Det handlar allt om engagemang: Varför 25K + företag vänder sig till Iconosquares sociala mediahantering och analysplattform för att växa sina varumärken

TL; DR: Iconosquare är en plattform för hantering och analys av sociala medier som är betrodd av några av världens största varumärken för att underlätta ett aktivt publikengagemang. Företaget strävar efter att hjälpa kunderna att växa sina affärer genom en strategisk kombination av värdedrivna funktioner, kunnigt stöd och utbildning. I slutändan driver Iconosquares befriade kultur, byggd på principerna om distribuerad auktoritet, öppenhet och självorganisation, smidig produktutveckling och ständigt expanderande funktionalitet.


Om du någonsin har ifrågasatt om marknadsföring av sociala medier är en värdefull affärsinvestering, kan du tänka på detta: Av de 7,7 miljarder människor på jorden deltar nästan 2,5 miljarder i sociala medier. Det betyder att sociala medieanvändare utgör 32% av den globala befolkningen – ett publikssegment som är för stort för att ignorera.

Men att hålla dessa kunder engagerade kräver mycket mer än ett tillfälligt inlägg då och då. Som kunniga marknadsförare på sociala medier vet är de som förbinder sig att sköta äkta onlineförhållanden de som har det bästa sättet att skapa varumärkesmedvetenhet och lojalitet.

Lyckligtvis, med en bred katalog med branschledande analyser och verktyg, hjälper Iconosquare dagens företag att göra just det.

Iconosquare logotyp

Iconosquare är en innovativ analys- och marknadsföringssvit för Instagram och Facebook.

“Med tanke på utrymmet vi befinner oss handlar det om människor och att göra anslutningar – kvalitet över kvantitet,” sade Marko Petric, sociala medier & Digital PR Manager på Iconosquare. “Vi vill verkligen kunna ge värde.”

Tillförlitlig av mer än 25 000 kunder som spänner över en rad olika branscher, och Iconosquares intuitiva plattform hjälper sociala mediateam att engagera onlinemiljöer genom innovativa analys-, övervaknings- och publiceringsverktyg..

Företaget mediahantering och analys använder också en strategisk kombination av pågående utveckling, kunnigt stöd och utbildning för att hjälpa varumärken fånga och upprätthålla publikens uppmärksamhet. För detta ändamål driver Iconosquares unika kultur, byggd på distribuerad auktoritet, öppenhet och självorganisation, både smidig produktutveckling och främjar kontinuerlig produktförbättring.

Växa upp bredvid Instagram & Utveckla en värdestyrt funktionsuppsättning

Idag levererar Iconosquare analys- och hanteringsverktyg för både Facebook och Instagram, två av de tre främsta sociala medienätverk över hela världen. Men det grundades ursprungligen 2011 som Statigram, en produkt designad för att samla prestandeanalys på Instagram-konton.

Marko berättade att uppväxten bredvid Instagram gjorde det möjligt för företaget att utveckla sin funktionsuppsättning innan de övergick till sitt nästa kapitel som Iconosquare. “Det sociala medierummet är ingenting som det var för åtta år sedan vi började,” sade han. “Självklart måste vi anpassa oss till vägen när förändringar ägde rum.”

Iconosquares tidiga åtkomst till Instagram API hjälpte till att underlätta dessa övergångar. “Vi blev Instagram-partner mycket tidigt, och när plattformen växte växte vi med den,” sade Marko. “Detta hjälpte oss att anpassa oss till olika förändringar lättare.”

Produkt skott

Plattformen ger djup analys för att illustrera hur effektivt ditt team engagerar publiken.

Instagram har gjort drastiska ändringar av API: et under de senaste två åren i ett försök att skydda användardata. Uppdateringarna påverkade många företag som arbetar nära plattformen, inklusive Iconosquare, som var tvungna att ta bort ett antal funktioner.

“Förändringen påverkade data från tredje part verktyg som vår egen kan och inte kan dra från API,” sade Marko. “Även om vi måste ta bort några populära funktioner, är detta bra nyheter för privatlivet, och vi är helt ombord med det.”

Under det första och andra kvartalet 2019 släppte Iconosquare flera nya funktioner, inklusive anpassade instrumentpaneler, analys för marknadsförda inlägg på Instagram och branschens riktmärken för Instagram och Facebook, bland andra.

Dessa funktioner avrunder företagets standardanalys, publicering och övervakningslösningar, som hjälper företag att optimera sina sociala mediestrategier, schemalägga och hantera innehåll och enkelt svara på taggar och kommentarer i realtid.

Hur ett ”befriat företag” leder till smidig produktutveckling

Iconosquare skräddarsyr också sina erbjudanden kring olika affärstyper, till exempel små och medelstora företag, företag och byråer. Småföretag, till exempel, drar nytta av förmågan att enkelt få tillgång till insikter som behövs för att växa sina varumärken med hjälp av benchmarkingverktyg, som hjälper till att övervaka konkurrentens aktivitet och stimulera idéer till framtida kampanjer.

Företag kan använda verktygen för att optimera befintliga strategier för sociala medier genom analyser som identifierar vad som resonerar med publiken. Marknadsbyråer å andra sidan kan hantera innehåll och prestanda för sociala medier för flera klienter från en intuitiv instrumentbräda. Kunder av alla typer kan använda automatisk postning för att schemalägga Facebook- och Instagram-inlägg i förväg, vilket sparar tid och effektiviserar arbetsflöden.

Marko sade att Iconosquares breda portfölj av funktioner är en produkt från inköp av feedback från användare om vilka funktioner som är mest användbara. “Vi arbetar ständigt med nya funktioner och vi har bra tvåvägssamtal med våra kunder,” sade han. “De kan ge oss direkt feedback inom plattformen och föreslå funktioner. Det har verkligen hjälpt oss att förbli konkurrenskraftiga och erbjuda funktioner som är relevanta och användbara för våra användare. “

Iconosquares organisationsmodell följer principerna för en frihetsform (F-form) – eller befriad – kultur som kännetecknas av självorganisation, öppenhet och ingen definierad hierarki.

“I den här modellen har du en domän som du tar hand om, och du har friheten att gå vilken väg som helst så länge du kan rättfärdiga det genom att säga:” Det här är vad jag vill göra. Så här vill jag göra det, sade Marko. “Då går du för det – om du misslyckas lär du dig något utan rädsla för återverkningar.”

Att bygga en sådan kultur är en pågående process, men det är skönheten hos ett befriat företag. Eftersom det inte finns någon rädsla för misslyckande är det lättare för individer att experimentera för att se vad som fungerar och vad som inte gör det.

Att bygga ett sundare socialt medierum genom utbildning & Stöd

Marko sa att Iconosquare är känd för sina enorma resurser och värdepropositioner som passar unika klienttyper. Men en annan sak som hjälper företaget att sticka ut bland konkurrenterna är dess förstklassiga support. ”Vi försöker ge en-mot-ett-stöd när det är möjligt och strävar alltid efter att ge aktuell och relevant hjälp,” sade han. “Det är något vi är riktigt stolta över.”

Företaget använder också sin blogg, såväl som andra verktyg och resurser, för att utbilda kunder om att bygga en positiv social mediemiljö. Marko berättade att Iconosquares strategi för bloggen speglar strategin för dess produktutvecklingsstrategi.

Skärmbilder från plattformen

Iconosquare visualiserar avancerad analys så att de är lätta att förstå.

“Vårt fokus är verkligen att se till att våra funktioner är relevanta och användbara för kunden, och vi försöker göra samma sak med vår blogg,” sade han. ”Vi vill utbilda våra användare om nya sätt att tänka på sociala medier och hur man lyckas. Vi vill hjälpa till att göra sociala medier till en mer hälsosam plats för användarna, att förena människor snarare än att dra dem isär. ”

Iconosquare erbjuder också flera resurser som är utformade för att hjälpa användare att utöka sin kompetensuppsättning för sociala medier. Trenderna för Instagram Marketing 2019 & Benchmarksrapport, till exempel, ger en fördjupad inblick i marknadsföringstrender på Instagram baserat på en undersökning av mer än 4 300 småföretag och sociala mediehanterare. Företaget erbjuder också korta kurser, frågesporter, e-böcker och kalendrar för att komplettera sin produktuppsättning.

Vägkarta: Expanding Platform Functionality & Bryter på YouTube

När det gäller produkt sa Marko att Iconosquares multidisciplinära produktgrupper granskar funktionsbegäranden regelbundet. “Det finns vanligtvis fem eller sex i en grupp, som vanligtvis inkluderar en marknadsförare, produktchef, kundframgångschef och utvecklare,” sade han. ”Det blir en mycket samarbetsdynamik. För oss fungerar den här metoden bra eftersom vi kan lägga ut mycket fler funktioner och få idéer att marknadsföra snabbare. “

Företaget har olika funktionsförbättringar i pipeline, inklusive en förhandsvisning av länken till den befintliga Facebook-schemaläggaren. Utvecklare arbetar också för att integrera ett nytt verktyg i plattformen som gör det möjligt för användare att publicera flera länkar i sina biografer.

“Du kan länka innehåll till ditt Instagram-flöde, men det gör att du kan ha något som en personlig målsida för ditt företag eller varumärke,” sade han. ”Det är jag mycket upphetsad med, särskilt för att det är något jag personligen arbetar med. Det bör släppas snart. ”

Företaget moderniserar också sin plattform med en lösning för team som gör att flera användare kan hantera samma märke. Den är främst inriktad på byråklienter och kommer att innehålla en centraliserad instrumentbräda för hantering och olika tillståndsfunktioner för specifika teammedlemmar.

Nästa på dagordningen är planer för att stödja andra sociala nätverk. “YouTube är nästa sociala nätverk som vi vill bryta in i,” sade Marko.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector