Oracle Marketing Cloud hjälper märken att leverera sina bästa kampanjer genom att blanda försäljning, marknadsföring och data för att förbättra konverteringsgraden

TL; DR: Oracle Marketing Cloud, en omfattande serie datadrivna program, skapar kundengagemang, orkestrerar upplevelser och mäter data och analys för att optimera kundernas varumärkesupplevelser. Varje produkt syftar till att hjälpa företag att attrahera och behålla ideala kunder och bidrar med kompletterande insikter i hur företag kan förbättra sina kampanjer. Oracle Marketing Cloud förstärker bästa praxis med dussintals onlinekurser och ger till och med priser till sina mest framgångsrika och innovativa kunder.


Genom att lansera massmarknadsföringskampanjer för hela sin publik, föll topp-PC-tillverkaren Lenovo i samma marknadsföringsfälla som hade så många andra företag tidigare.

Det generiska tillvägagångssättet fick inte dragkraft bland konsumenterna, och Lenovo tog tjänsterna hos Oracle Marketing Cloud för att samla in data om hur man bättre kan bygga en-mot-en-relationer med sina kunder.

Oracles paket med molndrivna produkter förser marknadsförare med omfattande data- och kampanjautomatiseringsverktyg över olika kanaler för att vägleda marknadsföring som kommer att locka, engagera och behålla lojala kunder som ofta blir märkesförespråkare.

Nu ser Lenovo en oöverträffad 65% öppen ränta i e-postkampanjer, nya intäkter och en växande bas av nöjda kunder.

“Oracle har gett oss en plattform som låter oss ta data från många olika källor, aggregera den och ordna meddelanden baserade på kundens beteende och preferenser,” sade chef för svarmarknadsföring Jennifer Downes i ett vittnesmål.

Oracle-produkter Förenkla marknadsföringen genom att ansluta data och kunder

Mot slutet av 2016 uppdaterade Oracle sina Marketing Cloud-tjänster för att inkludera ett nytt användargränssnitt för att samordna kampanjer och ett nytt test- och optimeringsverktyg för mobilappar.

Oracle Marketing Cloud-logotyp med grafik

Oracle Marketing Cloud är en serie program som ger marknadsförare en omfattande bild av kampanjresultatet.

Tillsammans hjälper förbättringarna företag att anpassa och hantera marknadsföringsaktiviteter över webb-, mobil- och e-postkanaler. Marketing Cloud hjälper företag att leverera de alltmer personaliserade kundupplevelserna samtidigt som de samlar in analyser och insikter för att ytterligare förfina kampanjstrategier.

Eloqua: Automatisering av marknadsföring och personliga kampanjer

Med det uppdaterade gränssnittet kan Eloqua-användare använda en dra-och-släpp-duk för att kartlägga varje steg i en kampanj. Marknadsförare använder datadriven analys för att automatisera arbetsflöden och skapa anpassningsbara kundresor. De viktigaste funktionerna hos Eloqua inkluderar:

 • Inriktning och segmentering
 • Lead management
 • Marknadsföring mätning
 • Försäljning och marknadsinriktning
 • Webbmarknadsföring

Lead management-verktyg hjälper Eloqua-användare att engagera rätt publik vid rätt tidpunkt. Genom att segmentera din breda kundbas och rikta in sig på specifika konsumentprofiler kan du identifiera de mest lönsamma kombinationerna av kundprofiler och kampanjstrategier.

Svar: Kundsupplevda kundupplevelser

Med Responsys kan marknadsförare hantera kampanjer över enheter och kanaler. Responsys hjälper dig att identifiera och hantera exakt riktade målgruppssegment och orkestrera deras väg genom ditt marknadsföringsprogram. Här är några av huvudkomponenterna i Responsys:

 • E-post marknadsföring
 • Programorkestrering
 • Testning av e-postkampanjer
 • Mobil marknadsföring
 • Analytics och insikter
 • Handelsmarknadsföring

Med hantering av e-post-, mobil-, social-, webb- och visningskampanjer över Internet ger Responsys företag möjlighet att utforma och distribuera anpassade meddelanden för potentiella kunder baserat på tillgängliga statistik.

BlueKai: Datahantering och användbara insikter

BlueKai, som är ett nav för all data och analys, konsoliderar publikinsikt från olika källor till ett mycket enklare format för marknadsförare. Produktfunktionerna för BlueKai inkluderar:

 • Analys av datapublik
 • Spåra kunder över enheter
 • Ekosystem för media och data

Komplettera dina uppgifter med mer än 30 leverantörer av märkesdata på Oracle’s Data Marketplace – du kan komma åt nästan 700 miljoner anonyma kundprofiler och 40 000 dataattribut. Du kan sedan distribuera informationen till riktade utsikter och beteendeinsikter.

Maxymiser: Testning och optimering av webbplatser

Med en enda kodrad möjliggör Maxymiser för marknadsförare att köra A / B eller multivariat test för att skärpa sina kampanjmeddelanden. Spåra och analysera kunders beteenden över alla kanaler för att ytterligare anpassa deras upplevelse. Maxymiser är bäst för:

 • Testning och inriktning
 • Förutsägbara insikter
 • Anpassning
 • Mobilappar

Maxymisers verktyg för förutsägbar insikt visar dig vilken del av kundupplevelsen som kan förbättras, liksom vem du borde rikta in dig på. Automatisk analys av dina data kommer att avslöja svaga punkter i kampanjen och föreslå taktik för att förbättra omvandlingar.

Kurser i Marketing Cloud Academy ställer in kunder för framgång

För att ytterligare säkerställa ditt team framgång med den molndrivna programserien, erbjuder pedagoger med Oracle Marketing Cloud Academy dussintals klasser som delar marknadsföringspraxis och verkliga applikationer.

Online-kurserna täcker ämnen från tvärkanal marknadsföring och datahantering till innehållsmarknadsföring, testning och optimering – och hur Marketing Cloud-programmen täcker dessa behov.

Marknadsföring Cloud-kunder eller partners kan begära utbildningskort för ett helt team eller för privat utbildning och välja mellan instruktörsledda eller självhastiga klasser utöver ett webbaserat träningsabonnemang.

Efter att ha godkänt relevant serie kurser som täcker marknadsföring över flera kanaler, kan eleverna certifieras som mästare. Därifrån kan mästare tjäna specialiteter inom analys, konvertering, engagemang, inriktning eller teknik. De som slutför alla fem specialiteter tjänar den prestigefyllda Modern Marketing Luminary-titeln.

Masters and Luminaries får speciellt erkännande i Topliners, en online-community där Oracle Marketing Cloud-användare delar erfarenheter, utmaningar och idéer.

Oracle känner igen kundens prestationer med Markie Awards

Under det senaste decenniet har Oracle erkänt kreativa, innovativa och effektiva marknadsföringskampanjer genom att dela ut Markie Awards på deras årliga konferens för Modern Marketing Experience. Under 2016, tio årsdagen av Markies, tog Lenovo hem en av de bästa priserna för det bästa digitala marknadsföringsekosystemet. Mer än 350 team skrev in kategorier som bästa användning av publikdata, bästa mobilupplevelse och bästa försäljnings- och marknadsinriktning.

Lenovo använder nu Oracle Marketing Cloud för tvärkanal marknadsföringskampanjer för att upprätthålla kundintresse mellan nya produktmeddelanden och utgivningar.

“Det finns många plattformar som kan göra e-post, och det finns plattformar som kan visas, men att ha separata plattformar gör det verkligen svårt att få en konsistens i meddelandet och vem du levererar till,” sade Jennifer. “Med Oracle har vi samma syn på våra kunder.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector