AWS utvecklingsverktyg stöder arbetsbelastningar i företagsklass i en modern Dev-miljö, vilket gör det enklare att bygga, testa och distribuera appar

TL; DR: AWS Developer Tools-samlingen gör det möjligt för DevOps-utövare att snabbt och säkert leverera programvara via AWS eller lokala miljöer. De unika och kraftfulla lösningarna utnyttjar bästa praxis för branschen för att automatisera kodutplaceringar, säkerställa kontinuerlig leverans, effektivisera källkontroll och förbättra programvarubyggningsprocesser. Idag, som en del av sitt uppdrag att stödja modern applikationsutveckling, skapar AWS en native dev-upplevelse genom sitt Cloud Development Kit, för närvarande i offentliga beta.


Den 13 september 2018, under ett anförande på Economic Club i Washington, sade Amazon Chief Executive Jeff Bezos att företagets ”hemliga sås” är ett tvångsmässigt fokus på sina kunder, snarare än sina konkurrenter..

Uttalandet ekade hans känslor två år innan i ett brev 2016 till aktieägarna där Amazon Web Services framgick: “De flesta stora teknikföretag är konkurrentfokuserade,” sade han. ”De ser vad andra gör och arbetar sedan för att snabbt följa. Däremot drivs 90 till 95% av det vi bygger i AWS av det kunder säger att de vill ha. ”

Idag utnyttjar Amazon samma kund-första strategi för att vägleda framtiden för sin AWS Developer Tools-samling, en uppsättning lösningar som är avsedda att göra livet för DevOps-utövare betydligt mindre stressande.

AWS-logotyp

AWS Developer Tools hjälper DevOps-team att leverera programvara snabbt och säkert.

Aaron Kao, Senior Manager Product Marketing på AWS, berättade för oss att uppdraget bakom AWS Developer Tools är att göra det enkelt för användare att leverera programvara på AWS med tonvikt på att stödja modern applikationsutveckling.

“Vi erbjuder en omfattande portfölj av tjänster och har ett rikt partnernätverk, så kunderna ska alltid känna sig säkra på att de kan hitta ett verktyg för jobbet,” sade han. “Våra tjänster är byggda för att stödja arbetsbelastningar för företag, till exempel att köra en globalt distribuerad applikation i hög skala och feltolerans.”

De robusta verktygen ger DevOps proffs möjlighet att vara värd för kod samt automatiskt bygga, testa och distribuera applikationer till AWS eller en lokal miljö. Lösningsuppsättningen hjälper till att effektivisera distribution, leverans av programvara, källkontroll och programvarubyggning. Genom AWS Cloud Development Kit, som för närvarande är i offentlig beta, strävar företaget efter att skapa en inhemsk upplevelse för utvecklare som bygger appar i molnet.

Automatisera koddistributioner och säkerställa kontinuerlig leverans

Historien bakom AWS Developer Tools-samlingen började för mer än 15 år sedan när Amazon övergick till en serviceorienterad arkitektur.

“Amazon refakturerade sin programvara till små oberoende tjänster och omstrukturerade sin organisation till små autonoma team,” sade Aaron. “Varje team fick fullt ägande av utvecklingen och driften av en enda tjänst, och de arbetade direkt med sina kunder för att förbättra den.”

Genom bättre fokus och kontroll kunde teamen snabbt producera nya funktioner, men deras manuella distribueringsprocess började orsaka flaskhalsar som bromsade utsläpp. Som svar skapade Amazon Apollo, en delad intern distributionstjänst, för att automatisera distributioner. I slutändan löste Apollo implementeringsproblemet, men det tog fortfarande en betydande tid innan kodändringar flyttade från utvecklarens incheckningsprocess till produktion.

AWS Developer Tools banner

Samlingen av verktyg stöder modern applikationsutveckling genom AWS eller lokala miljöer.

“För att minimera den tid det tog för en kodändring att gå igenom livscykeln för installationen skapade vi rörledningar,” sade Aaron. “Många av våra kunder hade liknande problem med distribution och mjukvaruleverans, vilket ledde till att Amazon introducerade AWS CodeDeploy och AWS CodePipeline baserat på interna verktyg.”

AWS CodeDeploy automatiserar applikationsdistribution och uppdateringar över en flotta instanser av alla storlekar, inklusive Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) instanser och servrar som körs på plats. Den skalbara lösningen gör det lättare att snabbt släppa nya funktioner, undvika driftstopp under installationen och hantera komplexa uppdateringar.

AWS CodePipeline är å andra sidan en kontinuerlig integrations- och leveransservice som automatiserar programvarufrisläppningsprocessen. Baserat på modeller som definierats av utvecklaren bygger, testar och distribuerar verktyget kod när det sker en förändring. Aaron sa att alla, från företagsutvecklare till de som bygger med Lambda och containrar, använder nu dessa verktyg, som stöder alla komponenter som utgör moderna applikationer.

Strömlinjeforma källkontroll och programvarubyggningsprocesser

Förutom att underlätta distributionen och leveransen av programvara, AWS byggde också verktyg för att effektivisera källkontrollen och programvarubyggnadsprocesserna.

“Amazon släppte AWS CodeCommit och AWS CodeBuild baserat på interna verktyg för att hjälpa våra kunder att hitta och adressera buggar snabbare, förbättra programvarukvaliteten och minska tiden det tar att validera och släppa nya programuppdateringar,” sade Aaron.

AWS CodeCommit, en molnbaserad källkontrolltjänst, gör det enkelt för företag att vara värd för säkra och skalbara Git-lager. Lösningen, som fungerar sömlöst med utvecklarens befintliga Git-verktyg, eliminerar behovet av att hantera och skala ett versionskontrollsystem.

Edmunds.com, en webbplats som gör det möjligt för 20 miljoner köpare varje månad att bläddra i djupgående information om olika fordon, använder AWS CodeCommit för att minska administrations- och underhållsbörden. Enligt en fallstudie på AWS-webbplatsen har AWS CodeCommit hjälpt företaget att minska tiden på dessa uppgifter med hela 95%.

AWS CodeBuild ger ett snabbt och enkelt sätt att bygga och testa kod och samtidigt undvika flaskhalsar som ofta bromsar team. Den kontinuerliga integrationstjänsten, som fungerar sömlöst med AWS CodePipeline, sammanställer källkod, kör tester och producerar programvarupaket som är klara att distribuera.

Eftersom tjänsten är helt hanterad, finns det inget behov av att konfigurera, korrigera, uppdatera eller hantera build-servrar eller programvara. Och för att säkerställa att de inte betalar för vilotid fakturerar AWS CodeBuild utvecklare bara för de minuter de använder verktyget.

Unika och robusta funktioner

Aaron sa att AWS erbjuder ett brett utbud av funktioner för att utveckla och hantera AWS-applikationer, och av dessa har han några favoriter. Företagets Integrated Development Environment (IDE) Toolkits, till exempel, ökar utvecklingshastigheten genom molnverktyg som är integrerade i dev-miljön. “Kunder kan utveckla, felsöka och distribuera serverlösa applikationer direkt från deras IDE,” sade han.

Han markerade också en Quick Start-funktion, Blue-Green Deployment på AWS, som utvecklades av AWS-lösningsarkitekter för att skapa en kontinuerlig integration / kontinuerlig distribution (CI / CD) -ledningen på bara 15 minuter. Funktionen fungerar med AWS Elastic Beanstalk, ett verktyg som utvecklare använder för att distribuera och hantera appar i AWS-molnet utan att oroa sig för infrastrukturen som stöder dem.

Att utveckla och distribuera applikationer till en AWS Elastic Beanstalk ökar tillgängligheten och minskar risken genom användning av identiska blå och gröna miljöer. Den blågröna implementeringen av AWS Quick Start implementerar automatiskt en blågrön arkitektur för alla datortyper – inklusive Amazon EC2, containrar och Lambda – på AWS med hjälp av AWS CodePipeline.

“Blå-grön distribution på AWS ger stöd för väletablerade bästa metoder när kunder rullar ut ny mjukvara,” sade Aaron.

Aaron rekommenderar också att utvecklare använder AWS Config för att kontinuerligt spåra AWS-resurskonfigurationsändringar och utvärdera varje ändring mot definierade regler som representerar en idealisk konfiguration. Funktionen övervakar kontinuerligt konfigurationsändringar för att kontrollera om en ändring bryter mot reglerna, och om den gör det, markerar AWS Config resursen och regeln som icke-kompatibla.

Slutligen noterade Aaron att AWS Amplify-utvecklingsramen för mobilen inkluderar en uppsättning bibliotek, UI-komponenter och ett kommandoradgränssnitt för kunder som enkelt kan bygga mobila backendar som kan integreras med iOS, Android, Web och React Native-appar.

AWS CDK: En infödda upplevelse för att bygga appar i molnet

Vad beträffar framtiden, sa Aaron att hans team är ganska entusiastiska över AWS Cloud Development Kit (CDK), för närvarande i förhandsgranskning av utvecklare. Ramen med öppen källkodsutveckling är avsedd att definiera molninfrastruktur i kod och tillhandahålla den genom AWS CloudFormation.

“Med CDK kan utvecklare, DevOps och IT-team använda en högre, objektorienterad ram för att definiera AWS-resurser på vilket programmeringsspråk de för närvarande använder,” sade Aaron.

Team kan definiera och tillhandahålla sin AWS-infrastruktur förutsägbart och effektivt med hjälp av AWS Construct Library of infrastrukturkonstruktioner – en uppsättning moduler som har AWS bästa praxis förbyggda i dem. I slutändan hoppas företaget att främja en inhemsk upplevelse för utvecklare som bygger moderna appar i molnet.

“Detta innebär att ta bort gränserna mellan applikationslogik och infrastruktur och att kunna sömlöst” skriva “båda från ett programmeringsspråk,” sade Aaron.

Levereras med en sida av Amazons “hemliga sås”, dessa lösningar kommer säkert att vara publikglädje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map