Hur Lantronix förhindrar kostsam driftsstopp genom att tillhandahålla säker fjärråtkomst och hanteringsverktyg för IT-infrastruktur och IoT-enheter

TL; DR: Från tingen Internet till IT-infrastruktur i ditt datacenter hjälper Lantronix företag att hantera mer utrustning med färre resurser. Undvik skadliga störningar genom att identifiera felaktig utrustning snabbt, på distans och säkert. Lantronix SLC 8000 avancerade konsolhanterare är ett effektivt verktyg för att upprätthålla affärsverksamhet även under system- eller nätverksavbrott. Det framtänkande företaget har fokuserat på säker anslutning och rörlighet i mer än 25 år, fortsätter att lägga till stöd för banbrytande funktioner och upprätthålla ett elastiskt, personligt supportnätverk.


Oavsett om du är en utvecklare som ansluter till företagets nätverk via en VPN som en del av ditt dagliga ansvar eller en IT-administratör som har åtkomst till en distribuerad nätverksmiljö för att felsöka ett problem, har arbetet på distans utvecklats från lyx till krav.

Eftersom datacenter- och nätverksteam har krympt under det senaste decenniet, måste nu IT-utrustningschefer göra mer reparationer med mindre tid och arbetskraft.

Lantronix sparar dock IT-administratörer den långa enheten till datacentret genom att tillhandahålla verktyg för säker och fjärråtkomst till infrastruktur – även när systemen är nere.

Företaget, som är en grundpelare i nätverkshanterings- och säkerhetssektorn i mer än 25 år, ansluter säkert enheter i hela nätverket. Från Internet-of-Things-enheter och gateways på kanten till switchar, routrar och andra tillbehör i datacentret, syftar Lantronix till att förenkla distributionen och hanteringen av IT- och IoT-utrustning.

Bild av SLC 8000 och Lantronix logotyp

SLC 8000-konsolhanteraren ger Lantronix-kunder ett säkrare och pålitligare datacenter.

Senior Field Applications Engineer Jeff Blyther sa att Lantronix-produkter, som SLC 8000-konsolchefen, gör det möjligt för företag att minska sina investeringar och skala datacentra som behov föreskriver.

“Vi vill säga att det är en IT-infrastrukturhanteringslösning som din VD, din CTO och din CFO alla verkligen kommer att älska,” sade han. ”Det är ju vem du behöver imponera mest. Dessutom är det inte lätt att imponera på alla tre samtidigt. ”

Fjärr IT-hantering och undvika driftstoppar på miljoner dollar

Kostnaden för datacenteravbrott ökar – en studie från 2016 fann att varje minut av driftstopp kostar i genomsnitt 8 851 $, nästan 60% sedan Ponemon Institute och Emerson Network Power startade forskningen 2010. Med katastroferna varade i två timmar, den totala prislappen för ett oplanerat avbrott är nästan 1 miljon dollar.

Diagram som illustrerar kostnaderna för datacenteravbrott

Oplanerad datacenterets driftstopp har blivit allt dyrare, enligt forskning från Ponemon Institute.

Ytterligare sammansättning av frågan är trenden med distribuerat nätverk eller uppdelning av ett stort datacenter i flera mindre anläggningar. Jeff jämför distribuerade nätverk till ett universitetscampus, med engelska, matematik, vetenskap och administrationsbyggnader som båda har ett litet datacenter.

“Problemet är att om något går ner på en av dessa avlägsna webbplatser, så är det tid och intäkter förlorade,” sade han. ”Vanligtvis betyder det att någon kommer in i en lastbil eller bil och kör ut till den platsen för att ta reda på vad problemet är. Ofta handlar det bara om att cykla kraft på något och det kommer upp igen. Under tiden har de dock tappat $ 750 000 för att få panik för det. “

Konsolhanterare från Lantronix tillåter dock SysAdmins och IT-administratörer att fjärråtkomst och felsöka varje utrustning, även om nätverket är nere. Anslutningar utanför bandet via en analog eller mobil anslutning kringgår det inoperabla nätverket.

“De kan logga in på utrustningen nu, ta reda på vad problemet är, fjärrcykla ström eller uppgradera firmware,” sade Jeff. “Vad de än måste göra för att få den enheten tillbaka online kan göras genom vår ruta.”

Få åtkomst till IT-utrustning med SLC 8000 Console Manager

Lantronix debuterade en ny konsolhanterare, SLC 8000, i slutet av 2014 för att lägga till allsidig anslutningsflexibilitet. SLC 8000 introducerade modulkonfigurationer som gör det möjligt för kunder att ansluta IT-utrustning via USB- eller RS-232-portar.

Användare kan komma åt portarna var som helst via Telnet, SSH eller en webbportal. SLC 8000 stöder in-band-anslutningar för offentliga nätverk och hanteringsnätverk, eller out-of-band-anslutningar via ett valfritt uppringt modem eller mobil gateway. Kommandoradsgränssnittet tillåter användare att ladda om firmware och konfigurera om eller starta om enheterna igen.

Förutom att kryptera data med SSL och SSH, stöder SLC 8000 fjärrverifiering för integration med andra system. Enligt Jeff samarbetar Lantronix med kunder för att ständigt undersöka och övervaka säkerhetskraven.

“Den trevliga delen av att vara en del av datacentret eller IT-förvaltningsvärlden är att dessa människor är de första som skickade upp den röda flaggan att det kan vara ett säkerhetsproblem som kommer ner i rörledningen,” sade han. “Vi hör från våra kunder ganska snabbt när det finns någon form av säkerhetsproblem de vill att vi ska ta itu med.”

Lantronix syftar till att hålla sig framför trenderna 2017

Företagets nära koppling till kundernas behov och problem gör dem lyhörda för att skapa nya funktioner och anpassa enheter för specifika branschapplikationer, enligt Jeff.

”Vi tar verkligen hjärtat hos IT-administratörer och de utmaningar de tar på sig,” sade han. “Allt från hur vi utformar våra produkter till vad de kan göra, vi vill skapa produkter som gör skillnad för IT-administratörerna och underlättar deras liv.”

Lägga till ett extra lager av säkerhet med tvåfaktorsautentisering

Jeff, som har arbetat för Lantronix i mer än 17 år, har hört krav på tvåfaktorsautentisering. Han jämför säkerhetsfunktionen med att interagera med en ATM: Du använder något du har, till exempel ett betalkort, tillsammans med något du vet, som en PIN-kod.

“Detta verkar vara drivkraften i branschen just nu, där många av våra kunder ber om tvåfaktorsautentisering,” sade Jeff. “Vi kommer snabbt att ta itu med detta och marknadsföra det inom våra produkter eftersom vi vet att detta är viktigt inom branschen.”

Skräddarsy tingenes internet för att öka produktiviteten och lönsamheten

Enligt Jeff har Lantronix “två personligheter” som täcker ett företags hela nätverk: IT-infrastrukturhanteringsverktyg som hanterar utrustning i datacentret, och gateways och produkter som hanterar Internet-of-Things-enheter ute på kanten.

Bilder som visar branscher för Lantronix IoT-enheter

Lantronix IoT-enheter påverkar effektiviteten i flera branscher som sjukvård, transport, myndigheter och säkerhet.

“Datacenter- och nätverksvärlden kommer att identifiera säkerhetsproblem mycket, mycket snabbt, och vi attackerar dessa problem i vår egen IT-hanteringsutrustning,” sade han. ”Då tittar vi över våra IoT-enheter och får proaktivt de lösningarna installerade där. Vi behandlar ofta problemen innan dessa kunder ens identifierar den potentiella frågan. “

Lantronix IoT-lösningar hjälper företag att öka lönsamheten och förbättra produktiviteten genom att automatisera många metoder inom hälso-, industri-, energi- och transportmarknaderna.

Tillverka och stödja kvalitetsprodukter som inspirerar kundlojalitet

Som Senior Field Applications Engineer matchar Jeff potentiella kunders behov med lämpliga Lantronix-enheter. Han utbildar också återförsäljare på produkternas funktioner och applikationer utöver teknisk support på plats om något går fel.

“Det finns hela denna supportstruktur inom vårt fältapplikationstekniska team som verkligen kommer ut och förespråkar för kunder,” sade han och tilllade att det inte är ovanligt att få ett samtal från någon som använde Lantronix-produkter hos ett tidigare företag och vill distribuera dem med en ny arbetsgivare. “Människor är bara hängivna till oss, och det är riktigt spännande.”

Marknadschef E.E. Wang beskriver kundernas passion som en “kultföljning” eftersom Lantronix gör IT-administratörernas liv så mycket enklare.

“Varumärkets rykte som vi har etablerat med våra kunder är det direkta resultatet av den passion och engagemang som vårt team har för våra produkter,” sade hon. “Från vår produkthantering till vår teknik till vår försäljning och till våra kunniga tekniska supportteam finns det ett påtagligt engagemang för att bygga lösningar som underlättar våra kunder när det gäller att hantera både IT- och IoT-tillgångar.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector