan berätta hur du ändrar ett register för att övervaka Windows-tjänster på ett fjärrsystem som inte tillhör en Windows-domän och vilken typ av kryptering som används för datautbyte. Listan fortsätter.

I slutändan har Alex använt denna omfattande kunskap för att forma Advanced Host Monitor till den extremt pålitliga och mångsidiga programvara den är idag.

“Nätverksadministratörer måste ha stabil övervakningsprogramvara som kan fungera dygnet runt och hjälpa dem att fixa problem relaterade till instabil programvara eller hårdvara,” sade han. “Det bör göra livet för en nätverksadministratör mycket enklare, inte svårare.”

webbgränssnitt

Systemet har ett enkelt att navigera online-gränssnitt.

Advanced Host Monitor kan användas för att hålla reda på kontrollen av Windows- och UNIX-operativsystem, Cisco- och Juniper-routrar, Hewlett Packard Enterprise (HPE) -server, NetApp Network Attached Storage (NAS) -enheter, UPS-enheter (Uninterruptible Power Supply) och VMware-värd och gästsystem, bland andra nätverk. Det kan också kontrollera fjärrvärdar, antingen direkt eller via fjärrövervakningsagenter.

Den övervakar nätverks- och serverfunktioner med mer än 100 testmetoder som omfattar nästan varje parameter. För att bara nämna några, kan programvaran övervaka en ping en värd; kontrollera utgångsdatum för domän och certifikat; övervaka temperatur, spänning och fläktstatus; kontrollera tillgängligt diskutrymme; övervaka gratis fysiskt eller virtuellt minne och CPU-användning; övervaka nätverkstrafik; och testa SQL-servrar.

Programvaran tillåter också användare att hantera sina uppgifter genom att organisera testobjekt i olika mappar med unikt definierade inställningar. Användare kan också diktera när tester utförs, till exempel med regelbundna intervaller eller schemalagda datum.

Advanced Host Monitors flexibilitet utsträcker sig också till hur programvaran svarar på misslyckade tjänster och erbjuder ett urval av 36 olika åtgärder som kan initieras som svar på ett specifikt testresultat.

Till exempel kan en sysadmin konfigurera åtgärder på följande sätt: När vissa kritiska tjänster misslyckas kommer programvaran först att starta om servern. Om det inte löser problemet, kommer det att skicka e-post till den angivna teknikern för samtal. Om servern förblir tyst under de kommande tre sonderna, kan programvaran sedan riktas till texttekniken regelbundet tills servern är säkerhetskopierad.

Responsiv support och prisvärda poäng

Alex sa att Advanced Host Monitor är stolt över att betjäna ett brett utbud av kunder som spänner över 82 länder. Hittills har tusentals IT-företag och hundratals statliga organisationer, banker och universitet utnyttjat programvaran för att tillgodose olika sysadminbehov.

“Våra kunder säger ofta att vi erbjuder det bästa tekniska stödet,” sade han. ”Normalt kan vi fixa ett rapporterat fel och ge en uppdatering på en eller två dagar. Ibland är det svårare att hitta ett icke-reproducerbart fel, och vi behöver mycket mer tid, men det är en sällsynt händelse. “

Prestanda diagram

Prestandatabeller och andra visuella indikatorer gör det enkelt för användare att tolka data som genereras av systemet.

Alex sa att Advanced Host Monitors enkla installationsprocess, mycket intuitiva gränssnitt och grundliga onlinesupportforum hjälpte programvaran att vinna många priser, inklusive Hosting Advices egna utvecklarens Choice Award. Kunderna uppskattar också det faktum att ett sådant robust nätverksövervakningsverktyg finns tillgängligt för prisvärda poäng.

Advanced Host Monitor kan köpas genom flera licensalternativ, inklusive Starter, Professional, Advanced och Enterprise. Alternativet på översta hyllan, Enterprise med långsiktig support, är tillgängligt för mindre än 2 500 USD, medan Starter-licensen kostar mindre än $ 200.

Om du vill ta programvaran för en snurr innan du gör några åtaganden, var inte rädd. En 30-dagars gratis provnedladdning är tillgänglig via företagets webbplats utan krav på kreditkortsinföring. Observera att programvaran inte ändrar några systeminställningar eller dynamiska länkbibliotek (DLL-filer) för att säkerställa att du kan ta bort den på några minuter utan problem..

Förbättrad prestanda genom kontinuerlig utveckling

Som helhet sa Alex att mjukvaran för nätverksövervakning är ganska konservativ och kräver få uppdateringar för att upprätthålla status quo. “Vi behöver inte implementera nya krypteringscifrar varje månad,” sade han. “Ibland måste kod omarbetas för att fungera bättre på en ny version av Windows – till exempel, vissa GUI-relaterade funktioner i Windows 10 fungerar mycket långsammare än Windows XP eller Windows 7.”

I slutändan är företaget huvudsakligen bekymrat över hur man kontinuerligt kan förbättra produkten genom att göra den snabbare, enklare att installera och mer användarvänlig.

“Vi planerar att göra överflödig övervakning enklare att konfigurera, lägga till nätverksvisualiseringsalternativ, göra om loggning för mycket snabbare bearbetning, förbättra GUI och lägga till fler testmetoder i version 12,” sade Alex.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map