GARMTECH tillhandahåller hanterade värdlösningar för lettiska kunder med en av regionens längstgående datacentra

TL; DR: GARMTECH var en av de första webbhotellarna som kom in på den lettiska marknaden 2003, och dess framtänkande attityd har lönat sig. Företaget har utvecklat ett så gott rykte i regionen eftersom det förstår sina mest lettiska klienter bättre än multinationella värdleverantörer. GARMTECHs sortiment av hanterade lösningar gör det möjligt för småföretag utan interna IT-team att agera agility på dagens konkurrenskraftiga, teknik tunga marknad. Och företagets transparenta prissättningsstruktur och praktiska strategi för support gör det enklare än någonsin för Lettlands små och medelstora företag att sända sina varumärken och ansluta till online-målgrupper.


Lettland var inte hem för många datacentra sedan 2003. Det innebar att individer eller företag som drev webbplatser i landet då då vanligtvis var värd för dem på servrar i USA, Australien eller andra europeiska länder..

Men grundaren av GARMTECH tyckte att Lettland, ett land med en befolkning på 1,5 miljoner människor, förtjänade mer.

“Vår grundare kom på idén att det är möjligt att bygga ett framgångsrikt datacenter i Lettland,” säger Deniss Mazers, VD Partner och Chief Marketing Officer på GARMTECH.

Även om datacentra inte var vanliga i Lettland, började GARMTECH bygga en med renoverad hårdvara från andra leverantörer. Värden öppnade för verksamhet 2003 med tre servrar och en enda tillgång.

“Jag kan inte ens komma ihåg CMS som vi använde för det var början på internet i Lettland,” sade Deniss.

GARMTECH logotyp

GARMTECH började med att bygga ett datacenter för att hjälpa lettiska kunder genom hanterade värdtjänster.

Omedelbart satte företaget sikte på att locka till sig lokala företag. Men det första problemet det stötte på var att de flesta lettiska företagare, även de med webbplatser, inte riktigt visste vad värd var – eller varför de behövde det.

Så GARMTECH tog bokstavligen sitt budskap till gatorna. Det köpte skyltar för att marknadsföra sitt namn, funktion och hur dess tjänster kan hjälpa lettiska företag. Med tiden började företaget locka kunder som förstod värdet av värd i hemlandet. Och GARMTECHs dedikerade följande uppskattar också företagets unika förståelse för landets företagskultur och praxis.

Det engagemanget och engagemanget har hjälpt GARMTECH att bli ett av de topphanterade värdföretagen i Lettland – och det expanderar för att hjälpa företag runt om i världen.

“Nu är vi det största värdföretaget i Lettland och det enda som erbjuder hanterad hosting”, sade Deniss.

Prisvärd prissättning lockar kunder som söker hanterade tjänster

GARMTECH skapade en av de viktigaste funktionerna under sina tidiga verksamhetsår nästan av misstag. När företaget förvärvade sina första kunder märkte teamet omedelbart ett problem – ingen av dem hade en intern systemadministratör.

Från det insikten visste GARMTECH att det behövdes erbjuda kompletta IT-miljöer till klienter som inte hade dem. Så det utvecklade fysiska servrar med administration, virtuella servrar och värd.

“Nu kallas det managed hosting och managed VPS, och det är allt vi erbjuder,” sade Deniss.

Idag erbjuder GARMTECH ett brett utbud av hanterade infrastruktur som tjänster (IaaS) för kunder. De kan välja Microsoft- eller Linux-tjänster till prispunkter som är lämpliga för deras verksamhet och budgetar. Kunder behåller också kontrollen och kan konfigurera sina egna system, medan GARMTECH hanterar säkerhetskraven på sina virtuella servrar.

Skärmdump av GARMTECH värdebanner

GARMTECH erbjuder ett antal värdplaner som kan anpassas efter ett företags behov.

GARMTECH VPS erbjuder också betydande fördelar. Till exempel inkluderar företagets servrar SSD-enheter med plushastighet på 300%, 1 Gbps bandbredd och obegränsad trafik. Och servrarna har enkla portaler som ger kunder möjlighet att lägga till i en mängd olika program.

”Du behöver inte ha en administratör eller IT-specialister; vi kommer att göra allt, ”sade Deniss.

När ett företag väljer GARMTECH att tillhandahålla hanterade tjänster har det också flera VPS-paketalternativ.

V-FIRST-paketet innehåller en kärna, 30 GB hårddiskutrymme, en 1000 MHz-processor och 512 MB RAM. Företagets deluxe-paket, V-RAPID, har tre kärnor, 110 GB hårddiskutrymme, en 3000 MHz-processor och 4096 MB RAM. GARMTECH erbjuder också två alternativ emellan, så att företag kan hitta rätt passform.

Snabb och pålitlig kundsupport håller webbplatser igång

Vissa företag vänder sig till GARMTECH eftersom de har hittat begränsat stöd med andra värdalternativ. Deniss sa att det kan bero på att många användare inte känner till skillnaden mellan hanterad hosting och bara serverutrymme. I Lettland är entreprenörer vana att få hjälp och anpassningsalternativ med de flesta företagsköp. Men det är verkligen inte fallet med grundläggande värdplaner.

“Om du bara köper webbhotell köper du inte någon hjälp,” sade Deniss.

På grund av den missförståelsen om det stöd som följer med grundläggande värd ser GARMTECH ofta kunder övergå från större, multinationella företag till förvaltat support. Och GARMTECH garanterar alla sina kunder hög supportnivå, oavsett om de köper en grundplan eller ett premiumpaket.

Skärmdump av GARMTECH-alternativ

Många GARMTECH-klienter har inte dedikerade IT-avdelningar, så det ger fullservicealternativ.

GARMTECH erbjuder också teknisk support som många av dess kunder söker. Konkret lovar företaget kunder på alla VPS-nivåer 24/7/365 kundtjänsttjänster, och det löser snabbt problem.

“När vi får en biljett försöker vi lösa alla problem den dagen inom en timme,” sade Deniss.

Anledningen till att GARMTECH tillhandahåller en så robust kundservice är delvis på grund av vad den tidigt märkte med kunder: De saknar interna IT-team. Det betyder att om GARMTECH inte löser problemet kommer ingen att göra det.

“Våra kunder har inte råd att vänta eftersom de behöver sina problem fixas och deras webbplatser ska fungera,” sade Deniss. “Vi har följande i vårt land på grund av vårt stöd.”

GARMTECH: Expandera Beyond Lettland för att tjäna världen

GARMTECH startade 2003 för att tillhandahålla tjänster till lettiska företag som hade förbises av större värdar. Och alla dessa år senare är de lokala små och medelstora företagen fortfarande GARMTECHs fokus.

“Små och medelstora företag är våra viktigaste kunder, även om vi också har miljoner och miljarder dollar som avtalar med oss ​​eftersom de behöver tillförlitlig service i Lettland,” sade Deniss.

På grund av företagets djupgående kunskap om den lettiska marknaden kommer de flesta GARMTECH-kunder från landet, även om företaget växer stadigt en världsomspännande bas.

“Cirka 70% av våra kunder är på den lokala marknaden och 30% är utanför landet,” sade Deniss.

Dessa internationella kunder kommer från länder inklusive Europa, Asien, Australien och USA. GARMTECH började utöka sitt fotavtryck 2018 och medan det växte ändrade företaget inte sin modell utan fortsatte att fokusera på hanterade tjänster.

Och GARMTECH har stora planer för 2019. Först kommer det att fokusera på att öka hastigheten genom att lansera en annan fusionsserver. Det kommer också att lansera nya virtuella servrar för att ge mer utrymme för sina användare. Den planerar också en expansion för att betjäna andra marknader för första gången på sina 16 år i verksamheten.

“Vi kommer att lansera våra nya produkter i Sverige, Norge och Australien,” säger Deniss. “Vi kommer först att fokusera på hanterade tjänster och konsultation.”

Även om det har en lång historia som ett av Lettlands äldsta värdföretag, försöker GARMTECH fortfarande att identifiera och tillgodose användarnas behov.

“Vi kan nå fler användare och uppnå samma mål för företag i andra länder,” sade Deniss. “Och att utöka våra förvaltade planer kommer att fortsätta vara vårt fokus i år.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector