CTO Shehab Ahmed på HostSailor och hur företagets högpresterande infrastruktur gör det möjligt för kunder att pålitligt driva och skala webbappar

TL; DR: Som CTO för den Dubai-baserade webbhotellleverantören HostSailor, vet Shehab Ahmed att robust och skalbar infrastruktur är avgörande för att företag ska lyckas med dagens mycket konkurrenskraftiga onlinemarknad. Och sedan starten har företaget åtagit sig att leverera avancerade värdlösningar till uppdrags- och storleksorganisationer över hela världen. Vi har nyligen tagit kontakt med Shehab, som berättade för oss hur ett ökande antal företag förlitar sig på HostSailors hastighet, prestanda och höga drifttider för att driva webbapplikationer som driver deras kundinteraktioner och inkomstströmmar.


Ett litet team av mjukvaruutvecklare sitter vid ett bord sent på kvällen och tillämpar efterbehandlingen till sin senaste app-byggnad för att uppfylla en styv tidsfrist. Drivs av kaffe och en molnbaserad samarbetsplattform, ger varje teammedlem ett slutligt bidrag till projektet innan applikationen är klar för installation.

Men laget börjar märka betydande fördröjning som verkar bli värre när sekunderna går. En medlem undersöker anslutningen och rapporterar att servrarna som driver arbetsmiljön har gått ner. I stället för förseningar funderar teamet på hur länge det kommer att behöva vänta för att avsluta jobbet och hur detta avbrott kan påverka företagets image.

Sådana scenarier är tyvärr alltför vanliga och kan orsaka oåterkallelig skada på ett företags arbetsflöden, rykte och i slutändan dess slutlinje. Driftstopp innebär inte bara att den interna produktiviteten kommer att stoppa – det betyder också att kundläge beröringspunkter upphör att fungera, vilket kan leda till betydande intäkter. Som ett resultat vänder sig moderna företag alltmer till värdleverantörer med pålitlig infrastruktur med hög prestanda. Och sedan 2013 har HostSailor levererat just det.

Shehab Ahmeds huvudskott och HostSailor-logotypen

CTO Shehab Ahmed berättade för oss att HostSailors robusta och pålitliga infrastruktur har lockat webbplatsägare i hopskott.

HostSailors samling av värdpaket, inklusive delade, virtuella och dedikerade serverlösningar, byggdes för hög tillgänglighet, hastighet och prestanda. HostSailor är utrustat med DDoS-skydd, ökade lagringsfunktioner och snabba anslutningar, vilket gör det enkelt för kunder att redigera och distribuera appar pålitligt och med större smidighet, vilket ger dem ett konkurrenskraft.

Som HostSailor CTO Shehab Ahmed berättade byggde företaget sitt rykte på att tillhandahålla några av de mest kraftfulla servrarna för prispunkten.

“Hosting har alltid varit en konkurrenskraftig marknad”, sa Shehab. “Detta har lett till större möjligheter till innovation, vilket förändrar hela marknaden.”

Fokusera på innovation för att möta kundernas efterfrågan sedan dag ett

HostSailor grundades i Dubai som en leverantör av VPS och dedikerade värdtjänster. Med datacentra på långtgående platser, som Rumänien och Nederländerna, är HostSailor ett av få verkligt globala värdföretag.

På en marknad där många värdföretag använder pris- och servicevariationer för att skilja sig från konkurrenter fokuserar HostSailor på att tillhandahålla innovativa värdlösningar till sina kunder. HostSailor kopierar inte vad tävlingen gör. Snarare trivs företaget med att göra vågor i branschen.

”Från början beslutade vi att sluta gå med tävlingen och fokusera på innovation,” sa Shehab. “Vi ville erbjuda något helt nytt.”

Shehab berättade för oss att ett av HostSailors senaste satsningar har tillhandahållit moln-VPS byggda specifikt för blockchain-applikationer. Detta har visat sig vara användbart i förhållande till de rubrikgivande kryptokurserna, till exempel Bitcoin, som förlitar sig på blockchain-teknik för att fungera som en fri valuta. Generellt sett blockchain kan verifiera transaktionsdata omedelbart, vilket möjliggör enklare samarbete om allt som involverar cryptocurrency eller dokument.

“Blockchain är den nya trenden, liksom begreppet decentralisering,” sa Shehab.

Eftersom blockchains består av stora datakedjor är kraftfulla maskiner – inklusive de virtuella servrarna som erbjuds av HostSailor – nödvändiga för att bryta dem. Dessutom innebär den växande variationen och populariteten för cryptocurrencies att fler och fler företag har börjat implementera dem som en alternativ betalningslösning för kreditkort och bankutkast..

Superior hårdvara betyder överlägsen hastighet, prestanda och drifttid

Även om kraftfull infrastruktur är nödvändig för att lyckas med cryptocurrency, är detta långt ifrån dess enda tillämpning. Drivs av mörka fiberkabelsystem – bland de snabbaste internetanslutningarna i världen – HostSailor kan leverera blixt-snabba hastigheter genom sina många datacentra, som är konfigurerade med de senaste switcharna, anslutningarna och redundanta portarna.

Överlägsen hastighet innebär snabbare belastningstider på webbplatser och bättre prestanda med appar. Å andra sidan motsvarar RAID-konfigurerade hårddiskar väsentligen noll driftstopp, eftersom misslyckad hårdvara kan bytas ut och enkelt ersättas utan avbrott eller till och med nedgång i tjänsten.

“Det viktigaste vi kan erbjuda våra kunder är innovation,” sa Shehab. “Vi är öppna för ny teknik och försöker utveckla nya saker hela tiden.”

Foto av Shehab Ahmed, Guy Kawasaki och Khalid Cook

Shehab (till vänster) och HostSailor VD Khalid Cook (längst till höger) träffar programvarupionieren Guy Kawasaki (mitten).

Med innovation kommer antagandet av den senaste tekniken som driver en mängd tjänster. Bland HostSailors mest berömda lösningar är VPS och hanterade dedikerade servererbjudanden.

“Vad vi har fått reda på är att så många kunder vill ha molnhotell, och de vill ha det decentraliserat,” sa Shehab.

Det finns inget enda fjärrsystem som driver ett decentraliserat moln. Som ett resultat finns det ingen enda punkt för misslyckande, vilket gör decentraliserade system mer pålitliga och säkra. Däremot kan ett centraliserat system – till exempel en finansinstitution eller telefonföretag – lättare komprometteras av personer med skadlig avsikt. Under 2017 upplevde till exempel både Equifax och Verizon dataöverträdelser som exponerade miljontals användares privata information.

Förutom decentraliserad molnlagring, kommer alla HostSailor VPS med hanterade tjänster och veckobackup. Liksom HostSailors andra servrar drivs VPS med RAID 10 för optimal prestanda och datasäkerhet. DDoS-skydd erbjuds både delade och dedikerade värdkunder, tillsammans med obegränsade addon-domäner och gratis SSL-certifikat. Dedikerade servrar är värd på HostSailors huvuddatacenter i Rumänien och Nederländerna och är helt anpassningsbara, vilket möjliggör upplänkshastigheter upp till 10 GB såväl som obegränsad inkommande bandbredd.

Ett internationellt team av passionerade tekniker som åtar sig att stödja

Förutom överlägsen infrastruktur, kan HostSailor stå för enastående kundsupport tack vare sitt dedikerade team av teknikentusiaster runt om i världen. Med ett uppdrag inriktat på innovation gör HostSailor-teamet snabba belastningstider, attackreducering och 100% drifttid till verklighet.

Med snabba anslutningar och avancerad, redundant hårdvara, är HostSailor dedikerad till att göra webben till en snabbare, säkrare plats – med sina egna klienter. HostSailors datacentra övervakas rutinmässigt och tekniker är alltid tillgängliga vid större hårdvarufel.

Medan god utrustning och tjänster gör problem mindre troliga, är HostSailor där för kunder när problem glider genom sprickorna. Med kunder i flera länder har HostSailor försökt göra sitt supportsystem så tillgängligt som möjligt.

“Just nu har vi flera platser i länder som Rumänien och Nederländerna och vill öppna en annan plats snart,” sa Shehab.

Kunder kan få verklig mänsklig hjälp dygnet runt genom värdens chattsystem, med specialister tillgängliga för fältfrågor på flera språk. HostSailors team av tekniska experter underlättar inte bara webbplatsägande för kunder, utan banar vägen för innovation genom att använda bästa möjliga teknik.

Ser framåt med Blockchain Technology

Som ett företag som värderar innovation framför allt annat, har HostSailor ständigt ett öra till marken och lyssnar på den senaste tekniska utvecklingen. Av särskilt intresse är blockchain-teknik, som har blivit mycket attraktiv för investerare och företag som vill utnyttja de senaste valutorna för att förbli konkurrenskraftiga. Med populariteten cryptocurrencies, som Bitcoin, använder ett växande antal kunder dem för att säkrare betala för varor och tjänster.

Eftersom blockchains håller ett permanent offentligt register över varje transaktion är de särskilt användbara för att hålla valutautbyten öppna. Dessutom gör deras decentraliserade natur blockchains motståndskraftiga mot hackning och korruption. Som sådan ser HostSailor stora möjligheter i horisonten när det fortsätter att utveckla och implementera den bästa hårdvaran och programvaran för sådana tunga datoruppgifter.

Foto av HostSailor-gruppmedlemmar med Portugals premiärminister

HostSailor-teamet pratade med Portugals premiärminister vid Web Summit – ett av världens största tekniska evenemang.

“Vi har fokuserat mycket på blockchains och cloud hosting”, sa Shehab. “Vi arbetar med nya produkter och tjänster som är de första i sitt slag, och vi kommer att vara de första att få det att hända.”

De förödande konsekvenserna av driftsstopp är välkända, och kostnaden för högprestanda värd är ett litet pris att betala för sinnesfrid. Webbplatser och molnapplikationer bör fungera smidigt och förutsägbart och bibehålla intäkter och effektivitet. Genom att hålla sina servrar utrustade med den senaste och mest pålitliga infrastrukturen är HostSailor en förespråkare för sina kunders framgång.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector