2020 Ultimate Guide to Web Panels: cPanel vs. Plesk vs. Webmin vs. Andra populära verktyg för värdhantering

Många människor som behöver webbhotell idag vill ha den enklaste metoden för att hantera servrar. Många förväntar sig bara att grafiska användargränssnitt (GUI: er) tillhandahålls med deras värdkonto. Den goda nyheten är att många av de bästa värdarna erbjuder högst rankade kontrollpaneler i sina planer.


Värdkontrollpaneler är webbaserade gränssnitt som gör det möjligt för administratörer och / eller användare att hantera olika serverfunktioner från bekvämligheten i en webbläsare istället för kommandoraden.

Samtidigt som varje värdkontrollpanel bör erbjuda samma grundläggande funktioner – kan hantering av domäner, e-post, FTP, appinstallationer, och så vidare – de faktiska funktionsuppsättningarna, layouten och kontrollnivån som erbjuds variera mycket från panel till panel. Nedan diskuterar vi var och en av de bästa kontrollpanelerna för webbhotell oberoende.

cPanel & WHM Review

Som den mest använda värdkontrollpanelen, cPanel & WHM innehåller både ett användarnivågränssnitt (cPanel) och ett serverhanteringsgränssnitt (WHM). De två gränssnitten paras sömlöst för att erbjuda intuitiv värd- och webbplatshantering för slutanvändare och återförsäljare, samt serveradministrationsverktyg för värdleverantörer. cPanel litar på några av de största namnen i värdbranschen, inklusive GoDaddy, 1&1, Bluehost, LiquidWeb och HostGator. Ta en titt på våra favoritvärdar som utnyttjar cPanel:

Se andra toppcPanel-värdar »

cPanels uppdrag är att stärka värdleverantörer i alla storlekar. Ett av sätten cPanel säkerställer att värdar, serveradministratörer, webbplatsägare och webbpersonal får det de behöver är genom utbildning. Förutom den information som finns i kunskapsbasen, dokumentationen och videohandledning har cPanel ett dedikerat team av utbildare som hanterar ett gratis online-utbildningsprogram, cPanel University, som är öppet för alla.

Skärmdump av cPanel-gränssnittet

Manager för Community Engagement benny Vasquez är fast i sitt åtagande att inte sälja människor på något de inte vill eller behöver. Hon ber istället potentiella kunder att namnge uppgifter de hatar att göra men måste göra regelbundet. Oundvikligen kommer tråkiga eller vardagliga sysslor, som hantering av programuppdateringar eller skanningar av skadlig programvara, upp som svar.

”Jag försöker aldrig övertyga dem om att de behöver något de inte vill ha, men jag visar dem var cPanel är & WHM kan lösa de problem de stöter på och ge dem tillbaka lite av sin dyrbara tid, ”sa hon.

Att hjälpa användare att övervinna värdhinder – taktiskt hjälpa värdar att tjäna mer pengar och ge webbplatsägare en trevlig ledarupplevelse – är där cPanel-teamet lyser. De arbetar outtröttligt med ”inkrementella rörelser” som tillför värde och flyttar produkten mot att bli den mest modulariserade, flexibla panelen på nätet, enligt benny. Även om cPanel och WHM endast stöds på Linux, kan Windows-stöd uppnås med en virtualiseringsinställning.

 • Funktioner
  • Snabbaste PHP- och rubinwebbplatser: PHP7, i kombination med PHP-FPM och HTTP / 2, betyder att dina webbplatser kommer att flyga. Uppgradering från PHP5.6 ger dig en ökning på 70%, sade benny, medan MultiPHP gör det möjligt för webbplatsägare att enkelt hantera PHP, PHP-FPM och poolalternativkonfigurationer av virtuella värdar. cPanel har också gjort cPanel & WHM 90% snabbare och minskade serverresurserna som krävs av ytterligare 30%.
  • Gratis SSL-certifikat för varje webbplats: Med AutoSSL är varje webbplats värd på en cPanel & WHM-servern kan automatiskt utfärdas ett gratis SSL-certifikat på några minuter. Slutanvändare kan certifikat i cPanel-gränssnittet, vilket innebär att värdleverantörer inte behöver installera en SSL-tjänst. Oavsett om du vill använda Comodo, Let’s Encrypt eller någon annan leverantör, är SSL-krypteringen gratis och certifikaten kommer att hållas uppdaterade under cPanel-kontot..
  • Blockera skadliga besökare automatiskt: Skydda din webbplats från angripare utan att förhindra att legitima användare får åtkomst till dina webbplatser med cPHulk, vilket gör att webbplatsägare kan göra vitlista eller svartlista hela länder, IP-adresser eller konton. Verktyget ingår som en del av all cPanel & WHM-installationer och kan användas för att övervaka och blockera alla inloggningsförsök till cPanel, WHM, FTP, e-post och SSH.
  • Automatiserade säkerhetskopior och restaureringar: Håll ro i sinnet genom att behålla säkerhetskopior av ditt konto och njuta av möjligheten att återställa en enda fil från vilken säkerhetskopia som helst på din server. Dessutom kan användare ta stegvisa säkerhetskopior av filer och mappar med Rsync, vilket säkerställer snabbast möjliga säkerhetskopiering till en avlägsen destination.
  • Enkel PCI-överensstämmelse: Med en stark standardkonfiguration och enkel att använda redigerare och cPanel & WHM-servern kan vara PCI-kompatibel inom några minuter, tack vare WHM: s användarvänliga gränssnitt.
 • demo
 • Prissättning

CPanel API är det verktyg som värdarna använder mest när de integrerar cPanel-funktioner med sina egna supportsystem, berättade benny, så cPanel dev-teamet garanterar korrekt dokumentation. Teamet sätter sig kvartalsvis för att avgöra vad som är nästa för cPanel & WHM och släpper säkerhetsuppdateringar sex gånger per år, förutom regelbundna funktionsuppdateringar. cPanel Inc., som nyligen firade 20-årsjubileum, visar inte tecken på långsamhet. Under 2018 är företaget fokuserat på att göra distributioner till de mest populära molnleverantörerna, inklusive AWS och Azure, så enkelt som möjligt. Enligt benny vänder teamets kollektiva öga alltid mot deras North Star – gör vad som är bäst för sina användare.

Plesk Review

Plesk är en ledande kontrollpanel i USA som också fångar ungefär 75 till 80 procent av den europeiska marknaden. Panelen har stöd för en bredd av Linux-versioner, såväl som Windows-kompatibilitet, i flera utgåvor, vardera skräddarsydda för specifika värdanvändningsfall.

Skärmdump av Plesk-gränssnittet

Användargränssnittet betraktas som lite renare än cPanel, men vad gäller funktioner skiljer sig Plesk och cPanel inte mycket. Båda används av stora värdföretag (ofta i märkesform) och många andra kunder. Eftersom Plesk oftast är associerat med Windows-värdmiljöer, här är en lista över våra bästa värdar kända för starka Plesk-värd:

Se andra bästa Plesk-värdar »

Nyligen blev Plesk ett oberoende företag och de är passionerade fokuserade på att hålla jämna steg med den ständigt utvecklande webben. Panelens skapare riktar sig till både värd för nybörjare och hardcore-utvecklare genom att göra serverhantering enkelt och effektivt. Företaget investerar också kraftigt på det pedagogiska slutet av saker – med innehållsmarknadsföring för att lära webbproffs bästa praxis för att driva ett företag online, marknadsföring och till och med berättelser.

 • Funktioner
  • Värd / OS Agnostic: Plesk kan installeras på en mängd olika operativsystem och är praktiskt taget värdagnostisk. Om du kör någon form av en populär Linux-version (CentOS, Ubuntu, CloudLinux, etc.) eller till och med Windows, kan du köra Plesk. Som en extra bonus kan du till och med köra Plesk i en Docker-behållare som finns på Docker Hub. Detta är en stark dragfaktor som skiljer Plesk från cPanel, som bara körs på CentOS.
  • Git-integration: Som svar på ett klagomål om att många webbpaneler inte erbjuder stöd för Git, ett populärt versionskontrollsystem som används för att spåra förändringar och webbplatsuppdateringar, lade Plesk till sitt Gitman-tillägg. Tillägget är tillgängligt för Plesk 12.5 och uppåt, med fullt Git-stöd som dras in i kärnan i en kommande Plesk-release.
  • Docker-integration: Släppningen i oktober 2016 kommer också att uppdatera Plesks kärna för att inkludera Docker-stöd – med en katalog med över 200 000 Docker-bilder. Detta låter dig starta Docker-bilder direkt från Plesk utan att röra kommandoraden.
  • 1-klick SSL-säkerhet: Även de som är nya i värd tenderar att förstå behovet av SSL-säkerhet. Tyvärr kan det vara ont att ställa in och hålla sig uppdaterad. Med nya tjänster som Let’s Encrypt som gör det enklare och enklare att få SSL (TLS) på din webbplats finns det ingen anledning att lämna dina sidor osäkra. Plesk kommer automatiskt att hantera att få ett certifikat och konfigurera databasfiler för att tillgodose endast https-åtkomst för dig, så att både din webbpanel och alla webbplatser som du är värd på din server är säkrade. Detta kommer också att inkludera godis som att förnya ditt certifikat, köra HTTP2 eller ge dig säkerhetsinformation när din server är under attack.
  • 1-klick WordPress-härdning: En kommande tilläggsrelease kommer att tillåta WordPress-värdkunder att överlåta sin säkerhetshantering till Plesk med ett klick. Plesk hanterar sedan plugin-uppdateringar, buggfixar och säkerhetsuppdateringar åt dig.
 • demo
 • Prissättning

För mer avancerade funktioner har panelen stöd för många PHP-versioner ur lådan, med Ruby, Python och NodeJS-support tillgängligt via Phusion (eller ut ur lådan med Plesk Onyx release). Bland de populära Linuxdistros som stöds är Ubuntu, CentOS, RHEL, Debian och CloudLinux, med uppgraderingsstöd för Ubuntu och Debian.

Plesk skärmdump

DirectAdmin Kontrollpanel Granskning

Direct är en relativt lätt kontrollpanel som stöder Linux. Den har alla de grundläggande funktionerna i en kontrollpanel, inklusive stöd för inställningar för flera kunder. Alla de sålda licenser är “obegränsad domän” -licenser.

 • Funktioner
 • demo
 • Prissättning

Direct

STORM Kontrollpanelen granskning

Som svar på kundens behag för en enklare serverhanteringsplattform tillbringade Nimbus Hosting två år på att utveckla den proprietära STORM-plattformen för att betona prestanda och användbarhet. Eftersom den brittiska värdens kundkretsar lutar sig mot webbdesign- och utvecklingsbyråer, gör STORM användarna snabbt och enkelt att ställa in och hantera sina klienters webbplatser från ett intuitivt gränssnitt.

Nimbus Hosting tillbringade betydande tid på att effektivisera distributioner från Git-förvar, till exempel GitHub eller Bitbucket. När ett konto är anslutet till STORM kan användare spegla ett arkiv och grenas direkt på en webbplats eller mapp på servern. Ändringar kan distribueras automatiskt eller med ett enda klick, beroende på vilken inställning du väljer – mycket snabbare än med FTP eller SSH.

Denna rena, moderna kontrollpanel fungerar annorlunda än cPanel och Plesk eftersom den inte är installerad på varje server den hanterar. I stället finns STORM på flera Nimbus Hosting-hanteringsservrar som ansluter till en kunds server när en ändring begärs. Som sådan måste du vara värd för din webbplats eller applikationer med Nimbus Hosting för att kunna använda STORM. Trots det extra steget sker uppdateringar nästan omedelbart.

Genom att hantera STORM centralt ökar Nimbus Hosting den totala hastigheten, säkerheten och stabiliteten för sina värdtjänster. Enligt företaget ser 82% av kunderna prestandauppgraderingar när de flyttar till STORM. Användare kan installera den senaste versionen av WordPress på mindre än 10 sekunder, och STORMs G10 HPE-servrar gör det möjligt för Nimbus Hosting att garantera 99.995% serverptid.

För att nya funktioner ska installeras regelbundet kräver inte kunder att uppdatera sin kontrollpanel. STORM förenklar användarhantering och behörigheter genom att tillåta administratörer att ställa in när en vitlistad IP-adress har åtkomst. På liknande sätt kan vi kryptera SSL-certifikat och PCI-efterlevnad med bara ett klick. Användare kan välja att starta om hela servern eller starta om MySQL, Apache, NGINX eller PHP separat.

 • Funktioner
 • Gratis prov
 • Prissättning

Skärmdump av STORMs kontrollpanel

Granskning av Core-Admin Control Panel

Core-Admin designades som en centraliserad och starkt ansluten lösning som ger support för att hantera multiservrar med en enda webbadministrationskonsol. Detta inkluderar ett avancerat tillståndssystem och övervakningssystem. Det finns en “gratis webbutgåva” som är begränsad till att hantera 10 domäner.

 • Funktioner
 • demo
 • Prissättning

Core-Admin

InterWorx Kontrollpanelen granskning

InterWorx finns i två paketversioner: NodeWorx (för att hantera en server) och SiteWorx (för att hantera en webbplats). Interworx har ett trevligt plugin-system som möjliggör snabba installationer av applikationer, ungefär som Softaculous webbpaket. InterWorx har också ett kommandoradsgränssnitt.

 • demo
 • Prissättning

InterWorx

ISPmanager Kontrollpanelen granskning

ISPmanager är en Linux-baserad, flexibel kontrollpanel som erbjuds av ISPsystem, en ledande leverantör av webbhotellösningar i Ryssland. I nästan två decennier har ISPmanager vuxit till att bli en av de mest populära webbkontrollpanelerna i östeuropeiska länder, med ökande popularitet i andra territorier. Den här kraftfulla panelen erbjuds i två utgåvor; båda är utrustade för att hantera obegränsade domäner och användare och kan anpassas för att möta dina varumärkesbehov.

ISPmanager Lite är utformad för att hantera VPS och dedikerade servrar.

ISPmanager Business är perfekt för delad eller återförsäljarhosting.

ISPmanager är en kommersiell produkt med funktioner som liknar premiumkontrollpaneler, men prispunkten ligger relativt sett på den nedre änden av spektrumet, så många slutanvändare tycker att detta alternativ är ett bättre värde. ISPmanagers rika funktionsuppsättning och överkomliga kostnadskombination är det som gör oss stolta över att hjälpa till att introducera programvaran på den amerikanska marknaden.

 • Funktioner
 • Prissättning
 • demo & 14-dagars gratis rättegång

Skärmdump av ISPsystemets kontrollpanel - ISPmanager 5

i-MSCP Kontrollpanelgranskning

i-MSCP är öppen och syftar till att vara en bra multiservers kontrollpanel för både personlig och professionell (dvs värdleverantörer) användning. Det finns ingen särskilt framstående aspekt av denna webbpanel, men det finns en aktiv gemenskap runtom den.

 • Funktioner
 • Källa

i-MSCP

Froxlor Control Panel Review

Froxlor är en öppen källkodskontrollpanel med ett mycket rent gränssnitt. Det finns IPv6-stöd, ett biljetteringssystem och ett integrerat meddelandesystem för återförsäljare och kunder. Det är idealiskt för internetleverantörer och liknande organisationer.

 • Funktioner
 • demo
 • Källa

Froxlor

Vesta Kontrollpanelen granskning

Vesta är öppen och syftar till att vara en enkel och lätt webbkontrollpanel. Det stöder inte de mer företagsliknande funktionerna (som inställningar för flera server), men det försöker lägga tonvikt på prestanda genom att använda Nginx för webbpanelens frontend och Apache för applikationens backend.

 • Funktioner
 • Källa

Vesta

ZPanel Kontrollpanelen granskning

Zpanel (har inte uppdaterats sedan 3 mars 2014 och kanske inte längre kan upprätthållas) är öppen och syftar till att vara en “företagsklass kontrollpanel med stöd för obegränsade återförsäljare.” Gränssnittet är kompakt och mycket funktionellt. Zpanel har stöd för många operativsystem, inklusive Linux, Windows, MacOS och FreeBSD.

 • Funktioner
 • Källa

zPanel

Sentora Kontrollpanelen granskning

Sentora är en gaffel med ZPanel. Denna gaffel hände efter Zpanels försäljning till ett USA-baserat företag. Sentora märker sig som ”community-versionen” av ZPanel. Teamet bakom Sentora erbjuder också prenumerationsbaserat premiumsupport.

 • Källa

Sentora

Webmin Kontrollpanel Granskning

webmin en öppen källkodskontrollpanel för systemadministration på Linux / Unix. Den har dussintals moduler för konfigurering av servertjänster. Deras Cloudmin-verktyg är ett webbminbaserat gränssnitt för hantering av virtuella system, inklusive Xen, KVM och OpenVZ.

 • demo
 • Källa

webmin

ISPConfig Kontrollpanelen granskning

ISPConfig är ett populärt, öppen källkodssystem för webbkontroll med bra företagsstöd. Projektet påstår sig ha mer än 40 000 nedladdningar per månad. Det finns bra multiserver-, IPv6- och virtualiseringsstöd (OpenVZ), vilket är idealiskt för ISP: er eller andra företagsmiljöer.

 • demo
 • Funktioner

ISPConfig

Granskning av Ajenti-kontrollpanelen

Ajenti är ett Python-baserat webbkontrollpanelsystem, vilket gör att det sticker ut från alla PHP-baserade paneler. Dess webbplats hävdar att det finns mer än 55 000 aktiva användare av Ajenti. Gränssnittet är mycket väl utformat. Ajento kör på olika Linux-distributioner och FreeBSD.

 • Källa

Ajenti

BlueOnyx Kontrollpanelen granskning

BlueOnyx är en öppen källkodskontrollpanel som bara körs på CentOS och Scientific Linux-distributioner. Dess gränssnitt kan visa sin ålder lite, men det finns bra stöd för inställningar för flera användare bland många andra funktioner.

 • Funktioner
 • demo

BlueOnyx

CentOS Web Panel Review

CentOS webbpanel är en öppen källkodspanel för CentOS Linux-distribution. Den har en solid funktionsuppsättning som kan matcha de flesta av de andra webbpanelerna, men det saknar stöd för flera server.

 • Funktioner
 • demo

CentOS webbpanel

Granskning av Virtualmin-kontrollpanelen

Virtualmin är en populär och (mestadels) öppen källkodskontrollpanel som erbjuds i tre produktversioner:

Virtualmin GPL är den centrala programvaran för webbkontrollpanelen med en solid funktionsuppsättning och ett trevligt användargränssnitt. Den här produkten finns också i Webmin-modulform. Virtualmin erbjuder fyra metoder för att hantera din server: från webben, mobilen, kommandoraden och via ett fjärr HTTP-API.

Virtualmin Professional gör det enklare att installera och uppdatera många andra applikationer (t.ex. WordPress, Joomla, Magento, NodeJS) och kommer med kommersiellt stöd.

Cloudmin Professional är en multiserverkontrollpanel baserad på Virtualmin för att möjliggöra byggandet av molntjänster för användning av företag och tjänsteleverantörer. Cloudmin har stöd för Xen, vserver, Solaris Zones och Amazon EC2-instanser.

 • Funktioner
 • Prissättning
 • Källa

Virtualmin Open-Source-version

Virtualmin Professional har mer avancerade supportfunktioner för applikationsinstallationer:

V irtualmin Professional Version

Gemensamma kontrollpanelfunktioner

I allmänhet implementerar de flesta kontrollpaneler en gemensam uppsättning funktioner. De flesta kommer att implementera en delmängd av dessa, men det finns några som inkluderar dem alla. Programvaran på kontrollpanelen för webbhotell kan ge åtkomst till:

 • Hantering av domännamnsystem (webbdomäner, e-postdomäner etc.)
 • E-postsystemhantering (e-postadresser, e-postkvoter, förebyggande av skräppost etc.)
 • FTP-hantering (användarkonton, lösenordshantering, filsystemkvoter)
 • Webbaserad filsystemåtkomst
 • SSH-användare / nyckelhantering
 • Databashantering (MySQL, PostgreQSL och ibland andra databasesystem)
 • Backuphantering
 • Loggfilåtkomst och rapportering
 • Plugin-system för att konfigurera ytterligare tjänster och installera appar (t.ex. WordPress)

Liksom med nästan alla andra produktmarknader finns det uppgraderingar och premiumversioner i webbpaneler. Vissa kontrollpaneler har också funktioner i företagsklass som är anpassade för företag som:

 • Hantera flera servrar från ett kontrollpanelgränssnitt
 • (För värdar) Låt flera kunder köra kontrollpanelens programvara parallellt på en server
 • Serviceövervakning och varning
 • Ett biljettsystem för kunder
 • IPv6-stöd

Dessa alternativ är fantastiska för stora, växande företag och värdgivare.

Kontrollpanelen har jämförelse

Vi vet alla att det är lättare att se saker visuellt, så vi sätter ihop ett fint bord för att jämföra alla kontrollpaneler och deras funktioner snabbt. Under tabellen ger vi några kommentarer till varje programvara och länkar för att hjälpa dig undersöka ytterligare.

Kontrollpanelens recensioner
Backend Language
Öppen källa
Linux
Windows
DNS
E-post
FTP
databaser
ipv6
Multi-Server
cPanelPerl, PHPxxxxxxx
PleskPHP, C, C++xxxxxxxx
DirectPHPxxxxxx
STORMPHPxxxxxx
Core-AdminPHPxxxxx
InterWorxPHPxxxxxxx
ISPmanagerC++xxxxxxx
iMSCPPHP, Perlxxxxxxx
FroxlorPHPxxxxxx
VestaPHPxxxxxx
ZPanelPHPxxxxxxxx
SentoraPHPxxxxxxx
webminPerlxxxxxxxx
ISPConfigPHPxxxxxxxx
AjentiPytonormxxxxxx
BlueOnyxJava, Perlxxxxxxx
CentOS webbpanelPHPxxxxxxx
VirtualminPHPxxxxxxxx

Dessa paneler har olika funktioner. Vissa paneler kan vara bäst lämpade för delade värdkunder, medan andra är mycket populära bland molnhotellanvändare. Oavsett om du kör din webbplats på dedikerade servrar, en VPS eller en delad värdmiljö, är användbarheten av att kunna hantera dina filer, e-post, appar, et cetera från ett intuitivt gränssnitt ovärderligt..

Slutnot

Förhoppningsvis har denna snabba översikt av de 17 aktivt underhållna webbpanelerna gjort att du känner dig fullständig beredd att göra det bästa valet när du söker efter en webbpanel för att tillgodose dina personliga eller professionella webbplatshanteringsbehov.

Innan du väljer en panel måste du veta vilken “hink” med värd (delad kontra dedikerad kontra virtuell) som bäst passar dina värdbehov. Vår grunder guide kommer att bli nybörjare bekanta med vad webbhotell är och vad de behöver för att komma igång.

Kolla in de bästa värdplanerna med kontrollpaneler inkluderade

Kom ihåg att en webbpanel är bara webbplatsägarens online instrumentpanel för att hantera appar, filer, programtillägg och mer för deras webbplats – och många av våra experts favorithotelltjänster inkluderar fantastiska kontrollpaneler i sina paket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map