Hur Gliffys samarbetsdiagramverktyg och integrationer hjälper team att arbeta tillsammans för att presentera komplexa processer på enkla sätt

TL; DR: Från wireframe och sitemap-programvara till UML-diagram och tekniska modelleringsverktyg har Gliffy hjälpt designers, ingenjörer och systemarkitekter att utveckla färdplaner för att planera och presentera komplexa processer i över ett decennium. Grundades 2005 av Chris Kohlhardt och en grupp vänner, och Gliffys snabba uppgång i popularitet var till stor del resultatet av integrationer med Atlassian och senare Google Drive, som gjorde det möjligt för proffs att samarbeta med den webbaserade schematprogramvaran. Till skillnad från andra diagramverktyg med branta inlärningskurvor är Gliffy lätt att använda och team kan komma igång snabbt för att arbeta tillsammans och dela idéer.


2005 arbetade Chris Kohlhardt som programvaruingenjör i ett San Francisco Bay-baserat företag och fick i uppdrag att målet att banbrytande mer aktiva och rika webbupplevelser. På grund av arten av sitt jobb fann Chris sig använda diagrammingsverktyget Visio för att kartlägga några av sina projekt.

Uppfattningen slog honom att den här typen av programvara skulle vara så mycket effektivare om det fanns ett förenklat sätt att samarbeta med andra teammedlemmar utan att behöva arbeta med filer som finns på hårddiskar eller delade servrar. Det var när han hade idén att utveckla den webbaserade diagramprogramvaran Gliffy.

“Jag hade en massa olika idéer, men det kokade i grund och botten för att klona Visio för webben,” sa Chris. “Det var något jag tänkte på att faktiskt använda mig själv eftersom jag hade använt Visio för att skapa trådramar.”

Huvudbild på Chris Kohlhardt och Gliffy-logotypen

Chris Kohlhardt grundade Gliffy 2005 för att ge proffs tillgång till ett samarbete, webbaserat diagramverktyg.

Eftersom molnbaserad diagramprogramvara inte fanns vid den tiden visste Chris att många olika användartyper skulle kunna dra nytta av ett sådant verktyg. Ingenjörer kan använda den för modellering, systemarkitekter skulle kunna beskriva processer och designers skulle kunna kartlägga webbplatser och planera webbupplevelser på ett nytt och mer effektivt sätt – de skulle kunna samarbeta enkelt med kollegor utan att lita på klumpig e-postdelning eller andra mindre än idealiska format.

Han växte upp i Bay-området och hade en främre plats för ökningen och framgången för många teknikföretag. Han kände igen de människor som gjorde det bra ekonomiskt brukade vara de människor som startade dessa företag, så han övertygade tre av sina vänner att sluta med sina dagjobb och starta Gliffy.

“Det verkade som en rolig utmaning, så jag trodde att jag skulle ge det ett skott,” sa han och skratta. “Jag tänker inte riktigt på mig själv som en säljkille, men jag måste ha varit ganska övertygande att få mina vänner att lämna sina jobb.”

2006 samarbetade Gliffy med Atlassian för att erbjuda en integration som utökade funktionaliteten, och Chris produkt började. Med denna integration kunde de många Fortune 500-företagen som använder Atlassians mjukvara hålla dokumentation, intervjuer och nu diagram och trådramar på en central plats, så alla i teamet kunde vara på samma sida utan att behöva jaga material från olika platser.

Fördelar med schema med ett webbaserat verktyg inom tekniska områden

Webbaserade produkter har en mängd fördelar jämfört med skrivbordsverktyg eftersom samarbete ingår i dem. Innan Gliffy var diagrammets programvara och filer tvungna att leva på någons dator eller på en delad server, vilket hindrade förmågan för team att arbeta tillsammans på projekt.

Även om den totala prestandan inte nödvändigtvis är bättre med den här typen av molnbaserad lösning, låter samarbete produkten lysa.

“Jag hävdar inte att vår produkt är bättre än Visio när det gäller de råa saker den gör att människor kan göra”, sa Chris. ”Det handlar verkligen om förmågan att samarbeta. Det är verkligen vad det kokar ner till. ”

Eftersom Gliffy inte är inhemskt kan teammedlemmar enkelt skapa och dela diagram med varandra online. Oavsett om man kartlägger en webbplats eller producerar tekniska ritningar, är effekten förbättrad kommunikation, vilket i slutändan leder till bättre processer som i sin tur möjliggör förbättrade slutprodukter.

Wireframe och webbplatskarta Mjukvaruöversikt & Förbättra webbplatsdesign och navigering

Webbplatsdesignare använder Gliffy för att skissa sina visioner om hur komponenter fungerar tillsammans för att skapa en webbplatsupplevelse genom trådramar och webbplatskartor. Planeringsfasen för webbplatsdesign är utan tvekan den viktigaste, och Gliffys webbaserade wireframe- och webbplatskarta-programvara ger designers möjlighet att samarbeta med dev-team för att säkerställa att alla är på samma sida när det gäller webbplatsens funktionalitet och estetiska.

Skärmdump av en Gliffy trådram

Formgivare kan använda Gliffys wireframe-mjukvara för att samarbeta med utvecklare för att planera en webbplatss utseende och funktionalitet.

En trådram är i huvudsak en översikt som ger en översikt över det önskade slutresultatet. Med hjälp av wireframes kan dev-team se var text-, bild- och navigationsfält finns. Och eftersom Gliffy är webbaserat kan alla medlemmar i teamet använda de trådlösa ramarna för att effektivare ge sitt bidrag till webbplatsen som byggs. Innehållsteam kan bättre uppskatta tillgängligt utrymme för text och grafik. Kodare kan använda wireframes som mockups för att vägleda utvecklingen. Och testare kan hänvisa tillbaka till trådramar för att mäta om allt har gått enligt planen.

Gliffys programvara för kartläggning av webbplatser är också effektiv för utvecklare att utforma arkitekturen för sina webbplatser. Genom att bygga ett webbplatskarta med Gliffy kan utvecklare och formgivare sortera element i visuella hierarkier och beskriva relationer mellan sidor. Gliffys program för trådram och kartläggning av webbplatser görs intuitivt genom drag-and-drop-lådor, knappar och linjer. Och mallar är tillgängliga via Gliffys onlinebibliotek, så användare kan helt enkelt ansluta den information de vill ha.

UML-diagram hjälper systemarkitekter tydligt avbilda komplexa processer

Unified modelling language (UML) används av systemarkitekter och programvaruingenjörer för att presentera komplexa processer och visualisera ett systems design. Dessa diagram är vanligtvis mycket komplicerade; men Gliffys UML-programvara gör dem enkla att skapa.

“Anden med vår produkt är att den är enkel,” sa Chris. ”Visio har fler funktioner, men det innebär att en nybörjare kommer att ha svårare tid att komma upp i fart. Genom det faktum att vår produkt är mer avgränsad är det lättare för någon att bara plocka upp den och gå. “

Skärmdump av Gliffy-skapat UML-diagram

Systemarkitekter kan använda Gliffys intuitiva gränssnitt för att skapa komplexa UML-diagram för att visualisera ett systems design.

Användare kan bygga klass, objekt, tillstånd, aktivitet, sekvens och användningsfallsdiagram, bland andra. Oavsett vilken typ av UML-diagram som byggs, erbjuder Gliffy mallar för att göra processen mindre tidskrävande så att arkitekter kan fokusera på de system de utvecklar.

Ingenjörer kan enkelt illustrera tekniska koncept med ritning & Modelleringsverktyg

Som programvaruingenjör var en av de viktigaste drivkrafterna som fick Chris att utveckla Gliffy bristen på online-ritprogram sedan 2005. Han visste att ett webbaserat alternativ skulle göra det mycket enklare för ingenjörer och medlemmar i hans team att arbeta tillsammans bygger.

Gliffys tekniska ritprogramvara gör det möjligt för ingenjörer att illustrera komplexa tekniska koncept i en drag-and-drop-miljö. Användare kan välja mellan ett brett utbud av former att infoga i diagram, och designprogrammet innehåller också UML-diagramfunktioner.

Skärmdump av Gliffys tekniska ritprogram

Gliffys tekniska ritprogramvara erbjuder en dra-och-släpp-miljö med en mängd olika bildformer.

Redaktören erbjuder formulär, såsom en kalender, sökfält och textinmatningsfält för att utöka diagramfunktionaliteter. Användare kan också anpassa diagram genom att ladda upp sina egna bilder.

Hur Gliffys partnerintegrationer förlänger samarbetsprocesser

Ett avgörande ögonblick för Gliffy som företag kom 2006 när Chris skickade ett meddelande till [email protected], i grund och botten idén om en integration med Atlassians plugin.

“Lyckligtvis för mig lyssnade VD, Mike Cannon-Brookes, i e-postrutan och skrev tillbaka mig direkt,” sa Chris. “De hade precis öppnat sitt kontor i San Francisco, och han var glada att träffas för att prata om det.”

Faktum är att Mike var så upphetsad över programvaran han satte sig ner och spenderade tid på att koda integrationen med Chris. Mike blev rådgivare för Gliffy i några år och agerade som en enorm förespråkare för schemaprogramvaran för Atlassians kundbas.

”Vi fick stor exponering från dem. Det förändrade vår bana, ”sa Chris. “Vi skulle aldrig ha fått tillgång till de många stora Fortune 500-företagen som använder Atlassian utan deras partnerskap.”

Det är mycket vanligt att mjukvaruteam planerar ut vad de kommer att bygga i Atlassians Confluence-produkt. Det används för att dokumentera olika aspekter av byggprocessen och inrymmer användarintervjuer, krav och liknande. Eftersom Gliffy bor i Confluence är det lätt för team att hitta denna information allt under ett tak.

“Tidigare hade du trådramar på ett ställe, dokumentation på en annan, och du var tvungen att slags jaga och hacka för att hitta allt,” sa Chris. ”Det är bara svårare att navigera genom allt när det är på olika platser. Men när allt är i sammanflygning är det bara lättare. Det är mindre att titta runt. “

En företagskultur som uppmuntrar altruism och ständig förbättring

Mycket har förändrats i teknikvärlden sedan Chris övertygade sina vänner att sluta sina jobb och starta Gliffy. Men även om molnbaserad mjukvara nu har blivit normen, är Gliffys produkt fortfarande den mest använda schemaprogramvaran på webben. Detta beror främst på teamets uppdrag att kontinuerligt förbättra sin produkt.

“Det finns alltid något nytt att uppgradera till. Jag tror att det är livet som arbetar med webbappar, ”sa Chris. “Det finns alltid möjligheter att göra saker snabbare ur ett prestationssynpunkt.”

Gliffy gjorde nyligen övergången från colo till Amazon Web Services, som enligt Chris arbetade för att öka prestandan med 100% ur slutanvändarens perspektiv.

Tillsammans med ett engagemang för ständig förbättring är företagets kultur en stor bidragare till Gliffys fortsatta framgång. Anställda arbetar hemifrån på måndagar och fredagar, vilket gör att de kan fokusera på sina projekt utan att avbrytas av möten. Detta är särskilt viktigt för programmerare, eftersom kontextförskjutning inte lämpar sig för kodning.

Filantropi är också viktigt hos Gliffy. Eftersom företaget kopplade till Atlassian tidigt, behövde det inte lita på externa investerare för sågpengar. Detta gjorde det möjligt för Gliffy att göra saker som andra nystartade företag vanligtvis inte kan till exempel integrera en filosofi om att ge i kärnan i sin affärsmodell.

“Vi donerar 5% av våra vinster till välgörenhet,” sa Chris. ”Alla i företaget har möjlighet att nominera orsaker de bryr sig om. Det är ett snyggt sätt vi skapar så att folk känner att vi inte bara är i det för vårt eget ekonomiska välbefinnande. Vi försöker hjälpa samhället. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector