Beyond Hosting: Möt de framtänkande hanterade värdsexperterna som hjälper företag att bygga och stödja robusta molnmiljöer

TL; DR: Beyond Hosting är byggt och drivs av nördar för nördar och ger kunderna möjlighet att skapa och skala högtrafikwebbplatser och applikationer på helt hanterad molninfrastruktur. Det Cincinnati-baserade företaget har utvecklats snabbt för att hitta sin nisch bland företagsorganisationer som letar efter stöd för deras Software-as-a-Service-produkter. Istället för att helt enkelt tillhandahålla hårdvara till kunderna hoppas medstifter Tyler Bishop att kunderna ser Beyond Hosting hanterade tjänster och tekniska supportteam som förlängningar av sina IT- och teknikavdelningar.


Tyler Bishop och Justin Oeder upptäckte sina vägar tidigt. På gymnasiet samarbetade kompisarna med ett projekt för att vara värd för en liten ansökan – och avslutade äga sin egen verksamhet.

“Det gick från,” Det här är kul, “till” Åh, vi kan tjäna pengar på att göra det här, “sade Tyler. ”Vi expanderade för att tjäna alla våra vänner, alla våra vänner förvandlades till faktiska företag och sedan förvandlades dessa faktiska företag till långsiktiga kunder. Vi gick från en server till vad vi har nu, vilket är nästan ett helt datacenter. ”

De två vännerna, som avslutade Cisco Networking Academy och tog examen med informationsteknik och teknisk förberedelse, startade Beyond Hosting 2008 som en standardleverantör för delad värd. Företaget svängde snabbt till virtuella servrar innan en ansträngning med dedicerad hårdvara.

Nu är Beyond Hosting nästan helt fokuserad på molntjänster för multidatacenter, skalbara applikationer som är konstruerade för att vara feltoleranta för hårdvara eller nätverksfel. Enligt Tyler betyder det att tilltala företag i företagskvalitet, Software-as-a-Service-applikationer och e-handelswebbplatser med hög trafik. Teamet säkerställer företagsskalor med hög tillgänglighetstjänster och proaktiv support.

“Det stora för oss är fokus på konsult- och supportaspekten för vad kunder behöver”, sade han. ”Se på oss som anställda som täcker dina tekniska roller. Vi stöder inte dig; Vi stöder dina applikationer. Vi är mer som ett team av ingenjörer som fungerar för dig. “

Skiftande för att stödja skalbara programvara som tjänster

Under de senaste handfulla åren har Beyond Hosting märkt en stor minskning i efterfrågan på stora, högpresterande dedikerade servrar. Företagen ville inte längre vara värd för sina egna applikationer, enligt Tyler, och söker istället allt mer SaaS-lösningar.

“Vi konstaterade ganska snabbt att hitta företag som bygger dessa SaaS-produkter är det enda sättet vi kommer att överleva,” sade han.

Bilder av Tyler Bishop och Justin Oeder med logotypen Beyond Hosting

Beyond Hosting utvecklats från ett skolprojekt av Tyler Bishop (vänster) och Justin Oeder (höger).

Med ungefär 9 av 10 kunder som helt och fullt litar på Beyond Hosting för support och hanterade tjänster sa Tyler att företagets tekniska expertis, rådgivande strategi och rykte för pålitlig, skalbar molnhantering är ett attraktivt alternativ för organisationer som vill växa.

Varje SaaS-lösning har minst tre webbservrar, en databasserver, lastbalanserare och filserver – alla är omedelbart skalbara och designade med snabba trafikspikar i åtanke. Efter en gratis konsultation kommer Beyond Hosting att bygga och underhålla ett dedikerat, virtuellt, offentligt, hybrid eller privat moln till kundens specifikationer.

Istället för att sälja kunder olika tilläggsfunktioner insisterar Beyond Hosting på att erbjuda en fullständig värdupplevelse komplett med ett stort antal standardfunktioner: 24/7 support och övervakning, automatiska säkerhetsuppdateringar och säkerhetskopior, skanning av virus och skadlig programvara, DDoS-skydd , brandväggar, root-åtkomst och en garanti på 100% upptid i nätverket.

“Vi är inte en billig leverantör,” sade Tyler. ”Allt vi gör, servrarna, prestanda, säkerhet, tillförlitlighet … Pris är inte den viktiga delen. Vi betonar support och hanterad service så att kunderna kan njuta av förstklassiga upplevelser. ”

Utöver webbhotell konsulterar med kunder som letar efter stabilitet

Nya kunder kommer ofta till Beyond Hosting med en gedigen idé om den infrastruktur de önskar – tillsammans med de verktyg och tjänster som deras tidigare leverantör aldrig levererat. Företagets förvaltade värdsexperter håller ett öga på organisationernas framtida mål när de konstruerar framkompatibla miljöer som lätt kan skalas för att möta ökade krav och arbetsbelastningar.

“Vi börjar bygga dem lösningar för att skala in det eller ge dem en plattform som, när de växer, de lätt kan skala upp eller flytta runt till olika servrar eller olika tjänster,” sade Tyler. ”Vi kommer att göra rekommendationer och genomföra dem samtidigt som vi uppmuntrar kunderna att komma till oss med sina idéer om vad de vill göra. Vi kommer att ge dem vägledning om hur de kommer dit. “

Tyler sa att mycket av Beyond Hosting: s ansträngningar för närvarande är koncentrerade på att tillhandahålla tjänster med hög tillgänglighet, lastbalansering, failover-kapacitet och alternativ för återhämtning av katastrofer för att möta kundernas förfrågningar. Under de senaste fem åren eller så har företaget producerat 99.999% serviceupptid – ungefär bara fem minuters driftstopp per år.

“För många av dessa onlineföretag är deras webbplatser uppenbarligen den mest kritiska aspekten av vad de gör,” sade han. ”När det fungerar bra behöver de inte tänka på det. Men när den går ner är världen bokstavligen i brand för dem. Mycket av det vi gör är att se till att kunderna ser dessa risker framåt och förstår kravet på hur viktigt detta är för dig. Vill du spendera pengarna nu eller förlora pengarna då? ”

Målgruppsanalys: Hur utöver hosting närmar sig olika marknader

Eftersom Beyond Hosting har rötter i de delade och virtuella serverområdena, sa Tyler att företaget är utrustat för att hantera ett brett spektrum av kunder. Webbplatsen är mer anpassad till små och medelstora företag som letar efter mer förenklade självbetjäningsalternativ och Tier 1-stöd.

“De flesta av dem kommer att registrera sig via webbplatsen, och support kan hjälpa dem att vägleda dem om vilken serverstorlek de behöver,” sade han. “Sedan med tiden, när deras verksamhet börjar bygga eller verkligen kräva teknikresurser, börjar vi långsamt göra dem till en hanterad tjänst.”

Illustrationer av Beyond Hosting-molnkonfigurationer

Utöver Hosting-konsulter arbetar med kunder för att designa, bygga och hantera en molnmiljö till deras exakta specifikationer.

Beyond Hosting kan hjälpa dessa företag med alla tekniska aspekter av sin verksamhet, allt från e-post och webbplatser till att ansluta dem till partners för design, marknadsföring och till och med telefon- och internettjänst.

Internt betonar emellertid företagets ledare samarbete med företag på företagsnivå som behöver anpassade konfigurationer och partnerrelationer.

“Vi har försökt midmarknaden, och det finns definitivt efterfrågan där, men det verkar riktigt svårt att komma in,” sade Tyler. ”I de miljöer med bara en eller två personer som driver IT-utställningen kan de bli väldigt skyddande och nervösa för att potentiellt flytta in i ett hanterat utrymme. Med företagsutrymmet är de flesta av dessa företag dock: ‘Vi har 50 applikationer. Vi vill inte stödja allt detta. ‘”

Bygga ett fjärrlag med tonvikt på ungtalent

Även om otaliga andra värdleverantörer tillhandahåller U.S.-baserat support- och kontohanteringsteam, tar Beyond Hosting ett annat sätt. Enligt Tyler placerar företaget support och hanterade tjänster först, teknik och funktioner för det andra och sparar fakturering och kontohantering för sist.

“Det är bra att prata om amerikanskt stöd och inte avskaffa någonting, men om det är din försäljningsplats är ditt stöd förmodligen inte så bra,” sade han. “Det finns en plats för lokala, interna talanger som du utbildar dig själv, och det finns en plats för billiga, generiska supportteam för fakturering, samlingar, finansiering och saker som alla kan göra.”

Eftersom Beyond Hosting har outsourcat mycket av den vardagliga affärsverksamheten kan den fokusera på att attrahera och utbilda ung personal. Företaget drar nytta av ett intressant läge nära Cincinnati, Ohio, som har en låg levnadskostnad – liksom en stark teknisk högskola i närheten.

“Vi har haft mycket framgång med att anställa människor därifrån och utbilda dem i hur vi gör saker,” sade Tyler. “Vi tar i princip någon som är helt ny inom teknik och visar dem från start,” Här är rätt sätt att göra detta. “

Under de senaste åren har Beyond Hosting blivit ett avlägset företag med anställda som nästan uteslutande kommunicerar med Slack. Tyler sa att de stora gruppkanalerna håller alla på samma sida, engagerade och lärande. Företaget investerar otaliga timmar i utbildning av nya anställda och betalar ofta för ytterligare skolgång.

“Vi ger dem de resurser de behöver för att kunna gå ut på egen hand, i sin fritid och göra coola saker,” sade Tyler. “Vi hittade när de har tillräckligt med tekniska resurser för att röra sig på egen hand, vare sig det är att köra sin egen dedikerade spelserver eller något sådant enkelt, det får dem att tänka i linje med” Vad kan jag göra som är över toppen och inte nödvändigt, men kommer att göra något utomordentligt bra? “När vi börjar få människor till den tankeprocessen börjar de verkligen lysa på våra supportteam.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map