BitPays säkra öppen källkod gör det möjligt för företag och utvecklare att utnyttja Bitcoin-betalningar och hitta nya intäkter

TL; DR: Genom att effektivisera blockchaintransaktioner från plånbok till kassa hjälper BitPay företag enkelt och säkert att acceptera bitcoin-betalningar. Genom att samarbeta med populära e-handelsplattformar och försäljningssystem möjliggör BitPay sömlösa integrationer som når globala kunder. Plattformen konverterar omedelbart bitcoin och sätter in pengar direkt till en köpmännens bankkonto, vilket minskar risken för prisvolatilitet. Världens största bitcoin-betalningsprocessor, BitPay öppnade sin plånbok och interna utvecklingsverktyg för att ge utvecklare ett försprång på bitcoin- och blockchain-appar.


När UX-designern Jason Dreyzehner först blev intresserad av bitcoin runt 2012 var det bara en handfull anmärkningsvärda företag som hanterade cryptocurrency.

“Bitcoin-företag har betydligt högre säkerhetsrisker,” sade han. “Det finns något mycket annorlunda med den här branschen, där du måste betrakta säkerheten mycket mer än till och med banker gör.”

BitPays intressanta inställning till bitcoin stod fram för Jason – företaget innehar inte andras bitcoin utan konverterar snarare till vanlig valuta och sätter in det på kundernas bankkonton. Jason gillade denna vision om att låta människor kontrollera sina egna pengar, och han gick med i teamet som programvaruingenjör innan han så småningom blev företagets designchef.

Inget av de andra företagen han tittade på finns fortfarande. 2013 stängde bitcoin-handelsplattformen GBL ned, med abonnenter som tappar så mycket som $ 5 miljoner bitcoin. 2014 utbytte bitcoin Mt. Gox förklarade konkurs efter att ha förlorat 473 miljoner dollar i bitcoins. Flera andra bitcoin-startups som inte stängde av 2013 eller 2014 stängde sin verksamhet 2015.

BitPay har emellertid vuxit till att bli världens största bitcoin-betalningsprocessor och hanterar mer än 1 miljard dollar varje år i transaktioner. Vare sig det är möjligt för företag att acceptera bitcoin-betalningar eller göra det möjligt för användare att lagra cryptocurrency på en säker mobilapp eller betalkort, gör BitPay cryptocurrency mer tillgängligt för användare utan att offra säkerheten.

“BitPay förstår verkligen det paradigmskiftet och ger användaren total kontroll,” sade Jason. “Du behöver inte vara orolig för om det kommer att bli en annan stor hack eller om ett annat stort bitcoin-företag kommer att försvinna. BitPays modell är mycket motståndskraftig mot sådana problem. “

Att hjälpa små och medelstora företag att acceptera Bitcoin på ett säkert sätt

Att acceptera bitcoin via e-post, en företagswebbplats eller till och med i en tegelbutik tenderar att ge en ny demografisk kund, enligt Jason.

“Det mest värdefulla skälet till att många av våra kunder accepterar bitcoin genom oss är att vi gör integrationen verkligen, riktigt lätt,” sade han. “Ingen av våra köpmän behöver veta detaljerna om hur bitcoin fungerar eller vad som händer på nätverket. Vi hanterar ändringar i nätverket. ”

BitPay gör alla tunga lyft för en transaktionsavgift på 1% – mindre än de kreditkortsföretag som normalt tar 3%. Företaget samarbetar med några av de mest populära e-handelsplattformarna och försäljningssystemen, sade Jason, och betalningarna kan betalas ut i en lokal valuta, bitcoin eller en kombination.

Att säkert acceptera bitcoin innebär avancerade säkerhetsåtgärder utöver vad många företag är vana vid. Till exempel bearbetar några av de största köpmännen som använder BitPay miljontals dollar i betalningar per år i olika valutor, och många har tillgång till produktionsservrar. Serveråtkomstloggar ger dessa företag möjlighet att använda sig om något skulle gå fel med koduppdateringar. Bitcoin fungerar dock lite annorlunda genom att det inte finns något sätt att vända en cryptocurrency-transaktion – även om det är ett bedrägligt eller helt enkelt ett fel.

“Med bitcoin, om någon stjäler allt ditt kassaflöde i två dagar, är det en mycket större affär,” sade Jason. “Om du är ett stort företag som omsätter miljontals dollar per år, är det sista du vill oroa dig för hur du kommer att härda all din produktionsinfrastruktur för den här betalningsmetoden.”

Öppna källkodsgarantier värdefulla feedback och bidrag

BitPay öppnar sin plånbok och gör även interna utvecklingsverktyg tillgängliga för andra. Detta hjälper till att få viktig programvara ut i världen, där människor kan dra nytta av och bygga vidare på den. Som sådan får BitPay värdefulla bidrag tillbaka från andra open source-utvecklare.

Eftersom en del av BitPays team arbetar med öppna källkodsutvecklingsprojekt i cryptocurrency-utrymmet, tenderar företaget att veta vad som kommer ner i rörledningen två eller tre veckor innan något blir allmän kunskap.

Bild av Jason Dreyzehner och BitPay-logotypen

Under sin tid med BitPay har designchef Jason Dreyzehner bevittnat att andra bitcoin-företag kommer och går.

“Vi kan stanna kvar i branschen,” sade Jason. ”Vi får bidra till samhället och vi får riktigt värdefulla saker tillbaka. Det finns massor av människor som gillar det här. Någon kanske inser att det är lite problem med något, fixa det riktigt snabbt och dela det med oss. Det är mycket bra. ”

Jason krediterar BitPays open source-mentalitet till grundare och VD Stephen Pair, som också fungerar som en av företagets teknologiledare. Förutom att låsa upp tekniska framsteg inom open source-områdena kommer beslutet att dela kod med stora fördelar för affärssidan av BitPay.

“Vi kan göra vad vi gör, använda vår open source-programvara och inte oroa oss för patentrull,” sade Jason. “När du gör massor av intressanta saker och faktiskt tillverkar värdefulla produkter kan patentsystemet vara ett större hot än det kan vara värdefullt.”

Bitcore ger utvecklare ett försprång på Bitcoin- och Blockchain-appar

BitPay delar öppet Bitcore, en modulär nod för bitcoin och blockchainbaserade appar, vilket gör det enklare för utvecklare att bygga appar som interagerar med bitcoin-nätverket. Förutom programvarubunken gör företaget också det åtföljande Javascript-biblioteket fritt tillgängligt, som kör serversidan på Node.js och klientsidan i en webbläsare.

“Om du förstår primitiven för bitcoin och har en allmän uppfattning om hur bitcoin fungerar, kan du använda Bitcore för att skapa din egen plånbok eller ditt eget verktyg, och Bitcore hanterar alla primitiven,” sade Jason. “Vi gör dessa väldigt enkla funktioner så att andra projekt bara kan importera Bitcore och använda de allmänna primitiven istället för att röra med detaljerna om bitcoin.”

Skärmdump av Bitcore-lekplatsen

BitPay gör sin Bitcore-plattform tillgänglig för utvecklare och ger användare en lekplats där de kan testa kod.

BitPay använder Bitcore internt som bas för många projekt, tillsammans med att hålla reda på bitcoin- och Bitcoin Cash-kedjorna.

“Att släppa det till samhället var en bra idé,” sade Jason. “Det gör att vi kan se till att det vi har byggt och använder internt är elastiskt. Vi får så många bidrag som vi kan från samhället och skyddar oss själva på immaterialrätten. Men verkligen, att föra det till samhället betyder också att vi får se de riktigt coola applikationer som byggs som vi inte nödvändigtvis har tid till. ”

Nytt i år: Ombyggd plånbok och support för Bitcoin Cash

I slutet av mars meddelade BitPay att dess köpmän kunde acceptera betalningar i Bitcoin Cash, ett cryptocurrency med ett marknadsvärde på mer än 15 miljarder dollar. Denna förändring utökar räckvidden och omfattningen för företag som arbetar med BitPay, eftersom Bitcoin Cash vanligen har snabbare transaktioner och lägre avgifter. Detta gör Bitcoin Cash idealiskt för appnedladdningar, matleverans, videospel eller andra billiga transaktioner.

Nästa steg är BitPay-teamet på väg att släppa en ny version av Copay, open source-plattformen bakom sin plånbok.

“Nästa version är en stor uppgradering arkitektoniskt,” sade Jason. “Hela arkitekturen och plattformen har omarbetats för att använda den senaste versionen av teknologierna som vi ursprungligen byggde Copay med.”

Uppdateringarna flyttades nyligen till mastergrenen i projektets GitHub-arkiv och har varit i utgivande av kandidatstest i flera veckor. Faktum är att Jason sade att företaget redan har fått några kodbidrag från användare.

“I grund och botten, om du använder det på en telefon, känns det sätt, mycket bättre,” sade han om den moderniserade plattformen. “Inte mycket har förändrats i termer av UI, men det är mycket, mycket snabbare och mer framträdande. Det känns väldigt bra nu. ”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector