Ett alternativ med öppen källkod: Mycroft sätter in datapersonlighet, anpassning, användarbyrå och öppen data till röstassistentteknologi

TL; DR: I en värld som domineras av Alexa, Siri och Cortana tar Mycroft ett öppet källkodsalternativ till röstassistenter med företag. Tekniken, kompatibel med en mängd olika plattformar, inklusive mobil, stationär och företagets egna smarta högtalare, byggdes med datasekretess och säkerhet i åtanke. Med lanseringen av Mark II, en konsumentvänlig talare designad för hushåll med eller utan teknisk expertis, fortsätter Mycroft att investera i en privat och säker online-framtid för allmänheten.


I augusti 2015, innan den smarta högtalaren blev en vanlig hushållsverktyg, satte en grupp Star Wars-inspirerade utvecklare på Mycroft upp för att få deras version av R2-D2 till liv.

Och när Alec Baldwin, Missy Elliott och Dan Marino dök upp i en stor Super Bowl-annons 2016 som marknadsför Amazon Echo och Alexa till 100 miljoner människor, hade samma grupp utvecklare redan skapat en fungerande stack för Mycroft intelligent assistent, en robot -liknande AI-följeslagare körs på Mark 1-plattformen.

Till skillnad från Alexa och Amazon Echo, Mycroft och Mark designades jag med hjälp av öppen källkod och frihet. Mycroft-utvecklare fattade det medvetna beslutet att bygga tekniken runt Raspberry Pi 2 – en av de mest populära öppna hårdvaruplattformarna i världen – vilket ger alla möjlighet att utveckla och dela nya moduler för assistenten med öppen källkod.

Joshua Montgomery, VD och Mycroft-logotypen

Joshua Montgomery, VD, gav oss skopan om hur Mycroft ger öppenhet till det smarta högtalarutrymmet.

“Ett åtagande till öppen källkod, öppen plattformsteknologi är en del av vår etos, och ett tillhörande till öppen teknik är integritet,” sade Joshua Montgomery, VD på Mycroft. “Vi är inriktade på att stänga av mellanhanden när det gäller datainsamling, vilket ger vårt samhälle möjlighet att distribuera AI-teknik utan att vara beroende av Amazon eller Google.”

Faktum är att ett privatlivsinriktat, öppet källkodsalternativ till företagsdrivna röstassistenter blir allt mer tilltalande bland branschgiganter kan missbruka personuppgifter som samlas in via enheterna. Däremot är Mycroft engagerad i användarbyrå, vilket innebär att det representerar slutanvändarnas intressen snarare än ett företag.

För detta ändamål ger plattformen användare sekretess genom att ta bort frågor när de kommer in. Medan Mark I kräver viss teknisk kunskap och är bäst lämpad för utvecklare, sa Joshua att företaget snart introducerar Mark II, en nästa generations öppen källkod smart högtalare. Perfekt för konsumenter som vill investera i en privat framtid online, tekniken kommer att ge möjlighet att distribuera en smart högtalare i hemmet utan att offra privatlivet.

Sekretess först: AI som representerar slutanvändaren, inte företag

Mycroft trotsar Silicon Valley-strategin för teknisk utveckling, vilket Joshua säger inte gynnar vårt samhälle i stort.

“Mottoet är att använda riskkapital eller pengar från en mycket lönsam verksamhet för att subventionera antagandet av ny teknik och kämpa för marknadsandelar,” sade han. “När marknaden har stärkts tar stora teknikföretag denna dominans och använder den för att bygga överlägsen data för att hålla konsumenterna använda tekniken och förhindra konkurrens.”

Förutom sin framträdande i Silicon Valley, sa Joshua att finansiell strategi har använts genom historien. “Det är samma modell som används för järnvägsutveckling under den industriella revolutionen, det är samma modell som J.D. Rockefeller använde vid Standard Oil Company, och det är samma modell AT&T brukade tills det var uppdelat på 80-talet, sade han. “Vi tror på att erbjuda ett annat alternativ.”

I det syftet sade Joshua att det alternativa scenariot är en konkurrenskraftig marknad där innovatörer kan bygga ny teknik utan att oroa sig för att “bli stämda ur existensen” och konsumenterna inte behöver skicka data till Silicon Valley-jättarna. Och det är just den kultur som Mycroft arbetar för att skapa.

“Det finns inte så mycket drama hos vårt företag,” sade han. ”Vi deltar inte i frivolösa rättegångar. Vi har vissa immateriella rättigheter som vi bedriver av defensiva skäl, men totalt sett tillhör vi ett konsortium som innehåller hundratals andra företag och som ger oss tillgång till deras patentportfölj. ”

Mycroft vädjar också till små och nya företag som ser företag som Amazon och Google som konkurrenter. “Det har blivit uppenbart att de andra aktörerna i detta utrymme främst använder denna teknik för datainsamling,” sade Joshua. “Det är också mycket tydligt att strategin bakom dessa företag är att tjäna pengar på dig som slutanvändare.”

Enligt Joshua skapar big tech sig för att tävla i nästan varje bransch, från detaljhandel, fordons- och konsumentprodukter till molntjänster och rymdtjänster. “Om du är i affärer, finns det en god chans att du en dag kommer att tävla med Amazon eller Google,” sade han. “Folk bör tänka på det – särskilt VD.”

Få svar, kontrollera IoT-enheter och röstaktivera ditt liv med märke I

Mark I, en anpassningsbar röstassistent för utvecklare, hackare och hobbyister, kan användas för att svara på frågor och kontrollera IoT-enheter, bland andra funktioner. När Joshua och hans team först kom igång med projektet 2015, sa han att arbeta på stacken skapade ett ständigt växande röran.

“Alla på kontoret som lekte med detta hade en Raspberry Pi, power strip, högtalare, bildskärm, tangentbord, Ethernet-kabel och en blå mikrofon,” sade Joshua. “Det innehöll hälften av ett skrivbord för att få stacken igång.”

Markera jag

Mark I väcktes till liv genom kraften i öppen källkodsteknik.

Joshua äger ett datacenter anslutet till ett makerspace – den perfekta miljön för att främja kreativt tänkande. Där skapade han en rund, 7- med 3-tums hölje (större än en hockeypuck) för att hysa Mark I: s inre komponenter. “Vid den tiden övervägde vi en hel del tankar om konceptet att göra teknologin antropomorf: att ge den en personlighet, i vårt fall med en manlig röst, eftersom vi var lite obekväma med konceptet män som skriker på en kvinna att göra sitt bud i huset, ”sa han.

När det var klart tog teamet enheten till Kickstarter, där 1 120 supportrar lovade nästan 130 000 dollar för att få projektet till liv. Kampanjens framgång, enligt Joshua, tyder på allmänhetens enorma aptit för smart högtalarteknologi, som överträffar smartphones när det gäller antagande.

“Om du tänker tillbaka till 2008 tycktes alla handla med sina Motorola RAZR och Nokia 3210 för en smartphone – över natten verkade det som om alla som du visste hade en smartphone,” sade han. “Adoptionsgraden vid den tidpunkten var den snabbaste någonsin någonsin antagits av människor – och smarta högtalare antas i en snabbare takt än så.”

Mark II: En nästa generations trådlös smarthögtalare

Medan Mark I främst var avsedd för open source-utvecklare, är den snart lanserade Mark II väl lämpad för konsumenter med alla tekniska kunskaper. Den smarta högtalaren, som drivs av Mycroft intelligent assistent, kommer att tillhandahålla en öppen källkodsersättning för Amazon Echo och Google Home.

Efter crowdfunding-framgången som Mycroft åtnjöt med Mark I, beslutade företaget att samla in medel för Mark II med hjälp av Kickstarter. Denna gång nådde företaget sitt lägsta finansieringsmål på sex timmar och samlade 394 000 dollar för att få den smarta högtalaren till liv.

Mark II har en inbyggd skärm-, kamera- och mikrofonuppsättning med brusavstängning och stråleformning för att förbättra ordspotting och låta användare höras över bakgrundsljud. “Vi tillbringade mycket mer tid på att konstruera ljudkvaliteten på Mark II med stereoljud och bra resonans för bas,” sade Joshua.

Företaget lade till en skärm och en kamera för att göra interaktioner mellan människor och högtalare instinktiva. “När du är i köket och lagar en måltid med din make, säger du inte deras namn före varje fras eftersom du tittar rätt på dem,” sade Mark. “Vi använder skärmen och kameran på Mark II för att replikera mycket av den interaktionen och skapa något mer naturligt att använda.”

Liksom Mark I, har Mark II funktioner med öppen källkod hårdvara, programvara och data, vilket gör att företag som är intresserade av att bygga röstaktiverade produkter kan använda tekniken som en grundläggande design.

Mycroft har redan demonstrerat sin teknik i en Jaguar F-Type sportbil och arbetar med ett antal stora märken för att distribuera anpassade röstlösningar. ”Vårt jobb är att se till att alla har tillgång till tekniken,” sade Joshua. “Vi demokratiserar röst och skapar ett jämn spelområde för industrin.”

Investera i en privat, säker online-framtid

Den 28 februari släppandet av Mark II kommer att ge ännu mer öppen källkod till den smarta högtalarmarknaden – vilket gör det möjligt för konsumenter att ställa in tidtagare, sammanställa inköpslistor, spela musik, lyssna på nyheterna och kontrollera vädret utan rädsla för att bli tittade på.

“Mark II är avsett att leverera med den grundläggande användarupplevelsen som alla har förväntat sig av en smart högtalare,” sade Joshua. “Men det viktigaste i mitt sinne är en användarupplevelse av hög kvalitet i kombination med sekretess och användarbyrå – idén att när du använder Mycroft-agenten representerar det dina intressen och inte företagets.”

I slutändan har Mark II utformats för att ge företag och allmänheten möjlighet att distribuera en smart högtalare utan att offra privatlivet. I slutet av dagen handlar Mark II, liksom R2-D2, inte om att sälja data.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector