Premagovanje meja obstoječe tehnike: Hadean se spopada s kompleksnimi računskimi težavami v oblačnih igrah – in daleč naprej

TL; DR: Podjetje Hadean, ustanovljeno leta 2015, je namenjeno reševanju kritičnih računskih vprašanj z uporabo znanstvenega pristopa. Temeljna tehnologija podjetja, HadeanOS, omogoča razvijalcem uporabo razširjenih aplikacij v oblaku, kot je Aether Engine. Partnerstva s CCP Games, Microsoftom in Inštitutom Francis Crick pomagajo Hadeanu, da najde svoj prvotni trg izdelkov, da bo na koncu rešil največje izzive človeštva.


Če ste povprečen porabnik tehnologije, verjetno vzamete aplikacije, kot so Spotify, Uber in Dropbox po nominalni vrednosti. Veste, da so na vašem pametnem telefonu, služijo namenu in – večinoma – dobro.

Toda v osnovi vseh spletnih in mobilnih aplikacij je kombinacija programskih jezikov, okvirov in orodij, ki jih razvijalci uporabljajo za povezovanje z aplikacijami. Ti sklopi tehnologij so znani kot tehnološki sklopi.

In ni vsak tehnološki naboj popoln. Številne rešitve, zgrajene na stari tehnologiji, so v veliki meri odvisne od vmesne programske opreme – včasih jo opisujejo kot programsko lepilo, ki storitve razširja na aplikacije, ki presegajo operacijski sistem.

Middleware lahko med aplikacijami in strojno opremo iz gole kovine doda številne mikroservise in posode. Navsezadnje to močno poveča tehnološko paleto in razvijalcem pusti omejeno skalabilnost, visoke obratovalne stroške, zapleteno orkestracijo in manjše zmogljivosti, med drugimi pomembnimi težavami.

Hadeanov logotip

Hadean pooblašča razvijalce za gradnjo obsežnih računalniških iger v oblaku.

To ni lepa slika – in ljudje na Hadeanu to vedo. Zato se je podjetje v letu 2015 odločilo rešiti takšne izzive prek HadeanOS-a, zmogljivega operacijskega sistema v oblaku, zasnovanega za porazdeljeno računalništvo, ki omogoča naslednji generaciji dinamičnih in razširljivih aplikacij.

“Zastarele tehnološke ponudbe, s katerimi se morajo spoprijeti razvijalci, so močno prenapolnjene, kar jim preprečuje doseganje tehnoloških prebojev,” je dejal Aidan Hobson-Sayers, podpredsednik podjetja Hadean. “Ekipa v podjetju Hadean je zmanjšala celoten nabor tehnologij iz več plasti na samo tri. To so goli kovin, HadeanOS in aplikacija.”

Danes HadeanOS razvijalcem omogoča uporabo močnih aplikacij v oblaku, ki so zgrajene na podlagi distribuirane računalniške infrastrukture. Končno pa bo temeljna tehnologija služila kot izhodišče za obravnavo širših računskih težav v igrah, umetni inteligenci in življenjskih znanostih.

Temeljna tehnologija novega generacije: HadeanOS

Pristop k načelom inovacij, ki ga uporabljata Aristotel in Elon Musk, vključuje zapletene težave in nazaj v smeri določanja temeljnih resnic. Obrazložitev z uporabo prvih načel odpravlja obstoječe predpostavke, ki podjetnikom omogočajo, da se z edinstvenim vidikom lotevajo problemov in storijo velikanske korake v smeri motečih inovacij.

V svojih prizadevanjih, da bi sprostile priložnosti, ki jih zavirajo omejitve sedanje tehnologije, tudi Hadeanova ekipa spodbuja prvo načelno razmišljanje. Na primer, pri razvoju HadeanOS-a je podjetje poskušalo obravnavati tisto, kar se mu zdi temeljni tehnološki izziv: programiranje distribuiranih sistemov za reševanje zapletenih težav v realnem času.

“Glede na to misijo je zgodnja skupina delala v inkubatorjih in programih za pospeševanje,” je dejal Aidan. “Na primer, bili smo del prvotne skupine podjetnika First, ki je pomagala pri zagonu nekaterih velikih imen globoke tehnologije.”

Hadean je s pomočjo podjetnika podjetnik First in drugih vlagateljev, vključno z Draper Esprit, LVP in Luminous Ventures, v šestih krogih financiranja zbral 12,35 milijona evrov, kar je zagonskim ekipam omogočilo, da svojo vizijo HadeanOS-a spremenijo v resničnost.

Tehnologija je bila zgrajena na šestih temeljnih konceptih: model porazdeljenega procesa, brez dodatnih ravni abstrakcije, izolacije, fleksibilne uporabe, podpore za vse jezike ter zanesljivega in zanesljivega omrežja.

Na primer, porazdeljeni procesni model samodejno optimizira dodelitev sredstev, tako da razvijalcem ni treba. Drugič, HadeanOS odpravlja potrebo po srednji programski opremi za odpravo težav z zmogljivostjo in zanesljivostjo. Tretjič, obravnava procese v popolni izolaciji, kar zmanjšuje možnost motenj zaradi drugih tekočih operacij.

HadeanOS odlikuje tudi prožna namestitev. Čeprav je zasnovan za porazdeljeno računalništvo, razvijalcem omogoča, da po želji uporabljajo znane protokole (na primer TCP in UDP).

Podpora za vse jezike razvijalcem omogoča uporabo katere koli kode v skladu z Linux ELF. Končno se operacijski sistem ponaša z veliko predvidljivostjo z omrežnimi primitivi, optimiziranimi za infrastrukturo v oblaku.

Partnerstva s CCP Games, Microsoftom in Inštitutom Francis Crick

Hadean je tudi sila za Aether Engine, prostorsko simulacijsko rešitev, zgrajeno na vrhu HadeanOS-a. Z odstranitvijo zastarelih tehničnih omejitev razvijalce iger osvobodi DevOps motenj in jim omogoča, da ustvarijo razširljiv, igralec domačih iger, ki je v oblaku, do katerega koli naprave.

Pristop prvega principa se uporablja tudi pri Aether Engine. Za razliko od nekaterih konkurentov je cilj podjetja pogled na prostorsko simulacijo iz drugačne paradigme.

“Razlika s Hadeanom je v tem, da ne ponujamo samo tehnologije prostorske simulacije ali pa jo želimo samo dodati v obstoječi tehnološki sklop,” je dejal Aidan. “Poskušamo to spremeniti tako, da začnemo na novo. S tem ustvarimo veliko močnejšo podlago, ki Hadeanu omogoča doseganje računalništva naslednje generacije. “

Za nadaljnji razvoj Aether Engine je Hadean vzpostavil partnerstva z več pionirji v panogi, vključno s CCP Games, Institutom Francis Crick in Microsoft.

Na primer, odnosi podjetja z Microsoftom so se začeli leta 2016, ko je Hadean sodeloval v programu Microsoft Accelerator v Londonu. Kasneje je Hadean napovedal, da bo Aether Engine poganjal Microsoft Azure, kar bo njegovi ekipi omogočilo uporabo Microsoftovih tehnologij Intelligent Cloud, Edge in Game Stack.

Poleg tega nam je Aidan povedal, da Hadean sodeluje z Inštitutom Francis Crick, da bi računalniškim molekularnim biologom pomagal pri zapletenih naborih podatkov v obsegu, da bi pospešili biomedicinske raziskave. Končno, tesne vezi podjetja s igrami CCP Games – razvijalec priljubljene igre EVE Online, pomagajo Hadeanu izkazati moč razvoja iger naslednje generacije v oblaku prek EVE: Aether Wars.

Dokazovanje moči eteričnega motorja

Hadean je s pomočjo svojih partnerjev v zadnjem letu uspešno pokazal moč svoje tehnologije prostorske simulacije – in priložnost, ki jo ponuja podjetjem.

Na konferenci za razvijalce iger marca 2019 (GDC) – najobsežnejši profesionalni igralni dogodek v industriji – je Hadean sodeloval s CCP Games, da je opravil test skalabilnosti v živo z uporabo EVE: Aether Wars. Aidan je dejal, da gre za drzno potezo.

“Prišli smo, pištole so plapolale, s tehnično predstavitvijo več kot 14.000 strank z več kot 3.500 ljudmi v enem samem prostoru,” je dejal. »Aether Engine smo vzeli za res surov kos tehnologije in pokazali smo, kako se lahko v netestirani situaciji pošteno postavimo na dve nogi. Pripravite lahko le toliko. “

Posnetek zaslona Eve: Aether Wars

Hadean in CCP Games sta sodelovala pri EVE: Aether Wars.

Družba je razvijalcem na CCP Games avgusta ponudila priložnost, da zgradijo igro z uporabo kompleta za razvoj programske opreme Aether Engine (SDK). V samo osmih tednih je ekipa sedmih ljudi iz CCP Games uspela sestaviti EVE Aether Wars: Phase Two. Tako dobljena predstavitev je uspešno podprla več kot 4000 igralcev v več kot 120 državah, ki so uporabili en sam del.

“Izboljšave so bile pomembne in res opazne,” je dejal Aidan. “Hitrost klopov je bila od OK do zelo konsistentne in trajnostne frekvence 30Hz, kar jo dejansko uskladi z večino konzolov danes, vključno s PlayStation 4, Xbox One in tako naprej.”

“Končno je naše delo z igrami CCP za EVE Aether Wars: Phase Three pokazala ekvivalent MMO z zgodnjim dostopom, ki so ga zgradili sami razvijalci iger,” je dejal Aidan. »Z uporabo koalicije partnerjev, vključno s Steamom, je bila igra jasna predstavitev moči tega, kar lahko motor doseže v kratkem času, saj so CCP Games ponudile jasen način hitrejšega posredovanja svojih iger na trg s prilagodljivim orodjem, ki ponuja na splošno nižji stroški lastništva. “

Poleg iger: reševanje največjih izzivov človeštva

Ko se Hadean trudi naprej do leta 2020, podjetje načrtuje pomoč pri reševanju nekaterih najbolj perečih vprašanj na svetu na način, ki je podoben delu z Inštitutom Francis Crick..

“Igre so za nas kot podjetje zelo dobra vstopna točka, saj ima igralniška industrija precej nizke ovire za vstop novih tehnologij,” je dejal Aidan. “Toda to je samo začetek za nas Naš dolgoročni fokus je pravzaprav veliko več kot pomoč pri reševanju svetovnih vprašanj kot dirke. “

Za Hadean kot organizacijo so še posebej pomembna tri ključna področja: podnebne spremembe, smrtne bolezni in neenakost v izobraževanju.

“Igre so nam resnično omogočile, da pokažemo moč naše tehnologije, vendar smo na teh področjih že začeli videti resnične koristi,” je dejal Aidan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map