Penyelesaian DDI Tahap Seterusnya Infoblox Membawa Keselamatan, Kebolehpercayaan, dan Automasi ke Sistem Cloud dan Hybrid

TL; DR: Infoblox, yang ditubuhkan pada tahun 1999 untuk memberikan penyelesaian DDI kelas perusahaan, memberi peluang kepada perniagaan untuk menguruskan rangkaian on-prem, cloud, dan hybrid dengan selamat dan andal melalui kecerdasan yang dapat ditindaklanjuti pada platform terpusat. Hari ini, syarikat ini menyediakan penyelesaian peringkat berikutnya kepada lebih daripada 8.000 pelanggan perusahaan, kerajaan, dan penyedia perkhidmatan di seluruh dunia, termasuk 350 dari Fortune 500. Melalui automasi perkhidmatan teras yang cepat, Infoblox terus mengubah cara perniagaan menggunakan rangkaian dan keselamatan penyelesaian melalui awan.


Pada tahun 1999, Stuart Bailey mengasaskan Infoblox untuk membawa rangkaian kelas perniagaan yang mantap ke pasaran yang dia percaya tidak mempunyai penyelesaian yang selamat dan boleh dipercayai.

Pada masa itu, kebanyakan pengurus rangkaian bergantung pada Berkeley Internet Name Domain (BIND), sebuah perisian Sistem Nama Domain (DNS) sumber terbuka yang popular yang digunakan untuk menterjemahkan nama domain ke alamat IP pada pelayan Linux.

“Stuart tahu pelanggan memerlukan penyelesaian kelas perusahaan yang dapat menyokong rangkaian besar melalui lebih banyak kapasiti, pelaporan yang lebih baik, failover, dan pengurusan terpusat,” kata Krupa Srivatsan, Direktur Pemasaran Produk di Infoblox. “Semua perkara itu tidak dapat dicapai ketika itu melalui BIND.”

Krupa Srivatsan, Pengarah Pemasaran Produk di Infoblox

Krupa Srivatsan, Pengarah Pemasaran Produk, memberi kami maklumat mengenai penyelesaian DDI bertaraf perusahaan Infoblox.

Untuk memenuhi keperluan perusahaan, Infoblox mengembangkan Grid Infoblox yang dipatenkan untuk menyediakan platform rangkaian terpadu dan sangat tersedia untuk perkhidmatan penting – seperti DNS, Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), IP address management (IPAM), Network Time Protocol (NTP) , dan Trivial File Transfer Protocol (TFTP) – berdasarkan teknologi pangkalan data yang diedarkan.

“Senibina grid menghubungkan rangkaian peralatan yang saling bercakap dengan cara yang selamat dan disulitkan, menyediakan satu sistem bersepadu yang sangat tersedia,” kata Krupa. “Ia berkongsi data, tetapi juga dikelola secara terpusat menggunakan Master Grid.”

Sejak itu, syarikat itu tetap berdedikasi untuk memperkenalkan perkhidmatan perkhidmatan peringkat berikutnya yang perlu berkembang dalam persekitaran digital yang terus berkembang. Hari ini, itu bermaksud menavigasi pelbagai cabaran dalam DNS, DHCP, dan IPAM (secara kolektif dikenal sebagai DDI) dengan membawa keselamatan, kebolehpercayaan, dan automasi ke sistem cloud dan hybrid.

“Dari perspektif DDI, tidak ada yang menawarkan tahap automasi dan keselamatan yang kami lakukan,” kata Krupa. “Infoblox terus melampaui DDI. Ini memberikan beberapa kemampuan penglihatan dan keselamatan yang unik kerana di mana teknologi itu berada dalam rangkaian. Data DDI adalah lombong emas yang dapat memberikan maklumat mengenai aktiviti peranti dan pengguna, dan konteks mengenai ancaman dan jangkitan untuk pemulihan yang lebih cepat. Telah menjadi fokus kami untuk berinovasi dan menambah nilai untuk memenuhi keperluan pelanggan kami secara konsisten. “

Pemimpin yang Diiktiraf dalam Perkhidmatan Rangkaian Awan yang Diuruskan dengan Selamat

Februari 2019 menandakan ulang tahun ke-20 Infoblox – dan jalan ingatan berjalan cepat menggambarkan betapa banyak inovasi yang dihasilkan syarikat pada masa itu.

Infoblox melancarkan SilverBox, penyelesaian DNS dan DHCP tanpa henti pertamanya, pada tahun 2005. Setelah memperoleh iPANTO pada tahun 2007, syarikat ini juga mula mengkhususkan diri dalam IPAM, menjadi pemimpin yang terkenal di DDI. Pada tahun 2010, Infoblox memperoleh Netcordia untuk menambahkan automasi tugas rangkaian dan pengurusan konfigurasi ke rangkaian teknologinya. Syarikat itu juga mula menawarkan integrasi dengan platform virtualisasi dan awan terkemuka, termasuk AWS, Azure, Docker, OpenStack, dan VMware.

Seorang lelaki melihat ke atas jambatan dengan teks yang bertuliskan "Kawal rangkaian anda"

Inovasi berterusan Infoblox memberi kuasa kepada pentadbir untuk menguasai rangkaian mereka.

Syarikat itu mula menawarkan kemampuan keselamatan DNS pada tahun 2013, termasuk mitigasi malware menggunakan firewall DNS, pencegahan pengelupasan data menggunakan analitik tingkah laku dan perlindungan DNS DDoS, menawarkan lapisan perlindungan tambahan kepada pelanggan dan merapatkan jurang keselamatan DNS. Pada tahun 2016, ia memperoleh IID, peneraju global dalam perisik ancaman siber yang mengumpulkan data ancaman dari agensi penguatkuasaan undang-undang, penyedia infrastruktur Internet, dan penyedia sumber terbuka, untuk menawarkan kepada pelanggan kemampuan intelijen ancaman dan penyiasatan ancaman berkualiti tinggi dan meringankan beban pasukan operasi keselamatan.

Uruskan DDI Berbagai Cabaran Menggunakan Platform Generasi Seterusnya

Dalam dunia yang saling terhubung yang penuh dengan peranti IoT yang muncul, infrastruktur yang terus berkembang, dan ancaman keselamatan yang berterusan, pengurusan dan keselamatan rangkaian sudah pasti menjadi tugas yang semakin kompleks dan mahal. Infoblox menyediakan penyelesaian yang membantu organisasi mengawal rangkaian mereka, mewujudkan pusat data canggih, mengurangkan risiko, meringankan beban operasi dan mendapatkan wawasan untuk membuat keputusan yang lebih baik dalam ekonomi digital.

“Jaringan hari ini mesti lincah, padat, dan aman sambil memastikan keterlihatan di seluruh ekosistem,” kata Krupa. “DDI hebat, tetapi ada lebih banyak daripada protokol DNS asas – ia menyokong persekitaran awan hibrid dan awam, menambah integrasi dengan penyedia utama, menyediakan automasi, dan melindungi data.”

GDPR, peraturan privasi Eropah, yang mempunyai kesan global yang luas, berkuat kuasa pada 25 Mei 2018. Infoblox telah melancarkan siri blog empat bahagian yang penuh dengan nasihat dan maklumat kepatuhan GDPR tentang bagaimana teknologi Infoblox dapat membantu dalam konteks keselamatan rangkaian.

Lindungi Rangkaian Anda dengan Penyelesaian Keselamatan Infoblox

Krupa mengatakan bahawa teknologi DDI memainkan peranan penting dalam proaktif yang mengandungi serangan, melindungi data, memberikan penglihatan dari hujung ke ujung dan mengotomatisasi operasi keselamatan untuk tindak balas insiden yang lebih cepat. Penyelesaian keselamatan Infoblox, misalnya, membolehkan organisasi meningkatkan langkah-langkah keselamatan melalui integrasi jaringan dan infrastruktur keselamatan yang ketat yang bertujuan untuk menghilangkan jurang dalam pertahanan keselamatan.

“Pengesanan awal adalah kunci dan titik sambungan pertama untuk peranti yang dijangkiti dan perisian hasad adalah DNS,” kata Krupa. “Ada banyak kegiatan lain yang terjadi melalui DNS, seperti tunneling DNS dan exfiltration data. Infoblox memiliki kemampuan untuk mengesan ancaman ini, bukan hanya melalui data reputasi, tetapi juga menggunakan analisis dan pembelajaran mesin, untuk ancaman yang tidak muncul dalam feed ancaman. “

Organisasi membuat pelaburan yang besar untuk memastikan rangkaian mereka selamat. Namun, banyak sistem keselamatan yang rumit untuk dikonfigurasi dan dilaksanakan, bekerja di silo, dan tidak sesuai dengan tahap yang diperlukan untuk melindungi rangkaian dinamik hari ini. Juga, pasukan operasi keselamatan mempunyai kakitangan yang pendek, menggunakan alat siled dan proses manual untuk mengumpulkan maklumat, dan harus berurusan dengan ribuan amaran setiap hari.

Apa yang diperlukan adalah penyelesaian keselamatan yang berskala, sederhana, dan automatik yang dapat menangkap ancaman dalam rangkaian dinamik hari ini, bahkan di lingkungan IoT. DNS sangat penting untuk struktur internet dan komunikasi berasaskan IP apa pun. Ini berfungsi sebagai landasan yang sempurna untuk keselamatan kerana mudah digunakan, terdapat di mana-mana rangkaian, diperlukan untuk penyambungan, dan dapat menyesuaikan dengan ukuran Internet.

Penyelesaian keselamatan Infoblox memberikan keselamatan hibrid yang luas, terukur, dikelola awan, yang melindungi pengguna dan peranti di mana sahaja – di tempat, semasa perayauan, atau di pejabat jauh – dari serangan. Penyelesaiannya berkongsi data dengan ekosistem keselamatan yang lain secara automatik untuk tindak balas insiden yang lebih cepat dan meningkatkan ROI teknologi tersebut. Penyelesaiannya dapat digunakan di tempat, dihantar dari awan, atau dalam seni bina hibrid, semuanya dikendalikan oleh platform SaaS generasi seterusnya Infoblox.

Automasi Pantas Perkhidmatan Rangkaian Teras untuk Pusat Data

Infoblox bangga memberi kuasa kepada pentadbir rangkaian untuk mengotomatisasi tugas penting yang meningkatkan prestasi dan ketersediaan. Menggunakan automasi juga membantu perniagaan tetap selangkah di hadapan persaingan melalui langkah-langkah pemotongan kos.

Dalam usaha untuk mengekalkan fokus pada automasi, Infoblox baru-baru ini mengeluarkan kemas kini untuk Sistem Pengenalan Rangkaian (NIOS) yang membolehkan perniagaan mengautomasikan perkhidmatan rangkaian teras untuk pusat data dengan cepat.

Krupa berkata pelancaran produk baru dan kemas kini dijalankan melalui Lembaga Penasihat Teknikal (TAB) untuk memastikan kepuasan pengguna. “Kami selalu dekat dengan pelanggan untuk memastikan mata dan telinga tetap terbuka terhadap apa yang mereka perlukan,” katanya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map