Preoblikovanje telekomunikacijske industrije: Kako ONF vodi razvoj omrežne infrastrukture in poslovnih modelov prevoznikov

TL; DR: Fundacija za odprto omrežje (ONF), skupna skupnost skupnosti, si prizadeva za revolucijo prevozniške industrije s programsko definiranim omrežjem (SDN), virtualizacijo omrežnih funkcij (NFV) in tehnologijo oblakov. Fundacija služi kot krovnik pri več projektih, ki izkoriščajo ločevanje, ekonomičnost, odprtokodno programsko opremo in programsko določene rešitve za preoblikovanje. V prihodnosti ONF načrtuje, da bo z novimi pobudami SDN naslednje generacije uvedel nove vznemirljive zmogljivosti, s čimer bo nadaljeval svojo zavezanost k pospeševanju sprejetja tehnologije.


Odprta programska oprema je zmagala nad lastniškimi rešitvami na številnih področjih računalništva – od sistemov za upravljanje vsebine in programskih orodij do operacijskih sistemov in baz podatkov.

Tehnologija veliko obeta tudi za mrežne in telekomunikacijske prostore. Toda dolgo časa standardi, protokoli in sorodne tehnologije, potrebni za spodbujanje uspešnega ekosistema za odprtokodno omrežje, preprosto niso obstajali..

Fundacija Open Networking Foundation (ONF), konzorcij, ki ga vodi operater, prvotno ustanovljen leta 2011 kot nosilec standardov za programsko definirano omrežje (SDN), si prizadeva, da bi to spremenil tako, da je kot krovna organizacija sodeloval pri več projektih, osredotočenih na moteče preobrazbe.

Logotip ONF

ONF, ki ga upravlja operater, transformira omrežja v prožne platforme za zagotavljanje storitev.

Ta prizadevanja krepijo moč za tiste, ki gradijo mreže za zmanjšanje operativnih in kapitalskih stroškov, pospešujejo inovacije ter ustvarjajo širše, bolj zdravo in konkurenčno okolje.

“Misija ONF je preoblikovanje telekomunikacijske industrije, kar je za majhno organizacijo precej drzno,” je dejal Timon Sloane, podpredsednik oddelka za marketing in ekosisteme pri ONF. “Začeli smo s zelo praktičnim pristopom, vendar smo prevzeli tudi celoten ekosistem sodelovanja skupnosti, ker je to tisto, kar je potrebno, da pomagamo industriji naprej.”

Danes pod vodstvom mednarodne ekipe partnerjev operaterjev, vključno s podjetjem AT&T, China Unicom, Comcast, Deutsche Telekom, Google, NTT Group in Turk Telekom, kalifornijski konzorcij gradi celovit odprt inovacijski cevovod, zasnovan tako, da koristi celotni industriji..

Skupnost trenutno uporablja ločevanje, ekonomičnost, odprtokodno programsko opremo in programsko določene rešitve za preoblikovanje. Z načrti za uvedbo novih vznemirljivih zmogljivosti, ki jih omogočajo pobude SDN naslednje generacije, ONF nadaljuje svojo zavezanost, da igra pomembno vlogo v naslednjem valu mrežnih tehnologij.

Konzorcij pod vodstvom operaterja, ki uporablja SDN, NFV in tehnologijo v oblaku

ONF je imel pomemben in vse večji vpliv na mrežni prostor. Prvotno je bil oblikovan za raziskave z univerze Stanford in UC Berkeley, ki je omogočil, da so omrežni nadzori neposredno programirani na trg.

Leta 2012 je ONF vzpostavil prvi standard SDN, znan kot OpenFlow. Komunikacijski protokol omogoča dostop do elementov omrežne ravnine, ki se uporabljajo za določanje poti paketov čez stikala.

Približno ob istem času so izumitelji in voditelji SDN iz Stanforda in Berkeleyja ustanovili neprofitno organizacijo, imenovano ON.Lab. Organizacija je vzpostavila odprtokodne skupnosti, namenjene razvoju orodij in platform, potrebnih za uresničitev celotnega potenciala SDN, virtualizacije omrežnih funkcij (NFV) in tehnologij v oblaku.

Ekipa ONF

ONF je med vsemi zainteresiranimi stranmi hitro rastoča skupnost operaterjev, prodajalcev in sistemskih integratorjev.

“Sčasoma sta se obe organizaciji začeli združiti, dokler oktobra 2016 nista naznanila, da bosta postala enotna organizacija pod imenom ONF,” je dejal Timon. “To je bil temelj gibanja SDN, ki je sčasoma močno naraslo.”

Leta 2018 je ONF objavil strateški načrt za prehod v najnovejšo fazo preobrazbe industrije v tesnem sodelovanju s partnerji dobavne verige – vključno s proizvajalci silicija, proizvajalci originalne opreme, proizvajalci virtualiziranih omrežnih funkcij (VNF), sistemskimi integratorji, proizvajalci programske opreme za platformo in belo polje (brez blagovnih znamk) ponudnikov strežnikov.

Ti partnerji imajo zdaj priložnost sodelovati s strokovno ekipo ONF za tehnično vodstvo (TLT), sodelovati v referenčnih oblikovalskih skupinah in si zagotoviti mesto na čelu rešitev, ki jo operaterji načrtujejo..

Ekosistem podjetij, ki sodelujejo pri uvajanju inovativnih rešitev

Timon nam je povedal, da partnerji operaterjev ONF razvijajo referenčne zasnove (RD), ki so v bistvu sestavni deli komponent, potrebnih za izdelavo prenosne platforme, ki ustreza potrebam vsakega operaterja.

Trellis RD je na primer preklopna tkanina, ki temelji na odprtem kodu, ki podpira robne oblake in NVF aplikacije ter distribuirana omrežja dostopa in robov. Ta tehnologija uporablja ONF-ov krmilnik ONOS, stikala v beli škatli in protokol OpenFlow, da ustvari stroškovno učinkovito, prožno in povečano mrežno tkanino.

Septembra je ONF objavil, da je Comcast uspešno uvedel Trellis na več trgih kot osrednji in bistveni del njegove arhitekture distribuiranega dostopa (DAA).

“To je bilo večletno potovanje, od zasnove do obsežnih terenskih poskusov in končno do uvedbe proizvodnje. Navdušeni smo nad rezultati in prednostmi, ki nam jih ponujata odprtokodni in Trellis, ko nadgrajujemo dostopno omrežje, “Elad Nafshi, starejši podpredsednik, naslednje generacije dostopa do omrežij Comcast, je takrat navedel v sporočilu za javnost..

Timon je dejal, da je dogodek pomenil pomemben mejnik za ONF in celotno industrijo, saj je pooblastil operaterja za razvoj v obsegu. Proces je tudi določil formulo za operaterja, ONF in skupino komercialnih subjektov, da skupaj zgradita in podpirajo uvajanje.

“S Comcastom in industrijo smo sodelovali pri oblikovanju ekosistema približno osmih podjetij, ki sodelujejo, da bi to odprtokodno rešitev postavili v uporabo,” je dejal. “To je fascinanten nov model, v katerem ima več strank koristi od skupnega namena.”

Inovativnost s pomočjo edinstvene, ohranjene odprtokodne dinamike

Odbor operaterjev iz Deutsche Telekom Technika, AT&T, China Unicom, Comcast, Edgecore Networks, NTT Communications, Univerza Stanford, Google, in Turk Telekom je odgovoren za vodilni ONF.

“Resnično vozijo smer, ki deluje, saj na koncu vedo, kaj hočejo, nato pa se zavežejo, da bodo porabili končni izdelek, namesto da bi več podjetij razvijalo stvari v skupnem prostoru, a le majhen nabor zmagovalcev – kar vodi do zapravljenega časa in stroškov, “je rekel Timon.

ONF-ov kurirani odprtokodni model omogoča operaterjem, da se združijo s skupnim ciljnim ciljem, ustvarijo skupne komponente in platforme, privabijo dobaviteljske partnerje in na koncu pridobijo široko zanimanje za skupnost.

“S tem modelom imamo na voljo energijo, vire in operaterje, da oblikujemo vizijo in se usmerimo k njej, ne pa na pristop Divjega zahoda, kjer je široko odprt in kdor največ investira, lahko vodi, kam gre,” je dejal Timon. “To smo videli že drugje in lahko upočasni razvoj odprtokodnega vira, kadar vlagatelji nimajo motivacije, da bi spodbudili preobrazbo.”

Vodstvena struktura organizacije zagotavlja tudi edinstveno pot podjetjem vseh velikosti, da tesneje sodelujejo z operaterji kot kdaj koli prej. To ponuja prodajalcem priložnost, da večkrat letno sodelujejo z najvišjimi vodstvenimi delavci, kar je po besedah ​​Timon-a ključnega pomena za delovni model podjetja. “To je stopnja sodelovanja z operaterji – našimi končnimi kupci – ki drugje v bistvu ni na voljo,” je dejal.

Naprej Naprej: Nove zmožnosti prek pobud SDN naslednje generacije

Vedno osredotočen na inovacije, ONF stopa v prihodnost s pobudo SDN Next-Gen, ki temelji na programskem jeziku P4. Konzorcij je septembra objavil izdajo projekta Stratum, ki bo temelj za SDN Next-Gen pod licenco Apache 2.0 z odprto kodo.

Stratum, odprtokodni, silikonsko neodvisni operacijski sistem za stikala za SDN, uporabnike osvobodi vdelave prodajalca, ki ga najdemo na podatkovnih ravninah z lastniškimi silicijevimi vmesniki in programskimi API-ji zaprtega izvora.

“Razvijamo to izjemno sposobnost razvijalcem aplikacij in verjamemo, da bomo v prihodnjih letih videli spremembe, ki jih še nismo predvideli,” je dejal Timon. “Stratum je prvi korak v tej transformacijski poti.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map