AT&T detaljhandelsekspert Michael Colaneri adresserar industrins tillstånd och varför företag behöver göra rätt teknikinvesteringar i rätt storlek

TL; DR: Medan de ekonomiska striderna och stängningarna av de stora nationella detaljhandelskedjorna har fått många av rubrikerna fortsätter industrin som helhet att växa. En ny forskningsrapport med titeln Debunking the Retail Apocalypse visar detaljhandelstillväxt på både butiksplatser och totala intäkter. Men detaljhandelsekspert Michael Colaneri med AT&T, en av rapportens sponsorer, säger att branschen har nått ett ögonblick av sanning. Återförsäljare måste ändra sina sätt att bli smidigare, fokusera på kundupplevelsen och investera i teknik. Rapporten redogör för de steg som återförsäljare kan vidta för att anpassa sig och trivas på en marknad under utveckling.


Trots nyhetstäckningen av stora detaljhandlare som skalar tillbaka och stänger brick-and-mortel-butiker, visar en ny rapport att detaljhandeln inte bara lever och växer – utan växer. I Debunking Retail Apocalypse tittade den globala forsknings- och rådgivningsfirman IHL Group på kedjeförsäljare med 50 eller fler platser och fann att de öppnade tusentals fler butiker än de stängde och att försäljningen ökade med drygt 100 miljarder dollar jämfört med förra året.

Medan e-handelsföretag som Amazon är ett växande segment, fortsätter tegel- och murbrukplatser att generera den stora majoriteten av branschens intäkter på cirka 5,8 miljarder dollar. Men som kända nationella varuhusaffärer stänger och kämpar bekräftar, måste äldre metoder för kundservice, lagerhantering och andra verksamhetsområden förändras för att detaljister ska kunna överleva och trivas.

Skärmdump av Debunking Retail Apocalypse front cover

Forskningsföretaget IHL Groups rapport med titeln Avlägsna detaljhandelens apokalyps visar att industrin växer.

“Detaljhandel dör verkligen inte,” sade Michael Colaneri, vice ordförande för detaljhandel, restaurang och gästfrihet på AT&T, som sponsrade IHL-rapporten. ”Men detaljhandeln har nått en böjningspunkt, och en stor del av detta är rättstorlek på flera olika sätt. Att höja storleken på investeringen i teknik, antalet butiker du har; höger storleken på den e-handelsplattform som du kommer att tillhandahålla för både online och offline shopping. “

Den fördjupade rapporten beskriver branschens tillstånd och rekommenderar sex steg – inklusive ökande investeringar i teknik – detaljister måste ta för att tävla i det framtida handelslandskapet.

Dra tillbaka gardinen för att visa hur detaljhandeln växer

De första sex månaderna av 2017 surrade av nyhetsrapporter om de stora detaljhandlarnas kämpar och stängningar – särskilt varuhus och klädbutiker. En rapport drog slutsatsen att återförsäljare skulle stänga fler butiker under 2017 än de öppnade för första gången sedan 2008, vilket ökade berättelsen om tegel- och murbrukskamp.

PÅ&T och några få andra företag ville ta en mer djupgående titt, så de skrev under för att sponsra en utvidgad rapport från IHL Group, analysera data från alla återförsäljare med 50 platser eller mer.

Vad rapporten fann var att dessa återförsäljare öppnade 4 080 fler platser än de stängde.

Nationellt ökar 751 varumärken antalet butiker medan 278 minskar butikerna. I procent lägger 42% till lägen, 15% har en nettominskning och 43% har ingen total förändring.

Skärmdump av detaljhandeln nettoöppningar

Medan varuhusen och specialvaror för mjukvaror såg platserna minskade, öppnade butikerna i butikerna.

Supercenters, närbutiker, livsmedelsbutiker, restauranger och lågprisbutiker är bland segment med mycket fler öppningar än stängningar. Inom branschen stängde bara varuhus så många platser som de öppnade.

När snabbväxande företag med färre än 50 platser ingår ökar dessutom antalet butiker över segment till nästan 10 000.

Under juli ökade industrins försäljning med 121,5 miljarder dollar jämfört med de första sju månaderna i fjol, en ökning ungefär motsvarande hela den årliga detaljhandelsindustrin i Nederländerna.

Bekvämligheter / gasbutiker (+ 8,4%), DIY och hemvaror (+ 6,8%) och dollar / rabatt (+4,5%) segment visade några av de mest robusta tillväxterna.

Michael sa att lågprisbutiker som erbjuder billiga varor klarar sig bra i alla demografier.

“Det finns många empiriska och statistiska bevis som stöder att konsumenterna gillar att skattejakt,” sade han.

Hur snabbt mode störde varuhusmodellen

En betydande avhämtning från IHL-gruppens rapport är att “de som fokuserar på kundupplevelsen inom detaljhandeln kommer att lyckas, och de som vägrar att ändra kommer att ha problem i framtiden.”

Ett exempel på det är hur ökningen av snabbmode störde varuhusmodellen. Återförsäljare, som Zara och H&M, har minskat tiden det tar att gå från idé till lagringshylla från sex till nio månader ner till tre veckor. De snabba modeförsäljarna har flyttat sin inventeringsmetod för att använda snabb sekvensering, sade Michael.

Skärmdump av snabbstatistikstatistik

Snabbmodebutiker har börjat störa affärsmodellerna hos större, mindre smidiga klädhandlare.

De är också snabba att svara på konsumenternas känsla. Om en artikel inte säljer kommer de att få återkoppling av kunder och ha en modifierad artikel på racket om några veckor.

För varuhus har konkurrensen från smidiga, kunddrivna snabbmodemärken – i kombination med sin egen tidigare överutvidgning – haft större påverkan på de aktuella kamparna än onlinetävlingen, drog IHL Group fram.

Forskning avslöjar sex sätt för detaljister att gå framåt

Under sin studie upptäckte IHL Group insikter om vad som skiljer framgångsrika och utvidgade företag från de som har sett en minskning de senaste åren. Rapporten beskrev sex rekommenderade åtgärder som återförsäljare bör vidta för att inte bara överleva utan trivas:

1. Förbättra kundupplevelsen – Ge kunderna en anledning att komma till din butik istället för att stanna hemma för att köpa online. Investera i medarbetare och anställda för att skapa en välutbildad, kunnig och kundtjänstdriven personal.

2. Attackera out-of-lager – Brick-and-mortel-detaljhandelskedjor har vanligtvis fått konsumenter att dyka upp i en butik, upptäcka att varan de vill ha är slut och sedan hitta en intresseföretag att ringa andra butiker för att skicka den. Det är en utdragen, obehaglig shoppingupplevelse.

“Hela upplevelsen är arv,” sade Michael. “Återförsäljare måste investera i teknik för att uppnå en komplett hantering av lager över hela deras nätverk av butiker och också skapa en öppenhet kring det för sina konsumenter.”

3. Investera i teknik – IHL Group säger att detaljhandlare måste avkoppla IT-tillväxttillväxt och inte längre följa en styv policy som begränsar investeringar till ett fast belopp av ett företags intäkter – vanligtvis 1-2% av föregående års försäljning.

“När du tittar på tillväxten av e-handel, särskilt detaljhandlare som betraktas som ledare, inte laggers, de spenderar mycket mer, upp till 10%,” sade Michael.

Skärmdump av IT spend analytics

Teknologiinvesteringar är avgörande för företag, och de ledande detaljhandlarna tenderar att avsätta mer resurser till IT.

4. Utnyttja molnet – Detta kommer att hjälpa företag att starta investeringar i teknik. Hittills i år har mer än en tredjedel av mjukvaruutgifterna i detaljhandeln varit på molnbaserade lösningar för att uppgradera och förändra hur detaljhandlare hanterar lager- och kundinformation.

5. Omfamna rörlighet – Utrusta associerade med mobila enheter som förbättrar deras interaktion med kunder, inklusive mobila försäljningsställenheter. Genom att gå till en mobil POS-modell kommer återförsäljare inte att ha kunder som söker efter en kassa för att göra ett köp. Ett intresseföretag kan bekvämt hantera transaktionen på försäljningsgolvet. I detaljhandeln är 150% mer benägna att använda en mobil POS, fann IHL-gruppen.

“Butiker lyckas med investeringar i erfarenhet, försörjningskedja, mobil försäljningsstället och den associerade förmågan att interagera med konsumenten,” sade Michael.

6. Spela följ ledaren – Var inte rädd för att titta på vem som växer och blomstrar i branschen och efterliknar vad de gör.

Teknik är en vanlig tråd i de föreslagna stegen, och detaljister som antar digitala strategier för fysiska kanaler kommer att vara väl positionerade för hållbar tillväxt. Det är därför AT&T fokuserar på att förse detaljhandlare med innovativ infrastruktur och mjukvarunätverk för att hantera hela sin verksamhet.

Hur innovativ infrastruktur hjälper företag att anpassa sig & Frodas

Detaljhandeln dör inte; i själva verket ser de flesta sektorer tillväxt. Men branschen förändras snabbt. För att hålla jämna steg måste företagen investera i teknikinfrastruktur som hjälper dem att anpassa sig och trivas i denna tid av förändring.

”För tjugo år sedan var det en enorm utvidgning av köpcentra i USA. Teorin då var: “Bygg den, så kommer de att komma,” sade Michael. ”Det har förändrats drastiskt. Nu, snarare än att bygga enorma attraktioner, måste detaljhandlare investera de pengarna i system för att förbättra den faktiska shoppingupplevelsen. ”

Och AT&T är i framkant när det gäller att förnya systemen och programvaran som kommer att användas i nästa generation av företag.

“Det är där vi är,” sade Michael. ”Den infrastruktur som förbinder konsumenten, leveranskedjan, butikerna. Det är allt på AT&T: s kärnverksamhet och vår förmåga att investera i det utrymmet har vuxit avsevärt och parallellt med branschen. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector