Wix Menetapkan Piawaian Baru untuk Pembuatan Laman dan Aplikasi: Menggunakan Kecerdasan Reka Bentuk Buatan dan Wix Code ™ untuk Membuat Penyelesaian Tersuai

TL; DR: Baru berkembang melebihi 100 juta pengguna, Wix terus mencipta semula industri pembangun laman web. Platform satu-of-a-kind baru-baru ini memanfaatkan fungsi kecerdasan buatan untuk memilih susun atur, gambar, dan teks yang paling berdampak untuk laman web, sementara persekitaran pengekodan tanpa gangguan dan tanpa pelayan membolehkan pemilik laman web membina aplikasi web tersuai. Setelah lebih dari satu dekad dalam perniagaan, Wix menarik pangkalan pengguna global dengan alat dan fungsi khusus industri yang disesuaikan untuk mewujudkan pengalaman dalam talian yang kuat dan berskala.


Ketiga-tiga anggota kumpulan rock British Black Hats berpengalaman dalam membina laman web. Setelah muak dengan pilihan terhad pada platform asal yang mereka pilih, pemain drum Mark Franklin memindahkan laman web band ke Wix.

Selain kira-kira 50 tema khusus untuk muzik, suite pembangun laman web Wix merangkumi alat khusus industri untuk meningkatkan lagi reka bentuk dan fungsi ciptaan pengguna.

Untuk Topi Hitam, itu bermaksud dengan mudah menggabungkan pelbagai rangkaian perkongsian muzik ke laman web mereka dan menjimatkan masa ketika berinteraksi dengan pendengar mereka.

“Walaupun templatnya mudah digunakan, fleksibiliti memberi kami kebebasan untuk membuat laman web yang kami inginkan dan menambahkan kandungan yang kami rasa paling penting,” kata pemain drum dan vokalis Mark Franklin dalam kisah kejayaan pelanggan.

Wix, yang baru-baru ini merangkumi 110 juta pengguna, telah lama terkenal dengan editor laman web drag-and-drop, templat yang menakjubkan, dan kegunaannya. Namun, dua tahun kebelakangan ini, terdapat peningkatan alat dan permainan yang mengubah permainan yang memanfaatkan kecerdasan buatan dan pembuatan aplikasi layan diri.

Masa Depan Pembuatan Laman Web: Kepintaran Reka Bentuk Buatan

Wix ADI, yang bermaksud kepintaran reka bentuk buatan, adalah alat pertama yang menggunakan teknologi baru untuk membina laman web, menurut Rona Davis Tzur, Ketua Perhubungan Awam dan Komunikasi untuk Eropah, Timur Tengah, dan Afrika. Pengguna “bahkan tidak akan sempat menghabiskan kopi mereka” sebelum laman web mereka siap, katanya.

Untuk menggunakan Wix ADI, pemilik laman web yang bercita-cita tinggi menjawab beberapa soalan mengenai keperluan dalam talian mereka. Setelah pengguna mengenal pasti jenis laman web yang ingin mereka buat, sama ada laman web portfolio, perniagaan, fotografi, atau restoran, mereka dapat memutuskan untuk menggunakan Wix ADI atau drag-and-drop editor.

Wix ADI kemudian akan meminta maklumat yang lebih spesifik mengenai laman web tersebut dengan mencadangkan pelbagai perniagaan dalam industri yang dipilih sebelumnya. Alat ini kemudian mencadangkan senarai pekerjaan dan kepakaran yang lebih terperinci.

Pemilik laman web kemudian dapat memilih jenis fungsi yang mereka perlukan untuk kehadiran dalam talian: eCommerce, blogging, langganan, atau kemampuan untuk membuat janji temu..

Setelah mengisi maklumat asas, termasuk nama dan alamat perniagaan, Wix ADI akan mengimbas internet untuk mendapatkan kandungan tambahan yang berkaitan dengan anda. Anda berpeluang meninjau maklumat, seperti logo, maklumat hubungan, atau rangkaian sosial, untuk memastikan ketepatannya.

Tangkapan skrin Wix ADI dan pembina laman web

Wix ADI menanyakan kepada pengguna beberapa soalan mudah sebelum membuat laman web lengkap dengan imejan dan teks yang berkaitan.

Pengguna kemudian diminta untuk memilih estetika reka bentuk umum, dan platform memilih dari berbilion kombinasi untuk memadankan elemen reka bentuk dan kandungan dan membuat laman web yang berfungsi sepenuhnya. Setelah laman web ini berjalan dan aktif, pengguna dapat kembali ke pembangun laman Wix yang sudah biasa untuk menyesuaikan warna, ukuran fon, dan tata letak. Kandungan disesuaikan secara automatik semasa anda membuat perubahan.

“Ilmu di sebalik Wix ADI dikembangkan menggunakan data selama satu dekad dan pengetahuan masa nyata lebih daripada 110 juta pengguna Wix di seluruh dunia,” kata Rona. “Oleh kerana kami mempunyai berjuta-juta pengguna, kami mempunyai pengetahuan tentang rupa laman web. Kami tahu bagaimana rupa reka bentuk, bagaimana reka bentuknya harus dibuat, dan bagaimana menjadikannya menakjubkan. “

Kod Wix: Bina Aplikasi Web dan Sesuaikan Tingkah Laku Wix

Dilancarkan sebagai ujian beta pada pertengahan 2017, Wix Code seterusnya menghilangkan batasan kreativiti dengan membolehkan pengguna membina aplikasi web tersuai yang menambah fungsi atau mempengaruhi bagaimana komponen Wix berperilaku.

Hasil akhirnya biasanya meningkatkan interaktiviti, menurut Rona, yang menambahkan bahawa pengguna juga menggunakan kod Wix untuk membuat halaman dinamis, mengumpulkan maklumat pengguna, dan menghasilkan pangkalan data.

Pengembangan berlaku dalam infrastruktur Wix, yang bermaksud pasukan syarikat mengkonfigurasi dan mengekalkan persekitaran pembangunan dan aspek teknikal lain dalam membuat aplikasi.

“Sebelum anda menulis satu baris kod, anda memerlukan persediaan yang besar,” katanya. “Dengan Wix Code, kami menyediakan semua itu. Kami mengaktifkan setiap perniagaan yang ada untuk memiliki apa yang mereka perlukan. “

Kerana Wix Code didasarkan pada ciri kegunaan pembangun laman web, banyak aplikasi atau komponen bahkan tidak memerlukan pengekodan. Pembangun yang lebih berpengalaman dapat memasukkan JavaScript atau menggunakan API dari Wix atau organisasi pihak ketiga.

“Sesiapa sahaja boleh membina aplikasi web mereka yang canggih dan hebat,” katanya. “Yang mengagumkan ialah anda dapat membuatnya lebih cepat daripada platform lain. Pengekodan tanpa server dan tanpa gangguan di mana anda tidak memerlukan pelbagai jenis struktur. “

Rona mengatakan Wix Code kemungkinan akan keluar dari ujian beta dalam beberapa bulan akan datang dan menjadi produk lengkap yang tersedia untuk penggunaan yang lebih luas.

“Kami sudah mempunyai banyak penyelesaian, dan masing-masing sebenarnya adalah aplikasi web,” kata Rona. “Selalu akan ada perniagaan yang tidak mempunyai penyelesaian khusus untuk mereka, dan Wix Code membolehkan mereka membuat sendiri.”

6 Aplikasi Wix Utama Memenuhi Alat Tersuai untuk Berbagai Jenis Perniagaan

Walaupun ramai pelanggan menikmati penggunaan pembina laman web secara percuma untuk membuat kehadiran dalam talian di subdomain Wix, peningkatan ke akaun berbayar dilengkapi dengan pelbagai keupayaan baru dan storan dan lebar jalur tambahan.

Pengguna premium membuka akses ke ratusan aplikasi web yang dapat meningkatkan prestasi atau fungsi laman web. Walaupun ada yang hanya menambah elemen asas, seperti blog, galeri foto, atau borang hubungan, yang lain disesuaikan dengan perniagaan dan industri tertentu:

  1. Restoran Wix: Urus menu, tempahan, dan pesanan dengan tiga aplikasi yang bermanfaat. Menu mesra SEO dioptimumkan untuk mudah alih dan dapat disatukan ke halaman perniagaan Facebook, sementara Wix Reservations mengotomatisasi pengesahan dan peringatan e-mel ketika pengunjung menempah meja. Pesanan Restoran Wix membezakan antara pilihan pengambilan dan penghantaran dan menghantar makluman melalui e-mel, teks, faks, telefon, atau pencetak.
  2. Kedai Seni Wix: Pamerkan, jual, lindungi, dan promosikan karya anda dengan salah satu aplikasi Wix yang baru dilancarkan. Artis boleh memuat naik gambar berkualiti tinggi dan memilih lesen, harga, dan kaedah pembayaran yang tepat. Imej dapat dilindungi dengan tanda air yang disesuaikan.
  3. Muzik Wix dan Video Wix: Sebarkan album, trek, atau senarai main anda di iTunes, Spotify, Tidal, dan platform muzik lain, selain menyesuaikan pemain di laman web anda. Wix Music memberikan metrik mengenai berapa banyak mendengar, muat turun dan penjualan lagu anda. Aplikasi video berintegrasi dengan YouTube, Vimeo, dan Facebook untuk menyegerakkan dan menyebarkan saluran anda. Pengguna boleh menjual, menyewa, dan menawarkan langganan untuk pekerjaan mereka.
  4. Hotel di Wix: Lakukan tempahan dan terima pembayaran untuk bilik di tempat tidur dan sarapan atau percutian percutian anda. Sistem tempahan all-in-one membantu industri hospitaliti menguruskan jenis dan inventori bilik dan boleh diakses dari komputer, tablet, atau telefon pintar.
  5. Tempahan Wix: Jadualkan janji temu, kelas buku, dan awasi kalendar anda dengan aplikasi yang sesuai untuk penata rambut, pengajar yoga, atau perunding perniagaan. Wix Bookings diselaraskan dengan kalendar Wix dan Google untuk menguruskan waktu kakitangan dan pelanggan. Aplikasi ini menyimpan maklumat pelanggan dan menghantar peringatan e-mel secara automatik.
  6. Acara Wix: Hantar jemputan, kumpulkan RSVP, dan jual tiket ke mana-mana shindig yang anda lemparkan. Aplikasi tanpa kerumitan, sesuai untuk persidangan, konsert, perkahwinan, pesta, dan perjumpaan lain, membolehkan pengguna menambahkan seberapa banyak acara yang mereka inginkan dan menguruskan senarai tetamu.

Mungkin yang paling penting, Wix tidak mengenakan komisen kepada pemilik perniagaan untuk sebarang transaksi yang dilakukan melalui kedai dalam talian, aplikasi tempahan, atau muat turun muzik. Pendekatan tanpa bayaran bermaksud untuk membantu pengguna Wix membina interaksi pelanggan dan kehadiran dalam talian yang berjaya.

“Sudah tentu, kami terus mengaktifkan penyelesaian untuk setiap jenis pengguna,” kata Rona. “Itu matlamat kami. Kami mahu semua orang gembira. “

Wix Menyokong Pelanggan Dengan Tujuan Membantu Memajukan Perniagaan Mereka

Dengan alat untuk menghantar invois dan buletin, bersama dengan integrasi media sosial dan fungsi blog, Wix lebih daripada sekadar platform untuk membina laman web dengan mudah, menurut Rona, yang lebih suka memikirkan Wix sebagai kaedah untuk mengembangkan perniagaan pelanggan..

“Semasa anda berniaga kecil, anda mahu melakukan banyak perkara sendiri,” katanya. “Wix membolehkan semua itu. Di satu pihak, anda boleh membina laman web yang menakjubkan dan profesional dengan mudah. Sebaliknya, anda mempunyai alat back-office yang membolehkan anda menjalankan perniagaan anda. “

Dengan pendekatan peribadi seperti itu dalam perniagaan, Rona mengatakan syarikat itu senang berinteraksi dengan pelanggan melalui tiket sokongan, media sosial, bengkel, dan bahkan ruang kerja sama di New York City.

“Sudah tentu, kami terus mengaktifkan penyelesaian untuk setiap jenis pengguna,” kata Rona. “Itu matlamat kami. Kami mahu setiap orang mempunyai penyelesaian khusus. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector