Hur Rasas programvara med öppen källkod hjälper företag att utveckla och distribuera AI-assistenter designade för optimal kundinteraktion

TL; DR: Rasa, ett öppen källkod AI-utvecklingsföretag, förstår att konversations AI-gränssnitt ofta är svåra för företag att implementera. Det är därför det skapar teknik som förenklar skapandet och distributionen av smarta chatbots och assistenter. När Rasa lanserades 2015 saknade många chatbots den anpassning som krävs för de industrier som bäst skulle kunna dra nytta av dessa verktyg. Så Rasa utvecklade strategier för att förenkla de åtgärder, svar och toner som AI-assistenter använder i konversationer. Eftersom programvaran är öppen källkod kan dessutom utvecklare lära av både andras kämpar och framgångar.


Talkspace, en tjänst som förbinder klienter med psykoterapeutister, ville skapa en AI-assistent som kunde engagera sig i inledande – men viktiga – konversationer med användare. Företaget behövde också uppfylla sekretesskraven som befintliga chatbot-utvecklingsverktyg inte erbjöd.

Det är därför Talkspace vände sig till Rasa, ett öppet källkod AI-utvecklingsföretag som grundades i Tyskland, för att utveckla en anpassad lösning. Inom några månader hjälpte Rasa att skapa en assistent som kunde hålla naturliga, relevanta konversationer med potentiella Talkspace-användare.

Assistenten ställde användare frågor för att avgöra hur snart de vill börja kommunicera med en terapeut och till och med hjälpte till att förutsäga vilken typ av terapi de behövde.

Rasa logotyp

Rasa hjälper företag att underlätta bördan av att utveckla konversations AI genom sin open source-plattform.

“Rasa gav oss exakt vad vi ville samtidigt som vi tillät oss att distribuera AI på vår HIPAA-BAA-kompatibla infrastruktur,” sa Bonnie Ray, VD för Data Science på Talkspace. “Dessutom möjliggör kontextuell dialogteknologi mer naturliga konversationer som kan anpassas till kundens behov just nu.”

Rasa lockar kunder från många olika branscher, inklusive resor, bank och försäkring. De flesta av dessa företag stöter på samma problem: att utveckla en chattassistent som svarar på deras unika besökare. Rasa är en idealisk partner eftersom den förstår chattteknologins utmaningar och guider kunder genom den utmanande anpassningsprocessen. Och eftersom programvaran är öppen källkod och anpassningsbar fungerar den som en horisontell lösning som kan utnyttjas för valfritt antal användningsfall.

Rasa arbetar hårt för att förenkla chatbot-utvecklingen genom delade verktyg, strategier och idéer. Och plattformen har hittat ett dedikerat följande. År 2019 hade dess verktyg laddats ner mer än 500 000 gånger, och företaget räknade över 300 bidragsgivare till sin open-source-programvara.

Utnyttja konversations AI för ett konkurrensfördel

Dominik Rosenkranz, Rasas affärsutvecklingsrepresentant, sa att företagets grundare började utveckla en chatbot i sitt Berlin-kök med hjälp av tillgängliga verktyg.

“Vid den tiden hade verktygen på marknaden begränsad anpassningsbarhet för fall med engångsbruk och kördes bara i molnet,” sade Dominik.

Rasas grundare var inte de enda som tyckte att verktygen saknades. De pratade med andra utvecklare som mötte liknande kampar för att utveckla chatbots som skulle revolutionera deras företag.

“Efter att ha pratat med utvecklare med liknande mål, indikerade feedback en betydande marknad för rätt open source-lösning, och idén till Rasa föddes,” sade Dominik.

Det första erbjudandet var Rasa Natural Language Understanding (NLU) -biblioteket, en öppen källkodsplan för avsikt och entitetsigenkänning, som öppnades 2016.

Under de kommande tre åren utvecklade företaget andra verktyg för att hjälpa olika AI-assistenter och chatbots. Idag tillåter dessa verktyg kunder att bygga kontextuella AI-assistenter som kan hålla samtal eller programmera automatiserade en-mot-en-konversationer för leadgenerering. Dess verktyg kan också automatisera interna processer för HR eller finansavdelningar.

Och Rasas team tror inte att samtals AI har nått sin fulla potential ännu.

“Även om vi har sett en hel del utveckling i branschen nyligen, är samtals AI fortfarande i dess mycket tidiga dagar,” sade Dominik. “Förra året beskrev vi vägen mot vad vi kallar nivå 5 ‘Autonoma organisationer av assistenter’, vilket förklarar vilken nivå vi befinner oss på i dag och var framtiden kan ligga.”

Rasa planerar att ta steg i konversations AI-utveckling de närmaste åren för att uppfylla dessa mål. Nästa steg i planen är att skapa ett standardinfrastrukturlager för text- och röstassistenter.

Förenkla skapandet av dialog över kanaler och språk

Sedan Rasa släpptes har marknadsplatsen och förväntningarna för AI för samtal redan förändrats drastiskt. Under 2016 var de flesta projekt enkla och utvecklade genom tredje parts teknik. Idag är företag dock mer intresserade av att utveckla intern kunskap och utveckla en konversations-första strategi.

Skärmdump av AI-chattsamtal

Rasas verktyg gör det möjligt för företag att snabbt utveckla anpassade chattscenarier och svar.

“Vårt huvudmål är att ge dessa produktteam rätt verktyg för att göra det lättare och mer effektivt att bygga AI-assistenter i skala,” sade Dominik.

Rasa-användare kan anpassa assistenten efter deras specifika behov och data. Vidare kan de använda språkstöd, integrationer och sina egna kanaler utan begränsningar.

Rasa erbjuder också verktyg för högvolym, repetitiva uppgifter som ger potential för automatisering. Det innebär att anställda kan fokusera på mer komplexa jobb som skapar värde i företaget.

Användare får omedelbara svar på enkla frågor och kan hitta mer djupgående svar om de kräver förtydligande efter det.

“Du kan hålla full kontroll över dina data och köra allt lokalt som ger många fördelar,” sade Dominik. “Det kan leda till en snabbare marknadstid – speciellt inom ett företagssegment.”

Den mest betydelsefulla fördelen är dock att företag kan styra sin automatisering, snarare än att lita på att utveckla verktyg från grunden eller använda vilken standardiserad, en-storlek-passar alla tekniker som finns tillgängliga..

“Jag tror att det finns en stark koppling mellan förmåner,” sade Dominik. ”Vidare har stora företag strikta krav för att lansera ett nytt verktyg i produktionen.”

Gratis och betalda versioner erbjuder kunder rätt supportnivå

Företag kan välja olika versioner av Rasa utifrån deras behov. Vissa föredrar gratisversionen av plattformen, som gör att de kan kommentera konversationer, hantera olika modeller och få feedback. Den kostnadsfria versionen innehåller också communityresursresurser som kan vara till hjälp för utvecklare som är intresserade av att bygga en produkts framgång över tid.

”Redan mer än 300 utvecklare från hela världen har bidragit till att vår produkt hjälpte oss att bygga funktioner som företag behöver,” sade Dominik. “Vi arbetar mycket nära med både kunder och samhället i vår produktutveckling, vilket gör oss mindre fokuserade på trender och mer på att leverera funktioner som samhället vill ha – eller bygger själv.”

Den betalda versionen av plattformen, som Talkspace använde för att utveckla sin chatbot, ger företag mer stöd för att utveckla verktyg. Till exempel erbjuder Rasa X Enterprise Edition servicenivåavtal (SLA), distribuerings- och installationsstöd och expertråd från Rasa-teamet.

Foto av Dominik Rosenkranz, Rasa Chef för affärsutveckling

Dominik Rosenkranz sa att han tycker om att träffa Rasa-medlemmar.

Och företaget planerar att fortsätta sin tillväxt genom att lägga till nya funktioner och till och med inspirera sitt eget team. En intern händelse kallas Founder Stories, där grundare från andra nystartade företag talar om de utmaningar de mötte och de beslut de tog.

“Jag tror att detta verkligen resonerar med teamet, håller oss jordade och hjälper oss att anpassa oss till våra egna utmaningar och därmed den långsiktiga framgången med vår öppen källkod,” sa Dominik.

Vidare kommer Rasa att vara värd för sitt största evenemang någonsin, Rasa Developer Summit, i San Francisco i september 2019. Evenemanget kommer att innehålla talare från företag inklusive Lemonade, Facebook och Adobe, allt för att diskutera deras samtal AI-fall.

Händelsen är perfekt i linje med Rasas centrala filosofi: att ansluta utvecklare för att förenkla konversations AI-produktion.

“Jag är mycket glada över att träffa våra medlemmar i samhället personligen, prata om de projekt de arbetar med och ha ett roligt evenemang med alla tillsammans,” sade Dominik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector