Främja tekniken kring decentraliserade appar: Menlo One bygger ett ramverk med öppen källkod för att skala in tokenekonomin

TL; DR: Menlo One är ett flerskiktsram som gör det lättare för utvecklare att bygga decentraliserade applikationer (dApps) lika snabbt och kostnadseffektivt som deras centraliserade föregångare. Företaget strävar efter att placera den öppna källkod, blockchain-agnostic-lösningen som ett verktyg för att påskynda utvecklingen av Web 3.0 och stimulera massa antagandet av dApps. Med ett nuvarande fokus på att uppmuntra företag att anta tekniken, fortsätter Menlo One sitt åtagande att föra blockchain till mainstream i skala.


Det finns många skäl att älska öppen källkodsprogram: Det plattformar inlärningskurvor, stimulerar till innovation och främjar samarbetspartners på nätet. Men teknikens största superkraft är dess unika förmåga att bryta ner hinder för inträde på nya marknader och uppmuntra till massanvändning av påverkande teknik.

WordPress gjorde det för webbplatser, utökade tillgången till webben och gav en röst till miljoner över hela världen genom fri källkod. Bitcoin gjorde det för pengar, så att alla kunde skicka digitala kontanter runt om i världen utan att förlita sig på centraliserade banker. Ruby on Rails gjorde detsamma, vilket gav vardagliga människor möjlighet att markera sig i webbutvecklingsvärlden genom en lättanvänd applikationsram.

Och nu tar Menlo One bort hinder för inträde i blockchain-utvecklingsutrymmet med en öppen källkodsram för att bygga decentraliserade applikationer (dApps) lika effektivt och enkelt som deras centraliserade motsvarigheter..

Menlo One-logotyp

Menlo One gör det enklare än någonsin att bygga decentraliserade applikationer.

“Vi är stolta över att tillämpa vår centraliserade webbupplevelse för att påskynda den decentraliserade webben,” sa Matt Nolan, VD & Grundare av Menlo One. ”Vi följer helt enkelt fotspår av open source-företag som WordPress och Red Hat som revolutionerade webben genom att lösa problem för utvecklare. Vi gör det möjligt för devs att hoppa över installationen som är involverad i att bygga dApps och fokusera på de underliggande frågorna. ”

Medan miljarder har investerats i blockchain-nätverk, sa Matt genomsnittliga användare att blockchain-applikationer (dApps) är för långsamma, svåra att navigera och dyra. Menlo One försöker ändra detta med teknik som cachar data från flera interoperabla blockchains för snabbare åtkomst. Den nya metoden innebär att innehåll kan levereras så snabbt som en traditionell webbplats med immobiliteten och säkerheten för blockchain-teknik.

Genom att föra blockchain till mainstream, inklusive företagsutrymmet, syftar Menlo One slutligen till att hjälpa företag och konsumenter att förverkliga löfte om en decentraliserad framtid – en som trumpeter ökade säkerheten, öppenheten och användarkontrollen.

Hoppa över installationen och påskynda utvecklingen av Web 3.0

Internets utveckling beskrivs vanligtvis i tre utvecklingsstadier. Web 1.0 hänvisar i allmänhet till den första fasen av webben, kännetecknad av statiska webbplatser och brist på interaktivt innehåll. Övergången till Web 2.0, en term som myntades av webbdesignern Darcy DiNucci 1999, markerades av användargenererat innehåll, innehållslagring via databaser, interoperabilitet och sociala medier.

Paradigmförändringar i internetutvecklingen leder oss närmare Web 3.0, en fas som till stor del definieras av artificiell intelligens, 3D-grafik, förbättrad anslutning och decentraliserade nätverk. Medan centraliserade servrar definierade Web 1.0 och 2.0, kommer Web 3.0 blockchain-stacken troligen att köras på ett användarcentrerat decentraliserat system.

Menlo One: s övergripande mål är att skapa en ram för att skala antagandet av dApps genom att göra dem intuitiva, billiga och snabba. Tanken är att göra det möjligt för stora och små företag att kringgå repetitiva processer och fokusera direkt på kärnproblem.

Ramverket utformades för att tjäna som en katalysator för snabb utveckling inom blockchain-utrymmet. Om allt går bra, enligt företagets omfattande vitbok, kommer tekniken att leda till en mer välmående och rättvis värld.

“Vi startade med uppdraget att bygga världens bästa, mest mångsidiga ramverk och värdinfrastruktur för dApps,” sade Matt. “Jag är en programvaruingenjör och är van vid en viss nivå av robust verktyg som är tillgängligt för den centraliserade webben. Vi vill att utvecklare ska ha sådana verktyg i blockchain-utrymmet. ”

Hjälper Spur Mass Adoption av decentraliserade applikationer

Matt sa att många fortfarande ser löfte om decentralisering som idealistisk – och han får det. Trots allt möttes öppen källkodsteknik med samma skepsis under de tidigaste dagarna. Vem skulle ha trott att gratis, volontärstyrda projekt, som Linux och MySQL, någonsin skulle kunna konkurrera med pålitliga produkter från jättar som IBM och Microsoft?

“Det vi ser i blockchain är en efterklang av det – det flyger inför frilandskapitalismen att tro att företag kommer att decentralisera om det innebär att ge bort sin makt och inkomstströmmar,” sade Matt. “Men som vi såg med Web 1.0 och sedan Web 2.0, kommer decentralisering av internet faktiskt att leda till fler affärsmöjligheter och välstånd än tidigare.”

Grafiska avbildningar av utvecklingsplattformen Menlo One dApp

Decentraliserade applikationer sätter användaren kontroll medan de ger större transparens och säkerhet.

Matt sa att det inte handlar om internet kommer att bli decentraliserat – det är en fråga om när. Lyckligtvis har Menlo One en solid plan för att hjälpa utvecklare att bygga dApps som parallellt med traditionella prestanda och användarupplevelse.

Praktiska implikationer för Blockchain Technology

Menlo One har potentialen att spela en kraftfull roll i dagens affärsvärld. Enligt företaget kan tekniken användas för att utveckla en ny utgåva av Yelp som ger användare möjlighet att få betalt för att skriva restaurangrecensioner eller en decentraliserad Amazon som inte tar ut avgifter från säljare.

Andra möjligheter inkluderar en Reddit-liknande community där bidragsgivare till toppposter får belöningar, en monetiserad version av Quora som belöner expertråd eller en decentral Airbnb med ökad transparens.

“Det blockchain verkligen behöver just nu är praktiska affärsfall för användning av dApps,” sade Matt. ”Som sagt, en av de största och mest överraskande förändringarna under det senaste året har varit en förskjutning i utvecklingen bort från nystartade företag. Under en lång tid skyr företag bort från rymden, men vi har sett ett komplett 180. ”

I slutändan sade Matt att denna trend kommer att bidra till snabb utvidgning i blockchain-teknologirummet.

”Även om jag älskar nystartade företag, har stora företag många användare och tjänar mer intäkter i genomsnitt, så jag tror att det är en total vinst för rymden. Som sagt, jag ser fram emot det ögonblick då fler nystartade företag använder tekniken för att frodas. ”

Menlo One-teamet är ett samarbete mellan självutnämnda nördar (alla i teamet har kodningsförmåga – även marknadsförare) med en passion för blockchain.

“Vi är distribuerade över hela världen, men vi har en enorm mängd gemensamt,” sade Matt. ”Vi binder oss över vår besatthet av blockchain, inte bara ur ett tekniskt perspektiv, utan också från ett filosofiskt. Vi tror alla att decentralisering av internet kommer att ge bra saker till världen. ”

Upp Nästa: Amped Up Enterprise Support

Menlo One planerar att fördubbla stödet för företagets användare. Företaget håller på att slutföra ett avtal med ett framstående företag som kommer att implementera tekniken internt, så förvänta sig att ett stort tillkännagivande kommer snart.

När det gäller den pågående utvecklingen kommer Menlo One att luta sig starkt på användarnas feedback.

“Det har funnits några funktioner som vi trodde skulle bli träffade men inte var, och sedan några som vi inte tyckte så mycket om visade sig vara populära,” sade Matt. “Så vi har lyssnat på kunder för att se till att nästa version löser så många problem som möjligt.”

När det gäller branschen i allmänhet anser Menlo One att öka antagandet av blockchain-teknik från stora företag som ett boost för blockchain i allmänhet. “I slutändan är det det vi är glada över – tillväxten av rymden i allmänhet.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector