HelioHost: Hur den ideella organisationen tillhandahåller gratis värd för en hårt sammansatt gemenskap genom ett åtagande att öppenhet och samarbete

TL; DR: HelioHost strävar efter att göra högprestanda gratis värd till en verklighet för dess community med mer än 10 000 användare. Drivet av donationer handlar ideella försäljningsbrister och reklamprogram för en transparent finansieringsstrategi och muntlig marknadsföring. Med ett kunnigt samhälle av användare som är villiga att ge hand i utbildningens namn strävar HelioHost att göra en skillnad för de som vill lära sig om branschen.


När Ben Frede först snubblat över HelioHost var han en PHP-värd novis som ville lära sig om programmeringsspråket genom att inrätta en gratis webbplats. Idag är han VD för ideell organisation. Men som han kommer att berätta är historien bakom HelioHost långt ifrån Ben ensam.

Liksom många andra HelioHost-användare vände Ben sig till organisationens communityforum för svar på tekniska problem som han inte kunde lösa själv. Det han fann var bra hjälp från grannmän.

“Jag hade några ovanligt hjälpsamma människor som stöttade mig, och jag var” Allt detta är riktigt coolt, “sade han. “Det var ett samhälle av människor som lärde och hjälpa varandra, och jag ville direkt ge tillbaka till dem som hade hjälpt mig.”

HelioHost-logotyp

HelioHosts kostnadsfria värdlösningar stöds av en gemenskap av användbara användare och generösa givare.

Vid den tiden hade Ben en datavetenskapsexamen men hade inte riktigt behärskat webbhotell. Ändå följde han fotspåren från andra forum beskyddare och gjorde sitt bästa. “Det var så stor efterfrågan på gratis värd att administratörerna var överarbetade,” sade han. “Så när jag kom på enkla frågor som även jag kunde svara på den punkten skulle jag bara hjälpa till.”

Användare som Ben fick administratörstillträde till systemet när de fick erfarenhet. “Det är så alla våra administratörer, och alla bakom kulisserna, kom dit de är idag,” sade han. “Vi kom med och blev gradvis mer och mer engagerade.”

För Ben kulminerade år av hårt arbete med en befordran till VD, men han är bara en av de många användare som framgångsrikt har utnyttjat HelioHosts gratis lösningar. Idag är ideella unika tillvägagångssättet för gratis webbhotell ogiltiga från reklamkampanjer och försäljningsbrister, men växer fortfarande genom muntlig marknadsföring och en transparent donationsstrategi.

En unik strategi för gratis webbhotell utan försäljningsnimmick

Det är inte svårt att se hur HelioHosts altruistiska stil blev. I mitten av tonåren, när de flesta tonåringar bara tänker på sig själva, förde organisationens unga grundare, Ashoat Tevosyan, ett värdstödforum till liv.

Forumet lanserades officiellt den 4 februari 2005. Mindre än en månad senare, den 2 mars 2005, startade Ashoat webbhotell. Från början syftade företaget till att flytta bort från den traditionella, ad-baserade gratis hosting-modellen till förmån för en baserad på donationer.

“Tillbaka till dagen lägger nästan alla sina annonser på människors webbplatser – de skulle erbjuda” gratis “värd men lägga sina annonser på din webbplats istället för att debitera dig pengar,” sade Ben. ”Det var det stora, men vi trodde inte att det var acceptabelt att ha en webbhotell som gör det. Istället försökte vi göra vår tjänst helt gratis och utan gimmicks. ”

Banner som marknadsför HelioHosts gratistjänster

Föreningen syftar till att undvika “freemium” -strategin ibland förknippad med gratis hosting.

HelioHost ville inte att användare skulle uppleva frustrationen som så ofta kommer med freemium-planer. “Det händer hela tiden – du tillbringar kanske en vecka på att sätta upp din webbplats, få allt perfekt, och sedan får du reda på funktioner som är ganska mycket integrerade med vad du vill göra är inte tillgängliga,” sa Ben. “Då inser du att värden bara försökte locka dig in.”

Ben sa att HelioHost tillfälligt experimenterade med obligatoriska forumposter istället för en avgift, men beslutade i slutändan att kravet var ett onödigt hopp för klienter att hoppa igenom. “Vi flyttade snabbt bort från det i ett försök att bli en vad-du-ser-är-vad-du-få-leverantör,” sade han.

Honesty Matters: Key to Building Donor Trust

Även om HelioHost har erbjudit gratis webbhotelltjänster till sitt samhälle i mer än ett dussin år, blev organisationen officiellt en ideell organisation 2017 efter en viss mindre omstrukturering. På grund av HelioHosts nuvarande status på 501 (c) (3) är givare som lämnar välgörande bidrag till organisationen berättigade till skatteavdrag.

“Vi försöker vara så transparenta som möjligt så att alla vet vart deras pengar går,” sade Ben. “Jag tror att det hjälper människor att känna sig mer säkra och säkra när de donerar, så som VD har jag försökt att tydliggöra exakt vad vi gör med de pengar vi får.”

Företaget samlar vanligtvis donationer via PayPal eller Skrill. Tidigare i år experimenterade de dock med en GoFundMe-kampanj för första gången.

HelioHosts första GoFundMe-kampanj

HelioHosts första GoFundMe-kampanj var en framgång – givarna samlade in $ 710 dollar för gemensamt lagringsutrymme.

“Vi var okomplicerade och förklarade att vi behövde köpa en bit nätverksmonterad lagring eftersom våra servrar verkligen hade lite utrymme,” sade Ben. “Vi sa till alla att om de kunde samla in pengarna, skulle vi köpa hårdvaran och installera den i vårt skåp, vilket skulle ge mer tillgång till lagringsutrymme.”

Svaret var bättre än Ben förväntade sig: Användare samlade 710 $ trots att organisationen begärde bara $ 650.

“Vi uppfyllde målet inom en vecka eller två,” sade han. ”Det fick mig att inse något om vårt samhälle. Det är förvånande eftersom du skulle tro att människor bara försöker få allt de kan gratis, men i själva verket är de villiga att öppna sina plånböcker och betala för andra att lära sig – människor som studenter som är fullständigt fastspända för kontanter. “

Kraften i mun-till-mun: hur ideell organisation växer utan annonser

Enligt Ben kan HelioHost tränga alla sina intäkter för att hålla sina servrar, som ligger i ett datacenter i Silicon Valley, igång. “Vi har inte spenderat en enda cent på reklam,” sade han.

Tyvärr betyder det att organisationen flyger något under radaren. “Det finns så mycket ljud där ute att om du söker efter gratis värd måste du vada igenom mycket skräp,” sade Ben. “Jag har personligen gått och provat några av dessa tjänster, och även om de kanske tillhandahåller någon form av gratis värd, är det kastrat så dåligt att det nästan är obrukbart.”

Eftersom HelioHosts annonseringsbudget inte finns, är organisationens webbtrafik främst organisk – och Ben sa att det mesta kommer från folk som vill driva Python på ett gratis hosting-konto. “Vår webbplatsanalys visar att vår källa # 1 för trafik kommer från de som söker efter en gratis Python-värd, vilket uppenbarligen är sällsynt,” sade han. “Vi erbjuder även Tomcat Java-värd, som drar många användare.”

Python-logotyp

En betydande del av HelioHosts organiska webbtrafik kommer från dem som söker efter en gratis Python-värd

Efter HelioHost-traditionen med att erbjuda gratis råd svarar Ben också på frågor om Quora. Det är en win-win-situation för både HelioHost och Quora-användare. “Den problemlösning vi har gjort där har hjälpt oss med trafiken,” sade han.

Naturligtvis räcker ofta HelioHosts gratistjänster ofta för att få människor att prata. Bortsett från organisk trafik, sade Ben att de flesta nya användare riktas till ideell organisation genom nuvarande. “Eftersom vi aldrig har lagt ut en enda annons kommer många av våra användare från muntlig marknadsföring och recensioner,” sade han.

Hitta branschens framgång genom en gemenskapens lärandeupplevelse

HelioHost tjänar nu mer än 100 000 användare, av vilka många är studenter. ”Studenter är vår kund # 1; i allmänhet yngre människor som vill lära sig om HTML, PHP eller något liknande, ”sade han.

Ben berättade att han har hört många framgångshistorier från användare som utnyttjade organisationens gratis värd som ett lärande verktyg innan han fick framgång i branschen. “Jag har sett mer än några få berättelser publicerade på våra forum om användare som kom till oss när de var som 15 år gamla – liknande vår grundare,” sade han. “Med hjälp av den kunskap de fick från vårt samhälle hittade de slutligen framgångsrika karriärer.”

På det sättet tror Ben att HelioHost sticker ut i ett hav av värdleverantörer. “Vi är så mycket annorlunda,” sade han. “Vi är en ideell värd, vilket är svårt – om inte omöjligt – att hitta, och vi har hjälpt så många människor att lära sig.”

I den gruppen ingår HelioHosts moderationsteam, ett dussin individer som, liksom Ben, stod upp genom organisationens led. “De har kommit till den punkten där de kan driva forum och anpassade kontroller – och har samlat mycket erfarenhet på vägen,” sade Ben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector