Det livshack du behöver: Bluelounge’s tillbehör för kabelbox och sladdhantering Minska den visuella röran i ditt arbetsområde

TL; DR: Bluelounge, grundat 1999, är en internationell designstudio med inriktning på att lösa moderna problem genom väl utformade produkter. En av de mest populära produkterna, CableBox, ger konsumenterna ett sätt att dölja orubbliga kablar och strömremsor på kontoret, hemma eller var som helst som behöver lite städning. Framöver kommer Bluelounge, nu under Advantus-paraplyet, att använda sin kund-första strategi för att utöka sin produktportfölj med ännu fler tekniska organisationsalternativ.


Trots löftet om trådlös teknik förblir våra moderna liv inslagna i en djungel av sladdar. För typ A-personligheterna bland oss ​​är dessa sammanfiltringar en daglig olägenhet som tjänar som både ögonskador och dammfällor.

Om du inte vill överlämna dina telefoner, TV-apparater, datorer och IoT-prylar i organisationens namn är kabelhanteringsboxar en utmärkt lösning. Produkter som Bluelounge’s CableBox erbjuder ett säkert och säkert sätt att kränka snören, vilket både eliminerar röran och håller dem borta från barn, husdjur och vakuum.

Bluelounge-logotyp

Bluelounge’s CableBox håller röriga kablar ur synen – och sinnet.

Och de är enkla att använda. Med CableBox finns det inget behov av att koppla ur ditt överspänningsskydd eller strömremsa – placera bara allt inuti, kör kablarna genom de två uttagen och knäpp på locket. Gummifötter på systemets botten förhindrar att det glider, medan flamskyddsplast ger ro i sinnet.

“Vi har ständigt fått höra att världen kommer att vara trådlös, men alla trådlösa laddare kommer med en kabel för att ansluta till en laddare – som sedan ansluts till ett överspänningsskydd, som sedan ansluts till väggen,” säger Dominic Symons, grundare & Produktdesigner på Bluelounge. “Vi har ännu inte sett en riktigt trådlös värld, och jag tror att det fortfarande kommer att ta ett tag tills det händer.”

Medan vi väntar kommer designers på Bluelounge att vara upptagna med att lägga till företagets sortiment av smarta produkter som löser vardagliga problem genom design, från kabelhanteringsverktyg och remmar till stativ, väskor och till och med skrivbord som skapats specifikt för elektroniska enheter.

Tämja kabelövervakningen sedan iPod-era

Dominic och Melissa Sunjaya, båda designers, grundade Bluelounge 1999 som ett kreativt företag som tillhandahåller grafisk design, varumärkesstrategi och konsulttjänster för kunder över hela världen.

Bluelounge lanserades innan iPhones – eller till och med iPod – började skruva upp skrivbord med sina smutsiga vita laddningskablar. När företaget började designa egna produkter var Dominic fast besluten att lösa moderna problem genom elegant och sofistikerad design.

”Målet var att tillhandahålla kabelhanteringslösningar som du kan vara stolt över och ha på displayen. På den tiden var all kabelhantering ful industriell “under skrivbordet” -lösningar, sade Dominic. ”Vi bestämde oss för att ta det‘ på skrivbordet. ’”

Bluelounge CableBox-produktbilder

CableBox finns i en mängd olika moderna färger designade för att förbättra ditt utrymme.

Lådorna, som ursprungligen släpptes i svartvita versioner, designades för att förbättra inredningen i ett rum snarare än att distrahera från det. År 2018 introducerade Bluelounge två nya färgalternativ som passar en rad interiördesign – Moonlight Blue och Light Sage.

“Färgval var nyckeln,” sade Dominic. “Att hitta rätt djärva och dammiga nyanser innebar en utmaning, men vi är säkra på att Moonlight Blue och Light Sage är de perfekta nyanserna för att runda ut alla inre utrymmen.”

Under åren har Bluelounge praktiska och vackert utformade produkter tjänat många internationella priser för företaget, som har sitt huvudkontor i Singapore med kreativa studior och R&D-divisioner i Jakarta, Indonesien och Pasadena, Kalifornien.

Dessa inkluderar Red Dot Design Awards och iF International Forum Design Awards i Tyskland, Japans utmärkelser för god design och Green Good Design Awards och Spark Design & Architecture Awards i USA.

Brand-Agnostic, dagliga häftklamrar med långa hyllor

För ofta i hårdvaruvärlden investerar vi i något bara för att det ska avvecklas om ett år eller två. Lyckligtvis följer Bluelounge inte den typen av mentalitet när det gäller produktdesign och utveckling.

Istället vill företaget att kunderna ska känna sig säkra på att de spenderar sina hårt tjänade dollar på ett klokt sätt.

“Vi anser att Bluelounge-produkter borde ha en hållbarhetstid på minst 5-10 år,” sade Dominic. ”Bluelounge tillverkar inte enhetsspecifika produkter som är föråldrade på nio månader. Detta är ett sundt koncept, både ekologiskt och affärsmässigt. ”

Det verkar som om kunderna håller med.

“Jag köpte två för ungefär ett år sedan och älskar fortfarande verkligen dem,” sa den amerikanska kunden Melissa i en recension på webbplatsen Bluelounge. “De ser riktigt trevliga ut, speciellt jämfört med röran med sladdar jag hade tidigare, och passar bra i de utrymmen jag ville använda dem i.”

CableDrop-produktbilder

Andra Bluelounge-lösningar, som CableDrops, håller ledningarna exakt på plats.

Designerna på Bluelounge strävar också efter att skapa produkter, till exempel CableBox och CableDrops, som kommer att bli häftklamrar i kundernas vardag. CableDrops kan fästas på skrivbord, väggar och nattbord för att hålla kablar på plats med en enkel skalning och stick-applikation.

Kunderna kan välja mellan den ursprungliga CableDrop, utformad för stora kablar som Thunderbolt och Apple 30-poliga kontakter, eller den mindre CableDrop Mini, gjord för mindre kablar som Apple Lightning eller Micro-USB-kabel.

“Den underliggande principen för alla våra produkter är att de borde vara extremt användbara och vackra men anspråkslösa,” sade Dominic.

En kund-första strategi för innovation

I början av 2018 förvärvades Bluelounge av Advantus Corp., en tillverkare av konsument-, kommersiella och hållbara varor i Jacksonville, Florida. Dominic fortsätter att ge kreativ riktning för varumärket när det gäller att utforma praktiska, relatabla produkter drivna av fantasi.

Sedan 1988 har Advantus förvärvat mer än 30 företag och bygger på styrkorna i deras produktlinjer via integration med Advantus OS.

“Advantus är ett kundinriktat företag som fokuserar på tillväxt genom förvärv,” sade Rana Coggins, VP för försäljningsadministration & Marknadsföring på Advantus. ”Vårt främsta mål är att fortsätta att diversifiera vår verksamhet och tillgodose våra kunders behov. Varje förvärv är unikt, och vårt team tillbringar otaliga timmar för att säkerställa att alla viktiga produkter, människor och processer är intakta för att fortsätta uppfylla kundernas förväntningar och så småningom växa det märket eller linjen. ”

Rana sa att företagets nyckel till framgång är enkel. “Håll dig fokuserad på kunden”, sa hon. ”Leta efter företag som kommer att komplettera våra produktlinjer. Fäll in nyckeltillgångar. Fortsätt att göra fantastiska produkter. Upprepa.”

Dominic berättade för oss att när det gäller intern utveckling är processen och diskussionerna baserade på anpassning till konsumenternas behov.

“Att lyssna på kundåterkoppling och de senaste trenderna spelar alltid in i våra beslut – men den svåraste delen av processen är att ta reda på vilken trend eller förändring i konsumentbeteende som leder till behovet av en ny produkttyp,” sade han.

Utöka Advantus produktportfölj

Vad gäller framtiden berättade Rana att det enda syftet med förvärvet av Bluelounge var att bredda Advantus produktportfölj och bättre betjäna kunder.

“Bluelounge-produktfamiljen kompletterar våra organisatoriska linjer vackert,” sade hon. “Det är enkla, intelligenta, problemlösande lösningar.”

Under tiden kommer Dominic att fortsätta skapa problemlösningar för att effektivisera det moderna livet.

“Dominic, Bluelounge’s grundare och designer, fortsätter att arbeta med produktutveckling året runt, så det finns alltid något i horisonten – som våra kabelband, en enkel krok- och slingremm med en vridning,” sade Rana. “Besök vår webbplats Bluelounge.com för nya uppdateringar.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector