Hur Canva demokratiserar grafisk design genom att tillhandahålla tillgängliga verktyg och mallar för att skapa vackra webbprojekt

TL; DR: Canva-plattformen syftar till att göra grafisk design tillgänglig för alla med sina färdiga mallar, layouter och drag-and-drop-funktioner. I stället för ett verktyg för expertdesigners, är Canva i uppdrag att hjälpa användare på alla färdighetsnivåer – inklusive de som inte vet hur man navigerar i komplexa designprogram – snabbt skapa framstående grafik. Plattformen erbjuder ett enkelt gränssnitt och intuitiva verktyg som hjälper användare att slutföra projekt samtidigt som man sparar tid och pengar. Och Canva erbjuder vackra mallar för allt som individer och företag kan behöva utforma – inklusive CV, visitkort, webbplatser och övertygande inlägg på sociala medier.


Även om grafisk design har blivit allestädes närvarande – och nödvändigt – industrin verktyg är fortfarande byggd för design specialister med omfattande utbildning och års erfarenhet. I en onlinevärld som i allt högre grad fokuseras på grafik måste de som behöver utforma grafik ofta använda program med begränsade funktioner som inte var avsedda att ge högkvalitativa resultat.

Men Canva tillåter användare av alla kompetensnivåer att designa och anpassa iögonfallande grafiska designprojekt. Och medan några andra tjänster erbjuder enskilda verktyg, differentierar Canva sig genom att konsolidera dem till en kraftfull plattform.

“Många företag erbjuder programvara för skrivbordsdesign, nedladdningsbar stockfotografering eller grafik och typsnitt, men Canva är den första som samlar alla,” sa Liz McKenzie, Canva chef för PR och kommunikation.

Canvas och dess designverktyg gör det enkelt för alla att utföra sin vision. Men plattformen, som lanserades 2013, erbjuder också tillräckligt med anpassningsalternativ för att skickliga grafiska formgivare inte kommer att bli uttråkade.

Plattformen har hjälpt användare att skapa mer än 1 miljard design, och fler användare ser dess värde, eftersom det kan göra webbplatser, affischer, reklamblad och infografik mer spännande och visuellt tilltalande.

Canva tillhandahåller funktionalitet som inte bara översätter till någon kompetensnivå utan till nästan alla språk och kulturer. Denna mångsidighet är tydlig i företagets tillväxt, eftersom det nu har mer än 15 miljoner användare per månad i hela 190 länder. Plattformen finns på mer än 100 språk, inklusive arabiska, urdu och hebreiska.

Olika typer av personer som använder Canva varierar också mycket, eftersom det är gjord för allt från personliga designprojekt till marknadsföringskampanjer för företag – inklusive annonser och marknadsföring av sociala medier. Canva stöder också mer än 25 000 ideella organisationer runt om i världen som kan använda sina verktyg och tjänster gratis.

Canva är ett prisvärt alternativ till designprogramvara och plattformar som kostar tusentals dollar att ladda ner – och det kan också ta tusentals timmar att bemästra.

“I sin kärna är Canva ett drag-and-drop design- och publiceringsverktyg som har skapats för att vara oerhört användarvänligt,” sade Liz.

Utveckla ett intuitivt designverktyg för användare av alla färdighetsnivåer

Enligt Liz har Canva upplevt en så snabb tillväxt eftersom det fyllde ett behov som nybörjare måste genomföra grafiska designprojekt på egen hand.

”Vi löser ett äkta problem. Vi ger människor verktygen för att designa sig själva, och det har lett till en global konversation, sa hon.

Canvas första mål var att göra gränssnittet enkelt, vilket ökade tillgängligheten till produkten. I stället för att kräva att användare läser en manual eller tar en klass – som någon annan programvara för grafisk design kräver – är Canva lätt nog att använda omedelbart.

“Vår vision är att ge alla möjlighet att designa vad som helst och publicera var som helst,” sade Liz.

Foto av Liz McKenzie, Canva Chef för PR och kommunikation

Canva, chef för PR och kommunikation Liz McKenzie talade med oss ​​om plattformens användbarhet.

Till att börja med väljer Canva-användare vilken typ av projekt de behöver skapa. Till exempel, om en användare ville designa ett visitkort, kan han eller hon börja med att välja bland de många tillgängliga visitkortsmallarna. Därifrån redigerar användaren texten, lägger till element inklusive former, rutnät, bakgrunder eller till och med ett personligt foto.

När en design är klar kan användarna skriva ut, publicera eller ladda upp den efter behov.

Därför kan användare distribuera Canvas verktyg på många olika enheter – inklusive stationära datorer, surfplattor och till och med smartphones.

“Vårt fokus är att skapa en helt ny typ av designprogramvara – en som är enkel och intuitiv – snarare än att ersätta de befintliga alternativen,” sade Liz.

Och Canvas engagemang för nybörjades designers sträcker sig utöver sina produkter, eftersom företaget aktivt lär användarna principer om hantverket. Användare kan vända sig till Canvas blogg för att hitta snabbtips om ämnen som sträcker sig från de bästa professionella teckensnitten att använda till hur marknadsföringstunnlar fungerar.

Och för dig som vill ha mer djupgående information, samlar Canva Design School in en samling presentationer, handledning och videofilmer för att vägleda dem genom alla projekt.

Tvingande mallar och layouter för alla typer av projekt

Canva har vunnit popularitet eftersom nästan varje professionell kan dra nytta av att använda design för att få sina projekt att sticker ut.

“Alla vill ha en fantastisk design för sina nästa försäljningspresentationer, marknadsföringsmaterial, tonhöjdsdäck, förslag eller grafik på sociala medier,” sade Liz.

Lag i alla storlekar använder också Canva för att skapa en konsekvent varumärkesidentitet över flera mediekanaler. De kan behålla samma logotyper, färger, meddelanden och ton i flera projekt, inklusive brevhuvud och presentationer.

“Kasta in säsongens innehåll, marknadsföringsinnehåll och naturligtvis anpassa det innehållet, och det finns en löjlig mängd tryck för att skapa högkvalitativa bilder,” sade Liz.

Skärmdump av Canva verktyg för grafisk design

Canva kombinerar kraftfulla grafiska designverktyg med ett intuitivt gränssnitt som hjälper användare att snabbt skapa fantastiska bilder.

Ideella organisationer kan använda Canvas verktyg gratis för att dela sina berättelser genom sociala mediekampanjer som driver donationer, liksom många skolor som i allt högre grad uppmanas att undervisa i visuell litteratur.

Vem som helst, från alla organisationer, kan använda Canva, inte bara dem som är marknadsförings- eller säljteam. Denna öppenhet gör att alla från företaget kan känna sig mer investerade i – och mindre skrämmas av – skapa egna material.

“Kärnan i vår vision är att Canva alltid är lätt att lära sig, även om den blir mer utvecklad och etablerad,” sade Liz.

Det framgår av de enkla verktygen som Canva erbjuder för att säkerställa att varje projekt ser vackert ut.

“Vi vill bygga våra användares förtroende, deras känsla av spel och förtroende för sina egna designförmågor,” sade Liz.

Canva lägger till värde för designers med många behov

Eftersom det grundades för att demokratisera design fortsätter Canva att förnya sina erbjudanden baserat på användarnas behov. Plattformen erbjuder också många av dess mallar och verktyg gratis.

Användare kan arbeta med många av Canvas mallar och funktioner utan kostnad och endast betala om de vill låsa upp vissa funktioner inklusive premiummallar och -mappar för organisation.

Även om Canva redan har sett framgång under sina första fem år av verksamheten, sa Liz att företaget bara har uppnått 1% av sin långsiktiga vision. Lyckligtvis har det skapat en företagskultur i linje med att uppnå den visionen. Och teammedlemmar har aktivt i uppdrag att komma med projekt – och produkter – som erbjuder värde till Canva-användare.

“Det finns så mycket efterfrågan på Canva över alla marknader och branscher att vi nu har en enorm färdplan över produkter att leverera.” – Melanie Perkins, VD och medstifter av Canva

”Varje lag får kvartalsvis dela sina framgångar från föregående säsong och sätta upp sina nya mål för programvaran framför hela företaget,” sade Liz.

Några nya funktioner som anställda har lagt upp inkluderar det populära Canva Print, en tjänst som professionellt skriver ut Canva-designade projekt och levererar dem till användare.

“Canva Print finns nu tillgängligt i 44 länder, vilket ger designers möjlighet att få kopior av professionell kvalitet,” sa Liz.

Och även om Canva redan har fått mycket framgång med att förse nybörjare med de verktyg de behöver för att skapa fantastiska bilder, har företaget fortfarande gott om det vill uppnå.

“Det finns så mycket efterfrågan på Canva över alla marknader och branscher att vi nu har en enorm färdplan över produkter att leverera,” säger Melanie Perkins, VD och medstifter av Canva.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector