Allt du behöver för att få online: UK2.NET firar 20 års domäner och värd genom att dela online-framgång

TL; DR: UK2.NET startade för 20 år sedan som en domänregistrator med låg kostnad, och har sedan dess vuxit till en av Storbritanniens mest populära och pålitliga värdar med full service. Branschveteranen driver nu tusentals webbplatser och har registrerat mer än 1 miljon domännamn, vilket ger kunderna allt som behövs för att lyckas online. Förvärvat av eCommerce-jätten The Hut Group 2017 kommer UK2-familjen av tekniska varumärken snart att starta om som THG Ingenuity för att bättre hjälpa sitt breda utbud av kunder.


För tjugo år sedan fångade ”Titanic” publiken världen över. Ingen hade hört talas om en Google, och Facebook fanns inte.

James Hughes var ännu inte gammal nog att arbeta, men det varumärke han så småningom kom att stödja skapade redan vågor som en låg kostnadsleverantör för domännamn utan krusiduller. UK2.NET upplevde snabb tillväxt efter lanseringen 1998 och blev Storbritanniens största värd bara två år senare.

Företaget är nu redo att påbörja en spännande ny resa med moderföretaget The Hut Group, som driver mer än 140 hälso-, skönhets- och livsstils-e-handelsvarumärken. Fusionen av UK2s moln- och säkerhetsinfrastruktur med The Hut Groups förmåga inom e-handel och marknadsföring innebär att värdkunder kommer att ha en komplett svit med tjänster för att etablera och odla sina små företag.

“Vi har överlevt lågkonjunkturer och hård konkurrens, och vi har gjort det genom att kunna erbjuda en ständigt utvecklande modell som anpassar sig till vad människor behöver”, sade James. “Vi förser dig med ett paket som ger dig allt du behöver för att komma online.”

Tillhandahålla nybörjare med enkla, prisvärda domännamn

UK2 fortsätter att erbjuda stark domännamnsregistrering och hostingtjänster, särskilt med .co.uk-domäner – som företaget säljer för ett öre för det första året när kunder registrerar sig i minst två år. Prisvärdet sträcker sig till .com-domäner, som kostar £ 6.99 (knappt $ 9).

“Allt börjar med domännamnet,” sade James. “Det är det allra första du behöver för att komma online och det är där vi kan vara väldigt konkurrenskraftiga och hjälpa våra kunder mest.”

Bild av James Hughes med UK2.NET-logotyp

Hutgruppen och marknadschefen James Hughes strävar efter att hjälpa UK2-kunder att växa sina varumärken online.

Varje domän har en gratis webbplats med en sida som kunder kan spinna upp på mindre än fem minuter. StarterSite-förmånen, som James sa att UK2 nyligen skapade, hjälper första gången webbplatsägare snabbt lanserar en enkel webbplats.

“Det finns inget annat på värdmarknaden som denna, särskilt i Storbritannien för tillfället,” sade han. ”Den har all information där du behöver för en grundläggande webbplats för ditt företag. Du kan sedan uppgradera när tiden går. ”

Skär genom förvirringen av att få online

När en kunds nya domännamn har registrerats och konfigurerats (de är gratis med värdkonton) ger UK2 den fullständiga versionen av alternativ, inklusive en webbplatsbyggare, SEO-verktyg och webbhotell. Stora eller växande företag kan skala till optimerad VPS, moln och dedikerad hosting tillsammans med hanterade tjänster.

“Vi har 20 års erfarenhet av webbhotell, så vi vet absolut vad vi gör,” sade James. “Oavsett om du är ett massivt företag som vill ta på sig e-handelsvärlden eller om du vill komma in som ett litet företag som vill komma online, vi har täckt dig.”

UK2 åstadkommer detta, delvis genom att servera nybörjare med paketpaket som är inriktade på dem som letar efter en webbplatsbyggare eller webbutik. Webbplatsbyggnadspaketet innehåller domän-, webb- och e-posthotell, medan webbshopbyggaren möjliggör säker betalningsbehandling och produkthanteringssystem.

“Om du är en liten företagare idag, säger en mekaniker som har ägt sitt garage i 20 år, måste du komma online,” sade James. ”Men hur gör du det? Det är en stor fråga. Du behöver support och du behöver en plattform som erbjuder hela paketet för att få dig online. Det är anledningen bakom vad vi gör och vad vi gör bra. “

Uppmärksamhet till kunderna säkerställer relevanta, välstötta funktioner

UK2: s produkter är konstruerade för att spara kunder tid och pengar samtidigt som de levererar hög prestanda och pålitlig drifttid som krävs för att ge en stark avkastning på värdinvesteringen. Enligt James kom många av företagets produkter och tjänster – inklusive support dygnet runt och en 30-dagars återbetalningsgaranti – via kundförfrågningar.

“Vi är stora på feedback från kunderna, och det har drivit hur vi har förändrats genom åren,” sade han. ”Vi ligger 100% bakom våra kunder. Om de lyckas lyckas vi. ”

Enhetsskärmdumpar av UK2s webbplatsbyggare

UK2: s drag-and-drop-webbplatsbyggare kommer med mer än 140 mallar och är optimerad för SEO- och SSL-certifikat.

Företaget ansluter regelbundet till kunder genom undersökningar och fokusgrupper för att säkerställa att de får tillräckligt med hjälp och support, medan anställda på bar-metal-serversidan av verksamheten också håller ett öga på vilken infrastruktur och funktioner konkurrenter erbjuder.

“Vi övervakar naturligtvis tävlingen mycket noggrant, som alla andra företag gör, men vi försöker verkligen hålla våra kunder i centrum för vad vi gör,” sade James. “Kundfokus är något vi är stolta över.”

När UK2-marknadsförings- och e-handelsgrupper samlas för att diskutera nya funktioner, sade James att företaget betonar en öppen, stödjande miljö där vem som helst kan föreslå en idé.

“Vem som helst kan vara en av våra kunder är hur jag ser på det,” sade han. ”Vi säljer saker för nybörjare till onlinemarknadsförare och experter. Vi har allt under ett tak, så det handlar om att ta bra idéer till bordet, se till att vi har ett starkt team och verkligen vårda kreativitet. ”

Hur UK2-teamet kommer att fortsätta anpassa sig i framtiden

UK2-märket kommer snart att genomgå några förändringar för att smidigt smälta samman i The Hut Groups portfölj och utöka sina e-handelserbjudanden.

“Vi vill kunna sälja The Hut Groups plattform, hur vi gjorde vår verksamhet online, till alla som vill göra en skillnad själva,” sade James. “Det är vad vårt ingenjörsteam kommer att handla om.”

Som sådan kommer UK2 snart att rebrand som THG Ingenuity och starta om med en eCommerce-värdlösning inriktad på att betjäna företag i alla storlekar. Under UK2-paraplyet finns också 100TB.com som erbjuder expansiva infrastrukturlösningar för företag och mellanmarknadskunder.

“Oavsett om du är ett litet företag, någon som bloggar online eller ett massivt företag som vill ta den framgång som vi har gjort online och göra det till en framgång för ditt företag på samma sätt, har vi täckt dig,” James sa. “Det är en grundläggande lösning.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector