Först etik: IVPN levererar en svit med sekretessskydd och säkerhetsverktyg som stöds av ett åtagande till integritet och öppenhet

TL; DR: IVPN levererar en robust paket med sekretessverktyg som är utformade för att skydda kunder från onlineövervakning. Under det senaste decenniet har företaget – som drivs av ett distribuerat team av integritetsförespråkare – fått ett rykte för sina etiska standarder och stora expertis. Med fokus på innovation, inklusive planer för implementering av det revolutionära WireGuard-protokollet, kommer IVPN att fortsätta att finslipa sin teknik långt in i framtiden.


Eftersom globala hot mot integritet fortsätter att erodera konsumenternas friheter, vänder många internetanvändare sig till virtuella privata nätverk (VPN) -tjänster för att hålla sina internetliv säkra.

Men inte alla lösningar skapas lika. Dagens VPN-marknad är så full av partiska recensioner, falska löften och rena bedrägerier att det är svårt att lita på någon – även de som handlar om privatliv.

IVPN-logotyp

IVPN: s omfattande paket med säkerhetsverktyg skyddar sekretess online.

“Det finns många VPN som påstår sig skydda konsumenterna men använder taktik som inte respekterar integritetsproblem”, säger Viktor Vecsei, CMO på IVPN. “De använder ofta tredjepartsverktyg och trackare, vilseledande affiliate-kampanjer och riktad annonsering.”

Under det senaste decenniet har IVPN arbetat för att bygga ett öppet, etiskt stöd med alternativ till integritetsskydd genom att förespråka för principer över vinst.

“Vi håller sakerna rena,” sade Viktor. ”Vi arbetar på ett sätt som upprätthåller höga etiska standarder, vilket innebär att vi inte använder tredjepartsverktyg och spårning, vi använder inte Google Analytics, vi annonserar inte på Facebook eller Google och vi deltar inte i pay-for-play-reklam. Kunderna uppskattar det. ”

Detta engagemang för integritet och transparens gör det svårare för företaget att tävla på dagens trånga VPN-arena, men det är ett pris som IVPN är villig att betala. I slutändan är företagets distribuerade team av självutnämnda integritetsförespråkare i uppdrag att upprätthålla förtroendet för sin kundbas, som nu består av mer än 120 000 användare som spänner över ett dussin länder.

Med fokus på innovation, inklusive implementering av det revolutionerande WireGuard-protokollet, är det en säker satsning att IVPN kommer att fortsätta att finslipa sin etikstödda produktsvit under decennier framöver.

Ett årtionde uppdrag att skapa en övervakningsfri framtid

Nicholas Pestell, en entreprenör med betydande erfarenhet av riskhantering och säkerhetstestning, grundade IVPN 2009 – långt innan integritetsproblem nådde kritisk massa bland allmänheten.

“Han trodde att det fanns en verklig möjlighet att vårt samhälle rörde sig mot en dystopisk framtid, även om tecknen var mycket mindre tydliga då, och många människor hade olika motiv för att använda VPN,” sade Viktor. “Han var orolig för att för mycket övervakning runt om i världen skulle leda till en total förlust av privatlivet.”

Hans misstankar bekräftades 2013 när Edward Snowden blåste locket från NSA: s invasiva övervakningsprogram. Därefter sade Viktor att allt förändrades när det gäller allmänhetens inställning till VPN.

IVPN på enheter

Företagets lösningar är kompatibla med en rad enheter.

“Det blev tydligt att den digitala världen handlar om datainsamling,” sade han. ”Det handlar om att få så mycket information som möjligt om varje individ. Det händer på företagssidan och av regeringar, vilket har skapat en efterfrågan på produkter som våra. “

IVPN redovisar de svåra konsekvenserna av storskalig internetövervakning i sitt enkla manifest.

“Glöm att du inte har något att dölja – varje människas internetaktivitet har blivit en het vara,” varnar manifestet. “Våra data kämmas in i en bransch som är värd mer än olja. Och det används mot oss. Att fånga vår uppmärksamhet, våra pengar och våra röster. Att förutsäga vad vi ska göra härnäst och påverka vårt beteende. “

För att bekämpa denna störande trend sade Viktor att IVPN verkar som en del av den växande globala rörelsen för individer och organisationer som är fast beslutna att säkerställa en framtid fri från övervakning.

Skydda mer än 120 000 människor i över 12 länder

Företaget har valt rätt tid att träffa slagfältet – eftersom integritetsinvasionen bara blir värre. I december publicerade The New York Times en djupgående titt på hur företag och individer spårar konsumenterna med hjälp av platsinformation för mobiltelefoner.

Enligt rapporten kan appen sälja informationen till ett företag för analys, forskning, riktad annonsering och återförsäljning när du samtycker till att dela platsinformation med en app..

“I huvudsak kan företag köpa all data på någon persons telefon när som helst,” sade Viktor. “Det är bara skrämmande.”

IVPN är en pålitlig lösning för användare över hela världen för att säkerställa förstklassigt integritetsskydd.

IVPN: s skyddslösningar skyddar mer än 120K Windows-, macOS-, iOS- och Android-användare över hela världen med starka krypterade internetanslutningar genom flera servrar som är utformade för att ge det ultimata integritet.

Men företaget erbjuder mycket mer än en VPN-tjänst. IVPNs AntiTracker, till exempel, kan enkelt aktiveras i IVPN-appen för att blockera annonser och dataspårning direkt. “Vårt mål är att skapa den bästa lösningen för integritetsskydd,” sade Viktor. “Med AntiTracker när du rör dig på olika webbplatser och appar blockeras alla dessa förfrågningar i bakgrunden från företag som försöker få dina data.”

IVPN är också utformat för att säkerställa enkel installation, snabba anslutningar, inga DNS-läckor och inga loggar (som verifierats av oberoende granskningar). Viktor sa att företaget utför regelbundna oberoende granskningar genom tjänster som Cure53 för att verifiera produktens integritet.

“Generellt sett är det viktigaste att överväga när du väljer ett VPN förtroende,” sade han. ”Du måste veta vem som äger tjänsten, vad deras avsikter är och vad de gör för att få ditt förtroende. Vi försöker vara mycket öppna för vårt team och hur vi bedriver vår verksamhet. ”

Drivs av ett distribuerat team av integritetsförespråkare

Viktor berättade för oss att han är en professionell digital marknadsföring som blev en intensiv integritetsaktivist som har sett datainsamlingsspelet från flera perspektiv.

“När jag lärde mig hur systemet fungerade, bestämde jag mig för att jag inte ville vara en del av det längre,” sade han. “Så jag bytte från att samla in data till att hjälpa människor att skydda data.”

Hela IVPN-teamet, som består av 13 personer från åtta länder, drivs av en passion för att skydda kunder från onlineövervakning. Företaget är relativt litet jämfört med några av de mer framstående aktörerna på marknaden. Men den kan sticka ut från konkurrensen genom sina starka etiska standarder och stöd för branschen.

“IVPN drivs av experter på informationssäkerhet och integritetsaktivister som lägger principer före vinsten,” sade Viktor. “Vi stöder också organisationer som arbetar för att säkerställa online-rättigheter, till exempel Electronic Frontier Foundation (EFF) och Open Rights Group.”

Företaget publicerar också vanliga artiklar om sekretess som är utformade för att utbilda allmänheten om integritet och anonymitet genom VPN: er. Innehållet inkluderar allt från en introduktion till VPN-tjänster och frågor som du ställer din VPN-tjänsteleverantör till avancerade tekniker med hjälp av VM, VPN och Tor.

VPN: s framtid: WireGuard-protokollet

När det gäller innovationer är IVPNs framtid ljus. Företaget sponsrar nu utvecklingen av ett VPN-protokoll som kallas WireGuard som syftar till att ge bättre säkerhet och prestanda än det som finns på marknaden nu..

Android-, iOS-, Windows- och macOS-användare kan för närvarande utforska WireGuard via IVPN: s appar via ett gratis provkonto för experimentella teständamål. När den väl hade utvecklats berättade Viktor för oss att IVPN-teamet tror att tekniken kommer att forma framtiden för VPN-teknik med sitt snabba, säkra och enkla protokoll.

“Vi har stött utvecklingen av detta protokoll under en tid och var de första som tillät alla våra kunder att testa det på alla större operativsystem under det senaste året,” sade Viktor. ”Detta är VPNs framtid. Det ger mycket snabb och smidig åtkomst till alla våra, våra dedikerade VPN-servrar och är en glädje att använda. ”

I andra nyheter slår företaget in en storskalig revision och planerar att publicera de orediterade resultaten inom kort. “Vi letar alltid efter sätt att skapa förtroende”, sade Viktor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector