Siarkan Jenama Anda: Bagaimana StumbleUpon Membantu Pemilik Laman Menjangkau Khalayak yang Lebih Luas dan Mendorong Penglibatan Dengan Pengedaran Kandungan yang Disasarkan

TL; DR: Terjumpa tawaran pPenerbit laman web baru platform untuk membantu menarik khalayak yang luas, namun tepat sasaran, ke kandungan mereka. Sebelum melayari laman web, pengguna akhir memilih minat, dan agregator kandungan platform menghasilkan halaman yang relevan untuk dipersembahkan kepada mereka. Ini memberikan peluang unik bagi pemilik laman web untuk memasarkan kepada sekumpulan pengguna tertentu yang cenderung menerima kandungannya. Selain minat, StumbleUpon membantu penerbit web menjangkau khalayak berdasarkan demografi dan bahkan peranti yang digunakan. Sehingga kini, platform ini telah mempromosikan laman web lebih daripada 120,000 jenama dengan berkesan dan terus mengubah cara kandungan disajikan di web.


Pada tahun 2014, HBO melancarkan siri TV Detektif Sejati. Seperti namanya, ini difokuskan pada pekerjaan detektif polis, tetapi pertunjukan itu bukan karya genre polis lelaki / lelaki jahat. Siri ini mengaburkan garis antara undang-undang dan pelanggaran undang-undang – baik dan jahat – dan menggunakan karya kamera surealis yang menimbulkan rasa pelik yang pelik.

Untuk menyampaikan berita itu, HBO mengembangkan mikrosit untuk menarik orang yang mungkin berminat dengan pertunjukan luar biasa yang luar biasa ini. Namun, pasukan pemasaran syarikat segera menyedari untuk mempromosikan siri yang mereka perlukan untuk mempromosikan laman web baru mereka juga.

Daripada berusaha memasarkan mikrosit hanya di saluran yang merangkumi TV dan filem, agensi iklan HBO mengambil arahan kreatif untuk mengiklankan laman web ini mengikut minat penonton tertentu. Untuk melakukan ini, mereka menggunakan penemuan laman web berbayar StumbleUpon untuk menyasarkan orang yang peminat misteri, seram, drama, dan keanehan – orang yang sangat sesuai Detektif Sejati profil khalayak.

Logo StumbleUpon dan gambar pengguna web

StumbleUpon membolehkan pemilik laman web menampilkan kandungan mereka di hadapan khalayak yang tepat sasaran.

Untuk pengguna akhir, StumbleUpon berfungsi dengan menyusun kandungan di seluruh web, yang membolehkan orang melihat hanya artikel, gambar, dan video yang relevan dengan minat mereka yang dipilih sebelumnya. Platform ini sangat bermanfaat bagi pemilik laman web baru yang ingin menjangkau khalayak yang disasarkan secara sempit. StumbleUpon membolehkan penerbit web mengiklankan kandungan mereka ke kumpulan pengguna tertentu berdasarkan minat, memberi mereka peluang untuk menghasilkan berita mengenai laman web mereka.

Pengalaman: Platform Penemuan Laman Web untuk Pengguna Akhir

StumbleUpon bertindak sebagai “halaman depan Internet” untuk pengguna yang ingin memotong semua kekurangan di beberapa laman web yang lebih popular dan hanya melihat kandungan yang sesuai dengan minat mereka. Platform ini memudahkan pengguna mendaftar menggunakan akaun Facebook atau alamat e-mel.

Setelah didaftarkan, pengguna berpeluang memilih dari sekumpulan topik yang relevan dengan minat mereka seperti perdagangan, komputer, kesihatan, hobi, dan media. Yang perlu dilakukan oleh pengguna seterusnya ialah mengklik butang Stumble merah yang besar dan halaman yang mengandungi kandungan yang relevan dengan pilihan kawasan subjek mereka muncul di penyemak imbas mereka.

Pengguna dapat membaca dengan teliti kandungan, menekan butang Stumble setiap kali mereka bersedia untuk pindah ke halaman berikutnya. Sekiranya bahagian kandungan yang tidak disukai pengguna muncul, butang jempol boleh diklik, dan halaman dari laman web itu tidak akan muncul lagi. Sebaliknya, undi jempol dapat digunakan pada halaman kandungan yang menarik untuk memastikan lebih banyak item dari sumber itu muncul. Pengguna juga boleh menanda buku mana-mana bahagian yang ingin mereka lawati di kemudian hari.

Tangkapan skrin persembahan laman web StumbleUpon

StumbleUpon bertindak sebagai “halaman depan Internet”, hanya menyajikan kandungan yang relevan dengan minat pengguna yang dipilih sebelumnya.

Bagi mereka yang ingin menyimpang dari minat yang mereka pilih, StumbleUpon menyediakan kandungan tren yang tersedia supaya pengguna dapat mengikuti topik hangat. Laman web ini juga berfungsi sebagai saluran media sosial, kerana memberi peluang kepada pengguna untuk mengikuti orang lain untuk melihat kandungan yang mereka anggap menarik. Contohnya, mereka yang berminat dengan humor mungkin mengikuti pelawak untuk melihat dari mana datangnya inspirasi untuk jenaka.

Selain minat, StumbleUpon menambahkan lapisan pemperibadian lain untuk pengalaman web dengan membolehkan pengguna menyusun kandungan yang disajikan dengan jenis media, termasuk video, foto, dan artikel.

Matlamat: Dapatkan Kandungan Yang Betul di Depan Orang Yang Betul

StumbleUpon bukan sekadar platform yang memberi manfaat kepada pembaca. Fitur Penemuan Berbayar di laman web ini membolehkan penerbit menargetkan khalayak berdasarkan demografi dan minat. Sistem ini berfungsi sama seperti kedengarannya. Penerbit membayar StumbleUpon premium untuk menampilkan kandungan kepada subkumpulan pengguna tertentu. Apabila pengguna tersebut mengklik butang Stumble, mereka terlibat dengan kandungan.

StumbleUpon membolehkan penerbit berkongsi apa sahaja jenis kandungan di platform: artikel, senarai, gambar, dan video. Pada dasarnya, apa sahaja yang mempunyai URL layak. Platform ini memaparkan kandungan dalam mod layar penuh, sehingga tidak ada gangguan, pop timbul yang mengganggu, atau bar sisi yang penuh dengan iklan. Sebaliknya, pengguna hanya melihat kandungan yang ingin mereka lihat.

Tangkapan skrin halaman StumbleUpon

Kandungan penerbit menjadi iklan dengan perkhidmatan pemasaran kandungan StumbleUpon’s Paid Discovery.

Dengan StumbleUpon, penerbit web mempunyai peluang unik untuk tepat menargetkan berjuta-juta orang yang mencari topik yang berkaitan langsung dengan kandungannya. Menurut artikel Customer Think, jenis pemasaran khusus “tidak kelihatan” yang menyediakan pengguna dengan kandungan yang relevan dengan mereka adalah salah satu cara yang paling berkesan untuk menarik minat terhadap jenama.

Selain minat, Penemuan Berbayar memungkinkan pengiklan menargetkan konten berdasarkan demografi. Sekiranya penerbit berminat menjangkau hanya milenium di Seattle, pilihan itu ada. Pengiklan juga dapat menargetkan pengguna berdasarkan perangkat yang mereka gunakan. Dengan cara ini, kandungan yang tidak kelihatan hebat di telefon pintar boleh didorong ke pengguna desktop atau komputer riba sahaja.

Alat: Amalan Terbaik dan Petua Industri untuk Menggalakkan Pertumbuhan

StumbleUpon tidak hanya memberi cara kepada penerbit untuk mengiklankan kandungan mereka. Blog platform juga menawarkan nasihat mengenai jenis kandungan yang paling mungkin dihargai oleh pengguna.

Pertama dalam senarai adalah imejan yang indah. Tidak menghairankan, pengguna StumbleUpon, seperti banyak di platform media sosial dan Web 2.0 yang lain, menghargai foto atau grafik yang bagus. Penerbit yang ingin meningkatkan pengiktirafan jenama mendapat banyak manfaat daripada menjalankan gambar di StumbleUpon.

Listikel juga popular kerana menarik. Artikel seperti “12 Alasan Hari Ini adalah Hari Terbaik dalam Hidup Anda” cenderung mempromosikan undi jempol kerana sifat kandungan yang mudah diimbas.

Tangkapan skrin blog StumbleUpon

Blog StumbleUpon menawarkan amalan terbaik untuk membuat kandungan anda diperhatikan dan membuat pembaca menyelami laman web dengan lebih mendalam.

Blog nasihat StumbleUpon juga menyatakan bahawa humor adalah tarikan besar. Penerbit dapat membuat jenama dan berkongsi meme lucu di platform untuk menarik lalu lintas ke laman web mereka.

Peretasan hidup juga menarik penonton bersaiz baik. Ini kerana pengguna StumbleUpon selalu mencari kaedah yang lebih baik untuk membina perangkap perangkap peribahasa.

Apa pun yang luar biasa biasanya menjadi hit besar, menurut StumbleUpon. Artikel yang memperlihatkan peretasan hidup, GIF pelik, dan alat baru membuat orang memperhatikan dan menyelami isi penerbit dengan lebih mendalam.

Hasilnya: Jenama 120K Berjaya Memasarkan Laman Dengan StumbleUpon

Sejak platform ini dimulakan, StumbleUpon telah menarik lebih daripada 120,000 syarikat yang mencari bantuan untuk memasarkan kandungan mereka untuk meningkatkan lalu lintas dan membina kesedaran jenama. Pemilik laman web baru telah memanfaatkan perkhidmatan Penemuan Berbayar platform dengan membawa media mereka di hadapan khalayak yang luas, namun tepat sasaran. Jenama besar dan mapan, seperti Buzzfeed, Red Bull, Nike, dan HBO, juga telah meraih penghargaan StumbleUpon.

Untuk HBO, StumbleUpon menghasilkan sejumlah besar lalu lintas ke mereka Detektif Sejati mikrosit, dan mereka bahkan mencetuskan lebih daripada 4,500 perkongsian media sosial pada hari-hari menjelang pelancaran siri ini. Seperti yang dicatat oleh Agensi Rekod HBO, “StumbleUpon memberi peluang kepada HBO untuk menjangkau khalayak penjelajah digital yang berkelayakan dengan minat yang pelbagai dan memperkenalkan mereka ke dunia Detektif Sejati yang gelap dan kompleks.”

Trafik mikrosit terus meningkat beberapa bulan setelah kempen berakhir, yang membawa kepada tujuan peningkatan penonton dan kesedaran keseluruhan mengenai jenama Detektif Sejati. Platform StumbleUpon dapat melakukan apa yang dilakukannya untuk HBO untuk mana-mana laman web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map