Salesforce Commerce Cloud: Vår redaktörs Choice Award ™ för flerkanalsförsäljningsförening

TL; DR: När Salesforce förvärvade Demandware 2016 fällde det inte bara en ny tillgång in i företaget. Istället blev Demandware grunden för Salesforce Commerce Cloud, en plattform för att hjälpa återförsäljare att flytta förbi flerkanalsstrategier och verkligen förena sin handel i molnet. Genom förutsägbar intelligens och maskininlärning ger Commerce Cloud användbara insikter från konsoliderad data som en gång var spridd över flera kanaler och ofta var otillgänglig. Commerce Cloud är också integrerat med sociala mediesajter som Facebook och Instagram och använder till och med en rekommendationsmotor för att visa kunder som de kanske gillar på dessa kanaler. Dessa innovationer och företagets åtagande att sammanföra handelskanaler i molnet har förtjänat Salesforce Commerce Cloud som vårt Editor’s Choice Award ™ för flerkanalsförsäljningsförening.


Salesforces marknadsledande plattform för kundrelationshantering blev ännu starkare 2016 när den förvärvade Demandware – den intelligenta, molnbaserade handelsplattformen. Demandware, nu Salesforce Commerce Cloud, introducerades i en nyckel vid Dreamforce 2016, och det positionerades omedelbart för att vara en spelväxlare.

Förvärvet av Demandware var en integrerad del av Salesforces plan att bli en slutgiltig molnlösning för detaljister som försöker förena säljkanaler och differentiera genom förbättrad kundupplevelse. Med Commerce Cloud kan företag använda maskininlärning och sociala medieintegrationer för att utveckla personliga relationer med konsumenter. Men allt börjar med att konsolidera värdefull data som vanligtvis är spridd över flera försäljningskanaler.

“Problemet var att detaljhandelsföretag skulle prata om omnichannel i flera år, men den största hindern är att tekniken de har investerat i skapar en komplexitet av integration,” berättade Rob Garf, Vice President Strategi och Insikter på Salesforce. “De kunde inte röra sig snabbt i det digitala eller fysiska utrymmet eftersom deras system inte kunde ansluta all information.”

Foto av Salesforce vice vd för strategi och insikter Rob Garf

Vi pratade med Rob Garf, Salesforce vice vd för strategi och insikter, om handelsmoln.

Commerce Cloud närmade sig problemet ur en datainsynpunkt istället för standardvägen för integration av predikarteknologi. Salesforce använder programvara för att integrera all data från en mängd olika enheter, beröringspunkter och processer, för att förena dem i molnet. Information kan sedan analyseras med konstgjord intelligens och användas för att förbättra kundupplevelsen genom personalisering.

Genom att använda det fokuserade tillvägagångssättet tillåter Salesforce Commerce Cloud företags- och mellanmarknadsföretag att relativt enkelt flytta sina företag till en alltmer ansluten marknadsplats. Dess åtagande att omvandla detaljhandel genom enhetlig handel har fått Salesforce Commerce Cloud till vår Editor’s Choice Award ™ för flerkanalsförsäljningsförening.

Unified Commerce ansluter online- och butikinsikter

Återförsäljare träffar ofta väggar när de försöker ansluta kanaler i butiken som försäljningsterminaler till e-handelsplattformar. Om system, processer eller information inte är kompatibla, blir att få viktiga insikter svårigheter. Faktum är att eMarketer rapporterade att bara en fjärdedel av företagsledarna tyckte att deras omnichannel-system var korrekt implementerade och fungerade bra.

Vid utvecklingen av Salesforce Commerce Cloud blev en punkt tydlig: en teknikintegrationsbaserad strategi var inte vad detaljhandlare behövde.

“Vi tänkte,” Om vi ​​integrerar alla dessa tekniker, orsakar vi samma problem som detaljhandlare har haft under de senaste 20 åren, “berättade Rob. “Vårt grundläggande olika tillvägagångssätt var att förena innehållet i dessa system – data, processer, funktionalitet – kring inventering, produkt eller marknadsföring för att skapa en bättre kundresa.”

Den kundresan spelas allt mer ut över kanaler – börjar online och hamnar i butik eller vice versa – och det bästa sättet att göra den upplevelsen sömlös är att slå samman data. Ett bra exempel på ett företag som blomstrar på grund av enhetlig handel är vinodlingar, en klädförsäljare som vände sig till Salesforce Commerce Cloud för att ansluta sina virtuella och fysiska butiker.

Genom att konsolidera alla företagets data möjliggjorde Salesforce Commerce Cloud vinstockar för vinstockar att ta e-handel till sina tegel- och murbrukbutiker med innovationer som realtidspårning av lager i alla butiksplatser och förutsägbara rekommendationer i butiken.

“Salesforce har verkligen hjälpt oss att ansluta våra kunder till vårt varumärke,” sa Shep Murray, medstifter av vingårdsrankor. “Det har gjort världen mindre.”

En sömlös ansluten upplevelse är vad konsumenterna har förväntat sig. När en shoppare inte kan hitta en skjorta i en viss storlek i en butik är det vanligt att kunden ber en associerad kontrollera en annan butik. Men många gånger kommer medarbetaren bara att gå till återförsäljarens e-handelswebbplats och bläddra runt. Med Commerce Cloud uppdateras företagets breda lagerinformation i realtid och kan nås via en ansluten enhet på försäljningsgolvet, vilket skapar en praktiskt taget oändlig gång.

“I stället för att tänka på oss själva som ett e-handelsföretag, tänker vi på oss själva som ett handelsföretag som överbryggar den digitala och fysiska klyftan,” sade Rob. “Vi började med att införa en ändlös gångapplikation i butiken för att göra allt lager, oavsett var det är i leveranskedjan, tillgängligt för kunder.”

Commerce Cloud tillåter vinstockar för vinstockar att hantera sin leveranskedja och kundupplevelse genom en plattform – vilket är en grundläggande grund för enhetlig handel. Men att ansluta data online och i butiken är bara en del av det som gör Commerce Cloud så övertygande; vad den kan lära av den informationen är lika imponerande.

Inbyggd Einstein Intelligence förutsäger konsumentupplevelser

Einstein AI, som också introducerades vid Dreamforce 2016, är kulminationen på all maskininlärningsteknik som Salesforce antingen har skapat organiskt eller förvärvat under de senaste åren och går igenom alla sina molnprodukter, inklusive försäljning, marknadsföring och handel. Men dess intelligens lyser verkligen i Commerce Cloud.

Salesforce Einstein AI-logotyp

Einstein AI och dess maskininlärningsmöjligheter är inbyggda direkt i Salesforce Commerce Cloud.

”Vi fokuserar på att förstå vad kunden vill köpa utifrån en djupgående kunskap om vem de är genom profiler, preferenser, shoppinghistorik och alla andra digitala interaktioner de har genom shoppingupplevelsen,” berättade Rob. “Vi använder dessa data för att göra produktrekommendationer inom användarupplevelsen, och de tillförs i handelsverktygen.”

Einstein lär sig alltid om shoppingbeteende för att skapa mer personliga resor genom varje kanal, och dess inbäddade prediktiva intelligens kan användas för att ta friktion ur konsumentupplevelsen. Ju snabbare en kund kan se något som är relevant, desto mer sannolikt är det att han eller hon gör det köpet.

Einstein kan till exempel förstå att en kund har tittat på blå föremål under en online-sökning, så när han eller hon söker efter en jacka senare under processen kan Einstein se till att blå jackor dyker upp på produktsidan. Commerce Cloud Einstein kan automatisera insatser på insikter, så detaljhandlarna lägger ned mindre tid på att krossa siffror eller brainstorma strategi.

Einstein kan också skicka prediktiva e-postmeddelanden och nå ut till konsumenterna med personliga rekommendationer och innehåll som syftar till att bygga relationer samtidigt som konverteringarna ökar. Att ta till och med den minsta mängden friktion från kundresan kan leda till en ökning av den slutgiltiga linjen, och Einstein utjämnar inte bara den friktionen utan den är aktivt involverad i marknadsföring och utvidgning av ett varumärke.

Facebook Dynamic Ad Integration utökar varumärket

Webbplatser för sociala medier har blivit mycket mer än bara platser att posta uppdateringar och komma ikapp med vänner. I ökande grad blir de inträdesplatser för e-handel, och Salesforce Commerce Cloud hjälper återförsäljare att nå dessa användare.

Skärmdump av en dynamisk Facebook-annons

Återförsäljare kan nå kunder via dynamiska Facebook-annonser.

Genom integration med Facebook Dynamic Ads tas marknadsföring till en ny anpassningsnivå, vilket gör det möjligt för användare att handla direkt från samma app som de använder för att hålla jämna steg med vänner och världen runt dem.

Integration av sociala medier är en del av en större övergång till distribuerad handel, vilket ger konsumenterna möjlighet att handla från alla enheter, plattformar eller applikationer.

En återförsäljare kan anpassa marknadsföringen genom att visa Facebook-användare produkter direkt i sitt foder, och övergivna varukorgsartiklar kan retargeras tillbaka till konsumenterna på Facebook.

Salesforce’s Commerce Cloud har också integrationer med Instagram och Pinterest, vilket ger kunderna möjlighet att shoppa kuraterade artiklar under vardagliga sociala medier, vilket eliminerar friktionen att behöva gå till en återförsäljares webbplats.

Ställa in standarden för molnbaserade kundresor

Salesforce har varit en innovatör inom molnbaserad mjukvara sedan starten 1999, men med förvärvet av Demandware har det blivit en verklig end-to-end-lösning för återförsäljare i alla storlekar. Det kraftfulla Commerce Cloud gör det möjligt för företag att ansluta sina nuvarande processer och integrera intelligent maskininlärning till fler affärsbeslut.

“Molnhandel i butiken är revolutionerande,” sade Rob i en video om de 5 bästa trenderna vid 2017 National Retail Federation Big Show i New York. “Det handlar om att tänka på hur försäljningsstället i butik ser ut.”

När företag agerar för att anpassa resor över både digitala och fysiska kanaler, minskar friktionen dramatiskt. Salesforce Commerce Cloud följer kunder över flera kanaler – från upptäckt till köp till service – för att säkerställa att de har en positiv varumärkesupplevelse och fortsätter sin resa med en återförsäljare.

Salesforce Commerce Cloud: s framgång med att förbättra konsumentresan genom att sömlöst ansluta kanaler har gjort det till vår Editor’s Choice Award ™ för flerkanalsförsäljningsförening.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector