Hur Dell EMC hjälper återförsäljare att inse värdet på deras data genom att analysera det för att förutsäga affärsresultat och förbättra avkastningen

TL; DR: Återförsäljare har samlat in och lagrat data i mer än två decennier, men många har fortfarande inte kommit fram till hur man kan samla in handlingsbara insikter från det. När företag går mot digital omvandling visar Dell EMC företag hur man bygger data in i sin framtid genom att tänka på hur det kan användas för att öka ROI. Från och med användningsfall kan en mängd information i olika former skiktas i en datasjö och användas för att lösa storskaliga problem effektivt. Och Dell EMC går utöver att bara ge svar genom att göra det möjligt för företag att lära sig lärdomar från deras värdefulla data och framtida resultat.


Detaljhandel var en av de första branscherna som omfattade potentialen för data för att driva intäkter, och vissa företag – som Walmart – började inrätta datacentra i början av 1990-talet. Men bara för att ett företag samlar in kunddata betyder det inte att det har förmågan att använda dem effektivt för att driva intäkter.

Under åren har många chefer tappat förtroendet för data helt och hållet eftersom de slutade med olika versioner av samma data som tystades över olika databaser, nätverk och datamarker. Även i dag har vissa företag decennier av kundlojalitetsinformation som bara sitter på servrar, oanvända.

Foto av Bill Schmarzo, CTO på Dell EMC

Bill Schmarzo, CTO på Dell EMC, är också känd som “Dean of Big Data.”

Bill Schmarzo, Chief Technology Officer för Dell EMC Services, säger att det är en del av ett mycket större problem: företag har inte utvecklat strategier för att agera utifrån all data de samlat in.

“Många återförsäljare har fångat in kundlojalitetsdata i 20 år,” berättade Bill, alias “Dean of Big Data”. “Min lokala livsmedelsbutik har information om allt jag har köpt sedan jag registrerade mig för mitt lojalitetskort, och det bästa de kan göra är att skicka en generisk mailer till mig.”

Men det går utöver mailare. Många gånger e-postmeddelanden innehåller samma generiska erbjudanden för produkter som ofta träffar eller missar när företag bör ha mer än tillräckligt med information om en kund för att veta exakt vad han eller hon vill ha. Alltför ofta är en återförsäljare inte tillräckligt beredd att använda sina data för att göra förutsägbara rekommendationer.

Dell EMC är i uppdrag att avhjälpa det genom att tillhandahålla teknik och resurser – lagring, IoT-arkitektur, applikationsutveckling, datavetenskap och säkerhet, bland andra tjänster – för att hjälpa återförsäljare att få värde ut av de data de samlar in.

Och för att säkerställa att information inte lämnas på sidelinjen börjar Dell EMC med att hjälpa företag att förstå den bästa metoden för analys. Eftersom företag i många fall inte fokuserar på de mest kritiska aspekterna av digital transformation.

Dell EMC hjälper till att definiera digital transformation för företag

Den utmaning som många organisationer står inför är att veta vad digital transformation innebär, så de fokuserar ofta på mindre aspekter av att gå digitalt – som att flytta data till molnet eller utveckla mobila appar. En mer holistisk strategi börjar med att en organisation verkligen förstår vad den innebär att genomgå digital transformation.

Bill har kommit med en definition som har hjälpt många företag att ta ett steg tillbaka och identifiera alla komponenter innan de dyker in i något projekt.

“Digital transformation är tillämpningen av digitala kapaciteter på processer, produkter och tillgångar med målet att förbättra effektiviteten, lägga till kundvärde, minska risken och upptäcka nya möjligheter till intäktsgenerering”, sa han till oss.

Bills definition visar att ett företag måste börja med att veta vad det vill förbättra och arbeta sig tillbaka till tekniken, inte bara skaffa teknik och sedan hitta problem den kan lösa. Och en av de mest värdefulla tillgångarna ett företag kan förbättra genom digital teknik är dess data.

“Digital transformation är tillämpningen av digitala förmågor på processer, produkter och tillgångar med målet att förbättra effektiviteten, lägga till kundvärde, minska risken och upptäcka nya möjligheter till intäktsgenerering.” – Bill Schmarzo, Chief Technology Officer på Dell EMC

“Insikter om dina kunder, dina produkter och din drift är avgörande”, berättade Bill. “Jag vill veta så mycket om konsumenter som möjligt – deras tendenser, lutningar, beteenden, intressen – så att jag bättre kan tjäna dem.”

Genom att använda dessa data som utgångspunkt kan Dell EMC hjälpa ett företag att fokusera på exakt vilka problem de vill lösa med dem, och vilka andra data som kan tas med för att göra resultatet ännu mer insiktsfullt.

Återförsäljare förutsäger konsumentåtgärder och trender med hjälp av Analytics

Dell EMC hjälper först ett företag att identifiera ett problem att lösa. Genom att fokusera på ett fall i taget är lösningen mer direkt. Dell EMC hjälper företag att upptäcka dessa lösningar – långt bortom ett enkelt svar – genom sin Analytics Insight Module.

Ett användningsfall är att analysera data för att ge prediktiva rekommendationer till konsumenterna. Ett annat användningsfall som Bill talade till oss är när krympning på grund av självutcheckning – eller andra faktorer – har en väsentlig inverkan på detaljistens slutresultat. Dell EMC kan ställa in robusta rapporter kring det specifika dilemmaet med hjälp av alla relevanta tillgängliga data.

Big Data affärsmodell mognad grafik

När en återförsäljare börjar på väg till digital transformation måste viktiga affärsprocesser först analyseras.

”Vi hjälper företagsägare att inte bara svara på frågor om vad som hände, – Vilka produkter utsätts för mest krympning? På vilka marknader? Vid vilken tid på dagen? – men också gå igenom en process för att förutsäga vad som sannolikt kommer att hända, ”berättade Bill. “Om jag kan börja förutsäga vad som sannolikt kommer att hända, kan jag börja förskriva åtgärder.”

Det kan vara att flytta små produkter med högt värde närmare en kassör eller förbättra synlig säkerhet – genom att lägga till mer personal – som ett avskräckande medel i stället för att bara lita på kameror. Informationen som läggs in i analysen blir grunden för dessa handlingsbara insikter och ger ett företag tydliga alternativ för att lösa problemet.

Dell EMC hjälper också företag att hitta rätt data att lägga i sin analys – eftersom ju mer relevant inmatningsinformationen är, desto mer uppfattande är utdata.

“Genom att använda transaktionsinformation och lager i data om plats, väder, lokal ekonomi eller lokala händelser, ger alla dessa datakällor POS-data till att bli exponentiellt mer insiktsfulla,” sade Bill. ”För dessa beslut är inte alla uppgifter av samma värde. Så vi måste ta in rätt data. ”

Dell EMC hjälper till att hitta relevant data från periferierna och sätta dem i centrum, vilket ger den en viktig roll tillsammans med kärntransaktionsdata. Och genom att placera allt i en datasjön, sparar detaljister tid och ansträngning i strävan att vidta åtgärder.

Datasjöar möjliggör lagrad information för att ge mer sammanhang

En datasjö – som kan byggas på ett Dell EMC Isilon-lagringssystem – är ett förvar för ostrukturerad data, som kan komma från många olika system i olika former. Det betyder att en datasjö inte kräver samma typ av organisation som en databas eller lager.

“Datasjöar behöver inte ett schema – eller någon organisationsnivå – som kan vara ett sex till nio månaders projekt för att flytta in i ett datalager eftersom du måste bygga scheman för varje användningsfall och koppla dem alla tillsammans,” Bill förklarade.

Datavetenskap bygger på upprepade gånger att jämföra information, och att ha allt på ett ställe gör jobbet mycket effektivare. Ur bearbetningssynpunkt kan de platta filer som produceras av en datasjön spara minuter – eller till och med timmar – varje gång information analyseras, vilket snabbt läggs till i analysvärlden.

“Datavetenskap är ett misslyckande snabbt, lära dig snabbare miljö där du inte vet om en modell är tillräckligt bra förrän den har pressats till misslyckanden flera gånger,” sa Bill till oss.

Och när data ingår i en datasjön kan de användas i samma form för alla framtida analyseringar som en återförsäljare vill utföra.

“Det verkliga värdet kommer i det faktum att data bara måste matas in en gång,” sade Bill. ”Kostnadsmarginalen för att fakturera dessa data i alla framtida användningsfall är noll. Och när en återförsäljare försöker driva ROI genom analys kan det vara avgörande. ”

Företag kan förvandla lager av data till realiserade intäkter

När vägen till digital transformation inte börjar med data kan den ofta bli dyrare och mindre produktiv. Men när en återförsäljare ser data som en värdefull tillgång kan den använda dem för att låsa upp en mer lönsam framtid.

Vissa företag visste tillbaka i början av 1990-talet hur värdefull data skulle vara – de visste bara inte hur de skulle använda den. Dell EMC har hjälpt till att förändra det genom att utbilda företag om egenskaperna och potentialen för vad de redan har samlat in.

“Data har kallats den nya oljan, men data har egenskaper som ingen annan tillgång har – de skrivs inte av eller tappas”, berättade Bill. ”En bättre analogi skulle vara att data är som en enda fat olja som du kan använda för att driva ett oändligt antal fordon, och det tar aldrig slut. När man tittar på det ur det perspektivet är de ekonomiska effekterna av uppgifter häpnadsväckande. ”

När de används på rätt sätt kan data berätta för en återförsäljare om tjänster, priser, produkter, kampanjer och hur man kan driva kundengagemang. Dell EMC hjälper företag att använda data för att förstå kunder, produkter och verksamhet så bra att förutsäga framtiden blir lätt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector