OVH: Hur den stora europeiska molnleverantören fortsätter att leverera anpassningsbara IT-tjänster och infrastruktur till företag över hela världen

TL; DR: Leverantör av server- och nätverkslösningar OVH sysselsätter en personal på 2 000 som tjänar kunder runt om i världen. Genom sin vertikala integration koordinerar företaget ansträngningar för att tillhandahålla högkvalitativa och prisvärda molnhotell till sina kunder oavsett var de befinner sig i sin utveckling. Med sitt eget globala nätverk och ett åtagande till ”Innovation for Freedom” levererar OVH skalbara tjänster och omsorgsfull forskning och utveckling med målet att leda nystartade företag och etablerade företag.


Sedan grundandet 1999 har OVH-leverantören av moln- och internetinfrastrukturen trott att innovation borde gynna kunden. Det innebär ett åtagande att kombinera tjänster av hög kvalitet som också är ekonomiska för sina kunder. Grundare Octave Klaba var fortfarande student vid Lille ICAM (School of Engineering) i Frankrike när han skapade OVH som en startup som skulle växa till att tjäna mer än 1 miljon klienter runt om i världen.

Och dessa kunder är inte bara det primära dagliga fokuset för företaget utan också drivkraften bakom infrastrukturen, teknologierna och strategierna som det antar i framtiden.

Idag, med 27 datacentra belägna i Asien-Stillahavsområdet, Nordamerika och Europa, erbjuder OVH ett komplett urval av tjänster som sträcker sig från offentliga, privata och hybridmoln till dedikerade servrar, lagrings- och säkerhetslösningar och nätverkssäkerhetslösningar. Sedan OVH startade upp sitt första datacenter i Paris har OVH implementerat global end-to-end-hantering för sina kunder samt antagit en flytande serverkylningsmetod som eliminerar behovet av luftkonditionering – sparar energi, stress på miljön och minskar kostnaderna till kunder.

Skärmdump av OVH-datacenterkarta

OVH driver 27 globala datacentra – och räknar – för att betjäna kunder var som helst.

“Kärnan i vad OVH erbjuder är ett oöverträffande åtagande för kvalitet till ett överkomligt pris,” sade Hiren Parekh, Senior Director, Cloud EMEA på OVH. “Vad detta betyder för kunderna är ett oöverträffat pris / prestanda-förhållande mellan alla våra produkter.”

OVHs beslut bygger på många års erfarenhet, forskning och kunskap som bidrar till att ge företaget en fördel i allt från säkerhet till energieffektivitet. Från grundandet som en liten start till en 2000 anställd verksamhet idag fortsätter OVH att fokusera på expansion samtidigt som de har nära relationer med sina lokala kunder.

Företaget stöder också startups genom sitt Digital Launch Pad-program och är ofta värd för dem på sitt Montreal-kontor. Som ledande inom nätverks- och infrastrukturlösningar har OVH en sällsynt kombination av starka rötter och passionen för att utforska möjligheterna.

Vertikal integration med sitt eget nätverk betyder bättre värde

OVH förstår behovet av att företag växer i en hållbar takt. Det är därför det ser ut för att implementera de senaste trenderna och teknologierna samtidigt som de når sina mål utan att öka kostnaderna.

Varje aspekt av sin verksamhet är vertikalt integrerad – från värd till säkerhetslösningar. Denna affärsmodell gör det möjligt för företaget att arbeta mer effektivt, skära ut handoffs och upprätthålla en högre kvalitetsnivå under hela kundupplevelsen.

Foto av Hiren Parekh, Senior Director, Cloud EMEA på OVH

Hiren Parekh, OVH Senior Director, Cloud EMEA, berättade hur företagets engagemang för innovation gynnar kunderna.

Vertikal integration gör det också möjligt för OVH att överföra besparingar till sina kunder. Och företaget går ofta utöver att bara ge kunderna den bästa prispunkten – det kastar in några extra godsaker när det är möjligt.

“Alla våra produkter inkluderar gratis, inbyggd anti-DDoS-teknik som kan motstå en attack som är lika med den mest kraftfulla som någonsin spelats in,” sade Hiren.

Företagets områden sammanfaller för att skapa en idealisk lösning för sina målmarknader. Genom att arbeta i tandem kan nät-, server- och datacenteraspekter pålitligt stödja kunder oavsett hur deras behov utvecklas.

“Många av våra tjänster, liksom vår nya SDDC-produkt, är utformade specifikt för att stödja medelstora organisationer på deras digitala transformationsresor, vilket ger den väsentliga skalbarheten och flexibiliteten,” sade Hiren.

Snabb reaktion på datatrender ger kunderna ett konkurrensfördel

Kundens feedback och de senaste trenderna spelar också en roll för att bestämma OVH: s nya och uppdaterade produkter. Att höra från kunder om vad de implementerar, hur OVH har hjälpt dem och vart de vill gå nästa ger ett värdefullt perspektiv på de utmaningar som företag står inför.

“Vi vet att våra tjänster spelar en viktig roll i våra kunders konkurrenskraft, så det är mycket viktigt att vi lyssnar på vad de behöver,” sade Hiren. “Våra användargrupper och utvecklargrupper hjälper oss att göra detta.”

Förutom att hålla sig uppdaterad om hur kunder använder OVH-lösningar undersöker företagets trender för branschen för att se om de kan fylla ett kundbehov.

“Det finns en stor crossover med anpassning till de senaste trenderna, och vi adopterar dem ofta för att hjälpa våra kunder att få en konkurrensfördel,” sade Hiren.

Ett exempel på hur OVH utnyttjar ny teknik för sin kundbas är dess mjukvarudefinierade datacenter (SDDC) -lösning. Denna teknik – som använder minst två Intel-värdar, två datalagrar och 4 000 VLAN för att distribuera privata nätverk – är en banbrytande innovation på datacentermarknaden som möjliggör större skalbarhet.

“Forskning visar att en framgångsrik implementering av SDDC kan minska driftskostnaderna för ett företag med upp till 56%,” sade Hiren. “Så vi har samarbetat med VMWare och skapat en SDDC-baserad lösning som innehåller massor av verktyg som företag behöver för att uppskala på ett hanterbart sätt. Detta gör den idealisk för snabbväxande operationer. ”

Program för digitala startplattor är startacceleratorer

När en gång startats upp, hjälper OVH tillväxtföretag genom att ge utökat stöd och vägledning för att sätta upp sin infrastruktur. ”Jag älskar nystartade företag. Jag älskar hastigheten. Har en idé på morgonen och har den igång i slutet av dagen. Startups är innovation, och jag älskar innovation, ”sa Octave om företagets engagemang för nystartade företag.

Förstå hur svårt det kan vara att komma in på en marknad med få resurser, OVH gör det möjligt för nystartade företag att testa lösningar gratis genom sina Digital Launch Pad-program så att de kan fokusera på att starta sina företag rätt.

Programmet guider startups från innovation till produktion på tre nivåer: ideation, build och market. Varje nivå erbjuder jämförbar infrastruktur, utbildning, konsultation och andra resurser beroende på affärsfasen. Ideation-programmet hjälper till att testa idéerna från nystartade företag i skapandet och som försöker få finansiering.

Skärmdump av sidan Digital Launch Pad på OVH: s webbplats

OVH Digital Launch Pad-programmet sköter startar genom att tillhandahålla gratis tillgång till tester bland andra verktyg.

Build-programmet är för de som har etablerat sin produkt eller tjänst och arbetar för större produktion. Marknadsprogrammet ger nystartade företag vars produktion har nått en industriell skala resurser för att förfina och konsolidera sina affärsmodeller.

Genom programmen Digital Launch Pad visar OVH sitt engagemang för att stödja onlinebedrivare. För att ansöka om ett av programmen kan intresserade startups registrera sig för ett OVH-konto och, om de är berättigade, få en supportplan som är anpassad till deras verksamhet. Några av de tillgängliga resurserna inkluderar en infrastrukturbudget på upp till 100 000 dollar, stöd för att hitta finansiering och investerare, publicitet genom OVH-intervjuer, videor och evenemang och pedagogiska verktyg för att lära sig hur man behärskar OVHs lösningar.

”Innovation for Freedom” – En kultur för anställdas empowerment

Mottoet på OVH är “Innovation for Freedom”, och detta uttalande ger tonen för hur företaget är strukturerat och drivet. Anställda har befogenhet att komma med idéer som ger lösningar för dem som behöver dem.

“Detta går över allt vi gör, från organisationsstrukturen till den frihet som anställda måste skapa och förnya,” sade Hiren.

Denna lika spelplan och öppen kultur översätter till bättre alternativ för kunder, vilket gör att de kan välja rätt teknik för sina företag.

“Våra tjänster levererar så hög prestanda att våra kunder har friheten att innovera genom att tillämpa och utveckla ny teknik som dataanalys och maskininlärning,” sade Hiren. “Som varumärke är vi ensamma när det gäller kvalitet och tar en kompromisslös ståndpunkt som jag tror är sällsynt i vår bransch.”

Bevis på detta åtagande kan ses i företagets certifieringsprocess. Det är en global process och inkluderar viktiga områden som säkerhet, med certifieringar från KPMG samt erkännande från företagspartner VMware.

Ett annat område där OVH har tagit till sig frihet och innovation är att bygga hållbara datacenterlösningar. Det strävar efter att minska energiförbrukningen och datacentrets vätskekylsystem utvecklades internt. Denna lösning, som många andra, är både framtidsinriktad och kundorienterad. För att OVH inte bara är uppriktiga med att odla en innovationskultur, utan också att använda dessa innovationer för att spara pengar – och överföra det värdet till kunderna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector