SimilarWeb: Insikt om dina konkurrenters webbplatser, appar och hela branscher

TL; DR: SimilarWeb samlar en häpnadsväckande mängd data om användarbeteende för webbplatser, vilket gör det möjligt för webbplatsägare att få insikt om nyckelord, populära sidor, hänvisningskällor och taktik som hjälper webbplatser att driva trafik. Från en enda instrumentbräda kan du se dina konkurrenters trafikstrategier och även undersöka en hel bransch för att hjälpa till att planera ditt innehåll och marknadsföringsinsatser mer effektivt.


Innehållsmarknadsföring har blivit en stor del av marknadsföringsplanerna för många företag, och innan de bara kastar ut något innehåll på deras webbplats vill de flesta företag se till att innehåll kommer att resonera med sin publik.

Det finns många verktyg i dag för att hjälpa marknadsförare att få lite inblick i vilken typ av besökare en webbplats får, och vi måste ta en titt på ett av dessa verktyg, SimilarWeb. Vi fick också provköra tjänsten SimilarWeb PRO i en vecka för att se vad som skiljer det från andra verktyg där ute.

SimilarWeb är egentligen inte ett PPC- eller SEO-verktyg, utan en gateway för att få åtkomst till en enorm mängd data angående användarnas beteende på webbplatser. SimilarWebs data samlas in från ett stort antal källor för att vara så korrekta som möjligt.

Natalie Halimi SimilarWeb Chef för marknadsföring online

Liknande webbchef för onlinemarknadsföring
Natalie Halimi

Teknologin ger inblick i webbplatsbesök, globala rankningar, trafikkällor, utgående trafiklänkar, populära sidor, besökstid, avvisningsfrekvens, publikintressen samt konkurrerande sökord och mer. Natalie Halimi, SimilarWebs chef för onlinemarknadsföring, gick oss igenom en demo av SimilarWeb PRO och svarade på några frågor om denna fantastiska produkt.

Gå igenom användbara webbplatsdata gratis med SimiliarWeb

Som en gratistjänst är webbplatsen SimilarWeb tillgänglig för alla att besöka och skriva på en webbplats som de vill se data för. Du kan enkelt se den globala rankningen på webbplatsen, engagemang som tid på plats, sidvisningar och avvisningsfrekvens och sedan börja gräva in ytterligare detaljer om trafiken.

Liknande webbsidan gratis insikt Sök med Amazon

Skriv bara in en URL-adress i SimiliarWeb och börja utforska alla insikter som lagras för den webbplatsen.

När du har kommit in på webbplatsen vill du ha mer information om dig, har du tagit till SimilarWeb-instrumentpanelen som innehåller massor av Intel.

SimilarWeb Free Website Insight Amazon Trafiköversikt

Det första avsnittet i instrumentpanelen för SimilarWeb innehåller trafiköversikten som visar webbplatsens ranking, engagemang och trafikkällor.

Ett element som marknadsförare kommer att hitta extra praktiskt är uppdelningen av söktrafik i SimilarWeb. Du kan se om dina konkurrenter använder betald sökning för att driva trafik eller om de fokuserar strikt på organisk sökning.

Du kan se de bästa sökorden som driver trafik, vilket är ett bra sätt att hitta partners eller ta reda på vilka webbplatser på webben som tävlar om samma nyckelord som du försöker ranka bra för.

SimilarWeb Free Website Insight Amazon Search Traffic

Håll koll på de sökfraser som ger mest trafik till din konkurrent.

Ett annat användbart avsnitt, “Publikintressen” ger en uppfattning om vilken typ av personer som besöker webbplatsen i fråga och erbjuder andra webbplatser som användare har besökt i samma surfningssession.

SimilarWeb Insight Amazon-publikintressen

Du kan snabbt få en överblick över vilka typer av användare på en webbplats och andra webbplatser de besöker.

Du bör också kolla in de liknande widgetsna för SimilarWeb, som låter dig jämföra trafiken för upp till tre webbplatser eller visa fördelningen av trafik mellan direktlänkar, sök, social, e-post och annonser för en enda webbplats.

SimilarWebs datainsamlingsprocess för exakta resultat

SimilarWeb använder inte bara en kanal för sin datainsamling. Istället utnyttjar de flera olika källor för att få den bästa idén om verklig webbplatsanvändning. SimilarWeb har en samling skrivbordsprogramvara, plugin-program för webbläsare och mobilappar som hjälper dem att samla in verkliga data från användare som heter User Panel.

De blandar användarpaneldata med data från sin egen webbplatscrawler, som skannar mer än en miljard sidor i månaden. De faktorerar också in data från sin ISP och partnerskap och en direkt mätinlärningsuppsättning.

SimilarWeb Hur de samlar in data

SimilarWeb samlar in en enorm mängd data från olika källor och stöter sedan in dessa data i lättlästa rapporter.

Med en datauppsättning bestående av tiotals miljoner användare, plus avancerade servrar som analyserar tiotals terabyte data varje vecka (med mer än en miljard datapunkter varje dag) ger SimilarWeb definitivt en av de mest exakta bilderna av användaren beteende på webben.

Du kan kolla hur SimilarWeb samlar in sina uppgifter på sin webbplats, och de som är intresserade av den detaljerade förklaringen kan kolla in SimilarWeb-datametoden PDF.

