Klibbigt lösenord: Skydda användardata och underlätta åtkomst till onlineinformation genom säker lösenordshantering och formulärfyllnadslösningar

TL; DR: Om du har förlitat dig på lösenord som är lätt att komma ihåg eller sparad information i dina webbläsare för att logga in på privata konton har du gjort det fel. Säkerhetsguruerna på Sticky Password har funnit att de flesta lösenord är knäckta eftersom de antingen var för enkla eller tappades från en öppen webbläsarsession. Och dessa förhindrande misstag har resulterat i en genomsnittlig förlust per offer på $ 1400 till bedrägerier. Lyckligtvis finns det en lösning för att hålla din information lättillgänglig för dig och borta från kriminella nyfikna ögon. Sticky Password är en omfattande lösenordshanterare som gör användningen av säker och varierad inloggningsdata mer bekväm. Programvaran kommer ihåg användarnas komplexa lösenord, vilket ger dem frihet att säkert logga in på konton och handla på webben utan att behöva oroa sig för att deras referenser kommer att äventyras.


I dagens digitalcentriska värld har praktiskt taget alla viktiga aktiviteter någon koppling till internet, från bank till att upprätthålla ens sociala närvaro. Utbredningen av smartphones har fört oss närmare webben än någonsin tidigare, vilket ger ett nav som helst och var som helst för att hantera de mest väsentliga – och till och med de mest vardagliga – aspekterna av deras digitala liv. Som sådant är behovet av att skydda ens data mer avgörande än någonsin, och det mest effektiva sättet att göra det är genom användarverifiering.

Ett av de enklaste sätten att förbättra säkerheten för ens onlineinformation är att använda starkare, mindre förutsägbara lösenord. Som svar på flera händelser via e-postbedrägerier under det senaste decenniet uppmuntrar allt fler webbplatser användare att inkludera fler nummer och specialtecken när de skapar lösenord.

Andra webbplatser kräver tvåfaktorautentisering och andra metoder för att verifiera ens identitet. Men det kan vara svårt att komma ihåg så många lösenord – särskilt starka lösenord som består av specialtecken och inga märkbara ord eller talmönster. Som ett resultat har miljontals surfare vänt sig till Sticky Password för dess omfattande lösenordshanteringsverktyg.

Peter Lipas huvudskott och logoen Sticky Password

Peter Lipa från Sticky Password berättade för oss hur företagets lösenordshanterare hjälper användare att hålla inloggningsuppgifterna säkra.

Sticky Password skapades 2001 för att göra säker lösenordshantering mer bekväm. I början av 2000-talet var datorkunskap fortfarande på den låga sidan, med säkerhetsprogramvara och lösenordshantering som ansågs vara alltför teknisk för den typiska användaren och därför reserverade för sina datorkyndiga vänner.

Samtidigt var människor mindre rädda och mindre utbildade om internetbrott.

“Inte många tänkte på lösenordshanterare,” sa Peter Lipa, Sticky Password’s Regional Director of the Americas. ”Då var det ganska mycket en teknisk sak. Med tiden har det utvecklats till något som alla behöver eftersom alla har så många konton. “

Målet: Att öka medvetenheten om vad som står på spel inom webbsäkerhet

Nästan varje modern webbplats har ett kontosystem, vilket innebär att den genomsnittliga användaren enkelt samlar in tiotals och till och med hundratals lösenord över tiden. Med så många lösenord att komma ihåg väljer många enkla, lätt att komma ihåg versioner som namn på husdjur och släktingar eller till och med bara ordet “lösenord.”

Tyvärr är det vanligt att webbsurfarare använder samma eller mycket liknande lösenord på flera konton. Men detta gör webbrottslingens jobb enkelt. Till exempel när skadliga hackare går in i ett e-postkonto kan de se vilka bankinstitut och andra webbplatser en person ofta kan komma åt genom att titta över inkorgen.

För att göra saken värre, innehåller dessa e-postmeddelanden ofta användarens webbplatsspecifika användarnamn i hälsningslinjen. Om samma lösenord används över hela personens konton kan det stava katastrof. I händelse av ett säkerhetsöverträdelse måste användaren genomgå den tråkiga processen att återställa och säkra igenom varje enskilt konto.

Med så mycket på spel gör Sticky Password det till en punkt att inte bara säkra information utan också utbilda användare på sätt att förhindra framtida kompromisser. Eftersom internet ger en känsla av anonymitet är det lätt att underskatta den verkliga farpotentialen.

“Med klibbigt lösenord är vi väldigt stora medvetenhet, så vi deltar i olika säkerhetsmedvetandeaktiviteter,” sade Peter.

Sticky Password’s Twitter-flöde delar till exempel nyheter om de senaste attackerna online för att ge användarna snabba varningar.

“Vi vill låta folk veta när de ska byta lösenord, och om du har delat det lösenordet med andra konton, kommer vi att låta dig veta att du inte borde göra det,” sade Peter.

Avgiften: Att möta utmaningarna i ett dynamiskt hotlandskap

Sticky Password: s forskargrupp har funnit att den genomsnittliga kostnaden för internetbedrägeri är $ 1 409 per offer, där användare har 69% chans att drabbas av internetbrott någon gång i deras livstid. Med dessa siffror i åtanke, tar Sticky Password upp sig för att skydda och utbilda användare om de allt mer svaga taktikerna för dem med kriminella avsikter.

“Människor har vant sig vid plug-and-play-teknik, där du inte behöver förstå hur något fungerar för att använda den,” sade Peter. “Men med säkerhet måste du veta att du faktiskt är säker, för om du går förbi varje säkert steg, betyder inte säkerhet något för dig.”

Det bästa sättet att förbli säker är att förutse alla sårbarheter i förväg, noggrant vidta försiktighetsåtgärder och förstå de specifika behoven som hjälpte till att skapa dem.

Skärmdump av UI för klistrat lösenord

Sticky Password innehåller inloggningsinformation för alla viktiga konton i en centraliserad och mycket säker molnmiljö.

Sticky Password har flera fördelar jämfört med de inbyggda lösenordbankerna för webbläsare. Till exempel kommer Sticky Password ihåg lösenord i webbläsare och krypterar också lagrade lösenord för förbättrat skydd. Dessutom genererar Sticky Password automatiskt svåra att spricka lösenord på plats.

För vissa kunders förvånande lagrar Sticky Password inte huvudlösenord på sin egen server. Snarare lagras all viktig information endast på en egen maskin i en krypterad databas som endast är tillgänglig för dem.

“Vi får många människor som säger” Jag behöver inte veta om det, bara håll mig säker, “sade Peter. ”Människor tycker att säkerhet är så svårt, men det borde inte vara det. Du kommer ihåg ett starkt lösenord, och det får dig över ett stort hinder. ”

Lösningen: balansera bekvämlighet med säkerhet

Olyckliga användare gör tyvärr ofta misstaget att äventyra säkerheten för bekvämlighets skull. Ett lösenord som består av vanliga ord och endast ett fåtal nummer är enkelt för användare att skapa och komma ihåg – och för hackare att knäcka och komma ihåg.

Peter berättade för oss att många klagar över månatliga lösenordsförändringsregler och väljer ofta sekvensbaserade förändringar som faktiskt är mycket osäkra.

”För att säkerheten ska kunna användas måste det vara bekvämt. Människor är otroligt duktiga på att kringgå saker, ”sa han. “Folk tänkte att de bara skulle ändra” Lösenord1 “till” Lösenord2 “i slutet av månaden genom att kringgå en bra regel.”

Skärmdump av skrivbords- och mobilversionerna av Sticky Password

Sticky Password ger användarna säker tillgång till inloggningsuppgifter oavsett var de är eller vilken enhet de använder.

Lyckligtvis gör Sticky Password att använda starka lösenord mycket mer bekvämt och säkert. Användare behöver bara komma ihåg sitt huvudlösenord för att snabbt komma åt alla sina konton, samtidigt som obehöriga användare hålls ute vid varje tur.

Klibbigt lösenord för mobila enheter gör lösenordshantering ännu säkrare med biometrisk autentisering och wifi-synkronisering hemma – allt medan du lägger kraften i användarens hand.

“När jag loggar in med mitt huvudlösenord fyller Sticky Password formuläret in för mig, erkänner den legitima webbplatsen och hjälper mig att undvika nätfiskeattacker,” sade Peter.

Nästa: Ta med lösenordsskydd till SMB-scenen

Genom att förutse sårbarhet kan användare minska risken för attacker kraftigt. Människor gynnar bekvämligheten och har svårt att lagra och återkalla hundratals slumpmässiga karaktärsträngar, varför lösenordshanterare som Sticky Password är den mest logiska lösningen för att hålla sig säker på webben. På samma sätt har företag mycket att förlora vid digital brottslighet och kan dra nytta av att använda starka, krypterade lösenord online.

För att hjälpa fler kunder att säkra sina mest värdefulla tillgångar planerar Sticky Password att fokusera på små och medelstora företag under de kommande åren.

”När det gäller vår produkt flyttar vi mer in i SMB-utrymmet. Fram till nu har vi varit konsumentfokuserade, ”sade Peter. “En av våra största partners just nu är ESET, och vi kommer snart att lansera en applikation för lösenordsdelning inom Sticky Password.”

Denna applikation gör det möjligt för företag att hantera konton för små grupper av användare samtidigt samtidigt som de överträffar nuvarande säkerhetsrutiner.

Genom att göra lösenordshantering mer bekvämt uppmuntrar Sticky Password fler människor att genomföra bästa praxis och skydda sin information online. I sin tur kan användare och företag uppleva verklig ro i mycket liten ansträngning eller investering.

“Vi måste känna att vi åtminstone har en viss kontroll över vår säkerhet online,” sade Peter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector