Cisco WebEx – Samarbets- och konferensprogramvara i realtid som är byggda för att integrera med nuvarande IT-tillgångar och få ökad mobilitet till företag

TL; DR: I dagens starkt kopplade affärslandskap är det inte en lyx att kunna samarbeta på språng – det är ett krav. Och Cisco WebEx tillåter lag och intressenter att träffas var de än är genom innovativ konferensprogramvara. Lösningen utnyttjar kraften från Cisco Collaboration Cloud som levererar den infrastruktur som krävs för att underlätta i realtid webbkommunikation. Oavsett om användare är halvvägs runt om i världen eller i nästa rum, möjliggör Cisco WebEx-plattformen sömlös videokonferenser, skärm- och fildelning och mycket mer. Vi satte oss nyligen ned med Mark Nash, chef för möte och teamsamarbete, som berättade för oss hur ett ökande antal företag integrerar Cisco WebEx i sina IT-tillgångar för att öka mobiliteten i sina operativa strategier..


Under 1990-talet var Chicago Bulls en ostoppbar kraft i NBA. Och om du frågar någon annan än stjärnspelaren själv, ansågs Michael Jordan ofta vara den drivande faktorn i lagets framgång. Men Michael var alltid snabb att korrigera sina fans.

“Talent vinner spel, men lagarbete och intelligens vinner mästerskap,” sade han berömt.

Michael visste att han var bra – bäst om du frågade hans kamrater – men han visste också att det inte var en show för en man. Laget vann mästerskap eftersom det fungerade som en enda enhet och kombinerade de kollektiva styrkorna hos alla dess begåvade spelare.

Samma fall för lagarbete kan göras i näringslivet. Nästan 100% av anställda och chefer tror att en brist på teamjustering kan ha dramatiskt negativa effekter på projektets genomförande. Överraskande tror dock 40% av samma grupp att deras organisationer inte samarbetar tillräckligt. Denna brist på samarbete kan bero på problem i företagskulturen. Men oftast är det ett resultat av att de inte har rätt verktyg för att underlätta kommunikation.

Det är därför allt fler organisationer vänder sig till samarbets- och konferensverktygen som levereras av Cisco WebEx.

Foto av en grupp anställda som samarbetar på Cisco WebEx

Cisco WebEx levererar molnbaserade samarbetslösningar så att team kan interagera och dela idéer i realtid.

Företagets molnbaserade plattform tillåter teammedlemmar och intressenter att möta var de än är och på vilka enheter de använder. Med skärm- och fildelning, videokonferenser och andra kommunikationscentrerade funktioner ger Cisco WebEx befogenheter för fjärrteam att dela idéer som håller projekt och inkomstströmmar flöda smidigt.

“WebEx är en mötesplattform med en viss rad affärsapplikationer kring utbildning, support, evenemang och webbseminarier,” säger Mark Nash, chef för möte och teamsamarbete.

Att ta itu med kraven på en alltmer mobil arbetskraft

En viktig milstolpe i videokonferenshistorien, CU-SeeMe utvecklades av Cornell University IT-avdelningen i början av 1990-talet. Bara några korta år senare skulle världen se lanseringen av WebExs landmärke för konferensprogramvara.

“Arvet från WebEx började med idén att människor flyttade från att träffas på samma fysiska plats till att vilja träffas mer på distans,” sade Mark.

När fjärrarbetet blev mer och mer populärt under datorrevolutionens glansdag blev det tydligt att konferenser var det enklaste och mest kostnadseffektiva sättet att hålla möten.

Under de tidiga dagarna av konferensen var samarbetsmetoder fortfarande på den primitiva sidan, vilket ofta krävde att arbetare bytte disketter med projektfiler på kontoret. E-postens popularitet gjorde det möjligt att bifoga en viktig fil här och där, men var i slutändan ineffektiv.

“Ljudkonferenser var verkligen det första sättet att samarbeta,” sade Mark. ”Då måste du hitta något sätt att få innehåll till människor. Att använda PowerPoints och försöka synkronisera alla på bilderna var den ursprungliga uppkomsten för att hitta ett bättre sätt att hjälpa människor att vara mer produktiva. ”

Överföring av video och filer blev snabbt nästa logiska steg, särskilt med tanke på uppkomsten av webbkameror på 1990-talet och kameratelefoner strax efter. Inte bara kunde större filer nu delas snabbt i en grupp, utan användningen av video gjorde självstudier och felsökning mycket mer intuitivt, eftersom deltagarna aktivt kunde se vad som presenterades i realtid.

10+ års uppfinningsmöten genom molnbaserad infrastruktur

WebEx Communications, Inc. grundades 1996 av Subrah Iyar och Min Zhu. Dess flaggskeppsprogram för videokonferenssamtal, ursprungligen känd som ActiveTouch, lanserades strax efter. Nästan ett decennium efter grundandet döpte företaget sig till Cisco WebEx på grund av en sammanslagning mellan de två företagen.

“Fördelen som Cisco har är dess långa arv att vara riktigt stark i videokonferensutrymmet,” sade Angie Mistretta, sr. Direktör för marknadsföring av samarbetslösningar.

Cisco, tillverkare av Linksys varumärke av hårdvaruprodukter, till exempel webbkameror, släppte TelePresence 2006 – ett antal fjärrhårdvaruprodukter utformade för att få deltagarna att känna sig som om de var i samma rum.

Två år senare släpptes Jabber XCP som den kommersiella motsvarigheten till kommunikationsprotokollet XMPP, vilket möjliggör datautbyte i realtid. Dessutom ökade Ciscos framträdande inom videokonferensfältet inte bara av WebEx utan genom förvärvet av Tandberg, ett norskt hårdvarumärke för videokonferenser..

I slutändan är målet med videokonferenser att göra saker så enkla som möjligt för slutanvändaren. I linje med detta mål är Cisco WebEx paketerat som ett allt-i-ett-system för användning i alla typer av mötesinställningar.

“Vi sa att vi skulle uppfinna möten igen,” sade Mark. “Vi såg slutanvändare och IT-folk förvirrade eftersom de hade en ljudmötesstrategi, en webbmötesstrategi, en videomötesstrategi och en rumsstrategi.”

Tidigare var slutanvändaren vanligtvis tappad med rollen som mellanprogram, och bytte mellan flera mjukvarubitar inom samma möte. Med WebEx kan användaren helt enkelt skicka ut en mötesrumsadress till deltagarna inom några sekunder efter att ha beslutat att hålla ett möte.

Det huvudsakliga målet: Att ta bort frustration från fjärrinteraktion

WebEx erbjuder flera videokonferenslösningar för att förbättra arbetsflöden. WebExs webbkonferensplattform tillåter användare att gå med från alla enheter och spela in innehåll.

Ytterligare funktioner inkluderar skärmdelning, whiteboarding och integration med populära produktivitets- och e-postappar. För stora grupper gör WebEx Event Center det enkelt att leverera interaktiva presentationer och flera presentatörer. På samma sätt tillåter WebEx Training Center värden att utbilda flera personer samtidigt, komplett med inbyggd eCommerce-funktionalitet och möjligheten att skapa bibliotek med förinspelade sessioner.

Fördelarna med videokonferenser – särskilt med WebEx – är många. De är inte bara en idealisk lösning för att nå ut till fjärranslutna anställda utan ger också omfattande samarbetsfunktioner även för små team inom samma byggnad.

Mer än 113 miljoner yrkesverksamma går med på webbkonferensmöten varje månad, och företag som har omfattat teknik för videosamarbete har upplevt en genomsnittlig tillväxt på 300%.

“När industrin utvecklas tillbringar fler människor tid på möten,” sade Mark. “Därför behöver de riktigt bra mötesverktyg för att hjälpa dem gå vidare.”

Upp Nästa: Månatliga videokonferensuppdateringar och fortsatt innovation

I mer än två decennier har WebEx dominerat marknaden för videokonferenser – och med goda skäl. WebEx förfining, tillsammans med moderbolaget Cisco, ständigt sin redan kraftfulla plattform för att skapa bästa möjliga användarupplevelse.

“Vi uppdaterar den ständigt med smidiga metoder,” sade Angie. “Vi har nya funktioner som rullas ut varje månad, men en sak förblir konsekvent, och det är video – fortsätter att optimera och leverera en högkvalitativ upplevelse som ger människor flexibilitet.”

Angie berättade för oss flera stora – även om de ännu inte har specificerats – funktioner kommer att lanseras under 2018.

WebEx tar bort smärtan från att hålla möten, samarbeta om projekt och koppla företagsledare till en allt mer avlägsen arbetskraft. Med Cisco WebEx kan företag bevara den hårt sammansatta andan av teamarbete oavsett om intressenterna är mil borta eller i nästa rum.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map