Analysera onlinevärlden: Hur SimilarWeb fortsätter att störa marknaden genom att tillhandahålla konkurrenskraftig analys och handlingsbara insikter

TL; DR: SimilarWeb grundades för mindre än tio år sedan i ett garage i Israel och får fart på sitt mål att bli världsstandarden för att förstå den digitala världen. Med ett team på mer än 350 personer på kontor spridda över fyra kontinenter analyserar SimilarWeb 80 miljoner webbplatser och tre miljoner mobilappar för att stödja tusentals betalande kunder. SimilarWeb är passionerad när det gäller att hitta och söka igenom enorma mängder data. SimilarWeb delar en anmärkningsvärd mängd information gratis – men deras betalda plattform är ännu bättre.


Är du chef för digital analys som letar efter ett sätt att förstå ditt teams prestanda? Kanske letar ditt förvärvsteam efter marknadsintelligens som hjälper till att växa organisk söktrafik, hitta toppresultat eller utvidga räckvidden för innehållsmarknadsföring?

Eller kanske du är en investerare. Du kanske vill köra en digital due diligence och avslöja outnyttjade möjligheter?

Vi kunde gå hela dagen. Visst behöver du en plattform för att upptäcka trafikkällor och annonsnätverk av hög kvalitet – eller ett system för att hitta, kvalificera och spåra filialer.

Oavsett om du är inom resebranschen eller försäkring, e-handel eller publicering, har SimilarWeb täckt. Med hjälp av flera kanaler för att samla in data ger SimilarWeb en fullständig bild av webb- och mobiltrafik som är avgörande för alla aspekter av verksamheten.

Fem SimilarWeb-anställda på kontoret

Med huvudkontor i New York har SimilarWeb också kontor i Israel, Kalifornien, Storbritannien, Kina, Japan och Brasilien.

Ayala Michelson har fyllt flera roller hos teknikföretag under de senaste åren och tyckt att värdet av SimilarWebs data är fascinerande – så fängslande faktiskt att hon gick med i företaget för lite över ett år sedan som Senior Director of Product Management.

“Jag tycker att det är en fascinerande produkt när det gäller marknaden den fungerar på och hur störande den är”, sa hon. “Jag har haft några plattformar för marknadsintelligens tidigare, men SimilarWeb lyckades verkligen ge oss oumbärlig information.”

Nya plattformsverktyg upptäcker unika besökare och analyserar nyckelord

Med hjälp av flera kanaler för att samla in data förvandlar SimilarWebs databehandlingscentraler miljarder datapunkter till användbar marknads- och affärsinformation varje dag.

Där företaget utmärker sig, enligt Ayala, är förmågan att rapportera trafik över stationära, mobila och appplattformar.

“Användarresan förändras verkligen, och vi ser trenderna i olika vertikaler,” sade Ayala. ”Vi kan ansluta prickarna och visa er insikt på dessa plattformar. Vi är en 1-stop-shop. ”

Här är några av SimilarWebs senaste funktioner:

  • unika besökare: I stället för att visa en total tillväxt i sidvisningar eller visningar på en kampanj, kan SimilarWeb nu berätta exakt hur många ögonpar du nådde.
  • Sökordsanalys: Den nya modulen undersöker inkomstpotentialen och den konkurrensutsatta marknaden för alla sökord, oavsett om de är organiska eller betalade.
  • Industri analys: Justera dina konkurrenter med ett omfattande index för trafik, hänvisningskällor och toppnyckelord för de största 100 webbplatserna i din bransch.

Med stationära, mobila och mobila applösningar är SimilarWeb stolta över att tillhandahålla en helhetssyn på ett företags onlinemetrik, enligt Jonathan Marciano, chef för PR och partnerskap.

“Du kan enkelt titta över din digitala verksamhet och förstå dina användare och var de kommer ifrån,” sade han. “Vi har data från nästan alla länder, så om ett företag vill lansera på en ny marknad kan de se exakt hur de skulle göra det och hur deras konkurrenter gör det också.”

Att hålla energin och passionen för en start när teamet växer förbi 350

Medarbetarnas rankningar har mer än fördubblats sedan Ayala gick med i teamet, sade hon. När hon började var SimilarWeb en 150-personers start som fortfarande kände ut rätt strategier och processer.

“Vi tror verkligen på smidig teknik,” sa hon. ”När vi gör något, hur misslyckas vi snabbt och tar reda på hur vi kan förbättra? Vi tror på att leverera värde till kunden och alltid hålla kontakten med dem. ”

SimilarWeb sysselsätter nu norr om 100 ingenjörer för att samla in och bearbeta de enorma mängder dataströmning varje dag, sade Jonathan.

“Vi kan rekrytera de bästa talangerna för det finns inget mer spännande än den här nivån av rik information att gräva in i,” sade han. “Det är en av de saker som håller oss inför tävlingen, hur glada vi är över data.”

Collage av bilder från företagsresa till en strand

SimilarWeb upprätthåller en rolig arbetsmiljö och behandlar anställda till en och annan dag på stranden.

Även om det nuvarande teamet kommer in på 350 eller mer, är Ayala och Jonathan eniga om att SimilarWeb fortfarande är fullt av samma energi och passion i sina startdagar..

“Det är fantastiskt att vara smidig, men det betyder att vi alltid anpassar oss till den nyaste och bästa funktionen,” sade Jonathan. “Det blir inte tråkigt här eftersom du ständigt ändrar vad du säljer, vad du marknadsför eller vad du utvecklar.”

SimilarWeb hjälper andra att växa genom att dela digitala resurser

Nyligen såg Jonathan en jobböppning som krävde att sökande skulle veta hur man använder SimilarWeb.

“Jag tyckte att det var det mest fantastiska,” sa han. ”Det är ett bra steg för oss att bli en industristandard. Valideringen av att vi hjälper andra företag lyckas är enorm. ”

Som värderar transparens gör SimilarWeb mycket av deras data tillgängliga gratis. Enbart 2016 har företaget meddelat partnerskap med analysplattformen comScore och företagsinformationsportalen Crunchbase för att göra SimilarWeb-insikter och analys ännu mer tillgängliga.

“Precis som vi har stört vår marknad, vill vi att alla andra företag i alla andra sektorer ska använda våra uppgifter för att störa deras marknad,” sa Jonathan. “Det gör oss alla mycket stolta över att komma på jobbet.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector