QServers: Modul în care misiunea companiei de a oferi sprijin local și găzduire de calitate ajută întreprinderile nigeriene să își difuzeze mărcile online

TL; DR: Astăzi, mai puțin de 2% din întreprinderile nigeriene au contracte cu companii de găzduire autohtone, dar QServers, cu sediul în centrul înfloritor Lagos, în țară, vrea să schimbe asta. QServers oferă beneficiile oferite de găzduire locală, inclusiv viteză, accesibilitate și servicii pentru clienți receptivi. Cu mai mult de un deceniu de experiență în Nigeria, QServers a demonstrat un angajament pe termen lung pentru găzduire și securitate, astfel încât întreprinderile locale să își poată construi brandurile pentru viitor.


Gazduirea web pe continentul african este o industrie subdezvoltată. Într-un studiu din 2017 realizat de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), o singură națiune africană – Africa de Sud – a găzduit majoritatea site-urilor web ale țării sale.

Nigeria are un număr deosebit de redus de site-uri găzduite pe plan intern. Doar 1,3% din site-urile nigeriene (.ng) sunt găzduite în țară. Asta înseamnă că există aproape 100.000 de domenii (98,7%) externalizate în alte țări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie, Germania și Olanda.

Cu atât de multe site-uri web găzduite în afara țării, Nigeria pierde din venituri semnificative care ar putea rămâne în limitele sale. În fiecare an, peste 21,8 miliarde de naira (moneda nigeriană) – în jur de 59,8 milioane dolari – părăsesc țara pentru a plăti serviciile internaționale de găzduire.

Seun Kehinde, fondator și CEO al QServers, vrea să schimbe această mentalitate de externalizare în Nigeria. După ce au fondat compania pentru a oferi servicii IT complete în 2004, Seun și colegii săi au schimbat atenția companiei către găzduire în 2008..

Colajul paginii de pornire QServers și fondatorul și CEO Seun Kehinde

Seun Kehinde, fondator și CEO al QServers, dorește ca întreprinderile nigeriene să se simtă încrezătoare că găzduiesc la nivel local.

„Mulți oameni spun că ar trebui să faceți acest lucru sau să faceți asta, dar nu vom fi evocați. Motto-ul nostru este să fim cei mai buni la ceea ce facem ”, a spus el.

Timp de ani buni, QServers a câștigat constant cota de piață pe piața de găzduire din Nigeria cea mai mare parte subcontractată. De-a lungul timpului, compania și-a demonstrat angajamentul față de afacerile locale și a început să-și extindă baza de clienți.

„Am crezut că internetul este viitorul. Alte servicii au dispărut, dar am fost unul dintre primii pionieri care s-au blocat de acesta ”, a spus Seun.

Aducerea avantajelor găzduirii locale către companiile din Nigeria

În timp ce găzduirea locală în Nigeria este încă o piață în creștere, QServers crede în avantajele găzduirii interne. În loc să fie unul dintre sutele – dacă nu chiar mii sau mai multe – ale clienților unei gazde internaționale, clienții QServers pot lucra unul câte unul cu un reprezentant. Acest nivel de servicii pentru clienți este un factor important de diferențiere pentru orice afacere.

„Unele companii nu vor să ajungă la nivel internațional, deoarece nu vor avea o relație atât de strânsă. Cu QServers, în cazul în care clienții au o problemă, pot intra pur și simplu, iar noi îi vom sfătui ”, a spus Seun.

Pentru multe companii din Nigeria, această legătură strânsă cu QServers a făcut toată diferența. În loc să fie nevoiți să discute problemele de la distanță cu companiile de găzduire, deseori în zone de timp diferite, clienții pot discuta cu o persoană. Acest nivel de suport uman a făcut toată diferența pentru clienții QServers.

Screenshot de zone de focalizare QServers

QServers își propune să ofere operațiunilor nigeriene aceeași calitate și aceeași valoare oferite de gazdele internaționale.

Gazda oferă, de asemenea, consultări care pot ajuta clienții să își crească prezențele web și ofertele tranzacționale. Într-o țară – și pe un continent – care a îmbrățișat internetul mai încet decât multe națiuni occidentale, acesta este un serviciu de neprețuit.

De asemenea, QServers își propune să urce la bord mai multe întreprinderi mici din Nigeria, deoarece încep să vadă că țara are infrastructura în loc să găzduiască în mod fiabil propriile sale domenii.

Și QServers continuă să investească cea mai mare parte a profiturilor sale în creșterea afacerii și crearea unui serviciu mai bun pentru clienții săi. Acest efort a câștigat QServers o urmărire fidelă a companiilor locale și a organizațiilor care au lucrat cu compania de ani buni.

„Clienții noștri actuali contribuie la dezvoltarea afacerii noastre. Unii sunt cu noi de șase ani, alții timp de nouă ”, a spus Seun.

O companie cu o singură atenție se concentrează pe satisfacerea nevoilor clienților

Pe măsură ce mai multe companii nigeriene – și africane intră pe piața online, QServers a luat lecțiile pe care le-a învățat de-a lungul unui deceniu de găzduire pentru a îmbunătăți serviciul clienților, asistența tehnică și capacitatea. Compania vrea să fie gata să ajute întreprinderile mici să se ridice și să funcționeze rapid.

Seun știe că valoarea unei gazde locale constă în capacitatea sa de a răspunde rapid la nevoile clienților săi. Dacă o companie locală alege o gazdă nigeriană, se așteaptă ca nevoile sale să fie abordate mai rapid decât dacă ar lucra cu o companie internațională.

„Trebuie să oferiți un serviciu bun de 24 de ore”, a spus Seun.

În același timp, găzduirea locală trebuie să urmărească, de asemenea, respectarea standardelor internaționale. Este posibil ca întreprinderile din Nigeria să își dorească un partener intern de găzduire, dar dacă acea gazdă nu oferă aceleași caracteristici și instrumente pe care le face o gazdă internațională, este posibil ca un proprietar de afaceri să nu aibă de ales decât să privească în străinătate.

Screenshot de clienți QServers

Clienții nigerieni se așteaptă atât la service, cât și la securitate de la QServers.

Seun a înțeles de mult această așteptare. Ca răspuns, el se asigură că QServers îndeplinește nu numai standardele nigeriene de servicii pentru clienți, ci și viteza, complexitatea și așteptările privind capacitatea utilizatorului care se potrivesc cu cele la scară internațională..

„Nu își pot risca afacerea cu creșterea noastră. Deci, ne-am ridicat serviciul la standardele internaționale ”, a spus el.

Pentru a se potrivi cu aceste standarde internaționale, Seun a călătorit în întreaga lume pentru a studia așteptările pentru găzduire web. Întreprinderile nigeriene care doresc să lucreze cu o companie locală de găzduire nu vor rămâne cu una care nu este atât de cunoscută ca și altele pe care le-au experimentat.

„Pentru comerțul electronic, integrarea plăților a devenit o caracteristică importantă în majoritatea site-urilor de astăzi, deoarece utilizatorii tind să își dorească o platformă comercială în care tranzacțiile sunt efectuate electronic pe internet pentru colectarea plăților pe site-ul lor”, a spus Seun. „Drept urmare, QServers s-a asociat cu Interswitch – o companie de soluții de plată – pentru a integra gratuit site-urile cu gateway-uri de plată pe unele platforme specifice de coșuri de cumpărături.”

Și cu accent pe serviciul pentru clienți și pe satisfacerea așteptărilor internaționale, Seun a spus că se simte ca QServers este aproape acolo.

„Viitorul este foarte luminos. Dacă internetul este ceea ce este, suntem bucuroși că suntem acolo unde ne aflăm ca companie ”, a spus Seun.

QServers: Extindere în timp ce oferim valoare de neegalat

QServers este concentrat pe găzduirea locală în Nigeria de mai bine de un deceniu. Așadar, spre deosebire de alte companii de găzduire care pot apărea ca răspuns la o creștere a cererii de găzduire din Nigeria, nu va merge nicăieri.

“Unele companii și-au vândut operațiunile, dar suntem înrădăcinate și vom investi foarte mulți bani în creștere și servere”, a spus Seun.

„Politicile de date se schimbă în fiecare zi în domeniul IT. Domeniul poliției nigeriene, domeniile serviciilor personalizate nigeriene, toate aceste servicii, domeniile lor nu trebuie găzduite în străinătate. Întrucât suntem una dintre cele mai importante companii de găzduire din Nigeria acum, trebuie să găsim o modalitate de a privi în viitor. Următorul nostru plan este să ne extindem la propria noastră infrastructură. ” – Seun Kehinde, fondator și CEO al QServers

Și QServers intenționează să-și extindă în viitor domeniul de găzduire. Pe măsură ce legile se schimbă, găzduirea locală ar putea deveni și mai mult o realitate pentru toate domeniile africane.

„Politicile de date se schimbă în fiecare zi în domeniul IT. Domeniul poliției nigeriene, domeniile serviciilor personalizate nigeriene, toate aceste servicii, domeniile lor nu ar trebui să fie găzduite în străinătate ”, a spus Seun. „Deoarece suntem una dintre cele mai importante companii de găzduire din Nigeria acum, trebuie să găsim o modalitate de a privi în viitor. Următorul nostru plan este să ne extindem la propria noastră infrastructură. ”

Planul este de a construi un centru de date capabil să găzduiască cele mai mari site-uri web cu sediul în Nigeria. Până în 2019, compania intenționează să ofere totul local, inclusiv noul centru de date, pe care se așteaptă să îl testeze curând.

Cu o atenție către extinderea și satisfacerea nevoilor clienților în ultimul deceniu, QServers și-a demonstrat angajamentul de a aduce web hosting intern viabil în Nigeria.

„Ceea ce am învățat este că nu trebuie să oferi niciodată șansa cuiva să te bată pe piață, deci trebuie să ai cele mai mici costuri și cel mai bun serviciu”, a spus Seun..

QServers vrea să fie lider pe piață și să ajute întreprinderile din Nigeria să crească în limitele țării.

Și de când s-a dedicat gazdelor în 2008, asta a reușit QServers.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map