Hur SimilarWeb bygger rapporter med alla dessa data

”Hjärnorna bakom hela mekanismen är våra datavetare. Det är de som bygger algoritmerna. Det är data geeks. De tittar på rådata, och de hittar kreativa sätt att hitta mönster, och sedan översätter de det till det vi ser här, ”sade Natalie.

Webbplatsägare kan länka sina Google Analyics-konton med SimilarWeb för mer exakta rapportresultat. SimilarWeb justerar sina algoritmer för att kontinuerligt bli mer och mer exakta. Genom att använda maskininlärning och utnyttja big data kan profilerna SimilarWeb skapa för enskilda webbplatser vanligtvis mycket mer lik den faktiska statistiken jämfört med liknande tjänster.

”För att hantera en enorm datamängd har vi flera HDFS-kluster som är privata värd som bearbetar olika aspekter av rådata. Varje kluster innehåller ungefär två petabyte data. Vi har rådata, liksom övergångsuppgifter, i dessa kluster. Rå data komprimeras och säkerhetskopieras på Amazon S3 för katastrofåterhämtning, ”sade Natalie. “Utöver den offline bearbetade informationen har vi flera servrar med högpresterande SSD-enheter som fungerar som mycket tillgängliga och tillgängliga cachetjänster för webbservrarna.”

Det är då du börjar få en uppfattning om hur mycket data vi pratar om här. De flesta människor stöter aldrig på mätningen av en petabyte eller lagring i den skalan. För att sätta den mängden data i perspektiv är en petabyte lika med 1 000 000 gigabyte.

SimilarWeb PRO låser upp stora mängder insikt

Medan gratis data som tillhandahålls av SimilarWeb kan hjälpa dig mycket, släpps den verkliga kraften i data med deras SimilarWeb PRO-plan. Du får tillgång till all data de lagrar för varje webbplats, och du kan också börja titta på branscher som helhet.

Först kan du se en uppdelning av all lagrad webbplatsinformation. I detta fall har SimilarWeb spårat nära 300 miljarder stationära besök på 19,5 miljoner webbplatser.

SimilarWeb PRO Branschanalys

SimilarWeb PRO låter dig ha full tillgång till all webbplatsinformation som de samlar in.

När det gäller HostingAdvice kan vi undersöka statistik för webbhotellbranschen, som tittar på mer än 36 000 webbplatser och mer än 862 miljoner desktop-besök.

SimilarWeb PRO Branschanalys webbhotell

Med SimilarWeb PRO kan du gå djupare in i branschen som du försöker rikta in dig på.

Vi kan sedan titta på nyckelord i branschen som driver mest trafik till webbplatser för närvarande.

SimilarWeb PRO Industrianalys Nyckelord

SimilarWeb PRO visar nyckelorden som driver trafikbranschen hela.

Det är lätt att se varför det kan vara värdefullt att skriva om eller skapa ett verktyg för att göra domän-whois-uppslag. Med tre procent av trafikandelen av de 862 miljoner stationära besök i webbhotellindustrin är det en publik på nästan 26 miljoner människor som söker efter whois.

Med SimilarWeb PRO kan du exportera någon av rapporterna till ett Excel-kalkylblad för att arbeta med ytterligare. SimilarWeb har också ett API, så att du kan få direkt tillgång till bara data om du vill skapa dina egna rapporter.

Några andra fördelar med SimiliarWeb PRO:

  • Trafikkällor för varje webbplats från stationär och mobil
  • Toppsidor på webbplatser
  • Organiska och betalda nyckelord som trender på en webbplats eller inom en bransch
  • Jämför konkurrentwebbplatser och spåra branschledare
  • Bläddra i bransch- och kategorirangering av världens bästa webbplatser

Få också inblick i mobilappar med SimilarWeb

Vi har berört webbplatsens aspekt av SimilarWeb, men de har också en enorm mängd data för mobilappar. De rangordnar inte mobilappar bara efter installationsbasen för populära appar, men också efter hur många aktiva användare dessa appar har.

LiknandeWeb PRO Mobile Top Apps

SimilarWeb PRO ger också stor insikt för mobilappar från både Apple-appen och Google Play-butikerna.

Precis som SimilarWeb PRO för webbplatser kan du på mobilsidan titta på nyckelord som får mest trafik till appar. En mobilapputvecklare kan utnyttja denna stora mängd information för att ta reda på vilken typ av app som kan ge dem den bredaste publiken av kunder.

Slutliga tankar på SimilarWeb

Alla som arbetar med webbplatser bör definitivt åtminstone använda det gratis SimilarWeb-verktyget för att få lite inblick i sin egen webbplats, såväl som konkurrenternas webbplatser.

Användare som behöver driva mycket trafik eller verkligen förstår sin bransch och konkurrenter bör allvarligt överväga SimilarWeb PRO – en utmärkt resurs för att få handlingsbara data för att planera ditt innehåll och marknadsföringsstrategier.

Efter att ha använt SimilarWeb PRO i bara en vecka kunde vi få massor av värdefull information som pekar på vad användare i värdbranschen letar efter, vilka webbplatser de besöker och hur de interagerar med dessa webbplatser.

SimilarWeb är verkligen ett kraftfullt verktyg som alla seriösa webbplatsägare bör ha i sitt arsenal för att se till att de förstår deras målgrupp och skapar innehåll som är tvingande för dem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector