Ett måste-ha-verktyg för flerspråkiga Windows-användare: LangOver tillåter dig att arbeta med det språk och teckenuppsättning du väljer

TL; DR: Om du talar mer än ett språk, kommer du att vilja ta hand om LangOver direkt. Den kostnadsfria programvaran underlättar ditt digitala liv genom att låta dig växla mellan språk, ändra ärenden, vända ord, utföra sökningar och översätta text med bara några klick. Genom en gratis SDK är det lättare än någonsin att integrera LangOvers funktioner från tredje part i webbplatser och appar – och det är därför språkhanteringsverktyget har fått våra utvecklare val av godkännande.


Det kanske inte syns beroende på din kulturella lins, men enspråkiga individer är en minoritet över hela världen. Uppskattningar indikerar att 40% av den globala befolkningen bara talar ett språk, medan 60% av befolkningen talar två eller fler. Denna siffra inkluderar polyglots, de högst presterande på språkkunskapsskalan, som talar minst fem språk flytande och utgör mindre än 1% av världsbefolkningen.

Med tanke på antalet personer som talar mer än ett språk – för att inte tala om deras värde på arbetsplatsen – skulle du tro att det skulle finnas ett brett urval av verktyg tillgängliga för flerspråkiga Windows-användare. Till viss del finns det: I Windows kan du ändra datorns gränssnittsspråk och få tillgång till olika teckenuppsättningar. Men frustrerande problem är vanliga. Till exempel måste du använda ALT + SHIFT för att växla mellan språk, och om du glömmer kommer du att sluta med tidsförlorande gibberish.

Det är därför LangOver är vårt val för flerspråkiga Windows-användare som snabbt vill växla mellan språk och utföra relaterade uppgifter – som att ändra ärenden, vända ord, utföra sökningar och översätta text. Gratisappen är ovärderlig för dem som talar ett språk på jobbet och ett annat med familj eller vänner, liksom de som bor i flerspråkiga samhällen. LangOver är också bra för översättare och de som vill lära sig ett nytt språk.

För närvarande erbjuds som freeware, genom en begränsad onlinetjänst och via en SDK inriktad på utvecklare, är LangOvers mål att tillhandahålla lösningar som är lämpliga för en rad användare som spänner över hela världen. Med mer än 23 000 likes på Facebook har företaget utan tvekan en stark start.

Finns som freeware eller en onlinetjänst

LangOver finns tillgängligt under en freeware-licens, vilket innebär att du kan njuta av programvaran utan kostnad och fritt distribuera kopior av den, så länge du inkluderar ett upphovsrättsmeddelande och ansvarsfriskrivning. Utvecklare kan erbjuda program som freeware för att marknadsföra sitt varumärke, driva trafik till deras webbplats eller tillhandahålla en ideell tjänst. Användaren drar sedan nytta av möjligheten att ladda ner och använda programvaran under obegränsad tid.

Till skillnad från programvara med öppen källkod avslöjar inte freeware-leverantörer underliggande källkod, så du kan inte ändra programmet. Freeware kan dock utgöra mindre säkerhetsrisk jämfört med öppen källkodsprogramvara, eftersom hackare ofta undersöker den öppet tillgängliga källkoden för att utnyttja säkerhetshål.

LangOver-tecknad film

Med LangOver är konvertering mellan språk och alfabet en fråga om ett enda klick.

Användare som vill stödja det kostnadsfria verktyget och uppmuntra till vidare utveckling kan göra en donation via PayPal, gå med i företagets Facebook-grupp eller lägga till en länk på deras webbplats till LangOver-webbplatsen. Det finns till och med ett alternativ att köpa ett urval av LangOver-märkesvaror på CafePress, allt från fyllda djur till påsar och muggar. Naturligtvis fungerar bra gammaldags muntlig marknadsföring underverk, och det är därför företaget rekommenderar att du sprider ordet om du gillar programvaran.

Förutom freeware är LangOver tillgängligt som en onlinetjänst via LangOver Online. Det enkla verktyget ger användare möjlighet att växla mellan deras dators inställda språk och alfabetet och otaliga alternativ, liksom omvänd ord och meningar och ändra ärenden.

Gör ditt liv enklare med dessa 5 genvägar

Det finns inget som en enkel kortkommando när det gäller att öka produktiviteten och förbättra effektiviteten. Vissa uppskattar till och med att användningen av de mest väsentliga genvägarna kan spara dem med datororienterade jobb på heltid upp till åtta hela arbetsdagar per år.

Smart användning av kortkommandot är ett sätt på vilket LangOver lyser. Här är fem genvägar som varje LangOver-användare bör förbinda sig till minnet för att snabbt spåra sin användarupplevelse.

1. Växla mellan språk

De som arbetar i flerspråkiga miljöer vänder sig ofta till ALT + SHIFT för att växla mellan tangentbord innan de skriver ny text. Men om du glömmer att använda genvägen innan du börjar skriva kan du sluta med text på fel språk, eller ännu värre – ett fel kan orsaka gibberish. För att snabbt omvandla din text till önskat språk, markera din mening och tryck på F10. Liksom magi kommer din text att visas som du tänkt. Jag har testat funktionen när jag skriver detta dokument och det fungerade som en charm.

2. Byt snabbt fall

Om du av misstag anger dina tecken med stora bokstäver när du tänkte använda små bokstäver, behöver du inte skriva in hela meningen. Med LangOver kan du använda SHIFT + F10 för att konvertera din text till önskat fall. Om din ursprungliga text visas i rubrik- eller meningsfall, konverterar LangOver hela strängen med vald text till motsatsen till det ursprungliga första tecknet. Till exempel kommer “Mitt namn är Christine” att konvertera till “mitt namn är christine.” Om du sedan markerar “mitt namn är christine” och trycker på SKIFT + 10 igen, blir resultatet “MITT NAMN ÄR KRISTIN.”

3. Omvänd ord och meningar

Om det inte är tillräckligt fascinerande att ändra ärenden med en enda nyckel, låter LangOver du vända både ord och hela meningar med F6. Om jag använder den här tangenten, om jag väljer “Mitt namn är Christine”, blir resultatet “Christine är mitt namn.” Eller omvänd alla ord och ordning på meningen: “enitsirhC si eman yM.”

4. Sök efter en fras med Google

Men LangOver slutar inte med omvänd text när det gäller oväntade funktioner. Om du till exempel letar efter mer information om ämnet du skriver om markerar du bara den relevanta texten och trycker på CTRL + G. Den praktiska genvägen öppnar ett webbläsarfönster som visar sökresultaten för din text.

5. Snabb översättning av programvara

Om du letar efter en supersnabb översättningslösning gör LangOvers inbyggda mjukvaruöversättningsfunktion det en bris att översätta text från vilket språk som helst till ditt önskade språk med Google Translate – en gratis tjänst som översätter mellan engelska och mer än 100 språk. Markera helt enkelt ditt val av text och klicka på CTRL + T, så öppnar LangOver i en ny webbläsare som visar Google Translate-resultat.

App- och webbplatsintegrationer via en gratis SDK

Programvaruutvecklingssatser (SDK) är programmeringspaket som vanligtvis inkluderar API: er, verktyg och dokumentation som gör det möjligt för utvecklare att integrera tredjepartsprogramvara i appar och webbplatser. Utvecklare som är beväpnade med en SDK åtnjuter flera fördelar, från accelererad tid till marknad och vägledning för bästa praxis till ökad säkerhet.

LangOvers gratis SDK byggdes för att hjälpa utvecklare sömlöst integrera freeware i befintliga appar och webbplatser och öka deras funktionalitet. Med tanke på att 60% av den globala befolkningen talar två eller flera språk, har detta verktyg potentialen att förbättra ett antal digitala verktyg – det är just därför språkhanteringsverktyget har tjänat vårt utvecklare ‘Choice ™-stöd.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector