Kraftfull programvara för att sälja mer online: Varför BigCommerce är vårt val för snabbt växande varumärken och högvolymföretag

TL; DR: När BigCommerce närmar sig sitt 10-årsjubileum nästa år, erkänner vi den kraftfulla plattformen med vår utvecklare av valet för sitt åtagande att förändra eCommerce. BigCommerce har omsatt mer än 17 miljarder dollar i försäljning, vilket hjälper köpmännen växa i genomsnitt 28% varje år – nästan dubbelt branschgenomsnittet. Dyk ned i de väsentliga, intuitiva och anpassningsbara verktygen som mer än 60 000 köpmän över hela världen använder för att hantera sin online detaljhandelsverksamhet.


I sin tidigaste iteration tillhandahöll BigCommerce eCommerce-programvara till små företag som just började bli våta i världen av online-detaljhandeln, medan de överlämnade storföretaget till de tekniska behemoterna..

Företagets början 2009 verkar inte så länge sedan, konstaterade Senior Product Marketing Manager Stephen Meserve, men det känns som för evigt i teknologiens värld. Han kom ihåg när företag som IBM och Oracle betjänade varumärken som tjänade miljoner online, medan andra fokuserade på mamma-och-pop-butikerna.

“Det fanns denna klyftan mellan dessa två målgrupper, där någon behövde mer komplex anslutning men samtidigt har de inte ett massivt team för att genomföra det eller resurserna för att hantera det,” sade han.

BigCommerces intuitiva och lättanpassade eCommerce-mjukvara har lanserat tusentals företag sedan framgången för att betjäna mellanslagsmarknaden. BigCommerce tjänar mer än 60 000 handlare och tjänar vårt erkännande av utvecklarens val för att tillhandahålla onlinebutikslösningar som balanserar hastighet och enkelhet med avancerade integrationer och anpassningsbara komponenter.

“BigCommerce är mer intuitivt och tänker på att du kanske inte har att göra med ett massivt team människor,” sa Stephen. “Samtidigt har vi byggt upp API: er och SDK: er som låter oss ansluta till befintliga delar av ditt företag som du redan använder.”

Commerce-as-a-Service-strategi gör det möjligt att handla med innehållsstyrning

Tekniken utvecklas snabbt – och i dagens online detaljhandelsfär sa Stephen att trenden är tydlig: kundens upplevelse av att surfa i en webbshop har ofta företräde framför prispoäng.

Bild av Stephen Meserve med BigCommerce-logotypen

BigCommerce grundades 2009 och har tjänat växande och etablerade företag i nästan tio år.

”Vi ser att fler och fler kunder inte väljer baserat på pris; de väljer utifrån den erfarenhet de får från varumärket när de kommer till webbplatsen, sade han. “Du måste skapa ett innehållsekosystem runt din produkt och stödja din butik genom att integrera med verktyg som Instagram eller WordPress.”

Även om WordPress är den regerande kungen för innehållshantering har den inte inbyggd e-handelsfunktionalitet. Olika plugins kan möjliggöra vissa säljfunktioner, men PR Manager Rachael Genson sa att de inte är idealiska för snabbt växande märken som behöver prestanda och skalbarhet.

“Det skapar mycket avmattning och problem i slutet av köpmannen eftersom de spenderar hela denna tid på att försöka tvinga en fyrkantig pinne i ett runt hål,” sade hon. “BigCommerce gör det riktigt enkelt för köpmän att ha en frontend CMS-upplevelse utan att bromsa något av den tekniska komplexiteten på backend. All handel drivs genom BigCommerce-systemet. ”

Bakom ett API-driven Commerce-as-a-Service-initiativ som utökar BigCommerce-funktionalitet över innehållshanteringssystem, tillkännagav BigCommerce nyligen en fullständig integration med WordPress.

”BigCommerce låter dig ta de verktyg du redan är bra på att använda, som ditt företag redan är byggt på och lägga till handel utan extra smärta att behöva riva ut system som inte matchar vad din handelsmotor kan göra , ”Sa Stephen.

Lättanvända och anpassningsbara verktyg Sätt kraften i handlarnas händer

Att ta hand om olika uppgifter, som att hantera frakt och betalningar, lista produkter på Amazon och eBay och se till att betalningssystemet förblir synkroniserat med mobilkortsläsare som Square, är några av de detaljer som BigCommerce täcker för köpmän som precis är igång..

“Vi tror att du vet hur du ska driva ditt företag bäst,” sade Stephen. ”När det gäller sammankopplingen av de verktyg du använder eller kan använda i framtiden, vill vi att de ska vara utbytbara delar. Din verksamhet bäst tjänas av de otaliga lösningar du kan välja. ”

BigCommerce antar att den person som använder plattformen kanske inte vet mycket om insättningar i skattekoden och online-säkerhet, så det ställer ursprungligen standardinställningar för nya användare. Systemet erbjuder emellertid också fullständigt anpassningsbara alternativ för handlare som vill ha en praktisk roll i transaktionshantering.

“På den högsta nivån, där vi har att göra med Fortune 500-kunder, kan de helt anpassa och ta in sina egna verktyg,” sa Stephen. ”De har förmodligen ett orderhanteringssystem som de gillar, eller en ERP som de använder. De kan ansluta dem till handelsmotorn och göra BigCommerce till en del – bara navet eller talet – i deras övergripande handelssystem. Du kan fortfarande arbeta i BigCommerce-ekosystemet och använda allt vårt verktyg, oavsett vilken nivå du är på. ”

Kommer snart: Globalisering, högre hastigheter och mer smidiga omvandlingar

BigCommerce verkar för närvarande från fyra kontor: två i Austin och ett vardera i San Francisco och Sydney. Genom att erkänna globaliseringen av e-handel kommer företaget dock snart att expandera till Europa med ett nytt kontor i London.

Även om BigCommerce redan serverar många europeiska varumärken, kommer affärsutveckling, försäljning, marknadsföring och kundtjänstpersonal som arbetar i London särskilt anpassas till trender och frågor som är specifika för kontinenten.

Bärbara datorer med BigCommerce-skärmdumpar

Med hundratals integrationer betonar BigCommerce flexibilitet, effektivitet och kompatibilitet.

Utöver den utländska utvidgningen, sade Stephen att BigCommerce-teamet kontinuerligt svarar på feedback från kunderna och fokuserar på tekniska förbättringar som är särskilt relevanta och begärda inom eCommerce-sfären.

“Vi vet att hastigheten är kung,” sade han. ”Du kan förlora millisekunder i varje steg, och dessa millisekunder läggs upp – och kan betyda en förlorad försäljning. Det är en backend- och frontendinsats som vi arbetar med över hela linjen. ”

Förutom infrastrukturen och kodförbättringarna stiger BigCommerce bortsett från teknik för att undersöka de totala framgångarna för sina handlare. Uppmaningar och starka målsidor spelar en viktig roll i försäljningens hastighet och kundens övergripande upplevelse, och Stephen sa att det är ett primärt mål för BigCommerce att utforma och utveckla team för att erbjuda säljare med goda sidoptimeringsfunktioner.

“Vi tittar på konverteringar på butikssidan hela tiden, saker som att förbättra sättet när handlarna kan kontrollera vad som dyker upp på deras webbplats,” sade han. “Vi gör det mer intuitivt och mindre kodbaserat.”

Kundåterkoppling driver BigCommerce-utveckling

Nyckeln till BigCommerce-filosofin att köpmän vet bäst hur man driver sina företag är företagstraditionen med att hålla ett månadsvis stadshus där personal från företagets multikontinentala kontor stämmer in för att höra återförsäljares feedback.

“Alla är hungriga efter att lära sig mer om hur våra kunder upplever vår produkt,” sa Stephen. ”Vilka problem har de på marknaden och hur kan vi lösa dem? En stor del av stadshuset är också en fråga-och-svar session. Köpmän får ställa frågor till samtliga personer i samtalet – inklusive CTO, vår VD och andra. Det är en bra feedback-loop. “

Förutom köpmän och chefer på toppnivå berättade Stephen för oss att de anställda i rank-and-file noggrant övervakar rådhusmötena för inspiration och idéer.

“Under den timmen är alla vid sitt skrivbord, de har fått sin andra bildskärm och de lyssnar eftersom de vill höra vad kunderna har att säga,” sade han. “Vi vill veta vad vår produkt ger dem och hur vi kan vara mer användbara för deras verksamhet totalt sett.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector