Skaka och dela: Zapya gör filöverföring över enheter enklare än någonsin med en peer-to-peer-app som överträffar Bluetooth

TL; DR: Zapya är en app för fildelning över plattformar som möjliggör snabb filöverföring utan kablar, wifi eller mobildata. Den blixtsnabba peer-to-peer-lösningen överskrider Bluetooth, vilket gör det möjligt för användare att snabbt överföra appar, musik, videor, foton och annat innehåll från en enhet till en annan. Med ett kundcentrerat fokus på att göra anslutningar så smidiga som möjligt är Zapya engagerade i ständiga förbättringar.


Med tanke på de högteknologiska bekvämligheterna i vår moderna värld – virtuella assistenter, robotstøvsugare, smarta termostater – är det svårt hur svårt det kan vara att överföra filer från en enhet till en annan.

Min dotter bad mig köpa ett album häromdagen, och det råkade vara ett jag redan äger. Men möjligheterna att på något sätt överföra låtarna från min telefon till hennes surfplatta verkade så utmattande efter en lång dag att jag tänkte återköpa albumet direkt från hennes enhet.

Zapya-logotyp

Zapya är en peer-to-peer fildelningsapp som fungerar trådlöst.

Zapya, en peer-to-peer fildelningsapp, är lösningen på problem som mina. Tekniken använder din enhets wifi-koppling eller hotspot-funktioner för att överföra filer utan kostnad utan wifi eller mobildata. Och det stöder flera plattformar, inklusive Android, iOS, PC och Mac.

“Processen är så enkel som att två personer i närheten skakar sina enheter, och på några sekunder är de anslutna och kan överföra filer,” sa Steve Gu, grundare av Zapya. “Det är målet vi har önskat uppnå sedan första dagen: att göra processen så enkel och smidig som möjligt.”

Idag utnyttjar mer än 400 miljoner användare över hela världen appen för både arbete och spel. Dess snabba snabba anslutningar, med hastigheter upp till 10 megabyte per sekund, överför filer 128 gånger snabbare än med Bluetooth. Zapya kan användas för att överföra nästan vad som helst – appar, musik, videor, foton och till och med en fullständig replikering av alla filer på en enhet till en annan. Zapya fortsätter att fokusera på att göra det enklare än någonsin att dela data genom pågående förbättringar, vilket understryker företagets hängivenhet mot sina användare.

En lyn-snabb datadelningsmetod för användare över hela världen

Zapya grundades i början av 2011 av Steve, Wang Xiao Dong och Shangpin Chang, som alla hade arbetat från Silicon Valley i flera år. Huvudkontoret ligger i USA med ett utvecklingsteam i Kina. Appen introducerades ursprungligen på den kinesiska marknaden, eftersom den gör det möjligt för användare i länder med begränsad internetåtkomst att dela filer trådlöst utan kostnad utan wifi eller mobildata.

2011 hade Kina cirka 100 miljoner smarttelefonanvändare, och vi visste att det inte var en teknik på kort sikt – så småningom skulle alla ha en smartphone, sa Steve. “På fyra eller fem år visste vi att marknaden skulle växa snabbt och vi skulle bara åka med tidvattnet.”

Det antagandet var korrekt. Idag, bara åtta år senare, har Kina nästan 750 miljoner smarttelefonanvändare och beräknas nå mer än 850 miljoner år 2023. Över hela världen förutsägs antalet smarttelefonanvändare nå 3,8 miljarder år 2021, med Kina, Indien och USA. leder förpackningen.

Zapya betjänar nu användare över hela världen genom att stödja 20 språk, inklusive engelska, kinesiska, hindi, spanska, arabiska, thailändska, burmesiska, indonesiska, italienska, vietnamesiska, ryska, persiska, Tamil, Malayalam, Telegu, Malay, turkiska, koreanska och portugisiska.

Steve sa att många konkurrenter kom in på marknaden efter Zapya. Några överlevde; många andra gjorde det inte. Zapyas starka tekniska fokus har hjälpt företaget att hålla sig flytande. “Bland alla de andra konkurrenterna är vi de som har det största stödet för flera plattformar,” sade han. “Vi stöder till och med Windows Phone och Samsun Tizen.”

Överför appar, musik, videor, foton och annat innehåll

För två decennier sedan skulle ingen ha föreställt sig att mänskligheten skulle bli så besatt av handdatorer att vi skulle utveckla handledsproblem, bli distraherade under körning och leda mer socialt isolerade liv. Men det är exakt vad som har hänt.

Det nyligen introducerade ordet “phubbing” – en kombination av “phone” och “snubbing” som beskriver praxis att fokusera på din telefon snarare än världen omkring dig – säger allt.

Steve tror att verktyg som Zapya kan föra smartphones närmare rollen som deras roterande föregångare – ett centrerat på personlig kommunikation.

“Idag möter människor och tittar fortfarande på sina telefoner – de har blivit hinder,” sade han. ”Vår ursprungliga idé var att hjälpa människor att ansluta via sina enheter när de är i närheten. De kan dela filer. De kan spela spel. På det sättet ville vi bryta igenom barriärerna. ”

För detta ändamål tillåter Zapyas gruppdelningsfunktion gemenskaper att skapa lokala nätverk och sedan överföra data – som musik, videor, appar – mellan enheter. Zapya erbjuder tre alternativ för överföringar: Användare kan skapa en grupp och bjuda in andra att gå med, skapa en personlig QR-kod eller skaka för att ansluta och skicka filer direkt.

Förutom att dela filer med flera personer tillåter snabbmeddelandefunktionen användare att chatta med varandra offline. Funktionen för fjärrkameran tar saker ett steg längre, så att du kan spegla vyn på kamerans kamera på din enhet.

Replikera snabbt data från en telefon till en annan

Jag kommer aldrig att glömma min erfarenhet på ett AT&T butik för år sedan – och inte för att jag var glad att uppgradera till den nyaste iPhone efter år av att ha hanterat en knäckt skärm. Nej, jag kommer ihåg den dagen för medan jag väntade på att teknikern långsamt skulle överföra informationen från min gamla telefon till den nya, slog jag en bit hård godis i munnen och kände en smärta av elektrisk chock. Jag hade knäckt en tand. Ändå väntade jag tålamod tills min telefon var redo att gå.

Självfallet skulle jag ha uppskattat en mer kortfattad överföringsprocess – till exempel Zapyas funktion “Telefonreplikering”. Tekniken gör att användare enkelt kan säkerhetskopiera och överföra filer från en äldre mobil enhet till en ny på några minuter.

Skildring av enkel telefonöverföring

Zapya tillhandahåller en smärtfri lösning för att uppgradera din telefon.

Dessutom stöder Zapya bulköverföringar av andra typer. Till skillnad från många filöverföringstjänster online sätter applikationen absolut inga begränsningar för filstorleken. Naturligtvis kommer överföringshastigheten att påverkas negativt av stora filer – men överföringsprocessen kommer fortfarande att vara mycket snabbare än med Bluetooth.

Zapya-appen finns i några olika smaker utformade för specifika användningsfall. Zapya IOS, Zapya PC och Zapya MAC gör det möjligt för användare att dela filer från sina respektive enheter med användare på vilken plattform som helst. Zapya Go, en lätta filöverföringsapp för Android Go, inkluderar offlinechatt och H5-spel online.

Företaget erbjuder också ytterligare appar, till exempel WebShare, en intuitiv lösning för att få åtkomst till telefonens innehåll med valfri webbläsare.

Pågående utveckling baserad på kundåterkoppling

Steve sa att Zapya har åtagit sig att upprätthålla en kontinuerlig cykel med produktförbättringar som främst informeras av kundens feedback. Till exempel fann företaget nyligen att vissa telefontillverkare lägger till specifika wifi-hanteringsverktyg till sina telefoner, vilket orsakade hinder för användare som försöker ansluta via Zapya. Men företagets ingenjörer hittade snabbt ett sätt att lösa problemet.

Zapya fokuserar också på att öka funktionaliteten i sin batchbehandlingsfunktion. Vissa användare är intresserade av att inte bara säkerhetskopiera sina data till en PC utan också till molnet, så företaget är upptagen med att utveckla en lösning för dem.

Steve berättade för oss att han också arbetar med lösningar för datasynchering riktad till företag. “I grund och botten är vi ett digitalt flyttföretag och vi vill hjälpa dig att flytta dina data runt hur du än behöver”, sade han.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector