Platform.sh odklepa neprekinjeno uvajanje s platformo od konca do konca, ki razvijalcem omogoča gradnjo, zagon in spreminjanje aplikacij

TL; DR: Platform.sh uvaja zanesljiv način varne namestitve posodobitev, ustvarjenih v kloniranem proizvodnem okolju, tako da odstrani vse strahove pred zlomom vašega spletnega mesta ali aplikacije sredi kritičnega prometa. Podjetniška platforma z več oblaki racionalizira konfiguracijo in upravljanje infrastrukture v preproste datoteke YAML, kar omogoča razvijalcem in zagonskim podjetjem, da lažje zaženejo in povečajo vsebniške ali brezglavne aplikacije. Podpredsednik za marketing Chris Yates je delil svoje izkušnje z uporabo platforme.sht, in kako podjetje, usmerjeno v uporabnike, nenehno stremi k poenostavitvi razvoja in izvajanja.


Predstavljajte si, da ste odgovorni za spletno prisotnost in spletne aplikacije večje trgovske verige. Ali pa morda profesionalna športna ekipa ali morda oskarjevske nagrade. Vrata se bodo kmalu odprla na prodaj na Črni petek, vaši igralci bodo kmalu začeli tekmo v prvenstvu ali pa se odpira ovojnica Best Picture. Grozni čas, da se vaše spletno mesto zruši, kajne?

Za številne množične blagovne znamke in podjetja za e-trgovino so najboljši časi za posodobitev spletnega mesta ali uvajanje sprememb v aplikacijo – in tudi najpomembnejše. Tu uspeva tudi platforma Platform.sh, ki podjetjem omogoča zagon, uvajanje in obseg aplikacij z okretnostjo skozi celo leto..

Vodja platforme.sh je na podlagi izkušenj z gradnjo kompleksnih spletnih mest, ki jih poganja Drupal, za blagovne znamke e-trgovine podjetij, opazil pomanjkanje orodij za vzdrževanje, upravljanje in nenehno razvijanje teh spletnih mest, trdi podpredsednik trženja Chris Yates, zlasti za podjetja, ki se soočajo s izjemnim pritiskom v določenih obdobjih, ki prinašajo pomemben del prihodka.

“Ugotovili smo, da večina teh strank v tistih letnih časih ni hotela spremeniti svoje aplikacije zaradi strahu, da bi zlomili spletno mesto in imeli izpade zaradi razvojnega dela,” je dejal Chris. “To povzroča ohromelost glede sposobnosti podjetja, da se odziva na trg, se odziva na svoje stranke in odziva na svoje konkurente. Ne morejo ves čas inovirati in se odzivati ​​na svoje najpomembnejše zainteresirane strani. “

Pristop Platform.sh k poliglotu, gostovanju z več oblaki zagotavlja konfiguracijo in upravljanje infrastrukture do konca, kar daje zagonskim podjetjem in podjetjem priložnost, da racionalizirajo potek dela okoli rasti in uspeha podjetja namesto dolgočasnega vzdrževanja strežnikov.

“Na samostojen način smo zgradili nabor orodij, ki bi jih želeli uporabiti in uporabljali za spremembe v spletni aplikaciji, ki je pod stresom in veliko prometa,” je dejal Chris. “Mi smo v resnici platforma kot storitev, ki ponuja celovito platformo za gradnjo, vzdrževanje, gostovanje in spreminjanje njihovih aplikacij.”

Nadzor nad različicami zagotavlja nadzor nad postopki dela in infrastrukturo

Chris Yates ni vaš tipični podpredsednik za marketing. Kot nekdanji razvijalec in direktor različnih inženirskih in produktnih skupin je boljši od večine, da spretno spregovori o tehnologiji, hkrati pa širi doseg platforme. Še posebej koristen je na Platform.sh, kjer deluje kot uporabnik, ki skoraj vsak dan pošilja kodo.

“Najbolj mi je všeč Platform.sh, da sem za vsako spremembo, ki jo želim narediti na spletnem mestu, ne glede na to, ali preprosto dodajam novo objavo v blogu, eksperimentiral z nekaterimi spremembami ciljne strani ali uvedel novo interaktivno funkcijo, vsako ena od teh sprememb je veja v mojem nadzornem sistemu različic, “je dejal.

Posnetek zaslona nadzorne plošče Platform.sh

Platforma.sh črpa navdih pri sistemih za nadzor različic, ki jih razvijalci že poznajo za poenostavitev uvajanj.

Platform.sh s podporo za kateri koli okvir PHP, skupaj s Python, Ruby, Go, Node.js in Java, temelji na sistemih Git in nadzor virov za nadzor nad posodobitvami kode ter komponentami delovnega toka in konfiguracijo infrastrukture. Uporabniki ustvarjajo in urejajo datoteke YAML, da določijo, kaj aplikacija potrebuje, od programskih jezikov in programske opreme do baz podatkov in lokalnega ali omrežnega pomnilnika.

“Imamo sistem nenehne integracije in neprekinjenega uvajanja, ki bere te datoteke in gradi ta okolja za uporabnika,” je dejal Chris. »Za vsako spremembo želim ustvariti podružnico ali povleči zahtevo in Platform.sh samodejno ustvari takojšnje klonsko okolje proizvodnega sklada, pa naj bo to nekaj preprostega, kot je moje tržno spletno mesto ali aplikacija za e-trgovino z milijoni izdelkov v baze podatkov. “

To klonirano okolje daje razvijalcem zaupanje v združevanje sprememb nazaj v proizvodnjo, saj vedo, da je on ali ona delovala s popolnoma enako infrastrukturo, kodo in podatki, ki se trenutno izvajajo v proizvodnji.

“Vse, kar ste storili, bo delovalo v proizvodnji, ko združite, kar je potrebno, da ga uvedete, ker ste ga preizkusili na nečem, kar ustreza bajtu,” je dejal Chris. “To je pravi menjalnik iger z vidika razvijalca, pa tudi z vidika lastnika podjetja ali vodje projektov – ni mi treba, da bi kdo sprejel besedo za to. Vsi moji testi bodo delovali popolnoma enako, kot bi jih naredili v proizvodnji, in res sem lahko prepričan, ko bom spremembo izvedel na črni petek. Sam izvajam popolnoma enak postopek samodejno na nečem, kar zrcali proizvodnjo. Vem, da bo šlo. “

Vključevanje vsebnikov in sestavnih aplikacij Shift Toward

Chris je po besedah ​​Chrisa povečal porast Platform.sh-a vse večje priljubljenosti mikroservisov – Docker je vodil naboj od leta 2014, Kubernetes pa leto kasneje. Podjetje se je v trendu postavilo tako, da je zgradilo popolnoma kontejnersko aplikacijsko platformo, še preden je obstajala platforma Kubernetes za orkestracijo zabojnikov..

“Potrebuje nekaj podobnih pristopov, saj to, kar poskušamo, pomaga razvijalcem in organizacijam, ki delajo, da se osredotočijo na tisto, kar jim je resnično pomembno,” je dejal Chris. “Ni dovolj za vzdrževanje strežnikov ali vsebniških aplikacij, ampak za pisanje dobre kode, ki zagotavlja funkcije, ki jih zahtevajo stranke in zainteresirane strani. Našim strankam omogočimo, da odpravijo kakršne koli pomisleke glede vzdrževanja, da ugotovijo, kako morajo različni elementi njihovega sklopa delovati skupaj, in vse to premaknejo v preprosto konfiguracijsko datoteko. “

Slika ekipe Platform.sh

Skupina Platform.sh ima štiri svetovne lokacije: Francijo, Nemčijo, ZDA in Združeno kraljestvo.

Če primerjamo Platform.sh s sodobnejšim samodejnim upravljanjem v primerjavi s tradicionalnejšim, običajnim vzdrževanjem VPS, je Chris zaslužil Dockerja in Kubernetesa za povečanje navdušenja nad prehodom na mikroservisne arhitekture. Podobno je opazil tudi premik industrije k nevezanim ali brezglavim aplikacijam, ki združujejo več komponent in neodvisne funkcije.

“Vse manj in manj aplikacij vključuje en sam jezik ali okvir,” je dejal. “Za zagon teh aplikacij morate imeti možnost podpiranja različnih orodij na strani gostovanja, vendar morate imeti tudi podporo za različne delovne obremenitve orodja, da lahko te aplikacije nenehno sestavljate in jih uporabljate v proizvodnji.”

Platform.sh omogoča strankam, da hitreje ustvarijo in zaženejo

Chris je v nagovoru strankam, kot so trgovinska veriga, športna ekipa, nagrade in skupaj z nešteto drugimi hitro delujočimi spletnimi podjetji, omenil nenapisano pravilo razvijalca, da se ne uvaja ob petkih – razen če želite svoj vikend preživeti s popravljanjem nečesa, kar se je zlomilo Na koncu dneva.

“Pravzaprav smo to obrnili in sprejeli Razporeditvene petke kot enega izmed naših notranjih sloganov,” je dejal. “Ideja, ki jo imamo, je, da bi moralo biti vse tako avtomatizirano in tako zaupanja vredno, da lahko zaupate svojemu postopku in uvajate kadarkoli želite.”

Zaposleni na Platform.sh so dejansko preverili sisteme združevanja dnevnikov na Črni petek lani, da bi videli, kako je podjetje streglo tem strankam – in bili zadovoljni z rezultati.

“Imeli smo ogromno dejavnosti, saj so se ljudje spreminjali, se izboljševali, odzivali na trg in se znašli pred konkurenti,” je dejal Chris.

Namesto da bi Platform.sh opisoval kot gostiteljsko podjetje ali podjetje, ki proizvaja koristna orodja za razvijalce, je Chris dejal, da se je odločil ljudem povedati, da je organizacija v “času vrednem poslu”. Ko se je pogovarjal s tehnološkimi zagoni v zgodnji fazi, je opazil, da je Platform.sh še posebej uporaben za reševanje ravnotežja, da bodo stvari pravilno opravljene in da se jih hitro zažene..

“Če lahko prizadevanje, ki bi ga vložili v infrastrukturo, preusmerite nazaj v to funkcijo ali ustvarjanje vrednosti, se lahko toliko hitreje premaknete z isto ekipo,” je dejal. »Bitke za upravljanje infrastrukture in procesov vam odvzamejo čas za reševanje težav s strankami in dobavo boljših izdelkov kot vašim potencialnim konkurentom. Zato si prizadevamo pomagati ljudem, da se osredotočijo in se hitreje premikajo. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map