ChicagoVPS sticker ut på en konkurrenskraftig marknad med ett åtagande om personlig service och en prisvärd prismodell

TL; DR: Budget VPS-marknaden har varit konkurrenskraftig från början och oförlåtande för företag som inte vill anpassa sig. Ett företag som har blomstrats genom både tekniska förändringar och äganderätt är ChicagoVPS, som erbjuder VPS och andra värdlösningar från sina datacenter i USA. Företaget har åtagit sig att hålla priserna på nivåer som passar småföretags budgetar och samtidigt tillhandahålla robusta tjänster, avancerad hårdvara och lyhörd kundservice.


Marknaden för virtuell privat server (VPS) var fortfarande relativt ny när ChicagoVPS grundades 2009. Tekniken var nästa utveckling av webbhotell, och priserna var höga eftersom efterfrågan hade ökat för välpresterande servrar med större kontroll och resurser än det som erbjuds av delade värdplaner. För grundarna av ChicagoVPS verkade det som rätt tid att hoppa in och förse konsumenterna med värde.

“Efter att ha undersökt vad kostnaderna skulle vara för att driva ett VPS-företag såg vi en stor möjlighet att komma in på marknaden till rimliga priser och samtidigt erbjuda en bra produkt,” sa Chris Fabozzi, försäljningschef på ColoCrossing, ChicagoVPS moderbolag.

ChicagoVPS blev snart känt för att vara den första värden som erbjöd en 2 GB RAM-VPS för $ 7 per månad – när den pågående tiden var 20 USD per månad eller mer. Men företaget har haft framgång med att göra VPS mer ekonomiskt för alla kunder, delvis på grund av de resurser det har tillgängligt sedan förvärvet av moderföretaget VSNX (ColoCrossing) 2015.

Chris Fabozzi, försäljningschef på ColoCrossing, talade med oss ​​om hur ChicagoVPS har gett värde sedan 2009.

Sedan dess har ChicagoVPS haft ett öga på att vara ledande inom branschen för både prestanda och värde. Dess erbjudanden inkluderar nu KVM-baserade VPS-servrar och dedikerade servrar på flera marknader. Den har också ett uppmärksamt kundserviceteam, en självbetjäningsportal och en informativ blogg.

Företaget är utmärkt på marknader från kust till kust, med datacentra i Los Angeles, Dallas, Chicago, Buffalo, Piscataway, NJ och Atlanta, för att hålla kunder online och i affärer.

Möt affärsbehov med fler tjänster och snabbare responstider

Företag, vare sig små, medelstora eller företagsnivå, har ofta saker gemensamt. Den ena är att de alltid söker efter bättre lösningar och att de behöver dem snabbt – och till rätt prispunkt. ChicagoVPS har alltid upprätthållit mycket konkurrenskraftiga priser för alla sina produkter, oavsett om det är delad hosting eller moln VPS. Samtidigt prioriterar företaget att utöka sina tjänster i både kvalitet och kvantitet.

“Inte bara erbjuder vi en bunnsolid produkt till låga priser, utan vi fortsätter också att förbättra och förnya”, sa Chris.

Pålitlighet är ett annat område där företaget alltid strävar efter att bli bättre. Kunderna förlitar sig på nätverk för att fortsätta köra kontinuerligt utan driftstopp. Det tekniska teamet på ChicagoVPS ger den tillförlitligheten. När ett problem är uppenbart kommer teamet att arbeta och gör nödvändiga korrigeringar så att problemet aldrig dyker upp på sina kunders radar.

Skärmdump av ChicagoVPS datacenterkarta

ChicagoVPS har datacenter i hela USA så att kunder kan hålla sina data nära sin verksamhet.

“Kort om maskinvarufel, vi har inte haft något nätverk eller strömavbrott på många år på alla våra platser,” sa Chris. “Med vår höga uppmärksamhet på övervakning och rapportering kan vi avhjälpa problem innan kunden ens märker dem – vilket sparar tid att prata med vårt supportteam.”

ChicagoVPS automatiserar nästan alla processer relaterade till sina servrar, vilket är nyckeln till att upprätthålla kvalitetstjänster för en hög kundvolym. Att möta kundernas förväntningar kan vara en utmaning eftersom de alltid ökar – men ChicagoVPS hittar fortfarande sätt att leverera.

“Kunder i dag förväntar sig saker snabbt, och om vi inte kan göra det snabbt kommer de att hitta någon som kan”, sa Chris.

Kraftfull maskinvara och kundservice gör skillnaden

Även om VPS-industrin är mycket konkurrenskraftig, verkar ChicagoVPS ha hittat en söt plats att fördela resurser för framgång. Företagsledning förstår att kvaliteten och värdet på sina erbjudanden går hand i hand med att tillhandahålla kundservice när det förväntas.

“VPS-industrins budget har varit en tuff marknad att konkurrera i,” sa Chris. “När priserna fortsätter att sjunka förväntar sig kunden fortfarande att fler funktioner kommer att inkluderas.”

Att hålla sig uppdaterad med vad som efterfrågas och undersöka de senaste framstegen inom nätverk och servrar är integrerade delar av ChicagoVPS affärsstrategi. Om kunderna hittar en brist på alternativ eller föråldrad hårdvara, kommer de att titta någon annanstans.

Skärmdump av Windows VPS-planer

ChicagoVPS erbjuder flexibla planer för olika individuella och affärsbehov.

“Att säkerställa att ChicagoVPS har den mest uppdaterade hårdvaran har hjälpt oss att tävla på dessa marknader,” sa Chris. “Med mer kraftfull maskinvara kan vi ha högre täthet på våra servrar medan vi fortfarande bibehåller prestanda.”

Värdplaner på ChicagoVPS har robusta funktioner som hjälper webbplatser att köra effektivt och öppna möjligheter för anpassning. Dess moln VPS-serviceplaner börjar på bara $ 15 per år och inkluderar en enkel kontrollpanel och Windows Remote Desktop för åtkomst var som helst. Dedikerade servrar har högpresterande DDoS-begränsning, anpassningsbara brandväggar och integrerad hothantering. Kunder kan komma åt dygnet runt support och en mängd resursmaterial när det behövs.

”Ytterligare tjänster och produkter är också viktiga. Vi ville flytta från att tillhandahålla en VPS och övergå till att tillhandahålla en lösning, ”sa Chris.

”Människor är allt” – hur anställda lägger värde till företaget

Med framstegen när det gäller värdteknologi och tjänster som ChicagoVPS lanserar till förlitar det sig starkt på ett dedikerat team av support och teknisk personal.

”Människor är allt. Utan bra anställda som bryr sig, kommer du inte att ha framgång, ”sa Chris.

Livechatt och telefonassistans är också tillgängliga för kunder dygnet runt, och teamet kan hjälpa till med alla behov. Bäst av allt, ChicagoVPS kundtjänstföreträdare brinner för sina jobb.

“Det finns inget mer givande än att ha en kund att komma till oss i en tid av behov och hjälpa dem att lösa problemet och få sina IT-behov tillbaka i ordning.” – Chris Fabozzi, försäljningschef på ColoCrossing, ChicagoVPS moderbolag

“Vårt team går utöver vad som krävs, och de är glada att göra det,” sa Chris. “Våra fantastiska priser och support är de drivande faktorerna som håller ChicagoVPS-kunder lojala på lång sikt.”

Att arbeta direkt med kunder är inte det enda sättet företaget hjälper sina kunder att hålla webbplatser igång. I ett blogginlägg med titeln “Den bästa kundservicen är ingen kundtjänst … Sorts av” konstaterar företaget att det är ett mycket effektivt sätt att hjälpa dem att erbjuda kunder en tillgänglig självbetjäningslösning. Företaget har en robust kunskapsbasportal där kunder snabbt kan hitta lösningar på vanliga problem.

“Det finns inget mer givande än att ha en kund att komma till oss i en tid av behov och hjälpa dem att lösa problemet och få sina IT-behov tillbaka i ordning,” sa Chris.

Att hålla ett öra mot marken: ChicagoVPS-strategin för utveckling

Även om VPS-marknaden har vuxit exponentiellt sedan 2009, faller företag som inte anpassar sig ofta vid vägen. ChicagoVPS är en organisation som har blomstrat i branschen eftersom den har bibehållit ett laserliknande fokus på värde-, kundservice- och teknikuppgraderingar.

Genom att lyssna på kundens feedback om tjänsten och proaktivt tillgodose deras behov har ChicagoVPS byggt en stark följd av kunder som uppskattar dess engagemang.

”Vi tar kundåterkopplingen mycket på allvar. Om någon öppnar en supportbiljett och föreslår något granskar vi den internt och ser om det kan vara en fördel för hela vår kundbas, ”sa Chris.

Företag idag behöver också sina servrar för att förbli säkra och skyddade, så ChicagoVPS tar bort fyra lager av säkerhet vid varje datacenter för att säkerställa att attacker inte kan tränga igenom dess system. Förutom hårdvara på håret, skyddar andra åtgärder, inklusive beväpnad säkerhetspersonal, besökares screening, tvåfaktors autentiseringsskannrar och inspelad CCTV-videoövervakning kunderna mot potentiella hot.

Företaget forskar på innovationer och nya produkter för att hålla jämna steg med den ständigt föränderliga marknaden och leverera produkter som uppfyller behov som kunder inte har tänkt på ännu.

“ChicagoVPS vill fortsätta att erbjuda robusta lösningar och kombinera produkter som löser problem och behov – inte bara upprätthålla en generisk, out-of-the-box VPS,” sa Chris. “Vi fortsätter att lägga till lösningar som gör IT enkelt och relatabelt för småföretag.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector